Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr,

Συνέχεια εδώ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, ilos είπε

Το αυτό, υπομονή όλοι, δεν είναι ανάγκη να πάρετε day 1 και να πληρώσετε καπέλο. Η καλύτερη αγορά είναι από του χρόνου, εκτός αν καίγεστε για cyberpunk RTX ξέρω εγώ.

Tbh εγώ στην θέση σου θα έκανα skip τα ampere/rdna2. // Αλλά δε θα είμουν ποτέ στη θέση σου γιατί δε δίνω με Π....ς τόσα λεφτά για gpu εκτός αν μου την χάριζε κανένας εργοδότης κλπ.

Εγώ πάντως που δεν καίγομαι για RTX θέλω να δω πως θα τρέχει το CP 2077 χωρίς αυτό. Ελπίζω να είναι εφικτό το 1080p/60-72 high ακόμα και με μια μέτρια κάρτα. 

Όσο για το δεύτερο, όπως έχουν γίνει τα πράγματα και με τους μισθούς που παίζουν, μόνο αν του καθόσουν θα στη χάριζε.😁

Επεξ/σία από _Theo_
  • Απαντ. 18,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εμένα πάντως τα visuals του cp που έδειξαν δε με εντυπωσίασαν.και κάρτα για ένα παιχνίδι δε θα παιρνα ποτέ.εβαλα το πολυδιαφημισμένο control με το rtx και μετά από μία ώρα το ξηλωσα...αν δεν έχει gameplay δεν πα να χει rtx και στη χεστρα όταν κάνεις την ανάγκη σου....λίγο με νοιαζει

Παίζουμε.δεν κοιτάμε.αν είναι να βάλω tech demos στο yt

• Like 10
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, billeiros είπε

Εμένα πάντως τα visuals του cp που έδειξαν δε με εντυπωσίασαν.και κάρτα για ένα παιχνίδι δε θα παιρνα ποτέ.εβαλα το πολυδιαφημισμένο control με το rtx και μετά από μία ώρα το ξηλωσα...αν δεν έχει gameplay δεν πα να χει rtx και στη χεστρα όταν κάνεις την ανάγκη σου....λίγο με νοιαζει

Παίζουμε.δεν κοιτάμε.αν είναι να βάλω tech demos στο yt

Έτσι. Το θέμα είναι πόσο μεγάλος θα είναι ο κόσμος του και η πληθώρα αποστολών.

• Like 1
Δημοσ.
46 λεπτά πριν, _Theo_ είπε

Εγώ πάντως που δεν καίγομαι για RTX θέλω να δω πως θα τρέχει το CP 2077 χωρίς αυτό. Ελπίζω να είναι εφικτό το 1080p/60-72 high ακόμα και με μια μέτρια κάρτα. 

Όσο για το δεύτερο, όπως έχουν γίνει τα πράγματα και με τους μισθούς που παίζουν, μόνο αν του καθόσουν θα στη χάριζε.😁

Μη το λες αυτό ανάλογα με τι ασχολείσαι, είναι καλύτερο να σου δώσει μια quadro των 4-5k, αν μπορεί να τη βγάλει με μια TITAN που είναι η 3090 επί της ουσίας?😁

Δημοσ.
2 ώρες πριν, billeiros είπε

δλδ μου προτείνεις να πάω σε 3070??ούτε καν η 3090 δεν θα το καταφέρνει αυτό.

Για ποιο λογο να σου προτεινω 3070 απο την στιγμη που εχεις 2080ti?? Οτι καρτα θελεις,παρε ή φυσικα μην παρεις και καθολου αν δεις οτι δεν αξιζει η γενια αυτη,οπως εκαναν πολλοι αλλοι με τις Turing πισω στο 2018.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Fulgore είπε

Για ποιο λογο να σου προτεινω 3070 απο την στιγμη που εχεις 2080ti?? Οτι καρτα θελεις,παρε ή φυσικα μην παρεις και καθολου αν δεις οτι δεν αξιζει η γενια αυτη,οπως εκαναν πολλοι αλλοι με τις Turing πισω στο 2018.

