Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr,

Συνέχεια εδώ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν ο νέος οδηγός κάποιο πρόβλημα μου δημιουργεί στα φαν της κάρτας.

Δλδ είναι σαν μην μου δουλεύει σωστά το fan curve που έχω φτιάξει στο Α.Β

Επεξ/σία από azazil1190
  • Απαντ. 18,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, Herald είπε

Ποιο perf / cost, σε σύγκριση με τις παλιές γενιές? Ε ναι χαίρω πόλυ, και η 2080ti τότε μια χαρά perf / cost είχε. 999 msrp / 40% πάνω από 1080ti η οποία είχε 699 msrp. 

Τα δεδόμενα λένε ότι η τιμή, αν όχι χάλια, είναι μέτρια στην καλύτερη. Είναι η ακριβότερη xx80 και η 2η ακριβότερη xx102, με το λιγότερο vram στις τελεταίες 3 γενιές. Για παράδειγμα η 1080ti είχε διπλάσιες επιδόσεις και σχεδόν διπλάσια vram με 8% μεγαλύτερο MSRP (σε σχέση με την 980ti). 

Ε με τι να την συγκρινουμε δηλαδη;  Η 2080Ti ηταν ενα τρανο παραδειγμα γιατι τα MSRP ειναι μια βλακεια και μιση και δεν ανταποκρινονται στο ελαχιστο σε χωρες εκτος της Αμερικης και  δεν πρεπει να τα λαμβανουμε υποψιν αφου συνηθως δεν εφαρμοζονται ευκολα και υποκεινται στους κανονες της παγκοσμιας αγορας και οικονομιας αλλα και των ιδιαιτεροτητων της οικονομιας της καθε χωρας.. Ειναι ωραια να τα συζηταμε αλλα συνηθως δεν βγαζεις ακρη με τα νουμερα

Στην Turing και μετεπειτα εποχη υπαρχει στροφη προς μια νεα αρχιτεκτονικη που αφιερωσε τεραστιο χρονο στο R&D για το raytracing και το compute κομματι προσπαθωντας να τα χωρεσει ολα σε μια γενια. Ηταν το λεγομενο turning point το σημειο στο οποιο η Nvidia ειχε τοσο headroom που αποφασισε να θυσιασει τρανζιστορ και επιδοσεις για να προχωρησει σε κατι καινουριο. Aυτος ειναι και ενας λογος που δεν ειχαμε αυξηση επιδοσεων και αλμυρες τιμες στην γενια αυτη. Αυτο δεν την κανει ουτε καλη ουτε κακη αξια καθως δεν συγκρινεται με προηγουμενες γενιες σε πολλα επιπεδα. Αυτος ηταν και ενας λογος που καρτες πολυ καλες οπως η 1080Ti εμειναν στα χερια χρηστων τοσο καιρο. Αυτος ομως ειναι και ενας λογος που η καρτα αυτη (3080) δεν θα υστερησει  λογικα σε κανενα παιχνιδι γιατι ειναι ενας ισορροπημενος all arounder που παιζει ψηλα σε επιδοσεις στην κορυφη με αποστασεις αστειες αναφορας συνηθως. Ο μονος limiting factor ειναι η vram της.. Τωρα σε τι τιμη θα την βρει ο καθενας την καθε υλοποιηση τι ειναι διατεθειμενος να δωσει και τι ψυχαναγκασμους εχει ο καθενας να μην δωσει 50-100 ευρω παραπανω για αυτην και προτιμα να περιμενει μηνες να πεσει η τιμη ή να βγει η Ti αυτο ειναι τεραστιο θεμα προς συζητηση.. Το waiting game παντα ευνοει αυτον που χει υπομονη συνηθως.. Το μονο σιγουρο ειναι οτι το να επιχειρηματολογουμε για MSRP με τετοιο price spread και ειδικα με τετοιες ιδιαιτεροτητες που εχει το 2020 και πιθανοτατα το 2021 δεν ειναι οτι καλυτερο..Εκατσαν πολλα μαζι..

