Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr,

Συνέχεια εδώ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Herald είπε

Μα τι να με συμφέρει, 3 fps είναι δεν είναι 1.5%. Ξαναλέω, άμα τα 3 και τα 50 fps σου φαίνεται το ίδιο δεν έχω κάτι να σχολιάσω. 

Κοίταξε να δεις πρόβλεψη που θα κάνω. Αν βγουν καλοί οι ryzen 5000 ξαφνικά θα σταματήσω να είμαι troll και θα μαζεύω likes από το κόκκινο στρατόπεδο 😎

Υπάρχουν παιχνίδια που ευνοούν ιντελ και high frequency.υπαρχουν αλλα που νοιάζονται και για τους πυρήνες.τι δεν κατάλαβες?μόνα ζυγά δικά σου δεν γινεται

1 ώρα πριν, BabisTs είπε

άντε να λήξει αύριο το nda να κατηφορίσει και η κάρτα σιγά σιγά.....

Εννοείται ότι η τιμή της θα κατρακυλήσει.για 5-10% επιπλέον από 3080 μόνο έτσι θα πουλήσει στους gamers

• Απαντ. 18,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, BabisTs είπε

άντε να λήξει αύριο το nda να κατηφορίσει και η κάρτα σιγά σιγά.....

Κατσε ετσι οπως βλεπω την κατασταση μην το πατησω και εγω.. lol

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Το 10% διαφορά από την 3080 δεν θα κάνει κανέναν να την προτιμήσει, μόνο ο φόβος των 10GB.

Προβλέπω ίδιες επιδόσεις 10gb vs 20gb με εξαίρεση 1-2 παιχνίδια 

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Το 10% διαφορά από την 3080 δεν θα κάνει κανέναν να την προτιμήσει, μόνο ο φόβος των 10GB.

Απο την αλλη οι τιμες ειναι στο Θεο.. Και θελω μια φορα να κανω μια "υπευθυνη καταναλωτικη" αγορα 😛

Αλλα δεν με βοηθαει και η Nvidia ή η AMD καθολου ομως δεν με βοηθανε 🤣...

8 λεπτά πριν, Acmilangr2 είπε

Προβλέπω ίδιες επιδόσεις 10gb vs 20gb με εξαίρεση 1-2 παιχνίδια 

Ε για βαθος διετιας την περνεις και πιο περα αν την κρατησεις. Εκει προβλεπω πανωλεθρια στο Μιλανο στις gpu bound αναλυσεις. Ενταξει τα εχουμε πει ο καθενας εχει κανει την ερευνα του και θα δουμε τι θα γινει εντελει και τι θα ισχυσει τελικα. Το μονο καλο ειναι οτι με την 3080 δεν περνεις και μεγαλο ρισκο οικονομικο και να μην αρκεσουν..(οταν βεβαια πεσουν οι τιμες γιατι στα 900-1000 το vfm παει περιπατο)..  Για αυτο θα την παρω αν την παρω και εγω.. 

Επεξ/σία από d4ydr33m3r
  • Like 1
Δημοσ.

Το NDA θα λήξει δηλαδή μαζί με το release; Μήπως λήξει σήμερα;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, yiannis1991 είπε

Το NDA θα λήξει δηλαδή μαζί με το release; Μήπως λήξει σήμερα;

Την ιδια ωρα απο οτι λενε που θα βγουν οι καρτες ληγει και το NDA. Ισως κατι παιζει μαλλον και το κανουν αυτο... Σε φαση να μπεις στο διλημμα να την αγορασω τωρα πριν δω benchmarks ή να περιμενω benchmarks και να μην βρισκω στοκ.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, d4ydr33m3r είπε

οταν βεβαια πεσουν οι τιμες γιατι στα 900-1000 το vfm παει περιπατο

Οι τιμές αυτές θα είναι για την επόμενη διετία, εκτός ΑΝ έβγαινε ένα navi με επιδόσεις τέτοιες που θα έκοβε πωλήσεις και θα έκανε το flagship της nvidia να μοιάζει dull, μην αρχίσουμε τα σενάρια για τις φανταστικές super.Ti, που γράφει ο κάθε ασχετόπουλος γιατί το segmentation γίνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με τον πυρήνα so 

