Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr,

Συνέχεια εδώ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, nikpoth είπε

Εμείς με τα 650w που δεν έχουν κλείσει ούτε χρόνο και όλας..και τρέχουν σάλια για 3080, τον ήπιαμε??

Με undervolt σε νορμαλ υλοποίηση τύπου Founders / EVGA XC3 ( όχι αυτές με τα 3 8πινα ) κτλπ, θαρρώ ότι ΙΣΩΣ είσαι οκ. Θα πρέπει να μας πει κάποιος με 2080Ti τέρας έκδοση που είχε ανεβασμένο TDP

https://www.techpowerup.com/gpu-specs/geforce-rtx-3080.c3621 εδώ λέει Suggested PSU 700 W. Οπότε με κάποιο undervolt και undervolt και τον επεξεργαστή να είναι οκ; Δε θέλω να σε πάρω στον λαιμό μου. Με κάθε επιφύλαξη

Επεξ/σία από 7nisiotis
  • Like 2
  • Απαντ. 18,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, nikpoth είπε

Εμείς με τα 650w που δεν έχουν κλείσει ούτε χρόνο και όλας..και τρέχουν σάλια για 3080, τον ήπιαμε??

Είναι η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου μαζί με τις απαντήσεις των παιδιών παραπάνω για ταχύτητες και ανάλυση.

3070, κρατάς PSU, παίζεις αέρα πατέρα μέχρι 1440/60 και με παραχωρήσεις για παραπάνω ή πας για 3080 + PSU και είσαι άπλας μέχρι την επόμενη γενιά;

Πλάκα πλάκα παρέα με τις αγγελίες για RTX 2XXX το βλέπω να έρχονται και τα 650άρια PSU.

• Like 2
Δημοσ.

320w κατανάλωση έχει το board της 3080. Από εκεί και πέρα τα ονομαστικά watt στα psu δε λένε κάτι. 1000 φορές 500ρι Seasonic 10ετίας παρά κάποιο από τα 800ρια DEER του echop.😁

• Like 1
Δημοσ.

Είπα να πηδήξω (χωρίς αποσιωπιητικά) από το δίπλα θρεντ και να κοιτάζω σιγά σιγά για 3070 όταν εμφανιστεί. Κάτι διάβασα για μέσα Οκτώβρη στα ράφια για τη μικρή. Τη θέλω για 2560x1440

Μετά το σημερινό πατατράκ με την λίγων ημερών 5700 λέω πλέον να αλλαξοπιστήσω στην Nvidia.

Δε ξέρω αν θα έρθει το τέλος του κόσμου...Η τελευταία Nvidia που είχα ήταν μια 6600GT 128mb (ναι MB) :P

Δημοσ.

Έφαγα αρκετές ώρες σε watt calculator εδώ και 2 μέρες μαζί με συναδέλφους στην εταιρία. Το δικό μου σύστημα στην απίθανη περίπτωση που αρχίσουν όλα απο CPU μέχρι λεντοταινίες και fans να δουλεύουν στο 100% θέλει 660W. Προφανώς δεν θα γίνει ποτέ αυτό και η πραγματική κατανάλωση είναι αρκετά μικρότερη όπως και η απόδοση διαφέρει από PSU σε PSU όπως λέει και ο @ilos. Το 750W πιστεύω περισσότερο πως υπάρχει σαν δικλείδα ασφαλείας στις απαιτήσεις και πάλι όμως όπως είπε κάποιος συμφορουμίτης πιο πάνω, σε PSU και κουτί πρέπει να είσαι large.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, iazriel είπε

slide-img-8.jpg

Αν πραγματικά πιάνουν τέτοια νούμερα σε 4Κ, θέλω πολύ να δω τι θα κάνουν χαμηλότερα και πόσο θα αρχίσει να κόβει πλέον η CPU.

Bl3 που το έχω.

2080ti 9700k ολα στοκ.

settings dx12 ultra κλειστό motion blur, in game benchmark

2560x1440 dx12 81avg

3840x2160 47avg

To 4k μεσω control panel custom resolution λογω οθονης.

screenshots βαριεμαι :P

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, iazriel είπε

3070, κρατάς PSU, παίζεις αέρα πατέρα μέχρι 1440/60 και με παραχωρήσεις για παραπάνω

Εμ, παιζω με 5700xt low-medium cod mw στα 1440/144 στα 150+ fps. Η 3070 δεν θα πιανει μονο 60

Μόλις τώρα, iazriel είπε

Έφαγα αρκετές ώρες σε watt calculator εδώ και 2 μέρες μαζί με συναδέλφους στην εταιρία. Το δικό μου σύστημα στην απίθανη περίπτωση που αρχίσουν όλα απο CPU μέχρι λεντοταινίες και fans να δουλεύουν στο 100% θέλει 660W. Προφανώς δεν θα γίνει ποτέ αυτό και η πραγματική κατανάλωση είναι αρκετά μικρότερη όπως και η απόδοση διαφέρει από PSU σε PSU όπως λέει και ο @ilos. Το 750W πιστεύω περισσότερο πως υπάρχει σαν δικλείδα ασφαλείας στις απαιτήσεις και πάλι όμως όπως είπε κάποιος συμφορουμίτης πιο πάνω, σε PSU και κουτί πρέπει να είσαι large.

Επισης το καλυτερο σεναριο ειναι να δουλευει το psu στο 50-70% μιας και εκει εχει το καλυτερο efficiency. Οποτε, δεν θα επαιρνα κατι λιγοτερο απο 900αρι προσωπικα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Εμ, παιζω με 5700xt low-medium cod mw στα 1440/144 στα 150+ fps. Η 3070 δεν θα πιανει μονο 60

Επισης το καλυτερο σεναριο ειναι να δουλευει το psu στο 50-70% μιας και εκει εχει το καλυτερο efficiency. Οποτε, δεν θα επαιρνα κατι λιγοτερο απο 900αρι προσωπικα.