Το είπα επειδή ανέφερες ότι η 3070 είναι για 1440p.δεν υπάρχει κάρτα για συγκεκριμένη ανάλυση κάτ εμέ (μιλάμε για τις δυνατές φυσικά).ειναι ανάλογα το τι θέλεις 

Επεξ/σία από billeiros
Δημοσ.
6 ώρες πριν, d4ydr33m3r είπε

Το ζητημα δεν ειναι να την κοβει απο την 2080Ti των 2 ετων κανουμε λαθος και εστιαζουμε (μονο) εκει.Προφανως και το 1Gb δεν θα κοψει ειδικα οταν εχει ενα κερδος 24% σε memory bandwidth.. Αλλα πλεον με βαση την θεωρητικη αποδοση η Nvidia θεωρει την 2080Ti και την 1080Ti καρτες mid end την μια και mainstream την αλλη.. Οχι τοπ ραφι.. Και αν mid end καρτες εχουν 11Gb το βλεπεις λογικο να εχει high end 10Gb? Η μηπως δεν ειναι high end τελικα; Το ζητημα ειναι να μην την κοβει απο μελλοντικους ΑΑΑ τιτλους των κονσολων σε βαθος 5ετιας σε 4k ή γιατι οχι και για τους τολμηρους σε 8k σε κανα τιτλο. Η 2080Τi εχει βγαλει και 2 χρονια και τα 11Gb ειναι standard απο εποχη 1080Ti στο high end.. Οποτε το λες και fail να βγαζεις καρτα με 10Gb και ειναι σαν να λες στον καταναλωτη αραξε εχει και αλλη καρτα ενδιαμεση στο high end αν πας για μεγαλες αναλυσεις.. Τοσο απλα..

υ.γ : Δεν αναφερομαι σε εσενα με βαση το δικο σου ποστ το αναλυω..Το ξαναειπαμε για μεχρι 1440p μια χαρα θα ειναι απροβληματιστη.. Και θα δινει και καρε.. Σε 4k και πανω φοβομαστε τι θα κανει.. Εκει ειναι χρησιμη η εξτρα vram και το εξτρα mem bandwidth αρκετα παραπανω..

Ναι. Εγώ απλά απάντησα στην ερώτηση του Arkin αν σε θα είναι μεγαλύτερη η διαφορά σε 4k από ότι σε 1440p μεταξύ της 2080ti και 3080 

Όπως και να έχει είναι ενοχλητικό από 11gb να πας στα 1gb ακόμα και για ψυχολογικούς λόγους.. Υποτίθεται κάνεις αναβάθμιση για τουλάχιστον ίση η μεγαλύτερη μνήμη. 

Νομίζω όμως πως και αυτό μας δείχνει ότι κάτι θα μας δείξει στο μέλλον για σωστό αντικατάσταση της 2080ti (και όχι δεν είναι η 3090,αυτη την θεωρώ νέο tier )

• Like 1
Δημοσ.

πλακα θα εχει να περιμενει κοσμος μηπως βγουν εκδοσεις με παραπανω GB, τελικα δε βγαλει τπτ, παει χαμμενος ολος αυτος ο καιρος και οτι μπορει να μην υπαρχουν μετα :P 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Acmilangr2 είπε

Ναι. Εγώ απλά απάντησα στην ερώτηση του Arkin αν σε θα είναι μεγαλύτερη η διαφορά σε 4k από ότι σε 1440p μεταξύ της 2080ti και 3080 

Όπως και να έχει είναι ενοχλητικό από 11gb να πας στα 1gb ακόμα και για ψυχολογικούς λόγους.. Υποτίθεται κάνεις αναβάθμιση για τουλάχιστον ίση η μεγαλύτερη μνήμη. 

Νομίζω όμως πως και αυτό μας δείχνει ότι κάτι θα μας δείξει στο μέλλον για σωστό αντικατάσταση της 2080ti (και όχι δεν είναι η 3090,αυτη την θεωρώ νέο tier )

Το κατάλαβα για αυτό έγραψα το υστερόγραφο.  

