Προς το περιεχόμενο

Topic Μαγειρικής/Ζαχαροπλαστικής


Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

μολις πριν 1 ωρα ξεφουρνισα σπιτικα κρουασαν. ακολουθησα αυτη την τηλεοπτικη συνταγη κλεβοντας λιγο μονο λιγουλακι στις αναμονες στο ψυγειο αλλιως ακομα δε θα ειχα τελειωσει.

 

τα ξεκινησα κατα τις 3 το μεσημερι και μου πηρε κανα 7ωρο η προετοιμασια. φουσκωσαν παρα πολυ στο φουρνο και εμφανισιακα βγηκαν υπεροχα οπως ακριβως τα βλεπετε στην αρχικη εικονα του βιντεο παραπανω. γευστικα ενα κλασσικο κρουασαν βουτυρου. δεν βγηκαν οσο αφρατα τα περιμενα. ενταξει δε περιμενα να βγουν και σαν molto κρουασαν αλλα σιγουρα τα περιμενα πιο ελαφρυα και σφουγγαρατα ενω βγηκαν πιο αφροκριτσινατα...(καλα μη τις ψαξετε αυτες τις λεξεις στο λεξικο :-D )

οταν τα ξανακανω θα βαλω και κουβερτουρα γεμιση σε μερικα. σημερα δεν ειχα δυστυχως και ομολογω οτι μου λειπει γευστικα

θα δοκιμασω τη συνταγη και με αλευρι για τσουρεκι ή robin hood (εγγυηση...αλλα φωτια 3.5ευρω και ειναι λιγοτερο απο κιλο :mad: ) μηπως γινουν πιο μαλακα και λιγοτερο κριτσανιστα. σημερα χρησιμοποιησα σκληρο μύλων κρητης.

 

ειχα κανει παλαιοτερα και τη συνταγη του παρλιαρου απο τις γλυκες αλχημειες και μαλιστα αυτην κατα γραμμα χωρις να κλεψω πουθενα και ηταν παταγωδης αποτυχια. δε φουσκωσαν στο τελικο φουσκωμα πριν το φουρνο και αντ'αυτου το βουτυρο ελιωσε και τα εκανε ολα ''πισινο''. πεταχτηκαν πριν ψηθουν

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μεγάλο απωθημένο τα κρουασάν, αλλά ποτέ δεν τα δοκίμασα. Χαρά στην υπομονή σου.  :P

τα κρουασαν ειναι ιδανικα και για να ξεκολλησεις το μυαλο σου απο κατι που σε απασχολει. ξεχνιεσαι σαν ενα φυσικο αντιαγχωτικο η διαδικασια να τα παρασκευασεις

 

αλλα εχει επισης 2 μεγαλα αρνητικα το να φτιαχνεις κρουασαν. αλληλοεξαρτωμενα

1. μετα απο τοσο κοπο δε σου κανει καρδια να τα αφησεις να μπαγατεψουν (μπαγατευουν πολυ ευκολα σε ενα 12ωρο) οποτε πεφτεις με τα μουτρα

2. εχουν 30000 θερμιδες το κομματι+ (1)... :fear:

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γενικά ό,τι κι αν αρχίσεις να φτιάχνεις, αγχολυτικό είναι. Ειδικά αν είναι ζυμάρι, λειτουργεί σαν anti-stress ball.  :P

 

Οι θερμίδες και η περιεκτικότητά τους σε λίπος είναι όντως ένα θέμα. Σκέφτομαι πόσο χαλαρά τρώγαμε κρουασάν βουτύρου στο δημοτικό κάθε μέρα και τώρα δεν μπορώ να θυμηθώ καν πότε έφαγα τελευταία φορά. Ωραίες εποχές...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν είναι εύκολο να κάψεις μαζί 3000 θερμίδες (μόνο από τα κρουασάν) όμως σε μια μέρα με μεταβολισμό που καίει στα φυσιολογικά του 1600, άρα ναι, το τόσο λίπος θα σου κάνει κακό. Εκτός κι αν έχεις πολλή όρεξη για γυμναστική. 

 

Και φυσικά δεν κάνουν κακό από μόνα τους, αρκεί ο οργανισμός σου να τα χρειάζεται και να μην έχει πλεόνασμα κάθε φορά που κλείνει ταμείο. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν είναι εύκολο να κάψεις μαζί 3000 θερμίδες (μόνο από τα κρουασάν) όμως σε μια μέρα με μεταβολισμό που καίει στα φυσιολογικά του 1600, άρα ναι, το τόσο λίπος θα σου κάνει κακό. Εκτός κι αν έχεις πολλή όρεξη για γυμναστική. 

