Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω ένα σετ με κουτάλες-σπάτουλες σιλικόνης για χρήση σε αντικολλητικό. 

Μια από αυτές έχει βγάλει κάτι σαν φουσκάλες πάνω. Εχει τύχει σε κανέναν αυτό; 

Μάλλον κακής ποιότητας που επηρεάστηκε από την θερμοκρασία;

  • Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αλμυρο κεικ με φετα και ριγανη ή πειτε το οπως θελετε

rNgV8t.jpg

OUeduH.jpg

FtLYyl.jpg

 

X8CxuE.jpg

H4VfKT.jpg

 

Υλικα

250γρ αλευρι

μισο φακελακι baking powder

1 ποτηρι γαλα

1/4 του ποτηριου ελαιολαδο

αλατι (μια τσιμπια περιπου)

ριγανη (δυο τσιμπιες εβαλα εγω αλλα δεν εχει σημασια και τοσο, ειναι θεμα γευσης)

200γρ φετα σπασμενη σε μικρα κομματακια

Εκτελεση

Ανακατευουμε ολα τα υλικα μαζι εκτος απο την φετα. Πρεπει να γινει σαν χυλος. Οταν εχουν ανακατευτει καλα τοτε βαζουμε και την φετα και ανακατευουμε λιγο ακομα για να παει παντου αλλα προσοχη μην γινει εντελως τριματα.

Ψηνουμε 25 λεπτα στους 200°C ή ως ουτου ροδιζει οσο μας αρεσει και μετα σκεπαζουμε με αλουμινοχαρτο και ψηνουμε αλλα 10 λεπτα. Συνολικα πρεπει να ψηθει 35°C.

Το αφηνουμε να κρυωσει τουλαχιστον μιση ωρα πανω σε σχαρα πριν το κοψουμε.

 

Επεξ/σία από evabb
  • Like 4
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Η διάμετρος που αναφέρεται στα μαγειρικά σκεύη (κατσαρόλες/τηγάνια) αντιστοιχεί στο μέγεθος των εστιών? Δηλαδή εμένα που η μεγαλύτερη εστία στην ηλεκτρική μου κουζίνα είναι 22εκ θα πρέπει να πάρω τηγάνι 22 εκατοστών το μέγιστο?

 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσοχή... επειδή το έψαξα πρόσφατα το ζήτημα,  οι διαστάσεις που αναφέρονται από τις εταιρείες σε τηγάνια/κατσαρόλες είναι η μέγιστη διάμετρος στο πάνω μέρος τους!

Αυτό που ενδιαφέρει εμάς ως αγοραστές, είναι η διάμετρος του κάτω μέρους του ταψιού που πρέπει να είναι ιδανικά ίση με το μέγεθος της εστίας.

Δεν υπάρχει όμως κάποιο στάνταρ αλλά στο κάθε τηγάνι διαφέρει.

Μπορεί π.χ ένα τηγάνι tefal να είναι 24εκ πάνω, 20εκ στον πάτο του. Ένα άλλο της pyrex να λέει 24εκ πάνω ενώ στην κάτω μεριά να είναι 19εκ...

Προσωπικά αφού κατέληξα σε 2-3 τηγάνια που με ενδιέφεραν και έστειλα email στον έμπορο για να μου πει τις διαστάσεις (εναλλακτικά τώρα που ανοίγουν τα καταστήματα μπορείς να πας κάπου και να το μετρήσεις μόνος σου..)

https://www.5050.gr/el/τηγάνια-σαγανάκια/52425-pyrex-origin-24cm-333081-3426470280266.html

Σε αυτό το τηγάνι για παράδειγμα που αγόρασα, ο πάτος είναι 19εκ. Στο ίδιο των 26εκ, ο πάτος είναι 20εκ.

Επεξ/σία από The_Judas
  • Like 2
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, The_Judas είπε

Προσοχή... επειδή το έψαξα πρόσφατα το ζήτημα,  οι διαστάσεις που αναφέρονται από τις εταιρείες σε τηγάνια/κατσαρόλες είναι η μέγιστη διάμετρος στο πάνω μέρος τους!

Αυτό που ενδιαφέρει εμάς ως αγοραστές, είναι η διάμετρος του κάτω μέρους του ταψιού που πρέπει να είναι ιδανικά ίση με το μέγεθος της εστίας.

Δεν υπάρχει όμως κάποιο στάνταρ αλλά στο κάθε τηγάνι διαφέρει.

Μπορεί π.χ ένα τηγάνι tefal να είναι 24εκ πάνω, 20εκ στον πάτο του. Ένα άλλο της pyrex να λέει 24εκ πάνω ενώ στην κάτω μεριά να είναι 19εκ...

Προσωπικά αφού κατέληξα σε 2-3 τηγάνια που με ενδιέφεραν και έστειλα email στον έμπορο για να μου πει τις διαστάσεις (εναλλακτικά τώρα που ανοίγουν τα καταστήματα μπορείς να πας κάπου και να το μετρήσεις μόνος σου..)

https://www.5050.gr/el/τηγάνια-σαγανάκια/52425-pyrex-origin-24cm-333081-3426470280266.html

Σε αυτό το τηγάνι για παράδειγμα που αγόρασα, ο πάτος είναι 19εκ. Στο ίδιο των 26εκ, ο πάτος είναι 20εκ.

