Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr,

Συνέχεια εδώ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παίδες για όσους λένε να περιμένουμε για Big Navi κλπ εξαρτάται τί θέλει να κάνει ο καθένας. 

Εγώ προσωπικά και πιστεύω πολλοί σαν εμένα που ψάχναμε μια κάρτα για locked 4k/60 σε όλες τις περιπτώσεις με τα χρήματα που ζητάει ακόμα και τώρα καινούργια η 2080 πάμε με κλειστά μάτια σε προπαραγγελία 3080. Δε βρίσκω λόγο κάποιος να ρισκάρει με διαθεσιμότητα και πιθανές αυξήσεις τιμών στους επόμενους μήνες. 

Η 3080 θα είναι η 1080ti αυτής της γενιάς όπως σωστά προαναφέρθηκε... 

• Απαντ. 18,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Arkin είπε

Δύσκολο να μείνεις χωρίς κάρτα ακόμα και για 1 μήνα αν έχεις μάθει να χαλαρώνεις 1 2 ώρες τη μέρα στο gaming. Μακάρι να βγουν γρήγορα να τσιμπήσεις γιατί με την onboard τι να παίξεις. 

3 φορές τη βδομάδα έπαιζα - άντε 4 τους χειμερινούς μήνες

Με onboard δεν ανοίγω καν το σύστημα. Με tv box καθομαι ( twitch, yt, movies )

Ευκαιρία να φτιάξω τη καλωδίωση μου και θα "παίξω" μέσω geforce now, θέλει και ένα καθάρισμα το κουτί πλάκα πλάκα. 

Δεν θα την έδινα αν με ρωτούσες μια βδομάδα πριν, που να ξέραμε τι θα ετοίμαζε ο χαμογελαστός "Leather jacket" φούρναρης

4dt12n.gif

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κατά την άποψή μου το safe bet είναι να πάρεις μια evga 3000 series που έχει 3μηνο step-up ώστε να μπορείς να αλλάξεις σε νέα κάρτα απάντηση της Nvidia σε μια έκπληξη Navi2. Το κομμένο GA102 έχει headroom.

Επίσης όπως έχουν πει και άλλοι τα 10GB της 3080 θα είναι αρκετά για την επόμενη γενιά 4Κ/60; Έχουμε ίσως πιθανό θέμα εκεί.

Επεξ/σία από CarbonFibre
  • Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε

3 φορές τη βδομάδα έπαιζα - άντε 4 τους χειμερινούς μήνες

Με onboard δεν ανοίγω καν το σύστημα. Με tv box καθομαι ( twitch, yt, movies )

Ευκαιρία να φτιάξω τη καλωδίωση μου και θα "παίξω" μέσω geforce now, θέλει και ένα καθάρισμα το κουτί πλάκα πλάκα. 

Δεν θα την έδινα αν με ρωτούσες μια βδομάδα πριν, που να ξέραμε τι θα ετοίμαζε ο χαμογελαστός "Leather jacket" φούρναρης

4dt12n.gif

Καλύτερα ας έχανες ένα 50αρικο και ας την έδινες μόλις επερνες την νέα κάρτα. Και μακάρι να βγω ψευτης αλλά βλέπω την διαθεσιμότητα να είναι σωστή αρχές 2021. Και αν υπάρχουν κάρτες μόνο από εξωτερικό Ελλάδα 1 2 μήνες θα τις βαράνε αλύπητα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, Arkin είπε

Καλύτερα ας έχανες ένα 50αρικο και ας την έδινες μόλις επερνες την νέα κάρτα. Και μακάρι να βγω ψευτης αλλά βλέπω την διαθεσιμότητα να είναι σωστή αρχές 2021. Και αν υπάρχουν κάρτες μόνο από εξωτερικό Ελλάδα 1 2 μήνες θα τις βαράνε αλύπητα. 

Δε κοιτάω Ελλάδα.

Εγώ έναν φίλο Αγγλία οπότε 

a) Nvidia "founders" 3070 

ή

b) EVGA XC3 την "απλή" ( εξάλλου μέχρι στιγμής αυτές μόνο 2-2.2 σλοτ χωράνε στο κουτί, overclock ΔΕΝ κάτω μόνο undervolt )

... από overclockers.co.uk

ή μετά caseking.de, computeruniverse, eu.evga.com κτλπ

models30_xc3.png

Ελλάδα ξανά μόνο σε καμία προσφορά τύπου Black Friday 5700ΧΤ "πλαίσιο".

