Προς το περιεχόμενο

Topic Μαγειρικής/Ζαχαροπλαστικής


Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Εξεταστική, μια περίοδος αμφιλεγόμενη. Το deadline για την κατάθεση της πτυχιακής μου με καταδιώκει, αλλάααααα.... Τι να σου πει το διάβασμα μπροστά στην κουζίνα.  -_- Ψάχνω δικαιολογίες να μην κάνω δουλειά κι εθελοντές να καταναλώσουν τα κάτωθι καλούδια.  :lol:

 

Επάνω: το βρήκα ως τυρόψωμο Πηλίου, εμένα μου άρεσε το σχήμα και επίσης ότι είναι φουλ στη φέτα μέσα!

Κάτω: άκυρη συνταγή φίλης (αγαπημένης), υποτίθεται είναι κούκιζ, αλλά θυμίζουν μπράουνι. 

attachicon.gifDSC_3190.jpg

 

Μπορείς σε παρακαλώ πολύ να μου δώσεις την συνταγή των cookies/brownies.

Και εάν σου είναι εύκολο πάντα,πες μου χρόνο και θερμοκρασία ψησίματος της δικής σου παρασκευής...

 

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ εκ των προτέρων για τον χρόνο σου...!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπορείς σε παρακαλώ πολύ να μου δώσεις την συνταγή των cookies/brownies.

Και εάν σου είναι εύκολο πάντα,πες μου χρόνο και θερμοκρασία ψησίματος της δικής σου παρασκευής...

 

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ εκ των προτέρων για τον χρόνο σου...!!!

Το χρόνο μου τον σκοτώνω γιατί αποφεύγω τις εργασίες μου λέω, οπότε χαρά μου  :lol: 

 

Τη συνταγή θα τη βρεις εδώ αναλυτικά. Είναι πραγματικά πολύ εύκολα να τα φτιάξεις μόνο που θέλει προσοχή σε κάποια σημεία.

 

Ως προς τα υλικά: βούτυρο και αυγό σε θερμοκρασία δωματίου, σημαντικό. Επειδή έβαλα bitter (70% κακάο) και λευκή σοκολάτα μέσα, μείωσα τη ζάχαρη στα 250g και θα άντεχα και 50g λιγότερα πολύ άνετα, επομένως ανάλογα με τη σοκολάτα που θα βάλεις, πρόσεξε τη ζάχαρη για να μη λιγωθείτε. Επίσης προσοχή στο κακάο, θέλουμε πικρό κακάο, το κλασικό δηλαδή.

 

Τώρα για το ψήσιμο... Ζύγισα κάθε cookie στα 55g πριν του βάλω τα κομμάτια της σοκολάτας και η ποσότητα της ζύμης μού έβγαλε 15 κομμάτια.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 στον αέρα αν και μπορείς και στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα του φούρνου. Κάτω δεν έβαλα αλουμινόχαρτο όπως προτείνεται, αλλά αντικολλητικό χαρτί. Δεν απλώνουν πολύ, επομένως δε χρειάζονται ιδιαίτερα μεγάλες αποστάσεις ανάμεσά τους, άσε όμως ένα κενό μην γίνουν όλα ένα.

Τελευταίο και πιο σημαντικό, μην τα ψήσεις πολύ γιατί θα χάσουν τη χάρη τους. 9-10 λετπά είναι μια χαρά. Όταν βγουν από το φούρνο θέλουν λίγη ώρα να σταθούν πριν μεταφερθούν από το ταψί και καλύτερα να χρησιμοποιήσεις μια σπάτουλα για να τα πάρεις.

 

Καλή επιτυχία.  :D

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συμβουλή για να μην κολλάει η πίτσα στο ταψί;

Έβαλα λαδάκι αλλά και πάλι κόλλησε λίγο.

τι ταψι ειναι? αν δεν μπορεις να παρεις αλλο, βαλε λαδοκολλα

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είναι το μεγάλο ταψί που έχει η κουζίνα (δεν είναι αντικολλητικό..).