Σε άλλα πολύ δυσάρεστα νέα που ελπίζω να είναι απλά φήμες.

https://www.hardwaretimes.com/ethereum-miners-eye-nvidias-rtx-30-series-gpu-as-rtx-3080-offers-3-4x-better-performance-in-eth/

Εμφανίστηκαν και κάποιες φωτογραφίες από Baidu China με miners να έχουν στα χέρια τους στοκ ήδη. Ελπιζω να είναι ψέματα είχα την εντύπωση ότι τελειώσαμε με όλα αυτά με dedicated mining h/w .. αλλά με τοσα crypto .. αν ισχύει καληνύχτα τιμές καληνύχτα διαθεσιμότητα..

Επεξ/σία από d4ydr33m3r
Δημοσ.
15 ώρες πριν, d4ydr33m3r είπε

Πως θα μεταφερθουν τα δεδομενα μεσω διαυλου δεν μεταφερονται; Ξεχναω κατι;

Oσο γρηγορα και να θες να κανεις τη διαμεταγωγη δεδομενων το memory bandwidth περιοριζει απο το ευρος του διαυλου την διαμεταγωγη αυτη, και αν δεν υπαρχει διαθεσιμη μνημη ειδικα σε μεγαλες αναλυσεις δεν γινεται τιποτα. Δεν ειναι HBM η μνημη να εχεις τεραστιο διαυλο  και το memory bandwidth ειναι μολις 25% πιο μεγαλο απο τις GDDR6x στην 3080..

Ουσιαστικα θα πρεπει να πιστεψω οτι τα παιχνιδια δεν περνουν τα 4-6Gb οπως διατεινεται η nvidia και αυτα τα "up to" καταλαβαινεις τι σημαινουν μερικες φορες.

Q: Why only 10 GB of memory for RTX 3080? How was that determined to be a sufficient number, when it is stagnant from the previous generation?

We’re constantly analyzing memory requirements of the latest games and regularly review with game developers to understand their memory needs for current and upcoming games. The goal of 3080 is to give you great performance at up to 4k resolution with all the settings maxed out at the best possible price. In order to do this, you need a very powerful GPU with high speed memory and enough memory to meet the needs of the games. A few examples - if you look at Shadow of the Tomb Raider, Assassin’s Creed Odyssey, Metro Exodus, Wolfenstein Youngblood, Gears of War 5, Borderlands 3 and Red Dead Redemption 2 running on a 3080 at 4k with Max settings (including any applicable high res texture packs) and RTX On, when the game supports it, you get in the range of 60-100fps and use anywhere from 4GB to 6GB of memory. Extra memory is always nice to have but it would increase the price of the graphics card, so we need to find the right balance.

δε παιζει ρολο μονο το bandwidth αλλιως η hbm θα ηταν οι ταχυτερες για gaming ελα ομως που δεν ειναι. πιο πανω ειπα οτι οι νεες της micron περνανε 4 bit/c αντι για 2. διαβασε σε σχετικα κειμενα που εχουν ανεβει στο ιντερνετ.

τωρα οσον αφορα την συμπιεση δες εδω μια παλιοτερη αναφορα για τις maxwell.

https://www.techpowerup.com/forums/threads/article-just-how-important-is-gpu-memory-bandwidth.209053/

παρακατω ειναι ενα γραφημα απο pci 3.

419637139_.png.09fece4ab64060565db11df5dc365555.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, d4ydr33m3r είπε

Το κατάλαβα για αυτό έγραψα το υστερόγραφο.  

Σε άλλα πολύ δυσάρεστα νέα που ελπίζω να είναι απλά φήμες.

https://www.hardwaretimes.com/ethereum-miners-eye-nvidias-rtx-30-series-gpu-as-rtx-3080-offers-3-4x-better-performance-in-eth/

Εμφανίστηκαν και κάποιες φωτογραφίες από Baidu China με miners να έχουν στα χέρια τους στοκ ήδη. Ελπιζω να είναι ψέματα είχα την εντύπωση ότι τελειώσαμε με όλα αυτά με dedicated mining h/w .. αλλά με τοσα crypto .. αν ισχύει καληνύχτα τιμές καληνύχτα διαθεσιμότητα..

Ε εντάξει τώρα μαμιεται ο Δίας απλά.

You’re looking at 115 Mh/s, while the RTX 2080 manages just about 30-40 Mh/s.

QQ

Επεξ/σία από Psycho_Warhead
  • Sad 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...