DEADLAZARUS Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 4 λεπτά πριν, Thresh είπε Κι η 3080 με 300+W TDP είναι, 320 για την ακρίβεια. 😛 Καταλήγω στο ότι αυτή η γενιά μάλλον δεν ενδείκνυται για dual slot κάρτες. Από 3070 και κάτω. Μακάρι να εκπλαγώ ευχάριστα και να δούμε έστω 1-2 τέτοια μοντέλα στην αγορά. Ποντάρω μόνο στο ότι, παραδοσιακά, τα μικρότερα μοντέλα τα βγάζουν τελευταία, καθώς το κοινό που ενδιαφέρεται γι' αυτά είναι περιορισμένο.
NOODLE Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 3070 η 3080 για μόνιτορ 1080p 240hz; (1-2 χρόνια θα το κρατήσω σίγουρα το μόνιτορ για να πάω αργότερα σε ένα καλό 1440) Λογικά θα θέλει πέταμα και ο 6700k ΥΓ από Αγγλία αν παραγγείλουμε παίζει τελωνείο τώρα που βγήκε εκτός Ε.Ε; Επεξ/σία 9 Σεπτεμβρίου 2020 από NOODLE
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 Βρε ας είναι και 5 slot λες και κάνουμε τίποτα τα υπόλοιπα pci slots; οι περισσότεροι τουλάχιστον. Τώρα για sff ναι είναι θέμα..
Coppermine Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 10 λεπτά πριν, DEADLAZARUS είπε Αυτό που λες έχει λογική για μια 3090. Εκεί, προφανώς και δεν έχω την απαίτηση (δεν έχει και λογική) να δω dual slot/dual fan gpu. Στις 3080 όμως; Εξάλλου, πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο να κάνεις undervolt, οπότε και σώζεται (κάπως) το πράγμα. Μα σε thermals η συμπεριφορά θα είναι ΙΔΙΑ, σε κατανάλωση επίσης, φοράνε τον ΙΔΙΟ πυρήνα GA 102 και τυπικά ουσιαστικά είναι η ίδια κάρτα, θες μια μικρή διαφορά στην κατανάλωση λόγω των περισσότερων chip μνήμης, η ταμπακιέρα είναι η gpu που είναι η ίδια. Ανάλογα στο rig μου LGA 2066 o 9800X και ο i9 9940X έχουν την ίδια θερμική συμπεριφορά, μάλιστα ο δεύτερος είναι καλύτερος λόγω της χαμηλότερης τάσης που απαιτεί για να δουλέψει σταθερά στην ίδια συχνότητα και έχουν 6cores διαφορά 1
Fulgore Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 4 λεπτά πριν, NOODLE είπε ΥΓ από Αγγλία αν παραγγείλουμε παίζει τελωνείο τώρα που βγήκε εκτός Ε.Ε; Φετος οχι. Απο του χρονου ομως λογικα ναι. 1
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 Moderators Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 6 minutes ago, yiannis1991 said: Βρε ας είναι και 5 slot λες και κάνουμε τίποτα τα υπόλοιπα pci slots; οι περισσότεροι τουλάχιστον. Τώρα για sff ναι είναι θέμα.. Βασικά μου αρέσουν κιόλας να είναι γομαρια. Και σε gaming σενάρια πόση διαφορά να κάνει στο λογαριασμό του ρεύματος; 10-20€ ετησίως; σιγά τα ωα. Ασε που όντως το χειμώνα μου κρατάει και το δωμάτιο ζεστό. Ειδικά με κλειστή πόρτα για ώρα ιδρώνω κιόλας... Επεξ/σία 9 Σεπτεμβρίου 2020 από GeorgeMan
7nisiotis Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, GeorgeMan είπε Βασικά μου αρέσουν κιόλας να είναι γομαρια. Και σε gaming σενάρια πόση διαφορά να κάνει στο λογαριασμό του ρεύματος; 10-20€ ετησίως; σιγά τα ωα. Ασε που όντως το χειμώνα μου κρατάει και το δωμάτιο ζεστό. Ειδικά με κλειστή πόρτα για ώρα ιδρώνω κιόλας... Πίστεψε με δεν μπορείς να καταλάβεις τη ζέστη έβγαζε η 5700ΧΤ φέτος το καλοκαίρι μαζί με τα υπόλοιπα υποσυστήματα. Για να κοιμηθώ έπειτα από gaming καθόμουν στο μπαλκόνι να φύγει η ζέστη από το χώρο χαχαχα Για το χειμώνα αλλάζει το πράγμα Επεξ/σία 9 Σεπτεμβρίου 2020 από 7nisiotis
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 Μόλις τώρα, 7nisiotis είπε Πίστεψε με δεν μπορείς να καταλάβεις τη ζέστη έβγαζε η 5700ΧΤ φέτος το καλοκαίρι μαζί με τα υπόλοιπα υποσυστήματα. Για να κοιμηθώ έπειτα από gaming καθόμουν στο μπαλκόνι να φύγει η ζέστη από το χώρο χαχαχα Βρε παιδιά πως παίζετε χωρίς A/C; Εγώ βάζω A/C στους 25 και μέχρι 72-74 max σε full load (~200 watt) πάει..
