Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr,

Συνέχεια εδώ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 18,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σε ένα xρονο ps5 pro λοιπόν γιατί θα πέσει το κράξιμο της αρκούδας με το 40% περίπου πιο αδυναμο hw του έναντι του one.αστεια η nv .ολόκληρη εταιριαρα δε μπορούσε να βάλει ένα ρημαδο captcha ? Απλά δεν ήθελε να διαθέσει κάρτες τη δεδομένη στιγμη

• Like 2
Δημοσ.

Aπό θέμα Vram έχουμε τίποτα; Βλέπω τα 8gb της 2080 δεν αρκούν σε 4k σε μερικά παιχνίδια σε ultra και χάνει μπόλικα fps λόγω έλλειψης vram (doom eternal). Οπότε και τα 10 παίζει να είναι οριακά...

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, kostiger είπε

Ωχ....

Είπαμε χωρίς dlss, no honey οι καινούργιες gpu (3080/3090) στα 4Κ.....

αυτά είναι όταν δίνεις perfomance με το σταγονόμετρο......οπότε πάμε σε software perfomance gap.....

• Like 1
Δημοσ.
16 ώρες πριν, nekrik είπε

Με το που ανοιξαν τα orders στο Nvidia.de απευθείας με μήνυμα "out of stock!!!!!. Πιο paper launch πεθαίνεις. Ουσιαστικά δεν υπήρχε ποτέ stock. Ε ρε δούλεμα που ρίχνει ο Πέτσινος. Κατά τα άλλα "to my pascal friends, it's safe to upgrade" πού για ?

Αφού είστε όλοι λιγούρια ρε.😁 Το ίδιο έγινε και με τα preorders στο ps5.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, BabisTs είπε

αυτά είναι όταν δίνεις perfomance με το σταγονόμετρο......οπότε πάμε σε software perfomance gap.....

..........................

Την 3080 εξακολουθώ και κοιτάζω αλλα διακριτικά. Σε γενικότερο wait...

Παρεμπιπτοντως πως εξελίσσεται ο Ιανός κάτω στον Πύργο;

Εδώ μόνο σταθερή βροχή..

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, BabisTs είπε

Ντάξει, το crysis δεν είναι ενδεικτικό. Και η 8800gt που έδωσε επιδόσεις με την κουτάλα δεν μπορούσε να το τρέξει :P 

Εμένα μια χαρά μου φαίνονται για 4k, θα κόψεις λίγο settings στα πολύ βαριά games και είσαι μπόμπα. Προσωπικά ποτέ δεν ήμουν οπαδός του όλα ULTRA. Υπάρχουν μερικά settings που απλά είναι υπερβολικά βαρίδια χωρίς να έχουν οπτική διαφορά. Κάποτε είχα φάει κόλλημα και έβγαζα screenshots των games με διαφορετικά settings για να τα συγκρίνω δίπλα δίπλα. Στα nubisoft games κόβεις τα shadows πχ. από ultra σε high και παίρνεις 50% πάνω (watchdogs 2 / ghost recon πχ.), στα AC κόβεις τα σύννεφα κλπα. 

Δημοσ.

Τελικά αποφάσισα να περιμένω την AMD και παράλληλα να προπαραγγείλω PS5 στην παρούσα φάση. 

Λίγο τα 10gb vram, λίγο ότι δεν υπάρχουν παιχνίδια που να θέλω να ασχοληθώ αυτή την περίοδο και αυτά που ήθελα να τερμάτισα με dlss, παραμένω με την 2080 και τον 7700k και πάω για ολική αναβάθμιση όταν έρθουν και οι Zen 3.

Μέχρι τότε ίσως έχει βγει και η 20αρα 3080... 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, kostiger είπε

..........................

Την 3080 εξακολουθώ και κοιτάζω αλλα διακριτικά. Σε γενικότερο wait...

Παρεμπιπτοντως πως εξελίσσεται ο Ιανός κάτω στον Πύργο;

Εδώ μόνο σταθερή βροχή..

Spoiler

Ακόμα ελεγχόμενα φαίνονται.....αλλά πολύ βροχή και αέρας φιλαράκι..... μας έχει τσακίσει όμως...