Και αυτή μη νομίζεις, δε θα μείνει πολύ αν βγει δυνατότερη AMD αντίστοιχη στα ίδια χρήματα ή με περισσότερη μνήμη (  ΕΦΟΣΟΝ δω ότι δεν εμφανιστούν προβλήματα όπως με τις 5000. Μη περιμένουμε πάλι 6+ μήνες να "στρώσει" )

Επεξ/σία από 7nisiotis
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, 7nisiotis είπε

Δε κοιτάω Ελλάδα.

Εγώ έναν φίλο Αγγλία οπότε 

a) Nvidia "founders" 3070 

ή

b) EVGA XC3 την "απλή" από overclockers.co.uk

ή μετά caseking.de, computeruniverse, eu.evga.com κτλπ

models30_xc3.png

Ελλάδα ξανά μόνο σε καμία προσφορά τύπου 5700ΧΤ "πλαίσιο"

Με την evga eu τι παίζει ακριβώς; Στέλνουν Ελλάδα κανονικά; Μεταφορικά; Φόροι;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, yiannis1991 είπε

Με την evga eu τι παίζει ακριβώς; Στέλνουν Ελλάδα κανονικά; Μεταφορικά; Φόροι;

Κανονικά απ'ότι θυμάμαι. Μεταφορικά νομίζω 20 ευρώ.

• Like 1
Δημοσ.

Σε αναμμένα κάρβουνα μέχρι να ανοίξουν οι κωδικοί και πέσει παραγγελία ήμουν στην γνωστή φάση giga gaming OC και waterblock ek μέχρι που είδα αυτή και πραγματικά είναι ζημιά

https://www.asus.com/Graphics-Cards/ROG-STRIX-RTX3080-10G-GAMING/

Σκέφτομαι σοβαρά να αφήσω την λούπα μόνο στο cpu

1 ώρα πριν, BabisTs είπε

Το 3080 το έχει προσπεράσει η amd και για αυτό το έχει special price ο πέτσινος.....δεν ξέρω τι γίνεται με το 3090 (και τι perfomance θα δούμε)  και αν θα το πιάσει ή το ξεπεράσει το big navi...

'Ημουνα νιός και γέρασα η φάση, πόσες φορές έχουμε ξαναδεί το έργο, τέτοια πλοκή μόνο σε τσόντα, μπλα μπλα το φανταστικό super τσιπ που θα αφανίσει την nvidia και wait for......, hype από leakers στο youtube θυμωμένα πιτσιρίκια σε φόρουμ καλή ώρα και και....μόλις μετά από 10 τέρμηνα βγουν αρχίζουν οι ομορφιές

Ναι καλό είναι αλλά όχι τόσο, vfm, οι άλλοι κλέβουν στα benchmarks, φταίνε οι εταιρίες που τα παίρνουν από την ακατανόμαστη, φταίει το καλώδιο hdmi και ο χρήστης που δεν έκανε πριν την εγκατάσταση της κάρτας γραφικών, 3 φορμάτ, αλλαγή σκληρού τροφοδοτικού προσευχή 40 μέρες στην έρημο για να παίξει σωστά

'Ομως το ποιο σημαντικό είναι ότι η nvidia έδωσε RT to 2018 παρόλο το κράξιμο που έφαγε στην μορφή του turing, τώρα που είναι σημαντικό και όλοι το θέλουν η amd θα κάνει την πρώτη της προσπάθεια με rt hardware.........πόσο αλήθεια πιστεύει κάποιος ότι θα είναι ανταγωνιστικό της nvidia σε ΑΑΑ τίτλους....

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Arkin είπε

Δύσκολο να μείνεις χωρίς κάρτα ακόμα και για 1 μήνα αν έχεις μάθει να χαλαρώνεις 1 2 ώρες τη μέρα στο gaming. Μακάρι να βγουν γρήγορα να τσιμπήσεις γιατί με την onboard τι να παίξεις. 

Με την onboard μαθαίνεις την ευγενή τέχνη της υπομονής και του Ζεν (όχι αυτό της AMD το άλλο το original), είναι μεγάλο σχολείο οι onboard!