Οκ, λαδόκολλα next time.

Λαδοκολα να εχεις το κεφαλι σου ησυχο και εχω αυτο κανω και βγαινει μια χαρα η πιτσα

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το χρόνο μου τον σκοτώνω γιατί αποφεύγω τις εργασίες μου λέω, οπότε χαρά μου  :lol: 

 

Τη συνταγή θα τη βρεις εδώ αναλυτικά. Είναι πραγματικά πολύ εύκολα να τα φτιάξεις μόνο που θέλει προσοχή σε κάποια σημεία.

 

Ως προς τα υλικά: βούτυρο και αυγό σε θερμοκρασία δωματίου, σημαντικό. Επειδή έβαλα bitter (70% κακάο) και λευκή σοκολάτα μέσα, μείωσα τη ζάχαρη στα 250g και θα άντεχα και 50g λιγότερα πολύ άνετα, επομένως ανάλογα με τη σοκολάτα που θα βάλεις, πρόσεξε τη ζάχαρη για να μη λιγωθείτε. Επίσης προσοχή στο κακάο, θέλουμε πικρό κακάο, το κλασικό δηλαδή.

 

Τώρα για το ψήσιμο... Ζύγισα κάθε cookie στα 55g πριν του βάλω τα κομμάτια της σοκολάτας και η ποσότητα της ζύμης μού έβγαλε 15 κομμάτια.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 στον αέρα αν και μπορείς και στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα του φούρνου. Κάτω δεν έβαλα αλουμινόχαρτο όπως προτείνεται, αλλά αντικολλητικό χαρτί. Δεν απλώνουν πολύ, επομένως δε χρειάζονται ιδιαίτερα μεγάλες αποστάσεις ανάμεσά τους, άσε όμως ένα κενό μην γίνουν όλα ένα.

Τελευταίο και πιο σημαντικό, μην τα ψήσεις πολύ γιατί θα χάσουν τη χάρη τους. 9-10 λετπά είναι μια χαρά. Όταν βγουν από το φούρνο θέλουν λίγη ώρα να σταθούν πριν μεταφερθούν από το ταψί και καλύτερα να χρησιμοποιήσεις μια σπάτουλα για να τα πάρεις.

 

Καλή επιτυχία.  :D

 

Ευχαριστώ πολύ για την συνταγή και τις παρατηρήσεις σου.

Αυτή την εβδομάδα θα τα φτιάξω με την πρώτη ευκαιρία.

 

Καλημέρα και καλή εβδομάδα....!!!!!!!  :)

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και συνεχίζουμε με αυτοσχέδια σοκολατάκια. Έφτασα σε μια φάση να θυμίζω συντριβάνι σοκολάτας έτσι όπως έγινα, αλλά τα χάρηκα γιατί είναι γλυκούλια. ^^ Είναι γεμιστά με τα υλικά που φαίνονται.  :wub: Οι σταγονίτσες στην επιφάνεια σχηματίστηκαν γιατί μόλις τα είχα βγάλει από την κατάψυξη. 

 

post-258415-0-60641500-1370369701_thumb.jpg

 

 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ε δε νομίζω ότι θέλει συνταγή να φτιάξει κανείς σοκολατάκια, παραείναι εύκολο.  :P

 

Ανακάτεψα πραλίνα φουντουκιού με αμύγδαλα και σπασμένα (με το χέρι σε μεγάλα κομμάτια) oreo, τα έβαλα μισή ώρα στο ψυγείο να δέσουν λίγο και μετά έντυσα μικρά καραμελόχαρτα με σοκολάτα, έβαλα λίγο από το μίγμα μέσα και το κάλυψα με σοκολάτα. Μια ώρα στην κατάψυξη να δέσουν και βουαλά!

evabb, δεν κινδυνεύω! Δεν τα τρώω εγώ τα περισσότερα από αυτά. Μοιράζονται σε φίλους!  :D Παχαίνουν οι άλλοι, χαχα.  

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...