5 λεπτά πριν, Herald είπε

Ντάξει, το crysis δεν είναι ενδεικτικό. Και η 8800gt που έδωσε επιδόσεις με την κουτάλα δεν μπορούσε να το τρέξει :P 

Εμένα μια χαρά μου φαίνονται για 4k, θα κόψεις λίγο settings στα πολύ βαριά games και είσαι μπόμπα. Προσωπικά ποτέ δεν ήμουν οπαδός του όλα ULTRA. Υπάρχουν μερικά settings που απλά είναι υπερβολικά βαρίδια χωρίς να έχουν οπτική διαφορά. Κάποτε είχα φάει κόλλημα και έβγαζα screenshots των games με διαφορετικά settings για να τα συγκρίνω δίπλα δίπλα. Στα nubisoft games κόβεις τα shadows πχ. από ultra σε high και παίρνεις 50% πάνω (watchdogs 2 / ghost recon πχ.), στα AC κόβεις τα σύννεφα κλπα. 

ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι μιλάμε για το ότι τωρα βγήκαν οι κάρτες και απλά δεν σε μερικά παιχνίδια......χώρια τα λεφτά που ζητάνε αμφότερες και οι δύο.....

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, BabisTs είπε
  Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Ακόμα ελεγχόμενα φαίνονται.....αλλά πολύ βροχή και αέρας φιλαράκι..... μας έχει τσακίσει όμως...

Spoiler

Κρατα γερά φίλε. Κι εγώ με μηχανή κυκλοφορώ και σε λίγο θα θέλω βάρκα, απλά τουλάχιστον δεν φυσάει.. 

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kostiger είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

Κρατα γερά φίλε. Κι εγώ με μηχανή κυκλοφορώ και σε λίγο θα θέλω βάρκα, απλά τουλάχιστον δεν φυσάει.. 

Spoiler

Με αμάξι εγώ ....αλλά τέτοιες μέρες γενικά είναι για σπιτάκι.....τουλάχιστον τα σχολεία είναι κλειστά,οπότε ένα άγχος λιγότερο  με τα παιδιά αφού βρίσκονται στο σπίτι.

• Like 2
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, GoMaR είπε

Και μερικά τεστ από blender (παρόμοια αποτελέσματα είδα και σε άλλα sites):

Spoiler

Blender-2.90-BMW-GPU-Render-Time-Cycles-

Spoiler

Blender-2.90-Mr-Elephant-GPU-Render-Time

Spoiler

Blender-2.90-Classroom-CUDA-and-OptiX-Re

Spoiler

Blender-2.90-2160p-Viewport-Performance-

Μιλάμε ότι η 3080 έκανε ίσωμα ακόμα και την Titan RTX σε cuda rendering (σε Optix, όπως φαίνεται και στο classroom bench, οι διαφορές είναι μικρότερες, όπως ήταν λογικό). Μιλάμε για διαφορές από 20-30% στα πρώτα έως και 100% στο classroom. Δεν συζητάω καν για διαφορές με 2080/2080 Super...

Φαντάζομαι ότι η 3090 θα έχει και ένα επιπλέον 5-10% σε rendering performance. Σκέφτομαι το εξής σενάριο. Για την απόδοση δύο καρτών 3090 θα χρειάζονταν χοντρικά 3 Titan RTX γενιάς Turing (και ίσως λέω λίγο, απλά υπολογίζω με ακεραια ποσά). Βάσει MSRP, δύο 3090 θα κοστίζουν περίπου 3000$, ενώ 3 Titan RTX θα κόστιζαν σήμερα κάπου 7500-8000$. Το άλμα σε perf/$ είναι τεράστιο και πλησιάζει τα 3x. Φυσικά μιλάω αυστηρά για σενάρια επαγγελματικής χρήσης και δεν κοιτάζω συγκρίσεις σε gaming κ.λπ. γιατί δεν γνωρίζω και δεν τα ψάχνω τόσο. Σε 3d apps όμως η αύξηση επιδόσεων, ειδικά σε σχέση με την τιμή, είναι ασύλληπτη. Αν υπολογίσουμε δε, σε σύγκριση με την 3080 που κοστίζει 700-800$ η διαφορά είναι χαώδης, απλά η αφαίρεση δυνατότητας nvlink από την 3080 και κάτω ουσιαστικά την κατατάσσει σε άλλη κατηγορία και δεν μπορεί να γίνει άμεση σύγκριση κατά την γνώμη μου. 

• Like 6
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...