• Like 1
Δημοσ.
21 ώρες πριν, panther_512 είπε

To είδα και εγώ το συγκεκριμένο πόστ και παρακαλώ πολύ αν κάποιος κάνει κατάχρηση του after sales support του amazon, τουλάχιστον να μήν το διαφημίζει προς τα έξω.

Το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε είναι να μπεί σε blacklist η Ελλάδα για προϊόντα τεχνολογίας από το amazon.

Αυτά τα είχαμε πάθει και παλιότερα με το play.com, όπου η Ελλάδα μπήκε σε blacklist επειδή έκανε κατάχρηση της ανταπόκρισης της εταιρείας στα claims ελλατωματικών προϊόντων.

Στο Amazon είναι σχετικά απλό το θέμα (αν και δεν έκανε το ίδιο με τα μεταφορικά και μαμήθηκε ο Δίας) μόλις σε δει ότι κάνεις πολλά returns κτλ σε πετάει από την πλατφόρμα του..

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, iazriel είπε

Φίλε εγώ είμαι old school είμαι και μιας ηλικίας. Αν η μητρική δεν είναι ATX και η ψύκτρα δεν ζυγίζει κάνα κιλό, δουλειά δεν κάνω :D

Kαι το κουτί πάντα στο πάτωμα να παίρνει και λίγο ποδαρίλα απο τα πόδια μας . 

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, leros2004 είπε

Kαι το κουτί πάντα στο πάτωμα να παίρνει και λίγο ποδαρίλα απο τα πόδια μας . 

Το χειμώνα η καλύτερη ποδοθερμάστρα, ειδικά με παλιότερους AMD :D

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε

Στο μεταξύ τώρα που πάει να επανέλθει το mining ξανά δεν ξέρω τι είναι καλύτερο, να περιμένεις 2-3 μήνες να βγουν και οι Navi ή να μπουμπουνήσεις Ampere όσο πιο σύντομα γίνεται μην πάρουν κάνα περίεργο ανήφορο οι τιμές ;

Αν χτυπήσεις ampere τώρα μάλλον κερδισμένος θα βγεις από το να περιμένεις από ότι φαίνεται. Αλλά και να μην γίνει τπτ με το mining και πουλησεις μετά από 2 μήνες μικρή χασούρα θα έχεις.

58 λεπτά πριν, Coppermine είπε

Σε αναμμένα κάρβουνα μέχρι να ανοίξουν οι κωδικοί και πέσει παραγγελία ήμουν στην γνωστή φάση giga gaming OC και waterblock ek μέχρι που είδα αυτή και πραγματικά είναι ζημιά

https://www.asus.com/Graphics-Cards/ROG-STRIX-RTX3080-10G-GAMING/

Σκέφτομαι σοβαρά να αφήσω την λούπα μόνο στο cpu

'Ημουνα νιός και γέρασα η φάση, πόσες φορές έχουμε ξαναδεί το έργο, τέτοια πλοκή μόνο σε τσόντα, μπλα μπλα το φανταστικό super τσιπ που θα αφανίσει την nvidia και wait for......, hype από leakers στο youtube θυμωμένα πιτσιρίκια σε φόρουμ καλή ώρα και και....μόλις μετά από 10 τέρμηνα βγουν αρχίζουν οι ομορφιές

Ναι καλό είναι αλλά όχι τόσο, vfm, οι άλλοι κλέβουν στα benchmarks, φταίνε οι εταιρίες που τα παίρνουν από την ακατανόμαστη, φταίει το καλώδιο hdmi και ο χρήστης που δεν έκανε πριν την εγκατάσταση της κάρτας γραφικών, 3 φορμάτ, αλλαγή σκληρού τροφοδοτικού προσευχή 40 μέρες στην έρημο για να παίξει σωστά

'Ομως το ποιο σημαντικό είναι ότι η nvidia έδωσε RT to 2018 παρόλο το κράξιμο που έφαγε στην μορφή του turing, τώρα που είναι σημαντικό και όλοι το θέλουν η amd θα κάνει την πρώτη της προσπάθεια με rt hardware.........πόσο αλήθεια πιστεύει κάποιος ότι θα είναι ανταγωνιστικό της nvidia σε ΑΑΑ τίτλους....

Όσο καλή ψύξη και να έχει μια κάρτα το νερό δεν το φτάνει, το ξέρεις καλά αυτό 😉

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...