The_Judas Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Εχω ένα σετ με κουτάλες-σπάτουλες σιλικόνης για χρήση σε αντικολλητικό. Μια από αυτές έχει βγάλει κάτι σαν φουσκάλες πάνω. Εχει τύχει σε κανέναν αυτό; Μάλλον κακής ποιότητας που επηρεάστηκε από την θερμοκρασία;
evabb Δημοσ. 28 Απριλίου 2020 Δημοσ. 28 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) αλμυρο κεικ με φετα και ριγανη ή πειτε το οπως θελετε Υλικα 250γρ αλευρι μισο φακελακι baking powder 1 ποτηρι γαλα 1/4 του ποτηριου ελαιολαδο αλατι (μια τσιμπια περιπου) ριγανη (δυο τσιμπιες εβαλα εγω αλλα δεν εχει σημασια και τοσο, ειναι θεμα γευσης) 200γρ φετα σπασμενη σε μικρα κομματακια Εκτελεση Ανακατευουμε ολα τα υλικα μαζι εκτος απο την φετα. Πρεπει να γινει σαν χυλος. Οταν εχουν ανακατευτει καλα τοτε βαζουμε και την φετα και ανακατευουμε λιγο ακομα για να παει παντου αλλα προσοχη μην γινει εντελως τριματα. Ψηνουμε 25 λεπτα στους 200°C ή ως ουτου ροδιζει οσο μας αρεσει και μετα σκεπαζουμε με αλουμινοχαρτο και ψηνουμε αλλα 10 λεπτα. Συνολικα πρεπει να ψηθει 35°C. Το αφηνουμε να κρυωσει τουλαχιστον μιση ωρα πανω σε σχαρα πριν το κοψουμε. Επεξ/σία 28 Απριλίου 2020 από evabb 4
eMike Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 Καλησπέρα σε όλους, Η διάμετρος που αναφέρεται στα μαγειρικά σκεύη (κατσαρόλες/τηγάνια) αντιστοιχεί στο μέγεθος των εστιών? Δηλαδή εμένα που η μεγαλύτερη εστία στην ηλεκτρική μου κουζίνα είναι 22εκ θα πρέπει να πάρω τηγάνι 22 εκατοστών το μέγιστο?
The_Judas Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Προσοχή... επειδή το έψαξα πρόσφατα το ζήτημα, οι διαστάσεις που αναφέρονται από τις εταιρείες σε τηγάνια/κατσαρόλες είναι η μέγιστη διάμετρος στο πάνω μέρος τους! Αυτό που ενδιαφέρει εμάς ως αγοραστές, είναι η διάμετρος του κάτω μέρους του ταψιού που πρέπει να είναι ιδανικά ίση με το μέγεθος της εστίας. Δεν υπάρχει όμως κάποιο στάνταρ αλλά στο κάθε τηγάνι διαφέρει. Μπορεί π.χ ένα τηγάνι tefal να είναι 24εκ πάνω, 20εκ στον πάτο του. Ένα άλλο της pyrex να λέει 24εκ πάνω ενώ στην κάτω μεριά να είναι 19εκ... Προσωπικά αφού κατέληξα σε 2-3 τηγάνια που με ενδιέφεραν και έστειλα email στον έμπορο για να μου πει τις διαστάσεις (εναλλακτικά τώρα που ανοίγουν τα καταστήματα μπορείς να πας κάπου και να το μετρήσεις μόνος σου..) https://www.5050.gr/el/τηγάνια-σαγανάκια/52425-pyrex-origin-24cm-333081-3426470280266.html Σε αυτό το τηγάνι για παράδειγμα που αγόρασα, ο πάτος είναι 19εκ. Στο ίδιο των 26εκ, ο πάτος είναι 20εκ. Επεξ/σία 29 Απριλίου 2020 από The_Judas 2
eMike Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 13 λεπτά πριν, The_Judas είπε Προσοχή... επειδή το έψαξα πρόσφατα το ζήτημα, οι διαστάσεις που αναφέρονται από τις εταιρείες σε τηγάνια/κατσαρόλες είναι η μέγιστη διάμετρος στο πάνω μέρος τους! Αυτό που ενδιαφέρει εμάς ως αγοραστές, είναι η διάμετρος του κάτω μέρους του ταψιού που πρέπει να είναι ιδανικά ίση με το μέγεθος της εστίας. Δεν υπάρχει όμως κάποιο στάνταρ αλλά στο κάθε τηγάνι διαφέρει. Μπορεί π.χ ένα τηγάνι tefal να είναι 24εκ πάνω, 20εκ στον πάτο του. Ένα άλλο της pyrex να λέει 24εκ πάνω ενώ στην κάτω μεριά να είναι 19εκ... Προσωπικά αφού κατέληξα σε 2-3 τηγάνια που με ενδιέφεραν και έστειλα email στον έμπορο για να μου πει τις διαστάσεις (εναλλακτικά τώρα που ανοίγουν τα καταστήματα μπορείς να πας κάπου και να το μετρήσεις μόνος σου..) https://www.5050.gr/el/τηγάνια-σαγανάκια/52425-pyrex-origin-24cm-333081-3426470280266.html Σε αυτό το τηγάνι για παράδειγμα που αγόρασα, ο πάτος είναι 19εκ. Στο ίδιο των 26εκ, ο πάτος είναι 20εκ. Thanks..Βοήθησες.