Thanks..Βοήθησες.

 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα πάντα όλα homemade!

Γύρος

IMG-20200321-201402.jpg

IMG-20200321-224043.jpg

 

Πίτσα

IMG-20200411-212109.jpg

IMG-20200411-211250.jpg

 

Burger

IMG-20200425-213932.jpg

 

Ψωμί ολικής

IMG-20200215-193229.jpg

 

Αρνί κλέφτικο

IMG-20200419-210041.jpg

 

Σπαγγέτι κεφτεδάκια

IMG-20200307-230151.jpg

 

Κερκυραϊκή παστιτσάδα με κόκκορα

IMG-20191005-230546.jpg

Επεξ/σία από gsisr
  • Like 14
Δημοσ.
4 ώρες πριν, gsisr είπε

Τα πάντα όλα homemade!

Γύρος

IMG-20200321-201402.jpg

IMG-20200321-224043.jpg

Πίτσα

IMG-20200411-212109.jpg

IMG-20200411-211250.jpg

Burger

IMG-20200425-213932.jpg

Ψωμί ολικής

IMG-20200215-193229.jpg

Αρνί κλέφτικο

IMG-20200419-210041.jpg

Σπαγγέτι κεφτεδάκια

IMG-20200307-230151.jpg

Κερκυραϊκή παστιτσάδα με κόκκορα

IMG-20191005-230546.jpg

Το θέμα είναι να μας πεις και πώς τα έκανες 😀

  • Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 30/4/2020 στις 7:26 ΠΜ, gsisr είπε

Τα πάντα όλα homemade!

Γύρος

IMG-20200321-201402.jpg

IMG-20200321-224043.jpg

Πίτσα

IMG-20200411-212109.jpg

IMG-20200411-211250.jpg

Burger

IMG-20200425-213932.jpg

Ψωμί ολικής

IMG-20200215-193229.jpg

Αρνί κλέφτικο

IMG-20200419-210041.jpg

Σπαγγέτι κεφτεδάκια

IMG-20200307-230151.jpg

Κερκυραϊκή παστιτσάδα με κόκκορα

IMG-20191005-230546.jpg

Υπέροχα όλα.Μη μου πεις μόνο ότι ήταν για ένα γεύμα.:P

Και από μένα προχτεσινό ζυμωτό ψωμί με προζύμι που έφτιαξα μόνος ύστερα από μελέτη διαφόρων συνταγών. Έφτιαχνα με έτοιμη μαγιά αλλά λόγω ιού έχει εξαφανιστεί από τα ράφια.Τελικά πολύ ανώτερο ψωμί αγνό και με υπέροχη γεύση.Ποτέ πια μαγιά.Κρατήθηκε στο ψυγείο λίγο ζυμάρι για επόμενο ζύμωμα.

IMG-0784.jpgsawmill restaurant alabama

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 1
Δημοσ.

Ξέρει κανείς, η θερμοκρασία του λαδιού που τηγανίζεται σε μια οικιακή κεραμική εστία πόσους βαθμούς κελσίου μπορεί να  φτάσει;

Δημοσ.

Θελω να εκτελέσω μια συνταγή ζαχαροπλαστικής στο σπιτι με τα καλύτερα υλικά που μπορω να βρω για να εχω το καλυτερο αποτέλεσμα.

Το key element ειναι το βουτυρο.Η ποιότητα  του σουπερμάρκετ αν και καλη, διαφέρει από την επαγγελματική ποιότητα.Η διαφορά τους ειναι στην περιεκτικότητα σε νερό - πέρα από αλλες διάφορες.

Θελω να βρω βουτυρο ζαχαροπλαστικής - επαγγελματικο βουτυρο σαν να λεμε, αλλά πωλείται σε πλάκες του κιλού απο προμηθευτές καταστημάτων και δεν υπάρχει για ιδιώτες στη λιανική αγορά 

Μπορει κανεις σχετικός με το αντικείμενο να βοηθήσει ;  

0B41E4F3-640C-4940-86B4-F61752BF3C6E.jpeg

Δημοσ.

δεν θελω να σε πικρανω αλλα πολλες φορες στα ζαχαροπλαστεια βαζουν αρωμα βουτυρου και μαργαρινη γιατι ειναι πιο φθηνη. Παρε ενα lurpak και θα εισαι οκ. Ειναι μια χαρα βουτυρο.

Δεν υπαρχουν επαγγελματικα βουτυρα που να διαφερουν στην ποιοτητα. Πιο πολυ εινα θεμα ποσοτητας.

  • Like 2
Δημοσ.

Ακριβως. Επαγγελματικα βουτυρα ?? χαχαχα

Ποιος πιστευεις οτι βαζει βουτηρο αγελαδος? ουτε το 1%. Ολοι σαπιες μαργαρινες οτι πιο φθηνο υπαρχει

Βουτηρο γαλακτος απο σουπερ μαρκετ ειναι οτι πιο καλο μπορεις να βρεις

  • Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...