Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr,

Συνέχεια εδώ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, narta είπε

Ακομα και σε αυτην την γενια το ray tracing δεν πρεπει να αποτελει το σημαντικοτερο λογο για την επιλογη μια gpu. Ακομα ειναι σε ΠΡΩΙΜΟ σταδιο και θα συνεχισει να ειναι μεχρι την επομενη γενια. Φυσικα και ειναι added value αλλα οχι το κυριως πιατο. Raster performance ειναι το μετρο συγκρισης και αυτο πρεπει να ενδιαφερει τον καταναλωτη. Ποσα παιχνιδια ΕΧΟΥΝ (οχι ΘΑ εχουν) RT features ειπαμε; 6; 7; 10; Who gives a flying fak αν σφιγγεται η gpu και βγαζει καπνους για τα RT και τα shader units πετανε χαρταετο;

Αν βγάλει η AMD αντίστοιχη 3070 50 ευρώ κάτω, αν κάποιος δεν είναι τέρμα σφιχτά μπορεί να δώσει το 50άρικο για καλύτερο RT perf (αν υποθέσουμε ότι η NVIDIA θα έχουν καλύτερο RT όπως φαίνεται μέχρι στιγμής). Υπό αυτή την έννοια μπορείς να σκεφτείς το RT. Αν η διαφορά στην τιμή είναι μεγαλύτερη ή έχει περισσότερη VRAM για παράδειγμα η Navi τότε πας εκεί, αν οι drivers είναι ΟΚ φυσικά..

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Το ίδιο είναι το RT παντού, στο DXR πατάνε όλα. Το θέμα είναι τα νούμερα τι θα λένε μεταξύ Ampere και RDNA 2..

Καλά αυτό δεν θέλει ρωτημα ampere vs rdna 2 = 15-0 αλλά δεν ξέρω αν θα είναι ακριβώς το ίδιο και θα ζητάει τους ίδιους πόρους όπως λες κρατάω επιφυλάξεις θα δούμε

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Αν βγάλει η AMD αντίστοιχη 3070 50 ευρώ κάτω, αν κάποιος δεν είναι τέρμα σφιχτά μπορεί να δώσει το 50άρικο για καλύτερο RT perf (αν υποθέσουμε ότι η NVIDIA θα έχουν καλύτερο RT όπως φαίνεται μέχρι στιγμής). Υπό αυτή την έννοια μπορείς να σκεφτείς το RT. Αν η διαφορά στην τιμή είναι μεγαλύτερη ή έχει περισσότερη VRAM για παράδειγμα η Navi τότε πας εκεί, αν οι drivers είναι ΟΚ φυσικά..

Υποθετικά μιλώντας,

Αν η NAVI είναι 10% ποιο γρήγορη σε Raster και 10% ποιο αργή σε RT αλλά με παραπάνω μνήμη και 50 Ευρώ φτηνότερη με ΟΚ drivers που θα πήγαινες ??

• Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, sotirisxp είπε

Καλά αυτό δεν θέλει ρωτημα ampere vs rdna 2 = 15-0 αλλά δεν ξέρω αν θα είναι ακριβώς το ίδιο και θα ζητάει τους ίδιους πόρους όπως λες κρατάω επιφυλάξεις θα δούμε

εχεις inside info? αν ναι, γιατι δεν τις μοιραζεσαι μαζι μας να μην περιμενουμε τσαμπα?

• Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Aten-Ra είπε

Υποθετικά μιλώντας,

Αν η NAVI είναι 10% ποιο γρήγορη σε Raster και 10% ποιο αργή σε RT αλλά με παραπάνω μνήμη και 50 Ευρώ φτηνότερη με ΟΚ drivers που θα πήγαινες ??

Να πω ,να πω εγώ?

Στην 3070super 3080 super 

😃

• Like 5
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Aten-Ra είπε

Υποθετικά μιλώντας,

υπαρχει ανθρωπος που θα κοιτουσε το RT performance περισσοτερο απο το Rasterize? Ειδικα αν οι drivers ειναι Ok και η τιμη χαμηλοτερη στο προιον που προσφερει παραπανω rasterize performance..

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, billeiros είπε

Να πω ,να πω εγώ?

Στην 3070super 3080 super 

😃

Κανείς δεν είναι τέλειος  😁

1 λεπτό πριν, Crus είπε

υπαρχει ανθρωπος που θα κοιτουσε το RT performance περισσοτερο απο το Rasterize? Ειδικα αν οι drivers ειναι Ok και η τιμη χαμηλοτερη στο προιον που προσφερει παραπανω rasterize performance..

