Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr,

Συνέχεια εδώ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, billeiros είπε

Προσοχή και στα extension cables παιδιά.αν έχετε 18 στο psu μη βάζετε 16αρια.μικρες διαφορές βέβαια αλλά γιατί να έχετε απωλειες.μηπως τα πα ανάποδα?

χεχε, ναι στο AWG σύστημα οσο μικρότερο το νούμερο τόσο πιο μεγάλη η διατομή και τόσο πιο πολλά amps υποστηρίζει.

• Like 2
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, billeiros είπε

Αυτό είναι από το demo ακόμη.δεν είχε μέσα απ' ότι ξέρω benchmark

Σωστά.ετσι ειναι

Ρώτησα και αλλούς, εν αναμονή

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, FeelsBadMan είπε

χεχε, ναι στο AWG σύστημα οσο μικρότερο το νούμερο τόσο πιο μεγάλη η διατομή και τόσο πιο πολλά amps υποστηρίζει.

Η τάση είναι το θέμα όχι τα amps. Και ένα λεπτό καλώδιο σηκώνει όσα amps θέλεις αλλά θα λιώσει. Αν η συσκευή χρειάζεται 500watt, 500 watt θα τραβάει, αλλά αν έχεις κακής ποιότητας καλώδιο θα πέφτει η τάση οπότε θα τραβάει περισσότερα amps για να διατηρήσει τα 500W, αφού P = V * I. Αν η πτώση τάσης γίνει τόσο μεγάλη άρα και τα amps πολλά θα φτάσει στο σημείο να λιώσει η μόνωση από το καλώδιο και μετά χαιρέτα μας..

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, billeiros είπε

Αυτό είναι από το demo ακόμη.δεν είχε μέσα απ' ότι ξέρω benchmark

Σωστά.ετσι ειναι

έλα σε έχω *το new benchmark ειναι από το infinite, ωστόσο είναι η ίδια μηχανή γραφικών

bright-memory-early-access-nvidia-geforc

https://www.nvidia.com/en-us/geforce/news/bright-memory-adds-ray-tracing-and-nvidia-dlss/

Επεξ/σία από Sakiz105
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Η τάση είναι το θέμα όχι τα amps. Και ένα λεπτό καλώδιο σηκώνει όσα amps θέλεις αλλά θα λιώσει. Αν η συσκευή χρειάζεται 500watt, 500 watt θα τραβάει, αλλά αν έχεις κακής ποιότητας καλώδιο θα πέφτει η τάση οπότε θα τραβάει περισσότερα amps για να διατηρήσει τα 500W, αφού P = V * I. Αν η πτώση τάσης γίνει τόσο μεγάλη άρα και τα amps πολλά θα φτάσει στο σημείο να λιώσει η μόνωση από το καλώδιο και μετά χαιρέτα μας..

Αν μιλάς για πτώση τάσης λόγω κακού καλωδίου η πτώση τάσης  σε τόσο μικρό μήκος (50-70cm) είναι αμελητέα, κάποια mV ακόμα κι αν έχεις απο τα χειρότερα καλώδια (προφανώς δε μιλάς για σκουριασμένα ή μισοκομμένα η εντελώς out of spec  καλωδιάκια 28AWG π.χ. αλλά για όλα τα φυσιολογικά καλώδια που παρέχονται με ένα PSU. Όλα τα καλώδια ειναι rated με βάση διατομή-amps όχι τάση. Επίσης όλα τα switc-mode power supplies σαν αυτά που έχουμε στο pc μας, έχουν sense wire με feedback loop για να κρατάνε σταθερή την τάση και να μην έχεις voltage drops λόγω load.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, FeelsBadMan είπε

