Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr,

Συνέχεια εδώ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, noFEARgr είπε

Ψήθηκες για 3090 ; 😛 

Xaxaxax όχι εντάξει απλά από τεχνολογικό ενδιαφέρον και περιέργεια να δω πόσο παραπάνω θα είναι από την 3080..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Dantε @ilos, @7nisiotis,

To παρόν θέμα είναι σχετικό με τις ampere, αλλά αν δούμε οτι από τις  σχεδόν 600 σελίδες του το 90% είναι off topic μου φαίνεται και νομίζω, θα ποστάρω το παρακάτω σαν απάντηση στα  χαζα γελάκια του ποσταρίσματος μου με αριθμό #710

what is the difference beetwen a sinle rail and a multirail psu?

και πατάμε τον εξής σύνδεσμο http://dynapowerusa.com/difference-between-single-rail-and-multiple-rail-power-supplies/#:~:text=Power supplies that have only,to “multiple-rail”.

Ολα καλά μέχρι εδώ? Επειδή  ΔΕΝ έχει καμία σημασία σε αυτό ούτε η ονομαστική ισχύς του τροφοδοτικού ούτε η πραγματική όταν έχεις ένα τροφοδοτικό σαν το δικό μου πού δίνει σε κάθε ένα από τα 4 rails 30Α μέγιστό τότε και από δύο διαφορετικά rails να πάρεις γραμμές και να δώσεις στα 8πινα της κάρτας γραφικών, μόλις επιταχύνει 3d και ανάλογα το σενάριο μια ενεργοβόρος κάρτα όπως η 2080Ti ξεπερνά τα 60Amps, που επιτρέπει το τροφοδοτικό, και απλά για προστασία ενεργοποιείτο OCP και κάνει shutdown

(Στην περίπτωση της ROG Strix RTX 3080, που έχει 3*8 pin και αλλάζοντας τος γραμμές άρα μειώνοντας και τα Αmps πιθανότατα να μπορεί να ανταπεξέλθει το enermax και ας είναι περισσότερα τα Amps σε σχέση με την 2080Τi, εξάλλου combined δίνει μέχρι 83 Αmps, όλο το ζήτημα είναι να μην ξεπεραστεί το όριο των 30Α σε κάθε rail για αυτό τον λόγο υπάρχει και η σχετική ενημέρωση στο manual του τροφοδοτικού

This product incorporates multiple 12V rails over current protectio.if you let many peripherals consume the power on only one 12V rail it may trigger the over current protection and shut down the system"

Αντίθετα ένα single rail PSU δε θα είχε αυτό τον περιορισμό και το OCP θα έμπαινε αν η ένταση ξεπερνούσε τα 83Αmps 

01.jpg

Επεξ/σία από Coppermine
Δημοσ.

60Amps η 2080 Ti; Κάπου κάτι έχεις μπερδέψει ρε συ, 60 Amps σημαίνει 720W! Δε τραβάει καμία κάρτα τόσο. Η 2080 Ti πιθανότατα δεν έχει θέμα και με 30A, μόνο σε extreme overclock.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Coppermine είπε

60Αmps σε κάθε rail και απο τα 4 rail τροφοδοτείται και ο ι9 9940Χ@4,9ghz all cores με 1,27v, έγραψα εγω πουθενά οτι χρειάζεται 60A ή 2080Τi??????? 

30Α δεν είναι το κάθε rail; Βάλε 2 rails στην 3080, 1 rail στη CPU και 1 rail στην 2080 ti. Δε νομίζω να έχεις θέμα. Πάει πάνω από 360W η CPU;

edit: εγώ έχω το HX1200 που δουλεύει και σαν multi-rail και σαν single-rail αλλάζοντας ένα switch. 

Επεξ/σία από malakudi
  • Like 1
Δημοσ.

Προφανώς για να τα ποστάρω αυτά χτυπάει το OCP, m;ono στοκ δεν χτυπάει με την 2080Ti, κλοκαρισμένη όμως χτυπάει, σε ότι συνδιασμό και να δοκιμασα χτυπάει, έχει 6 pci-x connectors, 4 ξεχωριστούς και 2 ditect από το τροφοδοτικό δεν υπάρχει συνδιασμός που να μην χτυπάει 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ως τωρα με βαση τις φημες για το 2020 περιμενουμε 

3060

3060ti

3070ti

3080ti

Πεφτει το δουλεμα της αρκουδας .

Επεξ/σία από Fulgore
Δημοσ.
3 ώρες πριν, nikos5800 είπε

Πάντως στο 3d rendering η σειρά 3χχχ είναι μονόδρομος! Είναι πράγματι δύο φορές πιο γρήγορη από την ρτχ 2080 και πατάει κάτω την 2080ti ,είναι must επιλογή όσοι ασχολούνται με 3δ σχεδίαση και rendering

Ισχύει! Έβλεπα τα αποτελέσματα του Techgage και πανηγύριζα που δεν έκανα την μακακία να παραγγείλω την 2080 super πριν 25 μέρες και να περιμένω για τις Ampere!