Ο από πάνω σου  😄

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Aten-Ra είπε

Ο από πάνω σου  😄

O απο πανω μου οταν και αν επιβεβαιωθουν αυτα θα γλυκαθει οταν ερθει η στιγμη...😛

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η RDNA2 έχει διπλάσια δουλειά να κάνει. Να ανταγωνιστεί την υπάρχουσα RTX γενιά, να πείσει ότι όντως το προϊόν θα δουλεύει σωστά ( drivers ), αλλά και να πείσει όσους επηρεάστηκαν από τo "beta" λανσάρισμα της 5000 σειράς και έφυγαν πίσω στην nvidia.

Επεξ/σία από 7nisiotis
  • Like 5
Δημοσ.
Μόλις τώρα, 7nisiotis είπε

να πείσει ότι όντως το προϊόν θα δουλεύει σωστά ( drivers )

Δυστυχώς αυτή η φράση τα λέει όλα.. "να πείσει". Προσωπικά χρειάζομαι χρόνο για να πειστώ (πολλούς μήνες κυριολεκτικά) και όχι 10 χρήστες να λένε οτι οι drivers/temps κ.λ.π. είνα ok. Η εμπιστοσύνη κερδίζεται ξανά αργά.

• Like 3
Δημοσ.

Όντως για το rt μόνο το cyberpunk περιμένουμε να δούμε τι ψάρια πιάνει κ βέβαια με τι ποινή στις επιδόσεις, ειδικά στις turing γιατί μέχρι να κυκλοφορήσει  πολύ αμφιβάλλω αν έχουν ομαλοποιηθει οι τιμές/διαθεσιμότητες  των rtx 3000 οπότε λίγοι θα τις έχουν .

Και εντάξει βλέπω να ανακοινώνεται rt στο ...witcher 3 του 2015 και λέω εντάξει πλάκα μου κάνετε :P Μη με παρεξηγησετε έχω φάει κράξιμο πολλές φορές ότι είμαι βαμμένος  witcher fanboy μιας κ ήμουν από τους πρώτους που έγραφα από το 2011 από  το witcher 2  ότι το παιχνίδι έκανε ζημιά στη βιομηχανία λόγω κόσμου κ έκανε skyrim / dragon age να φαίνονται πεθαμένα / unplayable

Βλέπω πιτσιρικάδες να αγοράζουν τη νέα έκδοση του witcher 3 με γραφικαρες / φωτισμούς κτλ κ 2 μέρες μετά να λενε "ρε συ αυτό έχει πολύ μπλα μπλα , τι βλακεία αγόρασα " 

Όκ κινδυνευω να βγω offtopic πολύ καλά κάνει η cd projekt κ βγάζει remaster και βάζει κ rt μιας κ θα έχει την εμπειρία του cyberpunk αλλά για να πουλήσει rtx 3000 ούτε καν 

Το rtx στο fortnite πάλι , δυνατή κίνηση σε εμπορικό επίπεδο . Το κοινό του fortnite είναι τεράστιο . Είναι θέμα βέβαια ότι δεν έχει αγοραστική δύναμη από μόνο του , αλλά η γκρίνια των παιδιών στους γονείς είναι κάτι που από θέμα marketing έχει αποδειχθεί ότι πιάνει ...όταν η τιμή του προϊόντος είναι αμελητέα τουλαχιστον (mc donalds με τον κλόουν πχ)

Αν 1) διαδοθουν σε κάρτες rtx σε ένα πολύ μεγάλο κοινό κ αξίζει να ασχοληθούν οι developers

2) υπάρξουν καρτες με αξιοπρεπείς επιδόσεις rt στα 200-250 άντε 300€ το πολύ / προφανώς επηρεάζει κ το 1) 

Τότε ναι θα δούμε τι έχει να μας δώσει η τεχνολογία αυτή . Άν όχι 2 παιχνίδια το χρόνο κ πολλά είναι . Ακόμα κ με τις κονσόλες στο παιχνίδι που όμως δε πρόκειται να υποστηρίζουν όλες τις τεχνολογιες rt

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι RT και DLSS και μ*λ*κιες. Το πιο killer feature είναι αυτό: https://twitter.com/RyanSmithAT/status/1301993263835086849

Αυτό είναι το real game changer. Το θέμα είναι τι υποστήριξη θα παρέχουν στα Linux. Αν δουλέψει out of the box έχει κλειδώσει η αγορά 3090.

Επεξ/σία από mutexlock
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...