7nisiotis Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 44 λεπτά πριν, DEADLAZARUS είπε Παρατηρώ πως οι 3080 που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής δεν έχουν λάβει υπόψη τους τα sff cases. Όλες οι 2 slot κάρτες έχουν γίνει λίγο πιο παχιές (2.2-2.7 slots), ενώ ακόμα και όσες παραδοσιακά απευθύνονταν στους mini itx lovers (evga black/xc, gigabyte gaming, pny xlr8), είτε δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα είτε δεν χωράνε με τη νέα σχεδίαση. Με βλέπω για 3070 και βλέπουμε. Λαζαρους μην σκας βρε συ. Θα πάρουμε την Nvidia "ref" ή την EVGA XC3. Η πρώτη θα έχει MSRP τιμή, η άλλη 19-29 ευρώ μαξ πάνω από αυτήν. 2 σλοτ και 2.2 αντίστοιχα. Στη χειρότερη κανεις ενα deshroud στη 2η αν και νομίζω χωράει 2.2 το Ghost. Πασαδες. Ασε τα 3 4 10 σλοτ που ζητάνε οι άλλες απλά για το φαίνεσθαι. Θα δώσει κανείς αλλα 200 ευρώ για πιο τουμπανη υλοποίηση και "υπόσχεση" άδεια για oc και στη τελική σε 9 μήνες πάλι θα έχουμε το γνωστό refresh με περισσότερη μνήμη όμως. Άρα όσο λιγότερο δώσεις τώρα για το upgrade τόσο το καλύτερο. 1
Sakiz105 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε Βρε παιδιά πως παίζετε χωρίς A/C; Εγώ βάζω A/C στους 25 και μέχρι 72-74 max σε full load (~200 watt) πάει.. έχω κάνει το δωμάτιο pc case με 2 ανεμηστήρες ένας να βάζει αέρα από την πόρτα και ένας να βγάζει από το παράθυρο. Δεν το μπορώ το κλιματιστικό πιάνομαι ολόκληρος μετά την δουλειά Επεξ/σία 9 Σεπτεμβρίου 2020 από Sakiz105
7nisiotis Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε Βρε παιδιά πως παίζετε χωρίς A/C; Εγώ βάζω A/C στους 25 και μέχρι 72-74 max σε full load (~200 watt) πάει.. Έπαιζα με 28.8 έως 31 θερμοκρασία δωματίου και ανεμιστήρα στη πλάτη. Παίζει να είναι και το πρώτο καλοκαίρι μετά από 3 στη σειρά που δεν έπαιζα καθόλου. Ένοχος το Warzone φέτος αχαχ αλλά νταξει πίστευα ότι θα έβγαζε καπνούς το σύστημα αλλά η καρτα που είχα (5700ΧΤ) μέχρι 78 έφτασε χωρίς custom fan curve και 74-75 ο επεξεργαστής (8700Κ). Έπαιζα βράδυ μετά τις 8-9 η ώρα. Επεξ/σία 9 Σεπτεμβρίου 2020 από 7nisiotis
sstav Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 9 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε Λαζαρους μην σκας βρε συ. Θα πάρουμε την Nvidia "ref" ή την EVGA XC3. Η πρώτη θα έχει MSRP τιμή, η άλλη 19-29 ευρώ μαξ πάνω από αυτήν. 