Ανάμεσα σε GA 102 200 και 300 απλά δεν υπάρχει χώρος για μια Ti γιατί το performance gap είναι μικρό, τα υπόλοιπά είναι φαντασιοπληξίες για παιδάκια που ονειρεύονται κάρτες out of thin air όπως ευφάνταστα σενάρια με το A100 με hbm που διάβασα χθές σε σχόλιo στο youtube ή σαβουροσάιτ όπως το (κωλό)τουρκικό wccf που ονειρευόταν RTX 2080Ti Super με νέο πυρήνα TU100

Οι πλάκα είναι τώρα με αυτούς πόσα σακούλια με χαρτονομίσματα θα χρειάζονται για την αγορά μιας RTX 3070????spacer.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλά κατσε να σταματήσει η βροχή κυκλοφοριών και βλέπουμε

GALAX-GeForce-RTX-30-Roadmap.jpg

Επεξ/σία από 7nisiotis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η πλακα ειναι οτι ο καθενας νομιζει οτι ανακαλυψε τον τροχο, εχει κανει μελετη της αγορας, ξερει το στοκ που θα πεσει στην αγορα τους επομενους μηνες αρα και την διακυμανση της τιμης και κυριως δικαιολογει κατα το δοκουν τις προτιμησεις του σαν υπευθυνος καταναλωτης. Κανεις δεν θα χρειαστει 24Gb vram ουτε για αστειο αλλα κανεις δεν μπορει με βεβαιοτητα να με πεισει οτι και τα 10 θα φτασουν ουτε για 1 χρονο. Και υποχωρησεις οταν πληρωνω μια περιουσια δεν θα κανω αν επιλεξω να μην κανω. Ουτε λογαριασμο θα δωσω στον καθε τυχαρπαστο.

Επισης ειναι απολυτα βεβαιοι οτι ολοι οι αλλοι ειναι φαντασιοπληκτοι και οτι τα refresh με περισσοτερη vram θα υπαρξουν απλα για marketing λογους και οχι γιατι θα χρειαστουν στις μεγαλες αναλυσεις καθως το εχουν μεγαλο (το mem bandwidth και το mem compression ,αληθεια ποσες φορες τα ακουσα αυτα στο παρελθον δεν θυμαμαι), καθως επισης επιτιθενται με απυθμενο κομπλεξ σαν αυτο που ακριβως περιγραφουν. Φαντασιοπληκτα παιδακια .. 

Ignore +1 γιατι ουτε η αυρα τους δεν μου αρεσει ποσο μαλλον ο διαλογος μαζι τους.. 

Επεξ/σία από d4ydr33m3r
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Yaeh sure 

01.jpg

02.jpgE

Eκτός φυσικά αν γίνεται κουβέντα για διαφορά 50-100€ και περιμένει κανείς μηπώς και αν με το refresh γιατί δεν βγαίνει, αλλά λογικά αγοράζει μια κάρτα 300€ και όχι 1000€

Επεξ/σία από Coppermine
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Herald είπε

Στο Sotr και στο wwz η διαφορά που λές είναι 3 και 5 fps. Εντελώς margin of error. Στα υπόλοιπα που σου λέμε η διαφορά είναι 40 και 50 fps. Αν το βλέπεις το ίδιο ντάξει. 

