Προς το περιεχόμενο

Topic Μαγειρικής/Ζαχαροπλαστικής


Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

H κλασική αμερικάνικη μπριζόλα, το steak που λένε, τι ακριβως ειναι? Αν θελω να το ζητησω στον χασάπη πως το ζητάω? Και επίσης έχετε κατα νου κάποιο καλισκό τρόπο μαγειρέματος? 

 

Τούφα?

 

ενα μικρο δειγμα

 

8ltMMkO.jpg

 

 

vs

 

F3FysUv.jpg

 

Πολλα μπορουν να γινουν μπριζολες. Αυτο που ακους πιο πολυ, ειναι το sirloin και το ribeye μαζι με το fillet (απο την πανω φωτο, μιας και το φιλετο δεν ειναι ακριβως εκει που το εχουν στην κατω ουτε ειναι τοσο μεγαλο)

 

Το θεμα ειναι να ξερει ο χασαπης πως να κοψει σωστα το κρεας μιας και δεν ειναι ολα μπαμ και κατω.  Φυσικα οι ελληνες χασαπηδες για μενα ειναι απλα απαραδεκτοι στην πλειοψηφια τους. Νομιζουν οτι τα ξερουν ολα και δεν εχουν επαγγελματισμο.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

σήμερα έκανα το cheesecake που ειχε παραθεσει ο Τουφας.

Μολις μπηκε ψυγειο. Για τυρια εβαλα βασιλοτυρι,τριμμα μιζυθρας,φετας(ηταν μια συσκευασια 400g 2€) + λιγο φιλαδελφεια. Με την βαση απο μπραουνις.. Εκανα τα δικα μου εν ολιγοις, πειραξα αρκετα την συνταγη. Περιμενω να δω τι θα βγει, αυριο. Παντως η κρέμα τυριου απο πανω οπως βγηκε μου φάνηκε τρομερή, δοκίμασα και λίγο.

 

 

:eek:  :eek: sorry

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αν ησουν αγγλια θα σου ελεγα τι να παρεις...

θες mature/extra mature/vintage τυρι.

Τωρα για ελλαδα δεν ξερω, μαλλον θα μπορουσα να σου πω τι θα παρεις αν θα ζητησεις κατι τετοιο :P

 

 

Τυρι του τοστ, χοιρινο για τηγανι, ντοματες για φαγητο και ενα σωρο αλλες τρελλες ονομασιες...

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

που να δοκιμασεις τυρια "μικρης" παραγωγης σαν αυτο που εφαγες αλλα με μη παστεριωμενο γαλα... εκει να δεις γευση

montgomery's, isle of mull, westcombe, keens κλπ κλπ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για κανε ενα review για να δεις απο που ειναι οι ριζες του...  :)  ;) 
 

 

An ancient form of cheesecake may have been a popular dish in ancient Greece even prior to Romans' adoption of it with the conquest of Greece.[2] The earliest attested mention of a cheesecake is by the Greek physician Aegimus, who wrote a book on the art of making cheesecakes (πλακουντοποιικόν σύγγραμμαplakountopoiikon suggramma).[3][4] Cato the Elder's De Agri Cultura includes recipes for two cakes for religious uses: libum and placenta.[5][6] Of the two, placenta is most like most modern cheesecakes, having a crust that is separately prepared and baked.[7] It is important to note that though these early forms are called cheese cakes, they differed greatly in taste and consistency from the cheesecake that we know today.

 

https://en.wikipedia.org/wiki/Cheesecake
_

http://www.cheesecake.com/History-Of-Cheesecake.asp

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ελπιζω να ειναι εδω το σωστο θεμα. Γνωριζει κανεις παραγουμε και διαθετουμε στην εγχωρια αγορα συροπι σφενδαμου (maple syrup) ; Μπορω να βρω μονο εισαγωγης απο τον Καναδα, αλλα σε μαλλον οχι τοσο καλη ποιοτητα και για υπερπολλαπλασια χρηματα απο το μελι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ελπιζω να ειναι εδω το σωστο θεμα. Γνωριζει κανεις παραγουμε και διαθετουμε στην εγχωρια αγορα συροπι σφενδαμου (maple syrup) ; Μπορω να βρω μονο εισαγωγης απο τον Καναδα, αλλα σε μαλλον οχι τοσο καλη ποιοτητα και για υπερπολλαπλασια χρηματα απο το μελι.

 

μονο στον καναδα βγαινει το αυθεντικο. και δεν ειναι μελι

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μονο στον καναδα βγαινει το αυθεντικο. και δεν ειναι μελι

Οντως ο Καναδας κατα περιπου ενα 80% εχει την παγκοσμια παραγωγη στο συροπι σφενδαμου, αλλα δεν ειναι οι μονοι. Παραγεται στις ΗΠΑ αλλα και σε αλλες χωρες. Ο Σφενδαμος ευδοκιμει στην Ελλαδα, κριμα που δεν ασχολειται κανεις με την παραγωγη σιροπιου.

Το μελι το ανεφερα ως αντιστοιχο προιον, με 8€ βρισκω μια μαλλον οχι τοσο καλη επιλογη για σιροπι σφενδαμου, ενω με τα ιδια χρηματα περνω τουλαχιστον διπλη ποσοτητα μελιου και σαφως ανωτερης ποιοτητας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...