2 σλοτ και 2.2 αντίστοιχα. Στη χειρότερη κανεις ενα deshroud στη 2η αν και νομίζω χωράει 2.2 το Ghost. Πασαδες. Ασε τα 3 4 10 σλοτ που ζητάνε οι άλλες απλά για το φαίνεσθαι. Θα δώσει κανείς αλλα 200 ευρώ για πιο τουμπανη υλοποίηση και "υπόσχεση" άδεια για oc και στη τελική σε 9 μήνες πάλι θα έχουμε το γνωστό refresh με περισσότερη μνήμη όμως. Άρα όσο λιγότερο δώσεις τώρα για το upgrade τόσο το καλύτερο. o φιλος μου θα κάνει undervolting ώστε να δουλευει ως τους 61,59 βαθμούς μαξ...θα ρίξει ρολόγια cpu/μνήμης ώστε να το πετύχει αυτό...ασχέτως αν θα αποδίδει ισάξια με μια 1080τι.... 1
mcrae13 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 9 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε Λαζαρους μην σκας βρε συ. Θα πάρουμε την Nvidia "ref" ή την EVGA XC3. Η πρώτη θα έχει MSRP τιμή, η άλλη 19-29 ευρώ μαξ πάνω από αυτήν. 2 σλοτ και 2.2 αντίστοιχα. Στη χειρότερη κανεις ενα deshroud στη 2η αν και νομίζω χωράει 2.2 το Ghost. Πασαδες. Ασε τα 3 4 10 σλοτ που ζητάνε οι άλλες απλά για το φαίνεσθαι. Θα δώσει κανείς αλλα 200 ευρώ για πιο τουμπανη υλοποίηση και "υπόσχεση" άδεια για oc και στη τελική σε 9 μήνες πάλι θα έχουμε το γνωστό refresh με περισσότερη μνήμη όμως. Άρα όσο λιγότερο δώσεις τώρα για το upgrade τόσο το καλύτερο. Έτσι όπως δουλεύουν οι σύγχρονες κάρτες, καθόλου για το φαινεσθαι δεν είναι οι ψύκτρες. Συγκεκριμένα με το boost που έχουν, μια ref κάρτα ή μια 2slot όπως η xc, έχει σημαντική διαφορά σε επιδόσεις σε σχέση μια καλή custom που μπορεί να φτάνει ακόμα και στο 20%. Βέβαια δεν χρειάζεται κάποιος να κάνει υπερβολή και να πάει σε strix ή τέλος πάντων τοπ υλοποίηση που υπόσχεται oc κλπ, υπάρχουν όμως πολλές υλοποιήσεις που τα 100-150 ευρώ παραπάνω που στοιχίζουν μεταφραζονται σε καλύτερο performance με καλύτερες θερμοκρασίες, ίσως καλύτερη μακροζωία και καλύτερη τιμή μεταπώλησης. 4
Pakmanis Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 Λετε Black Friday να ριξουν τιμες εστω και λιγο ή μπα? Το σκεφτομαι κι απο την αποψη οτι η αγορα γενικα εφαγε μεγαλο χτυπημα με τοσο κοσμο ανεργο κτλ.
nickk0kkav Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 3 λεπτά πριν, Pakmanis είπε Λετε Black Friday να ριξουν τιμες εστω και λιγο ή μπα? Το σκεφτομαι κι απο την αποψη οτι η αγορα γενικα εφαγε μεγαλο χτυπημα με τοσο κοσμο ανεργο κτλ. Στο black Friday ξεστοκαρουν αν υπάρχει απόθεμα από rtx 2000 (που αμφιβάλλω) ναι είναι πιθανόν να παίξουν δυνατές προσφορές Στις rtx 3000 δε θα έχουν καλά καλά ομαλοποιηθεί οι τιμές ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις