Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr,

Συνέχεια εδώ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 hour ago, Crus said:

Διαφωνω. Full node shrink ειναι το 12nm TSMC ---> 7nm TSMC. Το 8nm της Sammy ειναι πολυ πιο κοντα στο 12αρι της TSMC παρα στο 7αρι της... Μιλαμε για ενα node που η ιδια η Samsung προσπαθει απεγνωσμενα να το πουλησει και δεν βρισκει πελατακια... Η κλανομαγκια της Nvidia με την TSMC δεν επιασε και εμεινε με το πουλι (8nm) στο χερι. Ναι τα αγοραζει κοψοχρονια απο την Samsung αλλα χανει πολυ σε σχεση με το τι θα ειχε στα 7nm της TSMC.

Λιθογραφία από τα Lidl η Shamesung. Αλλά αυτά περνάνε στα ψιλά γράμματα όταν η αρένα διψάει για αναβάθμιση. Για CPU, GPU, mobile SoC ο βασιλιάς είναι η TSMC!

1 hour ago, Aten-Ra said:

Μα αυτό ακριβός ΔΕΝ έγινε, γιατί αν βάλεις τις Ampere στα 250W TDP οι επιδόσεις θα πέσουν στα +20-30%.

Δωσε πόνο μπας και σώσεις καμία τσέπη εδώ μέσα αλλά δεν το βλέπω.....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Crus είπε

Εσενα αποκλειεται. Εσυ δεν μας ελεγες οτι θα εχουμε 60-70% uplift και μαλιστα οταν σου απαντησα:

"Αυτο το 70% δεν πρεπει να εχει γινει ποτε στην ιστορια των GPU απο οσο θυμαμαι. Εδω η 1080ti ηταν 50-55% σε σχεση με την 980ti που θεωρειται το μεγαλυτερο jump απο αρχιτεκτονικη σε αρχιτεκτονικη. Τωρα αν εσυ βγαζεις αυτον τον αριθμο including Rast+ RT + DLSS, οκ υπαρχει μια πιθανοτητα. Αλλα 60-70% rast performance σου λεω απο τωρα μην περιμενεις γιατι θα στεναχωρηθεις.. "

Εσυ βασιζομενος στην παρουσιαση απαντησες κοροιδευτικα:

Στο ειπα και πριν στο λεω και τωρα, μακαρι εσυ να πεσεις μεσα και εγω εξω αλλα πριν μιλησεις περιμενε τα real benchmarks...

Στην 3080/3070 μέσα έπεσα κάτσε να δούμε και την 3090.+60 70% από την 2080ΤΙ έχω πει

Επεξ/σία από sotirisxp
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, DJTaurus είπε

Λιθογραφία από τα Lidl η Shamesung. Αλλά αυτά περνάνε στα ψιλά γράμματα όταν η αρένα διψάει για αναβάθμιση. Για CPU, GPU, mobile SoC ο βασιλιάς είναι η TSMC!

Πολύ που ενδιαφέρει το 99% του κόσμου αυτό, που ούτε ξέρουν τι είναι το transistor. Τιμή και απόδοση νοιάζει τους περισσότερους..

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, DJTaurus είπε

Δωσε πόνο μπας και σώσεις καμία τσέπη εδώ μέσα αλλά δεν το βλέπω.....

Και εσύ σωτήρας; 

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, Crus είπε

Για λογους bottleneck ναι, αλλα οση ουσια εχει το 720p τεστ για να δεις το CPU bottleneck σε game benchmarks αλλα τοση εχει το 4Κ (προς το παρον) για να δεις το GPU bottleneck. Εκτος αν ξαφνικα αποκτησαμε ολοι 4Κ + High refresh monitor για να δουμε την διαφορα περαν των 60 frames?

Καταλαβαινω την σημασια να δεις το full potential, αλλα ας ειμαστε ρεαλιστικοι η μεγαλυτερη πλειοψηφια (95%) που θα αγορασει Ampere εχει ειτε 1080p+144hz, ειτε στην καλυτερη 1440p+144hz. Αν η διαφορα στα 4Κ ανοιγει στο 50-60% ενω στις χαμηλοτερες αναλυσεις πεσει στο μισο, ποση σημασια εχει για ολους αυτους το potential?

να ρωτήσω και  εγώ κάτι επειδή έχω δει πολλές φορες αυτό το 4k έχει 1% άντε 5% των gamers.. έχετε κάνει κάποια μελέτη? έχετε δει κάποια πηγή να μας τι δείξετε και εμάς? η είναι αποκόμματα τις φαντασίας σας?2020 έχουμε μια decent tv 4k hdr κάνει 5 κατοστάρικα  ένα monitor από 3... λες και όσοι θα πάρουν 3070 και πάνω δεν έχουν να να δώσουν αυτά τα λεφτά για monitor (και αυτό το αναφέρω γιατί όλοι εδώ μέσα λένε να πάνε για 3070 και 3080)... είναι σα να έχω βάλει ένα κινητήρα από φεράρι σε autobianchi.. στη τελική το μεγάλο αποτέλεσμα φαίνεται καλύτερα άμα έχει ένα καλο monitor από ότι μια καλή gpu

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Tambas91 είπε

να ρωτήσω και  εγώ κάτι επειδή έχω δει πολλές φορες αυτό το 4k έχει 1% άντε 5% των gamers.. έχετε κάνει κάποια μελέτη? έχετε δει κάποια πηγή να μας τι δείξετε και εμάς? η είναι αποκόμματα τις φαντασίας σας?2020 έχουμε μια decent tv 4k hdr κάνει 5 κατοστάρικα  ένα monitor από 3... λες και όσοι θα πάρουν 3070 και πάνω δεν έχουν να να δώσουν αυτά τα λεφτά για monitor (και αυτό το αναφέρω γιατί όλοι εδώ μέσα λένε να πάνε για 3070 και 3080)... είναι σα να έχω βάλει ένα κινητήρα από φεράρι σε autobianchi.. στη τελική το μεγάλο αποτέλεσμα φαίνεται καλύτερα άμα έχει ένα καλο monitor από ότι μια καλή gpu

Δες στο steam, 1060 και RX570/580 έχει η πλειοψηφία. Είναι δυνατόν αυτοί να έχουν 4Κ;

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Δες στο steam, 1060 και RX570/580 έχει η πλειοψηφία. Είναι δυνατόν αυτοί να έχουν 4Κ;

και εγώ 980 έχω αλλα όταν κούμπωσα πάνω oled νόμιζα είχα titan.. και ας έπαιζα 1080p... αλλα το point μου είναι άλλο το 4k όπως λέει και  ο φίλος από πάνω είναι πιο φθηνό από μια gpu οποιος δεν έχει είναι από επιλογή όχι επειδή είναι άπιαστο  όνειρο όπως το 2010

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Tambas91 είπε

και εγώ 980 έχω αλλα όταν κούμπωσα πάνω oled νόμιζα είχα titan.. και ας έπαιζα 1080p... αλλα το point μου είναι άλλο το 4k όπως λέει και  ο φίλος από πάνω είναι πιο φθηνό από μια gpu οποιος δεν έχει είναι από επιλογή όχι επειδή είναι άπιαστο  όνειρο όπως το 2010

Μα αν πάρεις 4Κ monitor χωρίς ανάλογη GPU τι νόημα έχει; Ακόμη και 100 ευρώ να έχει..

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...