10 λεπτά πριν, azazil1190 είπε

Λοιπόν ο νέος οδηγός κάποιο πρόβλημα μου δημιουργεί στα φαν της κάρτας.

Δλδ είναι σαν μην μου δουλεύει σωστά το fan curve που έχω φτιάξει στο Α.Β

Πιθανοτατα κατι παιζει με το AB φιλε αν εχεις την τελευταια beta.. Και εγω νομιζα στον προηγουμενο οδηγο οτι εφταιγε αυτος και τον εκανα clean install δυο φορες γιατι οταν εμπαινα windows ανοιγαν τα fans στο 100% χωρις λογο και χωρις να μπαινω σε προφιλ ή να εχω ενεργοποιημενο προφιλ ή να ανοιγει καν το AB με την εκκινηση αλλα μολις το εβγαλα και το εγκατεστησα ξανα με τον νεο οδηγο ολα καλα..

Επεξ/σία από d4ydr33m3r
  • Like 2
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, d4ydr33m3r είπε

Πιθανοτατα κατι παιζει με το AB φιλε αν εχεις την τελευταια beta.. Και εγω νομιζα στον προηγουμενο οδηγο οτι εφταιγε αυτος και τον εκανα clean install δυο φορες γιατι οταν εμπαινα windows ανοιγαν τα fans στο 100% χωρις λογο και χωρις να μπαινω σε προφιλ ή να εχω ενεργοποιημενο προφιλ ή να ανοιγει καν το AB με την εκκινηση αλλα μολις το εβγαλα και το εγκατεστησα ξανα με τον νεο οδηγο ολα καλα..

Σωστά την τελευταία beta έχω .Για να το περάσω μια από πάνω να δω εάν στρώσει.

Ευχαριστω για το τιπ ,ελπίζω να πιασει

Τελικά δεν ακούει το fan curve όπως πρέπει.

Το δοκιμάζω με clean install

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, azazil1190 είπε

Δεν δουλεύει σωστά το fan curve

Αδερφέ έχουν και άλλοι το πρόβλημα;

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Sprou είπε

Αδερφέ έχουν και άλλοι το πρόβλημα;

Δεν το έχω ψάξει.

Αλλά πριν βάλω τους τελευταίους οδηγούς μια χαρά δούλευε.

Πχ έχω βάλει στους 25c τα φαν να είναι στο 40% ε αυτά είναι είναι στους 30-32% κτλ

Και στο 50% να τα βάλω μέσω fan curve σε 15c ε αυτά είναι πιο κατω

Σε αυτόν σε σειρά 2χχχ παρακάμπτει το fan curve του και τα δουλεύει στους 100%

https://www.nvidia.com/en-us/geforce/forums/geforce-graphics-cards/5/405175/fan-curve-issues-blasting-100/?topicPage=1

Δημοσ.

Γιατί δεν προτείνουν και τις RDNA2 για το RT;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Γιατί δεν προτείνουν και τις RDNA2 για το RT;

Ναι. Έπρεπε εκεί να γράφει 6900xt CF :P

Επεξ/σία από Acmilangr2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, GeorgeMan είπε

Crossfire, δύο 😛

Χαχαχα. Πάντως σοβαρά το ρώτησα. Μήπως είναι σημάδι ότι θα αργήσει λίγο η υποστήριξη RT στις RDNA2; 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, GeorgeMan είπε

Crossfire, δύο 😛

Και ας μην έχει 😜

Μόλις τώρα, yiannis1991 είπε

Χαχαχα. Πάντως σοβαρά το ρώτησα. Μήπως είναι σημάδι ότι θα αργήσει λίγο η υποστήριξη RT στις RDNA2; 

Σημάδι σίγουρα είναι από την στιγμή που δεν είπαν τίποτα στην παρουσίαση 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...