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Coppermine είπε

To παρόν θέμα είναι σχετικό με τις ampere, αλλά αν δούμε οτι από τις  σχεδόν 600 σελίδες του το 90% είναι off topic μου φαίνεται και νομίζω, θα ποστάρω το παρακάτω σαν απάντηση στα  χαζα γελάκια του ποσταρίσματος μου με αριθμό #710

και πατάμε τον εξής σύνδεσμο http://dynapowerusa.com/difference-between-single-rail-and-multiple-rail-power-supplies/#:~:text=Power supplies that have only,to “multiple-rail”.

Ολα καλά μέχρι εδώ? Επειδή  ΔΕΝ έχει καμία σημασία σε αυτό ούτε η ονομαστική ισχύς του τροφοδοτικού ούτε η πραγματική όταν έχεις ένα τροφοδοτικό σαν το δικό μου πού δίνει σε κάθε ένα από τα 4 rails 30Α μέγιστό τότε και από δύο διαφορετικά rails να πάρεις γραμμές και να δώσεις στα 8πινα της κάρτας γραφικών, μόλις επιταχύνει 3d και ανάλογα το σενάριο μια ενεργοβόρος κάρτα όπως η 2080Ti ξεπερνά τα 60Amps, που επιτρέπει το τροφοδοτικό, και απλά για προστασία ενεργοποιείτο OCP και κάνει shutdown

(Στην περίπτωση της ROG Strix RTX 3080, που έχει 3*8 pin και αλλάζοντας τος γραμμές άρα μειώνοντας και τα Αmps πιθανότατα να μπορεί να ανταπεξέλθει το enermax και ας είναι περισσότερα τα Amps σε σχέση με την 2080Τi, εξάλλου combined δίνει μέχρι 83 Αmps, όλο το ζήτημα είναι να μην ξεπεραστεί το όριο των 30Α σε κάθε rail για αυτό τον λόγο υπάρχει και η σχετική ενημέρωση στο manual του τροφοδοτικού

This product incorporates multiple 12V rails over current protectio.if you let many peripherals consume the power on only one 12V rail it may trigger the over current protection and shut down the system"

Αντίθετα ένα single rail PSU δε θα είχε αυτό τον περιορισμό και το OCP θα έμπαινε αν η ένταση ξεπερνούσε τα 83Αmps 

01.jpg

Σύμφωνα με την Enermax το erv1000ewt-g έχει 4x OCP (ένα ανά 12V Channel) και κάνει OCP trigger στα 12V ανάμεσα στα 35Α και 45Α .  Αν η RTX3080 χρειάζεται 320W θα παίρνει 75W από την PCI και τα υπόλοιπα απευθείας από το τροφοδοτικό.

Το 12V V1 του τροφοδοτικού είναι που δίνει στο 12V 24pin στην μητρική, άρα δεν πρέπει να συνδέσεις την RTX3080 η άλλη κάρτα στο 12V V1. Στην κάρτα μπορείς να βάλεις όποιο θέλεις από τα 12V V2,V3 η V4 8pin.

https://www.enermaxeu.com/wp-content/uploads/Products/Power-Supplies/80PLUS-Gold/Revolution-87/Downloads/datasheet-en-revolution87.pdf

Αναφορά σε κείμενο

Multi-Rail-Design Stable and safe power supply thanks to up to four high-performance and massive 12V rails each with separated over current protection (OCP). Extremely low ripple noise.

https://www.enermaxeu.com/wp-content/uploads/Products/Power-Supplies/80PLUS-Gold/Revolution-87/Downloads/manual-revolution87.pdf

Enermax-1000-W.png

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, Proteus 12 είπε

πανηγύριζα που δεν έκανα την μακακία να παραγγείλω την 2080 super πριν 25 μέρες και να περιμένω για τις Ampere!

Αν ειχες κανει την αγορα απο evga,δεν θα σε απασχολουσε αυτο,ακομα και αν την αγοραζες την καρτα

https://www.evga.com/support/stepup/

The EVGA Step-Up program helps you have the peace of mind to purchase your favorite product now, knowing you can upgrade to the latest parts that come out within the first 90 days from your purchase.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Coppermine είπε

01.jpg

Απαγορεύεται και να γελάμε.😁 Εγώ δε γέλασα γιατί μπορεί να κάνει trigger το OCP αν πας σαν πόντιος να τα τροφοδοτήσεις όλα από 1 rail με το enermax. Εγώ απλά γέλασα γιατί δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο να μη φτάνουν 3 διαφορετικά 30ρια rails. Και αν όντως δε φτάνουν η κατανάλωση θα είναι το λιγότερο από τα προβλήματά σου.😁 Για τα υπόλοιπα με κάλυψε ο @Aten-Ra. Έτσι και αλλιώς ελάχιστα τροφοδοτικά είναι multi rail εδώ και πολλά χρόνια όταν κόπηκε η ανάγκη για 3.3v/5v legacy συσκευές. Οποιοσδήποτε με ποιοτικό 750W + πιστεύω δεν θα έχει θέματα.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...