Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr,

Συνέχεια εδώ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, Acmilangr2 είπε

Με ένα 100% της 5700xt έφτασε την 3090

Το θέμα με το να χτυπήσει τον ανταγωνισμό  είναι εκτός από ίδιο η ελαφρός καλύτερο raster performance, να δώσει το ίδιο RT performance σε dxr μιας και το rdna 2 δεν έχει dedicated RT cores αλλά το RT hardware στα SM μοιράζονται texture mapping units . Να δούμε εάν δείξει κάτι με 16gb vram πως λειτουργεί το memory management : color compression- decompression , να μας δείξει την λειτουργία και απόδοση του directML στις gpu της μιας και δεν έχει αναφερθεί κάτι αντίστοιχο με το για DLSS 2.0 και φυσικά απλά να δουλεύει όπως διαφημίζεται χωρίς artifacts,  memory bugs, μαύρες οθόνες και με επιτέλους ώριμους drivers out of the box. Ειδάλλως, από μόνο του και 10% καλύτερο raster να έχει με 16gb vram προσωπικά  δεν μου λέει τίποτα. Τα 10gb gddr6x με τα μπλιμπλικια της nvidia (ai compression) και 760 gb/sec bandwidth είναι αρκετά για 4K με DLSS στα @60 fps και παραπάνω 

Επεξ/σία από nekrik
  • Like 1
  • Απαντ. 18,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Herald είπε

Πάντως τα reviews διαφωνούν με αυτό.

Ποια reviews στο  launch και όσο την είχα τα οποία reviews  θυμάμαι έδιναν την  2080 γυρω στο 10% ταχύτερη, τώρα και εξ άλλου είχα και το real thing, τώρα να κάτσω κάθε τελειωμενοκαι καλά review από οποιονδήποτε θέλει να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα με τα στανιό και να κραξει τιμές και το rtx καταλήγοντας ποσο vfm  ήταν η 1080 Ti   εχω καλυτερα πραγματα να καν στην ζωή μου

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Coppermine είπε

Ποια reviews στο  launch και όσο την είχα τα οποία reviews  θυμάμαι έδιναν την  2080 γυρω στο 10% ταχύτερη, τώρα και εξ άλλου είχα και το real thing, τώρα να κάτσω κάθε τελειωμενοκαι καλά review από οποιονδήποτε θέλει να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα με τα στανιό και να κραξει τιμές και το rtx καταλήγοντας ποσο vfm  ήταν η 1080 Ti   εχω καλυτερα πραγματα να καν στην ζωή μου

Mιλάω για το πρόσφατο από hwunboxed. Αλλά και στα launch review δεν ισχύει αυτό που λές

Guru3d και hwunboxed ας πούμε σε αρκετά games δείχνουν την ti πάνω απο την 2080 σε 4k.

Επεξ/σία από Herald
  • Like 1
Δημοσ.

Off topic αλλά το hunoboxed  είναι βαμμενο and οπότε δεν το παρσκολουθω ποτε το techpowerup που έδινε τα ποσοστσ που ανέφερα, όπως και να έχει ήταν κάρτες που τις είχα και παλι είναι προπερσινα ξινά σταφύλια, τώρα η 2080Τi θα παει στο δευτερο pc  και η 3080 στο κυρίως   rig  μου οπότε θα δω και  στην πραξη ποσα απίδια πιανει ο σάκος και όχι βλέποντας συμπιεσμένο βιντεάκια στο  YouTube

• Like 3
  • Confused 2
  • Sad 1
Δημοσ.

Δεν θυμάμαι πού το διάβασα (νομίζω το είπε ο NAAF) αλλά νομίζω είναι στα σκαριά RTX3080 20GB @1000€. Και όσο αφορά το mid low end θα δούμε εκτός από την 3060 και τις 3050/3040/3030 όλες με RTX features δηλ. τέλος το GTX lineup.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Coppermine είπε

Off topic αλλά το hunoboxed  είναι βαμμενο and οπότε δεν το παρσκολουθω ποτε το techpowerup που έδινε τα ποσοστσ που ανέφερα, όπως και να έχει ήταν κάρτες που τις είχα και παλι είναι προπερσινα ξινά σταφύλια, τώρα η 2080Τi θα παει στο δευτερο pc  και η 3080 στο κυρίως   rig  μου οπότε θα δω και  στην πραξη ποσα απίδια πιανει ο σάκος και όχι βλέποντας συμπιεσμένο βιντεάκια στο  YouTube

Και γω μάλλον 3080 θα πάρω. Για τους ίδιους λόγους που θα την πάρεις και εσύ. Επειδή είδα συμπιεσμένα video στο youtube και καταλάβα ότι είναι δυνατή κάρτα ;) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ προσπαθώ να καταλάβω τι κρύβει η 3090 και είναι τόσο μεγάλη σε μέγεθος. Το θέλουν τόσο χώρο οι VRAM; 

Επεξ/σία από Acmilangr2
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Acmilangr2 είπε

Εγώ προσπαθώ να καταλάβω τι κρύβει η 3090 και είναι τόσο μεγάλη σε μέγεθος. Το θέλουν τόσο χώρο οι VRAM; 

amd's hopes and dreams

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα σε ολους. Λοιπον εγω συμφωνα με ολα αυτα που ειδα πιστευω οτι η 3080 ειναι ιδανικη επιλογη παντως. Το γεγονος οτι ειναι 20% κατωτερη απο την 3090, δεν σημαινει τιποτα. Ειναι πιστευω μικρο ποσοστο. Η 3080 οπως την δινουν νομιζω ειναι πολυ καλα. Εξαλλου η rtx 3090 το selling point ειναι τα 8k αναλυση που υποστηριζει στα 30fps. Μονο αυτοι που εχουν 8k οθονη (που ειναι και λιγοι) αξιζει να την παρουν διαφορετικα πιστευω ειναι πεταμενα λεφτα για την ωρα. Το οτι η 3080 εχει 10 gb οντως με χαλασε λιγο αλλα στην τιμη που δινεται ειναι και λογικο. Εγω εχω ομως μια ερωτηση που νομιζω καιει τους περισσοτερους εδω και δεν ξερω αν συζητηθηκε στις 340 σελιδες(!). Τι τιμουλα λετε να εχουν στην Ελλαδα και οι τρεις καρτες ; 

Επεξ/σία από KouMasGR
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Acmilangr2 είπε

Με ένα 100% της 5700xt έφτασε την 3090

Εύκολο στα λόγια πολύ δύσκολο στην πράξη για την amd, αν αναλογιστούμε το παρελθόν της εταιρίας από το 2012 και μετά!

Αλλά ακόμα και να χτυπάει στα ίσια την ρτχ 3080 σε raster δεν θα είναι αρκετό να την προτίμηση κάποιος ,από εδώ και πέρα  το Ray tracing performance παίζει τον πρωταρχικό ρόλο στην επιλογή μιας κάρτας γραφικών ,η amd πέφτει στην ίδια παγίδα ,όπως πάντα ήταν πίσω στο rasterisation performance για τους λόγους που έχουν χιλιουποθει έτσι και τώρα μένει πίσω στο rt και ένας Θεός ξέρει πότε θα την φτάσει πάλι την Nvidia ☹️

Επεξ/σία από nikos5800
Δημοσ.

H 3090 μάλλον λέει για 4κ@120 που είναι και το καινούργιο "highlight" του HDMI 2.1 στο 4κ. Θα την πάρει κανείς απο εμας για 8κ; Χλωμό πιστεύω.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, nekrik είπε

Το θέμα με το να χτυπήσει τον ανταγωνισμό  είναι εκτός από ίδιο η ελαφρός καλύτερο raster performance, να δώσει το ίδιο RT performance σε dxr μιας και το rdna 2 δεν έχει dedicated RT cores αλλά το RT hardware στα SM μοιράζονται texture mapping units . Να δούμε εάν δείξει κάτι με 16gb vram πως λειτουργεί το memory management : color compression- decompression , να μας δείξει την λειτουργία και απόδοση του directML στις gpu της μιας και δεν έχει αναφερθεί κάτι αντίστοιχο με το για DLSS 2.0 και φυσικά απλά να δουλεύει όπως διαφημίζεται χωρίς artifacts,  memory bugs, μαύρες οθόνες και με επιτέλους ώριμους drivers out of the box. Ειδάλλως, από μόνο του και 10% καλύτερο raster να έχει με 16gb vram προσωπικά  δεν μου λέει τίποτα. Τα 10gb gddr6x με τα μπλιμπλικια της nvidia (ai compression) και 760 gb/sec bandwidth είναι αρκετά για 4K με DLSS στα @60 fps και παραπάνω 

Dedicated RT έχει, δεν μοιράζονται τα Texture Units απλά μοιράζονται το ίδιο pipe line, το μειονέκτημα είναι ότι κάθε cycle μπορεί να τρέξει η RT η TEX όχι και τα δυο μαζί. Βέβαια το να χρειαστεί να το κάνει αυτό είναι πολύ σπάνιο οπότε δεν υπάρχει τόσο πρόβλημα.

1 ώρα πριν, tanasen01 είπε

Δεν θυμάμαι πού το διάβασα (νομίζω το είπε ο NAAF) αλλά νομίζω είναι στα σκαριά RTX3080 20GB @1000€. Και όσο αφορά το mid low end θα δούμε εκτός από την 3060 και τις 3050/3040/3030 όλες με RTX features δηλ. τέλος το GTX lineup.

300 Δολάρια για 10GB memory ??

14 λεπτά πριν, nikos5800 είπε

Εύκολο στα λόγια πολύ δύσκολο στην πράξη για την amd, αν αναλογιστούμε το παρελθόν της εταιρίας από το 2012 και μετά!

Αλλά ακόμα και να χτυπάει στα ίσια την ρτχ 3080 σε raster δεν θα είναι αρκετό να την προτίμηση κάποιος ,από εδώ και πέρα  το Ray tracing performance παίζει τον πρωταρχικό ρόλο στην επιλογή μιας κάρτας γραφικών ,η amd πέφτει στην ίδια παγίδα ,όπως πάντα ήταν πίσω στο rasterisation performance για τους λόγους που έχουν χιλιουποθει έτσι και τώρα μένει πίσω στο rt και ένας Θεός ξέρει πότε θα την φτάσει πάλι την Nvidia ☹️

Χωρίς να έχει βγει καν η κάρτα από πού συμπεραίνεις ότι μένει πίσω σε RayTracing ??

• Like 4
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...