Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr,

Συνέχεια εδώ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είναι ο Jensen salesman παντως , ένα όνομα άλλαξε και όλοι σκέφτονται να αγοράσουν  ξαφνικά 3090. Αν την έλεγαν titan ούτε που θα της έδινε κάποιος σημασία .Με βάση τα ίδια slide της NVidia 10-15% πάνω από 3080 είναι σε gaming . 

• Like 3
  • Thanks 2
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, noFEARgr είπε

Είναι ο Jensen salesman παντως , ένα όνομα άλλαξε και όλοι σκέφτονται να αγοράσουν  ξαφνικά 3090. Αν την έλεγαν titan ούτε που θα της έδινε κάποιος σημασία .Με βάση τα ίδια slide της NVidia 10-15% πάνω από 3080 είναι σε gaming . 

Αν θέλει κάποιος 3090 να περιμένει αυτή με τα 12GB VRAM για να πέσει στα 1000-1200$. Τα 1500 και ειδικά τα 1700-1800 που θα έχουν οι καλές custom είναι πολλά για console ports, sorry.

Δημοσ.

Εγω δεν καταλαβα απο προεκυψε παλι μεσα σε λιγες μερες οτι ολοι(?)σκεφτονται να αγορασουν την 3090. Ποιοι ολοι ακριβως?

Ακομα και στο εδω θεμα,οι περισσοτεροι ενδιαφερον για την 3070/80 εχουν δειξει,οπως και σε ολο το internet κυριως λογω των τιμων τους μεταξυ αλλων.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικά "μαγείρεψε τα νούμερα" ο πέτσινος με DLSS και RTX ON για να τάξει άλμα της τάξεως του 60-70% και να τέρψει τις τσέπες της αρένας που διψάει για αναβάθμιση. Όμως χωρίς αυτά τα 2 το άλμα είναι απλα αναμενόμενο. DLSS μαγείρεμα στυλ Αλογοσκούφη (έβαλε τους οίκους ανοχής  στο ΑΕΠ και μας πήγε +25% το 2006!) 🤣

Και για 2 χρόνια που θα έχουμε crossgenila στις κονσόλες και θα κρατούν τα PC multi πίσω δεν το βλέπω να έρχονται πολλά games με RTX ON. 2023 σειρά 4xxx Hopper is the way to go it seems. Για να τα λεμε όλα είναι όμως μεγάλο το leap στο... TDP (watts): 2080 (215W) -> 3080 (320W). Άντε και 4080 στα 450W!

Υ.Γ. πετσινε είσαι master of marketing στο δίνω. Ο Jobs θα είναι υπερήφανος!

Επεξ/σία από DJTaurus
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Aten-Ra είπε

Dedicated RT έχει, δεν μοιράζονται τα Texture Units απλά μοιράζονται το ίδιο pipe line, το μειονέκτημα είναι ότι κάθε cycle μπορεί να τρέξει η RT η TEX όχι και τα δυο μαζί. Βέβαια το να χρειαστεί να το κάνει αυτό είναι πολύ σπάνιο οπότε δεν υπάρχει τόσο πρόβλημα.

300 Δολάρια για 10GB memory ??

Χωρίς να έχει βγει καν η κάρτα από πού συμπεραίνεις ότι μένει πίσω σε RayTracing ??

Από το διάγραμμα που έδωσε η ms για το  xbox series x 

Δημοσ.

Ακομα και σε αυτην την γενια το ray tracing δεν πρεπει να αποτελει το σημαντικοτερο λογο για την επιλογη μια gpu. Ακομα ειναι σε ΠΡΩΙΜΟ σταδιο και θα συνεχισει να ειναι μεχρι την επομενη γενια. Φυσικα και ειναι added value αλλα οχι το κυριως πιατο. Raster performance ειναι το μετρο συγκρισης και αυτο πρεπει να ενδιαφερει τον καταναλωτη. Ποσα παιχνιδια ΕΧΟΥΝ (οχι ΘΑ εχουν) RT features ειπαμε; 6; 7; 10; Who gives a flying fak αν σφιγγεται η gpu και βγαζει καπνους για τα RT και τα shader units πετανε χαρταετο;

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, narta είπε

Ακομα και σε αυτην την γενια το ray tracing δεν πρεπει να αποτελει το σημαντικοτερο λογο για την επιλογη μια gpu. Ακομα ειναι σε ΠΡΩΙΜΟ σταδιο και θα συνεχισει να ειναι μεχρι την επομενη γενια. Φυσικα και ειναι added value αλλα οχι το κυριως πιατο. Raster performance ειναι το μετρο συγκρισης και αυτο πρεπει να ενδιαφερει τον καταναλωτη. Ποσα παιχνιδια ΕΧΟΥΝ (οχι ΘΑ εχουν) RT features ειπαμε; 6; 7; 10; Who gives a flying fak αν σφιγγεται η gpu και βγαζει καπνους για τα RT και τα shader units πετανε χαρταετο;

Εννοειται αυτο, καρτα αγοραζουμε πρωτα για το rasterize performance . Περαν του γεγονοτος οτι τα παιχνιδια που θα εχουν RT elements θα ειναι ακομα λιγα για τα επομενα 1-2 χρονια, αμφιβαλω και ποσα απο αυτα θα ειναι fully RT ή οχι.

Και ενταξει μπορει να ειναι υποκειμενικο αυτο αλλα εγω προσωπικα απο αυτα που εχω δει απο το RT μεχρι σημερα δεν εχω τρελαθει. Προφανως αν δεν εχει performance hit η ολη φαση, θα ειναι welcome addition στην εμπειρια αλλα προς το παρον δεν τρελενομαι.

Σε 1-2 χρονια που τα Games θα ειναι ολο και περισσοτερα και θα εχουν πραγματικο RT, θα εχουμε ηδη νεες γενιες καρτων και απο τους 2 με ακομα καλυτερο RT performance.

H φαση ειναι:

Turing-Alpha Testing

Ampere-Beta Testing

Hopper-Fully Fledged

Επεξ/σία από Crus
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Αν δώσουν ray tracing performance ικανό για 4K 60 προσωπικά μου ειναι αδιάφορο αν πάει και παραπάνω . Το ίδιο και το dlss , αν έχω 1440p 144  σε multiplayer games και 4κ 60  σε single player με τους παραδοσιακούς μεθόδους το upscaling ελάχιστα με ενδιαφέρει . 

• Like 1
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, nikos5800 είπε

Από το διάγραμμα που έδωσε η ms για το  xbox series x 

Και πως βγαίνει αυτό το συμπέρασμα από τα παρακάτω διαγράμματα ??

202008180220211.jpg

202008180228051.jpg

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...