 

Και φυσικά δεν κάνουν κακό από μόνα τους, αρκεί ο οργανισμός σου να τα χρειάζεται και να μην έχει πλεόνασμα κάθε φορά που κλείνει ταμείο. 

http://authoritynutrition.com/11-biggest-lies-of-mainstream-nutrition/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υποθέτω ότι αυτό το κοιτάμε λόγω του 11, right? Αν και βγαίνουμε λίγο off topic, δεν καταλαβαίνω πού είναι το λάθος στα λόγια μου παραπάνω. 

 

Αν φας παραπάνω θερμίδες από ό,τι θα κάψεις, αυτές θα γίνουν λίπος. Όχι;  :wacko: Δεν είναι το λίπος που μας ενοχλεί, αλλά το πλεόνασμα. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

 

ειχα κανει παλαιοτερα και τη συνταγη του παρλιαρου απο τις γλυκες αλχημειες και μαλιστα αυτην κατα γραμμα χωρις να κλεψω πουθενα και ηταν παταγωδης αποτυχια. δε φουσκωσαν στο τελικο φουσκωμα πριν το φουρνο και αντ'αυτου το βουτυρο ελιωσε και τα εκανε ολα ''πισινο''. πεταχτηκαν πριν ψηθουν

 

εγγυηση για αποτυχημενες συνταγες. ο τυπος δινει επιτηδες λαθος συνταγες. στο περιοδικο του ειχα δει συνταγη για κατι παραδοσιακα βελγικα μπισκοτα και ελειπε το βασικο συστατικο που ειναι η κανελα. οτι να ναι ειναι ο τυπος, λεφτα θελει να αρπαζει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υποθέτω ότι αυτό το κοιτάμε λόγω του 11, right? Αν και βγαίνουμε λίγο off topic, δεν καταλαβαίνω πού είναι το λάθος στα λόγια μου παραπάνω. 

 

Αν φας παραπάνω θερμίδες από ό,τι θα κάψεις, αυτές θα γίνουν λίπος. Όχι;  :wacko: Δεν είναι το λίπος που μας ενοχλεί, αλλά το πλεόνασμα. 

As with anything, this depends on the context. A diet that is high in fat AND high in carbs will make you fat, but it’s NOT because of the fat.

In fact, diets that are high in fat (and low in carbs) cause much greater fat loss than diets that are low in fat

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δηλαδή από οτι κατάλαβαινω έχουμε

Ακόρεστα λιπη : μια χαρά

Κορεσμένα λιπη : μια χαρά με μετρο

Τρανς λίπη : σκουπιδια

 

Που βρίσκονται κυριως τα τρανς ομως;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για να εισαι σιγουρος χωρις να κοιτας ετικετες? Οχι ετοιμα φαγητα (σε οποια μορφη και αν ειναι), οχι γλυκα/μπισκοτα/επεξεργαχμενα ζυμαρια/ψωμια απο εξω, οχι τεχνητα λιπαρα και οχι snacks.

 

Εγω εδω και 3 μηνες εχω σταματησει οποιαδηποτε μορφη διατροφης λογω εντατικης δουλειας και ο μοναδικος κανονας που εχω ειναι οτι οσο μπορω, δεν τρωω οτι δεν φτιαχνω εγω ή δεν ξερω καθε υλικο που εχει μεσα.

Φυσικα και θα φαω εξω, φυσικα και θα παρω καποια μαλακια απο εξω, αλλα σε 3 μηνες ενω τρωω πιο πολυ και πιο χαλια λογω ωραριου και κουρασης δεν εχω παρει κιλα.



QsprXA5.jpg

 

 

The dressing is 1 cup sour cream, 1/2c buttermilk, 1/4c mayonnaise, 1/4c chopped fresh dill, and 2 tbsp chopped chives. Let this rest an hour or two for the flavours to combine.

Slice a romaine heart in half and rub it with olive oil and salt. Place it -- cut side down -- on a very hot grill for about 2 minutes, or until it has pronounced grill marks and some charring.

Plate the romaine grill-marks up, drizzle over some dressing, then finish with pepper, crumbled blue cheese, bacon bits, thinly sliced radish, and some halved grape tomatoes.

The lettuce will be a little bit cool, a little bit warm, a little bit crunchy, a little bit soft, a little bit charred and smoky. You will never taste lettuce better than this in your life, I promise. :)

Enjoy!

EDIT: I forgot to mention, you need to add salt to the dressing to taste. Sorry.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για να εισαι σιγουρος χωρις να κοιτας ετικετες? Οχι ετοιμα φαγητα (σε οποια μορφη και αν ειναι), οχι γλυκα/μπισκοτα/επεξεργαχμενα ζυμαρια/ψωμια απο εξω, οχι τεχνητα λιπαρα και οχι snacks.

 

Οταν λες απ'εξω πως το εννοεις; Αν πάρω ενα γλυκό απο το ζαχαροπλαστείο της γειτονιας μπορει να χει τρανς;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...