gsisr Δημοσ. 30 Απριλίου 2020 Δημοσ. 30 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Τα πάντα όλα homemade! Γύρος Πίτσα Burger Ψωμί ολικής Αρνί κλέφτικο Σπαγγέτι κεφτεδάκια Κερκυραϊκή παστιτσάδα με κόκκορα Επεξ/σία 30 Απριλίου 2020 από gsisr 14
Speculoos Δημοσ. 30 Απριλίου 2020 Δημοσ. 30 Απριλίου 2020 4 ώρες πριν, gsisr είπε Τα πάντα όλα homemade! Γύρος Πίτσα Burger Ψωμί ολικής Αρνί κλέφτικο Σπαγγέτι κεφτεδάκια Κερκυραϊκή παστιτσάδα με κόκκορα Το θέμα είναι να μας πεις και πώς τα έκανες 😀 5
gsisr Δημοσ. 30 Απριλίου 2020 Δημοσ. 30 Απριλίου 2020 Υπάρχουν πάρα πολλές συνταγές online. Ακολουθείς οποία σου ταιριάζει καλύτερα
papoys1 Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 30/4/2020 στις 7:26 ΠΜ, gsisr είπε Τα πάντα όλα homemade! Γύρος Πίτσα Burger Ψωμί ολικής Αρνί κλέφτικο Σπαγγέτι κεφτεδάκια Κερκυραϊκή παστιτσάδα με κόκκορα Υπέροχα όλα.Μη μου πεις μόνο ότι ήταν για ένα γεύμα. Και από μένα προχτεσινό ζυμωτό ψωμί με προζύμι που έφτιαξα μόνος ύστερα από μελέτη διαφόρων συνταγών. Έφτιαχνα με έτοιμη μαγιά αλλά λόγω ιού έχει εξαφανιστεί από τα ράφια.Τελικά πολύ ανώτερο ψωμί αγνό και με υπέροχη γεύση.Ποτέ πια μαγιά.Κρατήθηκε στο ψυγείο λίγο ζυμάρι για επόμενο ζύμωμα. sawmill restaurant alabama Επεξ/σία 1 Μαΐου 2020 από papoys1 1
The_Judas Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Ξέρει κανείς, η θερμοκρασία του λαδιού που τηγανίζεται σε μια οικιακή κεραμική εστία πόσους βαθμούς κελσίου μπορεί να φτάσει;
evabb Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 https://www.theglobeandmail.com/life/health-and-fitness/health/smoke-point-matters-in-cooking-with-oil/article26569060/ 1
kariolikos Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Θελω να εκτελέσω μια συνταγή ζαχαροπλαστικής στο σπιτι με τα καλύτερα υλικά που μπορω να βρω για να εχω το καλυτερο αποτέλεσμα. Το key element ειναι το βουτυρο.Η ποιότητα του σουπερμάρκετ αν και καλη, διαφέρει από την επαγγελματική ποιότητα.Η διαφορά τους ειναι στην περιεκτικότητα σε νερό - πέρα από αλλες διάφορες. Θελω να βρω βουτυρο ζαχαροπλαστικής - επαγγελματικο βουτυρο σαν να λεμε, αλλά πωλείται σε πλάκες του κιλού απο προμηθευτές καταστημάτων και δεν υπάρχει για ιδιώτες στη λιανική αγορά Μπορει κανεις σχετικός με το αντικείμενο να βοηθήσει ;
evabb Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 δεν θελω να σε πικρανω αλλα πολλες φορες στα ζαχαροπλαστεια βαζουν αρωμα βουτυρου και μαργαρινη γιατι ειναι πιο φθηνη. Παρε ενα lurpak και θα εισαι οκ. Ειναι μια χαρα βουτυρο. Δεν υπαρχουν επαγγελματικα βουτυρα που να διαφερουν στην ποιοτητα. Πιο πολυ εινα θεμα ποσοτητας. 2
giwfys Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Ακριβως. Επαγγελματικα βουτυρα ?? χαχαχα Ποιος πιστευεις οτι βαζει βουτηρο αγελαδος? ουτε το 1%. Ολοι σαπιες μαργαρινες οτι πιο φθηνο υπαρχει Βουτηρο γαλακτος απο σουπερ μαρκετ ειναι οτι πιο καλο μπορεις να βρεις 3
skiabox Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Η πιο εύκολη συνταγή βάσης για πίτσα που έχετε δει ποιά είναι; 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα