Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr,

Συνέχεια εδώ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, panakos_thess είπε

Παλια ηθελες να παρεις την Ηigh end να παιξεις τα παιχνιδια απο medium στα Ultra σε 1080p τωρα πλεον ολες η καρτες ειναι αναλογα με την αναλυση και οχι της ρυθμησεις γραφικων!!!

θυμαμαι οταν πρωτοβγηκε την ανοιξη του 2004 το far cry, που ειχε γραφικαρες για την εποχη του, και γραφικα σαφως ανωτερα σε συγκριση με τις τοτε κονσολες.                                                                  ειχα μια geforce 5200 και τα ετρεχα ολα στο medium και μου δανεισε ενας φιλος μου την καλυτερη καρτα της εποχης τοτε μια  geforce 5950 ultra καρτα  και ετσι μπορεσα να βαλω ολες τις ρυθμισεις στο ultra

τις τοτε εποχες εβλεπες οντως γραφικαρες που σε εντυπωσιαζαν σε σχεση με τα προηγουμενα παιχνιδια που ειχανε κυκλοφορησει πριν ενα χρονο, τωρα δοκιμαζεις ενα καινουργιο παιχνιδι και δεν σου προκαλει καμια εντυπωση σε σχεση με καποιο που βγηκε πριν 2 χρονια,  κοιταμε πλεον τα fps και οχι το οπτικο αποτελεσμα

• Like 1
  • Thanks 1
  • Απαντ. 18,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, masterchief117 είπε

θυμαμαι οταν πρωτοβγηκε την ανοιξη του 2004 το far cry, που ειχε γραφικαρες για την εποχη του, και γραφικα σαφως ανωτερα σε συγκριση με τις τοτε κονσολες.                                                                  ειχα μια geforce 5200 και τα ετρεχα ολα στο medium και μου δανεισε ενας φιλος μου την καλυτερη καρτα της εποχης τοτε μια  geforce 5950 ultra καρτα  και ετσι μπορεσα να βαλω ολες τις ρυθμισεις στο ultra

τις τοτε εποχες εβλεπες οντως γραφικαρες που σε εντυπωσιαζαν σε σχεση με τα προηγουμενα παιχνιδια που ειχανε κυκλοφορησει πριν ενα χρονο, τωρα δοκιμαζεις ενα καινουργιο παιχνιδι και δεν σου προκαλει καμια εντυπωση σε σχεση με καποιο που βγηκε πριν 2 χρονια,  κοιταμε πλεον τα fps και οχι το οπτικο αποτελεσμα

Τι να πούμε και εμείς οι φουκαράδες που ζήσαμε εποχές voodoo και banshee για να παίξουμε τα τότε παιχνίδια σε ανάλυσης 800*600
και σκάγαμε το μισό μισθό μας

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, astaroth666 είπε

Τι να πούμε και εμείς οι φουκαράδες που ζήσαμε εποχές voodoo και banshee για να παίξουμε τα τότε παιχνίδια σε ανάλυσης 800*600
και σκάγαμε το μισό μισθό μας

1024x768 μετέπειτα 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, iazriel είπε

Για όσους σκέφτονται το θέμα της κατανάλωσης και των Watt:

i7 9700K με -0.040 undervolt 4.6GHz all cores, 2x8GB DDR4 3400/14 (1.4v ελάχιστο OC από 3200/14), ενσωματωμένη GPU (εν αναμονή της νέας), 970evo nvme,  3xHDD 5400rpm, 1xDVDRW, 2 λεντοταινίες (~60led), 4x140mm fans πάνω σε ένα Corsair RM650 gold.

Full load AIDA64 test στα πάντα ακόμα και δίσκους και igpu, το UPS έδειχνε avg 250W, στιγμιαίο max 270W.

Full load AIDA64 test στα πάντα εκτός igpu και δίσκους, πέφτουμε 230W στο UPS.

Αν πάρουμε την χειρότερη περίπτωση 270 + 320 της 3080 έχουμε 590W. Προφανώς είναι μη ρεαλιστική περίπτωση γιατί κανένα game δεν θα στρεσάρει τα πάντα όπως το AIDA.

Μια πιο ρεαλιστική περίπτωση είναι η GPU στο full στα 320W (σε 4Κ πχ) με το υπόλοιπο σύστημα max στα 200W άρα 520W. Βάζω και ένα αέρα 30W έτσι χωρίς λόγο να υπάρχει, πάμε max στα 550W.