Αν μιλάς για πτώση τάσης λόγω κακού καλωδίου η πτώση τάσης  σε τόσο μικρό μήκος (50-70cm) είναι αμελητέα, κάποια mV ακόμα κι αν έχεις απο τα χειρότερα καλώδια (προφανώς δε μιλάς για σκουριασμένα ή μισοκομμένα η εντελώς out of spec  καλωδιάκια 28AWG π.χ. αλλά για όλα τα φυσιολογικά καλώδια που παρέχονται με ένα PSU. Όλα τα καλώδια ειναι rated με βάση διατομή-amps όχι τάση. Επίσης όλα τα switc-mode power supplies σαν αυτά που έχουμε στο pc μας, έχουν sense wire με feedback loop για να κρατάνε σταθερή την τάση και να μην έχεις voltage drops λόγω load.

Ωραίος! Ότι θυμόμουν από τη σχολή είπα βασικά :P Ποτέ δεν ήμουν των κυκλωμάτων και της ενέργειας, μόνο δίκτυα, σήματα και ΑΙ. Ειδικά VLSI και ψηφιακά μακριά :P

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, billeiros είπε

Δλδ αν αγοράσω το παιχνίδι από το steam θα το έχει μέσα?

όχι καθώς το benchmark είναι από το infinite (full release). Λογικά το έδωσε η nvidia για να κάνουν benchmarks

Πληροφοριακά, η εταιρία είπε το παιχνίδι θα τρέχει σε xsx 4k/60fps 

Επεξ/σία από Sakiz105
  • Like 1
Δημοσ.

Όσον αφορά τα ρεύματα, αυτή τη στιγμή έχω ένα 6+2pin καλώδιο που καταλήγει σε 2 x 6+2pin καλώδια. Θα έχω θέμα; Δεν νομίζω να ασχοληθώ με OC πέραν του τι θα έχει εργοστασιακά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://videocardz.com/newz/nvidia-geforce-rtx-3080-founders-edition-flir-thermal-footage-leaks

Πάνω διακρίνω και ένα καημένο Cpu air cooler το οποίο ρουφηξε τη ζέστη ή αυτό που τρέχει στρεσσαρει και cpu

Επεξ/σία από 7nisiotis
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, FeelsBadMan είπε

Οσον αφορά τα τροφοδοτικά, τα περισσότερα 650-850 είναι single rail. Οπότε η μόνη διαφορά είναι στα καλώδια που χρησιμοποιούν, αν δλδ είναι αρκετά χοντρά ώστε σε καλώδιο με διπλό connector να μπορείς να τραβήξεις αρκετά watts με ασφάλεια. Αν δεν είναι αρκετά χοντρά ίσως 3rd party πιο χοντρά καλώδια να βοηθήσουν.

Seasonic uses 18 AWG cables, while their rebrands like Corsair use 16 AWG. The thicker 16 AWG cable can handle more amps without overheating, so using 2 connectors with a 16 AWG wire is fine, as long as the PSU itself is working properly.

Στο HX1200 που έχω βγάζει μέχρι 40A ανά "γραμμή". Οπότε μέχρι 480W μπορούν να περάσουν στο καλώδιο που είναι 675mm + 100mm για το 2ο connector στα 16 AWG. Η πτώση για 40/3=13,3 Αmp είναι κάτω από 3% (2,23%), όπως απαιτείται. Στα 18 AWG για πτώση 3% μπορείς μέχρι 10 Amp, οπότε max 10*3*12=360W. 

Για να απαντήσω συνολικά στους φίλους που έχουν 2 καλώδια pci-e με 4 συνολικά connectors, μια χαρά μπορούν να οδηγήσουν κάρτα που θέλει 3 pci-e, απλώς δε θα είναι ισότιμα μοιρασμένη η ενέργεια στα δύο καλώδια (το ένα θα έχει διπλάσια από το άλλο). Τώρα αν έχεις τροφοδοτικό με μία γραμμή pci-e και 2 connectors, μην επιχειρήσετε εκεί να βάλετε και αντάπτορα, θα κινδυνεύσετε να λιώσετε τα καλώδια.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...