Δεν ξερω αν διαβαζεις τι γραφω ή αν τελικα το διαβαζεις αντιλαμβανεσαι και αυτο που γραφω. Βαζεις πραγματα στα γραφομενα μου που δεν ειπα με σαφη κατευθυνση να παραξεις VS που ξεκαθαρισα οτι δεν ειναι ο σκοπος μου. Αυτη την τακτικη (μαζι με αλλα ομορφα) την ειχε ενας πρωην μπαναρισμενος (δις ή τρις δεν θυμαμαι καλα) συμφορουμιτης με το ονομα ryzenlake οπου αποκλειστικος σκοπος του ηταν το τρολινγκ και να κανει @@@λο ολα τα τοπικ. Για αυτο σε ρωτησα αν εισαι αυτος ο χρηστης, προκειμενου να κανω και το ignore που αρμοζει στην περισταση.

Δεν ισχυριζομαι πουθενα οτι τα ρυζια ειναι πιο γρηγορα. Αυτο που λεω ειναι οτι το να παρουσιασεις αυτα τα 2 σαν εικονα απο το video θα καταλαβει καποιος οτι σε συνδιασμο με μια 3080 τα ρυζια ειναι το ιδιο και ελαχιστα πιο γρηγορα απο εναν 10900κ ξερω εγω. Το οποιο και ΔΕΝ ισχυει. Οσο λαθος ειναι λοιπον αυτο, αλλο τοσο ειναι να παιρνεις και αντιστοιχα 2 παιχνιδια που διαφορα ειναι ξερω εγω 15% και να λες οριστε τοση ειναι η διαφορα.

Για αυτο τον λογο και το Video εχει 14 games για να ειναι αντιπροσωπευτικο και να σχηματιζεται μια σωστη εικονα. Και η σωστη εικονα ειναι καμια διαφορα 4Κ, 4% στα 1440p και 8% στα 1080p on avg (με τα 2 CPU παραγουν +210 frames). Διαφορα η οποια ειναι ακομα μικροτερη στα lows (που ειναι και το σημαντικο της υποθεσης) και το κυριοτερο, διαφορα που δεν αυξηθηκε οταν πηγαμε απο Turing σε Ampere οπως πολλοι περιμεναμε.

Επεξ/σία από Crus
  • Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οτι να ειναι ομως.. Μια βολτα στο geizhals και θα δει καποιος αν ανεβοκατεβαινουν οι τιμες ή οχι αναλογα την ζητηση και την προσφορα ή παραμενουν σταθερες και αναλογα τα μοντελα και τον ανταγωνισμο.. Αλλα ειπαμε οταν τα σκαμε εμεις ειναι εκλογικευμενη αγορα και φυσικα εκει το price/perf δικαιολογειται ας πουμε.. Λες και ψαξαμε εμεις λογικη στην αγορα οταν παμε να αγορασουμε καρτα 1500 plus ευρω.. Πραγματικα οτι να ειναι ομως.. Τωρα αν αλλαξει αρδην η αγορα και καποιος παρει την 3080 με 700 σε 3 μηνες ειναι αλλο αυτο.. Η αν βγαλει κατι η AMD και τις στειλει ολες απατες και αυτο αλλο. Δεν εχει λογικη ας πουμε να περιμενεις την AMD να δεις τι θα γινει εχει λογικη να παρεις τωρα ας πουμε να παρεις 3080 και οχι μονο αυτο αλλα να θεωρεις οτι κανεις και την πιο σοφη επιλογη. Newsflash..Για καθε επιλογη μας υπαρχει ενα αντεπιχειρημα ορθο και σωστο να μπει στον διαλογο. Μαθετε να συζητατε σαν ανθρωποι καταρχην και οχι σαν κακομαθημενα παιδακια και τα ξαναλεμε..

Επεξ/σία από d4ydr33m3r
Δημοσ.
48 minutes ago, Crus said:

Δεν ξερω αν διαβαζεις τι γραφω ή αν τελικα το διαβαζεις αντιλαμβανεσαι και αυτο που γραφω. Βαζεις πραγματα στα γραφομενα μου που δεν ειπα με σαφη κατευθυνση να παραξεις VS που ξεκαθαρισα οτι δεν ειναι ο σκοπος μου. Αυτη την τακτικη (μαζι με αλλα ομορφα) την ειχε ενας πρωην μπαναρισμενος (δις ή τρις δεν θυμαμαι καλα) συμφορουμιτης με το ονομα ryzenlake οπου αποκλειστικος σκοπος του ηταν το τρολινγκ και να κανει @@@λο ολα τα τοπικ. Για αυτο σε ρωτησα αν εισαι αυτος ο χρηστης, προκειμενου να κανω και το ignore που αρμοζει στην περισταση.

