Προς το περιεχόμενο

Topic Μαγειρικής/Ζαχαροπλαστικής


Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Κοιτα, αν ειναι σωστος επαγγελματιας, θα πρεπει να σου πει τι βαζει μεσα στα γλυκα του αν τον ρωτησεις. Αν σου πει μαργαρινες κλπ, μακρια.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ερώτηση, έχω ρύζι arborio, ζωμό λαχανικών αυτό της κνορ, βούτυρο κανονικό, κρεμμύδι. Τι άλλο μου λείπει εκτός απο μανιτάρια για να κάνω ριζότο? Χρειάζεται κάποιο συγκεκριμένο είδος ή γίνεται και με τα κλασσικά τα άσπρα που βρίσκεις παντού?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οταν λες απ'εξω πως το εννοεις; Αν πάρω ενα γλυκό απο το ζαχαροπλαστείο της γειτονιας μπορει να χει τρανς;

Θυμάμαι σε ζαχαροπλαστείο να έχουν φυτική κρέμα σαντιγύ, αλλά δεν θυμάμαι πού τη χρησιμοποιούσαν. Δεν τους είχα δει να τη χρησιμοποιούν καν. 

 

Κωδικό όνομα για τον εντοπισμό των trans είναι τα «μερικώς υδρογονωμένα». Και δεν ξέρω αν ισχύει και για εμάς εδώ, αλλά...

 

However, you should be aware of what nutritional labels really mean when it comes to trans fat. For example, in the United States if a food has less than 0.5 grams of trans fat per serving, the food label can read 0 grams trans fat. Though that's a small amount of trans fat, if you eat multiple servings of foods with less than 0.5 grams of trans fat, you could exceed recommended limits.

 

 

Αυτό που 22 χρόνια από τη ζωή σου νομίζεις κάτι και τελικά νομίζεις λάθος, είναι ενοχλητικό.  :P Και να πεις δεν τα ψάχνεις καθόλου, πάει στο καλό. Θα κάνω δίαιτα - πείραμα να δω τι θα γίνει. Πάει καιρός που παλεύω με 3 κιλά, ευκαιρία!

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πο για κρασί το κόβω να πάρω καμια ρετσίνα. Θα μου βγεί 50ευρω και δεν θα τρώγεται στο τέλος.... Πεκορίνο κάνει που μου αρέσει αρκετά?

ναι, οσο για το κρασι, χαλαρωσε δεν θελει κατι ακριβο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

σήμερα έκανα το cheesecake που ειχε παραθεσει ο Τουφας.
Μολις μπηκε ψυγειο. Για τυρια εβαλα βασιλοτυρι,τριμμα μιζυθρας,φετας(ηταν μια συσκευασια 400g 2€) + λιγο φιλαδελφεια. Με την βαση απο μπραουνις.. Εκανα τα δικα μου εν ολιγοις, πειραξα αρκετα την συνταγη. Περιμενω να δω τι θα βγει, αυριο. Παντως η κρέμα τυριου απο πανω οπως βγηκε μου φάνηκε τρομερή, δοκίμασα και λίγο.


976924_10201247401884845_239812316_o.jpg

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πριν λίγο καιρό είχε στο Lidl στα "έκτακτα" τρία διαφορετικά είδη τσένταρ, και πήρα τα δύο να τα δοκιμάσω, από αυτά

 

CY_87172_22_b.jpg

 

Το ένα ήταν το μεσαίο το πορτοκαλί, κλασική όψη τσένταρ, (Σκωτίας και καλά), αλλά το άλλο το άκρη δεξιά ήταν πραγματική αμαρτία.  Πολύ έντονη και πικάντικη γεύση, χρώμα σαν της παρμεζάνας και ο τρόπος που έσπαγε επίσης, αλλά πολύ πιό εύθραυστο, σχεδόν αδύνατο να βγει φέτα αν κόψεις κάτω από 2mm, έσπαγε από το βάρος της. Μπόλικα λιπαρά, αλλά τυρί είναι, πρέπει να παχαίνει αλλιώς δεν έχει γεύση.  Μιλάμε για κόλαση.  Το πακετάκι γράφει πάνω Isle of Man Vintage Reserve, αλλά με το Lidl κρατάς μικρό καλάθι αν είναι πράγματι από το Isle of Man.  Το θέμα είναι ότι το τυρί έσπαγε κόκκαλα, και δεν υπάρχει πιά γιατί όπως είπα δεν είναι στη "σταθερή" ποικιλία του Lidl.  Το κακό είναι ότι και να ξαναφέρουν δεν μπορώ να πάρω ποσότητα γιατί δίνει κανένα δίμηνο ημερομηνία λήξης.

Πώς θα γίνει να ξαναβρούμε; Σε κανένα Βασιλόπουλο θα παίζει κάτι ανάλογο;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

H κλασική αμερικάνικη μπριζόλα, το steak που λένε, τι ακριβως ειναι? Αν θελω να το ζητησω στον χασάπη πως το ζητάω? Και επίσης έχετε κατα νου κάποιο καλισκό τρόπο μαγειρέματος? 

 

Τούφα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λάδι αλάτι πιπέρι τηγάνι / ΒΒQ λίγο βούτυρο από πάνω στο τέλος και ξεκούραση. Κλασσικά πράματα.

Τώρα τα κομμάτια κάπου εκεί κοντά στη σπαλα ειναι η μοσχαρισιες μπριΤΖολες που θες ,ας στα πει κανένας άλλος όμως που τα ξερει καλύτερα.

Εγώ το ribeye παίρνω οπότε θέλω να φάω τέτοιου είδους κρέας το οποίο λεγεται σπαλομπριζολα μοσχαρισια χωρίς κόκαλο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ειναι καμία σχέση , αυτο έχει και το κόκαλο νομίζω...

Επίσης μπορείς να ψάξεις και σε e χασαπικα τα τbone η ribeye εγώ από εκεί βρήκα και πήγα και πηρα αφού άμα έλεγα στο χασαπακλα ribeye θα μου άνοιγε το κεφάλι με το μπαλτά.

Επεξ/σία από kuzko21
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 το t-bone ειναι η δευτερη μεγαλυτερη μπριζολα που υπαρχει κ απ την μια εχει το μεγαλυτερο κομματι απ το κοντρα κ απ την αλλη την καρδια του φιλετου.Συνηθως οταν την ζητας στον συνικιακο χασαπη της γειτονιας σε κοιταει με ενα βλεμα τρομου κ αγνιας λες κ του ζητησες  συκωταρια απο δεινοσαυρο.Η κλασικη μπριζολα(steak) ειναι η λεγομενη αντρεκοτ,την ζητας ως μοσχαρισια χωρις κοκκαλο(ειναι αυτες που βλεπουμε καμια σε συσκευασμενα πλαστικα στο σουπερ μαρκετ)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...