Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Χαζή ερώτηση μάλλον αλλά αν θέλω να λιώσω λίγη ποσότητα σοκολάτας και βάλω ενα μικρό γυάλινο μπώλ πάνω σε μπρίκι με νερό που βράζει, υπάρχει κινδυνος να σπάσει το μπώλ; (Το νερό δεν θα ακουμπάει στο μπώλ)

Δημοσ.

 Δεν ειναι αναγκη να βραζει το νερο, αρκει να ειναι αρκετά ζεστό για να λιωσει τη σοκολάτα, ειδικά αν μιλάμε για μικρη ποσοτητα, την οποια καλο θα ειναι να έχεις κοψει σε μικρά κομματακια. Συνήθως τα γυαλινα σπανε με την εναλλαγή της θερμοκρασίας και οχι αν ερθουν σε επαφη με πολυ κρυο ή ζεστό αντικείμενο.

  • Like 1
Δημοσ.

αν μαγειρεύω κοτόπουλο στο φούρνο και όταν το βγάλω μυρίζει κοτοπουλήλας (αυτή η μυρωδιά που έχουν οι ζωντανές κότες όταν βραχούν ) τι φταίει ? τι έκανα λάθος ?

 

αν μου καεί η ομελέτα (χωρίς λάδι στο αντικολλητικό) απο κάτω και μαυρίσει δεν κάνει να την φάω? πως θα την φτιάξω χωρίς να μου καεί αν βάλω ρίγανη η πάπρικα σε γενναίες ποσότητες?

Δημοσ.

Χαζή ερώτηση μάλλον αλλά αν θέλω να λιώσω λίγη ποσότητα σοκολάτας και βάλω ενα μικρό γυάλινο μπώλ πάνω σε μπρίκι με νερό που βράζει, υπάρχει κινδυνος να σπάσει το μπώλ; (Το νερό δεν θα ακουμπάει στο μπώλ)

Ακόμα και να ακουμπάει, δεν σπάει με την καμία

  • Like 1
Δημοσ.

Βρε παιδιά, μήπως έχετε καμιά καλή συνταγή για γνήσιο παγωτό; Ό,τι βρίσκω είναι με φυτικές κρέμες που δεν τις θέλω. Μόνο με φυτική κρέμα κάνουμε παγωτό;  :wacko:

Δημοσ.

Θέλει παγωτομηχανή, αλλά βρήκα αυτό που λέει τι κάνουμε όταν δεν έχουμε παγωτομηχανή. Θα δοκιμάσω (μάλλον) την τύχη μου και θα δείξει η νεκροψία! Ευχαριστώ. :D   

Δημοσ.

το αλλαξα, ξαναδες παλι: This easy recipe for creamy vanilla ice cream doesn't require an in ice cream maker.

Δημοσ.

Δεν είχα κάνει refresh και δεν την είχα δει. Ακόμα καλύτερη, δεν έχει και τόσο πολλούς κρόκους. Ευχαριστώ πολύ!  

Δημοσ.

αν μαγειρεύω κοτόπουλο στο φούρνο και όταν το βγάλω μυρίζει κοτοπουλήλας (αυτή η μυρωδιά που έχουν οι ζωντανές κότες όταν βραχούν ) τι φταίει ? τι έκανα λάθος ?

 

Έχεις ξεχάσει ν' ανάψεις το φούρνο...

  • Like 2
Δημοσ.

Έχεις ξεχάσει ν' ανάψεις το φούρνο...

οχια , ψήθηκε αλλα βρωμάει κοτοπουλήλας

και αν καεί βρομάει

  • Like 1
Δημοσ.

Γιατί η πατάτες που τηγανίζω δεν γίνονται τραγανές όπως στις φώτο κάτω, εγώ όταν τηγανίζω πατάτες γίνονται μαλακές και ποτισμένες μες στο λάδι.

 

https://www.google.nl/search?q=frites&client=firefox-a&hs=mR7&rls=org.mozilla:nl:official&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=nbioUbqdO8mF4ASL6IGwDQ&ved=0CEQQsAQ&biw=1024&bih=684#imgrc=_

Δημοσ.

Μάλλον γιατί τις ρίχνεις στο τηγάνι χωρίς να είναι αρκετά καυτό το λάδι.Πρέπει να είναι μπόλικο το λάδι και καυτό (καλά όχι να τις κάψεις με την μία) έτσι ώστε με το που τις ρίχνεις να σχηματιστεί μια "κρούστα" εξωτερικά και να μην ρουφήξουν μέσα.

Εγώ τις αφήνω κανα 2-3 λεπτο χωρίς να τις πειράξω και μετά για κανα 5 λεπτο τις γυρνάω συνεχώς και βγαίνουν τραγανές.

Μιλάω για κανονικές πατάτες και όχι προτηγανισμένες ε!

Δημοσ.

Κ' εγώ τις βάζω σε καυτό λάδι και η επιφάνεια του λαδιού αφρίζει,μήπως είναι και το είδος της πατάτας,γιατί όταν τις καθαρίζω βλέπω πως έχουν πολύ υγρό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...