Δεν ισχυριζομαι πουθενα οτι τα ρυζια ειναι πιο γρηγορα. Αυτο που λεω ειναι οτι το να παρουσιασεις αυτα τα 2 σαν εικονα απο το video θα καταλαβει καποιος οτι σε συνδιασμο με μια 3080 τα ρυζια ειναι το ιδιο και ελαχιστα πιο γρηγορα απο εναν 10900κ ξερω εγω. Το οποιο και ΔΕΝ ισχυει. Οσο λαθος ειναι λοιπον αυτο, αλλο τοσο ειναι να παιρνεις και αντιστοιχα 2 παιχνιδια που διαφορα ειναι ξερω εγω 15% και να λες οριστε τοση ειναι η διαφορα.

Για αυτο τον λογο και το Video εχει 14 games για να ειναι αντιπροσωπευτικο και να σχηματιζεται μια σωστη εικονα. Και η σωστη εικονα ειναι καμια διαφορα 4Κ, 4% στα 1440p και 8% στα 1080p on avg (με τα 2 CPU παραγουν +210 frames). Διαφορα η οποια ειναι ακομα μικροτερη στα lows (που ειναι και το σημαντικο της υποθεσης) και το κυριοτερο, διαφορα που δεν αυξηθηκε οταν πηγαμε απο Turing σε Ampere οπως πολλοι περιμεναμε.

Ρε μαν, αυτό που δεν κατανοείς ειναι οτι άμα βάλεις πχ με ryzen  να παίξεις mfs, η banner lords, η κάποιο αντίστοιχο παιχνίδι που τα Intel είναι 30% πάνω τι να τα κάνεις τα average, να τα κοιτάς για παρηγοριά? 

Ξαναλέω, το sotr που λες είναι διαφορά margin of error, οπότε όπως πολύ σωστά τα λες, το να παρουσιάζεις αυτήν την διαφορά δεν έχει κάποιο νόημα, μιας και έτσι και αλλιώς μιλάμε για 3 fps. Όμως τα 50 fps που είναι πάνω τα Intel σε μπόλικα κιόλας παιχνίδια είναι κάτι που έχει νόημα. Άμα πιάσεις να παίξεις banner lords ας πούμε θα καταλάβεις. Το 60αρι με ρύζι είναι μακρινό όνειρο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, billeiros είπε

Όπου δε μας συμφέρει είναι margin of error.καλα.δεν ξέρω αν έχεις ασχοληθεί με sotr αλλά το παιχνίδι επωφελείται από πυρήνες και χρησιμοποιεί τα thread που βλέπει.το ίδιο συμβαίνει και με το division 2.και εκεί κλείνει η ψαλιδα.σε benchmark που έχουμε τρέξει σε τουμπανιασμενα μηχανήματα ο ιντελ βγάζει 183 σε 1080p και 130 κατι σε 1440p και ο ryzen βγάζει 175 και 128 αντιστοιχα.αλλα τζάμπα τα συζητάμε αυτά.μεχρι να έρθουν οι 3080 θα χουμε ryzen 5000 στα χέρια μας και εκεί όλα θα αλλαξουν

Τα fps που βγαζεις στο division στο bemchmark δεν εχει καμια σχεση με τα fps που βγαζεις στο DZ σε fight....ΜΙλαμε για 40-50 fps κατω και αναγκαστικα πρεπει να ριξεις settings γιατι αλλιως θα πεφτεις κατω απο τα 100 εκει θελω να δω διαφορες ιντελ/amd σε 1440P/1080P

Επεξ/σία από sotirisxp
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...