Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr,

Συνέχεια εδώ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Αναφορά σε κείμενο

Another reason for this, according to Igor, is the actual "reference board" PG132 design, which is used as a reference, "Base Design" for partners to architecture their custom cards around. The thing here is that apparently NVIDIA's BOM left open choices in terms of power cleanup and regulation in the mounted capacitors. The Base Design features six mandatory capacitors for filtering high frequencies on the voltage rails (NVVDD and MSVDD). There are a number of choices for capacitors to be installed here, with varying levels of capability. POSCAPs (Conductive Polymer Tantalum Solid Capacitors) are generally worse than SP-CAPs (Conductive Polymer-Aluminium-Electrolytic-Capacitors) which are superseded in quality by MLCCs (Multilayer Ceramic Chip Capacitor, which have to be deployed in groups). Below is the circuitry arrangement employed below the BGA array where NVIDIA's GA-102 chip is seated, which corresponds to the central area on the back of the PCB.

Εμένα πάντως απο τα λίγα ηλεκτρονικά που ξέρω αυτό μου προκαλεί εντύπωση. Δηλαδή ότι τι, η NVIDIA έδωσε το reference design, και τους έδωσε την τοπολογία, χωρητικότητες κτλπ και τους είπε βάλτε ότι πυκνωτές γουστάρετε? 

Εδώ ξέρουμε ότι διαφορετικοί πυκνωτές του ίδιου υλικού ('τεχνολογίας') έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά (ρεύματα διαροής, ESR, ripple suppression κτλπ). Επομένως η επιλογή του πυκνωτή είναι πάντα η φθηνότερη με βάση τα χαρακτηριστικά που είναι επαρκή για την εφαρμογή. 

Αρα ή η NVIDIA δεν τους έδωσε τίποτα (πιθανό και απαράδεκτο) ή αυτοί έκαναν τρελή τσιπιά. Εν τω μεταξύ οι MLCC δεν στοιχίζουν τίποτα. Οκ, προφανώς σε μια γραμμή παραγωγής οι μικρές διαφορές μεγενθύνονται αλλά μην νομίζουμε ότι είναι και τίποτα εξωτικό.     

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, HALF EVIL είπε

Καμμένοι Nerds:P κόψτε φάτσες 

Ενδιαφέρον κοινωνικό πείραμα

Ο μέσος άντρας tech geek (πλειοψηφία) πορωνεται ουσιαστικά, έχει αναπτύξει ψυχολογική εξάρτηση προς τη τεχνολογία.

Η εκ της καθημερινής ρουτίνας εκτόνωση των περισσότερων  λοιπόν δεν εκδηλώνεται ενεργητικά σε σπορ ή λοιπές δραστηριότητες αλλά εκδηλώνεται παθητικά ως επί τω πλείστον στο ίντερνετ, σε βιντεοπαιχνίδια και αγορές ακριβών προϊόντων. 

Επεξ/σία από 7nisiotis
  • Confused 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, icenex είπε

Καλοριζικη ρε μπαμπη αλλα μολις τωρα ειδα το μονιτορ της υπογραφης σου...Εχω την ελαφρα εντυπωση (οχι πολυ οσο ζυγιζει η καρτα 2kg) οτι ειναι λιγο overkill.

Δεν μασάμε από τα 1440p ...thanx......

• Like 1
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, BabisTs είπε

καλοριζικη !! δωστης λιγο πονο να τη δουμε τι κανει...

• Thanks 1
Δημοσ.
55 λεπτά πριν, BabisTs είπε

Καλορίζικη, bro. Δεν σε φοβάμαι. Αν κάποιος μπορεί να βρει τα όριά της, είσαι εσύ;).

Spoiler

Τον Αβραάμ τον βγάζω έξω. Αγάπη μόνο και ln2:P..

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Tης μουρλης

Τίποτα, είναι software issue και απλά αμολήσανε την βρώμα για να πέσει η ζήτηση και να γλυτώσουν λίγο κράξιμο 🤣

Δημοσ.

Καλησπέρα στην ομάδα. Καταρχην καλοριζικη η κάρτα Μπάμπη. Σοβαρό τούβλο.

Και κατά δεύτερο, αναφορικά με τη συζήτηση για τα καπαρισμενα στα 60 καρε παιχνίδια, να πω ότι έχω εντοπίσει να ισχύει το ίδιο και στο Vampyr. Μαζεύονται σιγά σιγά μπόλικα κοινως. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

950 ευρώ κάρτα η 3080 και λέω Θεέ μου ευτυχώς που δεν έχω τόσα λεφτά να την αγοράσω τώρα με τέτοια που διαβάζω γιατί θα έπεφτε πολύ καντήλι στον πέτσινο 🤬 🤣

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, BabisTs είπε

Καλορίζικη. Όταν βρεις λίγο χρόνο και αφού κάνεις όλες τις δικές σου δοκιμές, αν μπορείς τρέξε δύο NVENC sessions ταυτόχρονα να δούμε μήπως έχει 2 NVENC circuits η 3090. Θα το καταλάβεις συγκρίνοντας τα fps που θα πιάνεις, αν έχει δύο δε θα πέφτουν στο μισό με δύο ταυτόχρονα.

• Like 1
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, kostiger είπε

Καλησπέρα στην ομάδα. Καταρχην καλοριζικη η κάρτα Μπάμπη. Σοβαρό τούβλο.

Και κατά δεύτερο, αναφορικά με τη συζήτηση για τα καπαρισμενα στα 60 καρε παιχνίδια, να πω ότι έχω εντοπίσει να ισχύει το ίδιο και στο Vampyr. Μαζεύονται σιγά σιγά μπόλικα κοινως. 

Δεν εχει 60fps cap το vampyr

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...