Ergo, ένα ποιοτικό 650άρι Gold PSU είναι αρκετό για την 3080 και με το παραπάνω, ειδικά αν είναι κουμπωμένο και σε UPS για να μην πέφτει γ@μήσι από τη ΔΕΗ. Και στα 520W δουλεύει και στο 80%.

Αν έχω κάνει κάποιο λάθος στις μετρήσεις, please διορθώστε με, πρώτη φορά χρειάζεται να ασχοληθώ με ρεύματα και δεν το κατέχω.

Δεν ειναι το max load που παιζει ρολο αλλα το transient response. Εκει μπορει ενα καλο αλλα παλιο τροφοδοτικο να μην εχει την απαιτουμενη ανταποκριση λογο "γερασμενου" συστηματος vrm/capacitors

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Crus είπε

steam.png.db358665be6d6df9c229fdf3a06387c7.png

2% συμφωνα με το τελευταιο hardware survey... Σιγουρα οχι το πιο αντιπροσωπευτικο καθοτι αναφερομαστε σε gamers, αν και δεν πιστευω οτι το target group αυτων που θα αγορασουν τις νεες καρτες ειναι mainstream office users.

Ναι αλλά 2% είναι και αυτοί που θα αγόρασαν 3080/3090, άρα... 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, narta είπε

Δεν ειναι το max load που παιζει ρολο αλλα το transient response. Εκει μπορει ενα καλο αλλα παλιο τροφοδοτικο να μην εχει την απαιτουμενη ανταποκριση λογο "γερασμενου" συστηματος vrm/capacitors

Αχά κατάλαβα. Ούτε 2ετίας είναι με χρήση μόνο πάνω σε UPS δεν πιστεύω πια να έχει θέμα. Αλλά μπορώ να καταλάβω γιατί λένε 750, είναι για παν ενδεχόμενο για τους λόγους που αναφέρεις ή αν είναι κάνενα no name ή bronze πχ που μπορεί να έχει θέμα.

2 ώρες πριν, mesfigas είπε

3dfx voodoo 150 χιλιαρικα

Έχουμε ζήσει χρυσά χρόνια ΠΑΣΟΚάρας τι να λέμε τώρα...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, masterchief117 είπε

Ποια 2 εγώ είχα 12 να πιάσω παιχνίδι και δεν μπορούσα να δικαιολογήσω που πήγαν αυτά τα χρόνια στην εξέλιξη ... 

2005 fear , crisis 2007 , splinter cell με shaders 3.0, το 1ο farcry, stalker,  elder Scrolls 2002 κτλ , όλα έβαζαν κάτι παραπάνω ,  έβλεπες εξέλιξη , 

Και βάζω αυτά τα ΑΑΑ τα σημερινά με rtx on και όλα ultra , αναρωτιέμαι τι έγινε όλα αυτά τα χρόνια και σκέφτομαι μάλλον θα γέρασα, δεν τις πολύ βλέπω τις διάφορες χεχεχε. 

Δεν λέω οτι δεν υπάρχουν μερικά  καλά οπτικά αποτελέσματα , πχ sottr , αλλά δεν ξέρω αν δικαιολογούνται αυτά τα χρόνια, μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια και να είναι απλά μια πρόχειρη εντύπωση. 

Επεξ/σία από dem
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, iazriel είπε

αν είναι κάνενα no name 

Ποιος θα παει να παρει καρτες σαν την RTX 3080 για να την βαλει σε no name τροφοδοτικο?

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Ποιος θα παει να παρει καρτες σαν την RTX 3080 για να την βαλει σε no name τροφοδοτικο?

οι τεχνικοί του plaisio και κάθε plaisio

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο μπαμπάς που θα του πει το παιδί του πως θέλει 3080 ή 3070 για να παίξει fortnite ή cyberpunk ή whatever επειδή το άκουσε από τον φίλο του και θα πάει να αγοράσει τυφλά την κάρτα χωρίς να ξέρει τίποτα άλλο. Και το PC στο σπίτι μπορεί να είναι κανένα DELL SFF ξέρωγω... Κάποτε είχα την ίδια -εύλογη- απορία με σένα μέχρι που άρχισα να δουλεύω στον ευρύτερο χώρο και πλέον είμαι έτοιμος για όλα. Όσοι γράφουν εδώ, αποτελούν μια μειοψηφία που ξέρει και ασχολείται, δυστυχώς όχι ο κανόνας τείνω να πιστέψω. Μπορεί και εύχομαι να κάνω λάθος.

Επεξ/σία από iazriel
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...