Ακριβώς και αυτό ισχύει για το PSU. Υπάρχουν πολλοί παράμετροι. Τι παιχνίδια παίζεις, σε πόσα Hz θες να παίζεις και τι ανάλυση/settings, πόσο θες να κρατήσεις το σύστημα κτλ... Εγώ πχ καλόβλεπα την 3070 αλλά βλέπω να φεύγει το 650άρι Corsair στις αγγελίες, να πηγαίνω σε μια αξιοπρεπή υλοποίηση της 3080 τύπου Gaming OC μαζί με PSU και να μαθαίνω fast track καποέιρα για να αποφύγω την παντόφλα της συζύγου. Και όλα αυτά because Cyberpunk maxed out σε 1440p/144 monitor. Αμαρτίαι OCD παιδεύουσι τσέπη.

Επεξ/σία από iazriel
Δημοσ.

Μπορεί να έχει παρατεθεί ξανά εγώ μόλις το είδα (JayZ2c) και το ποστάρω:

tw1.JPG.788600ca279aa5e939255ca28aff5703.JPG

To "hmmm" προέρχεται από τον CVP & GM AMD Radeon και προκαλεί ερωτηματικά - διότι αν όντως εκεί στην AMD αποδέχονταν το παραπάνω σχόλιο,  το πιο λογικό θα ήταν να αποφεύγουν διακριτικά τα σχόλια. Από την άλλη όμως αυτή η ...περίεργη ησυχία από πλευράς AMD (οι Zen 3 δεν είναι κοντά? όπως επίσης και οι RDNA2?) προσωπικά με γεμίζει υποψίες για "δυνατά" προϊόντα που θα ενισχύσουν τον ανταγωνισμό και αισίως (κάποια στιγμή) την δική μας τσέπη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, iazriel είπε

κουτί πρέπει να είσαι large

Spoiler

Τη τελευταία 3-4ετία έχει αλλάξει αυτό λίγο, και με τις νέες κονσόλες θα αλλάξει ακόμη περισσότερο καθώς όλο και περισσότεροι ( απ ότι διαβάζω σε ξένα φορουμ θέλουν συστήματα που να μοιάζουν εξωτερικά με τις νέες κονσόλες αλλά με killer specs που να κάνουν παρέα κονσόλα και σύστημα μόλις σε ένα ράφι ).

Το τι κτήνη SFFPC μπορεί να φτιάξει κάποιος με το σημερινό hardware δεν περιγράφεται. Και μιλάμε για συστήματα με 3950Χ / 10900Κ + 2080Ti μέχρι πρότινος. Με υδροψύξεις μέσα και τα λοιπά. Από μέγεθος κουτιού παπουτσιού ακόμη. 

Επεξ/σία από 7nisiotis
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

Τη τελευταία 3-4ετία έχει αλλάξει αυτό λίγο, και με τις νέες κονσόλες θα αλλάξει ακόμη περισσότερο καθώς όλο και περισσότεροι ( απ ότι διαβάζω σε ξένα φορουμ θέλουν συστήματα που να μοιάζουν εξωτερικά με τις νέες κονσόλες αλλά με killer specs που να κάνουν παρέα κονσόλα και σύστημα μόλις σε ένα ράφι ).

Το τι κτήνη SFFPC μπορεί να φτιάξει κάποιος με το σημερινό hardware δεν περιγράφεται. Και μιλάμε για συστήματα με 3950Χ / 10900Κ + 2080Ti μέχρι πρότινος. Με υδροψύξεις μέσα και τα λοιπά. Από μέγεθος κουτιού παπουτσιού ακόμη. 

Φίλε εγώ είμαι old school είμαι και μιας ηλικίας. Αν η μητρική δεν είναι ATX και η ψύκτρα δεν ζυγίζει κάνα κιλό, δουλειά δεν κάνω :D

Πέρα απ'την πλάκα καλά τα SFF και ζω από πωλήσεις SFF για να είμαι ειλικρινής, αλλά δεν είναι για όλους και όλα.

Επεξ/σία από iazriel
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ilos είπε

320w κατανάλωση έχει το board της 3080. Από εκεί και πέρα τα ονομαστικά watt στα psu δε λένε κάτι. 1000 φορές 500ρι Seasonic 10ετίας παρά κάποιο από τα 800ρια DEER του echop.😁

Μιας και εμπνευστηκα με το τροπο που εγραψες, να σημειωσω οτι εχω το τροφοδοτικο της υπογραφης αγορασμενο απο το καλοκαιρι 2007 και το καημενο εχει περασει 13 χρονια στυψιματος και με "βαριες" καρτες γραφικων 8800 Ultra, 9800 GTX, R9 R290 & 5700XT (για λιγο διαστημα μεχρι να γινει επιστροφη).

Οποτε η συγκεκριμενη εταιρεια ειναι θησαυρος στα τροφοδοτικα της, 13 χρονια εγγυηση εδινε τοτε και μεχρι και σημερα δεν εχει κανει κιχ!

Θα ηθελα απο περιεργεια να δω με μια RTX3080 τι ψαρια θα εποιανε..

Δημοσ.

παιδια εγω εχω ενα καλο 750ρι τροφοδοτικο. θα κανει λετε κομπλε μια 3090;

1 ώρα πριν, iazriel είπε

και εγω αυτο φοβαμαι. Εχω τα φανακια ολα στο φουλ γιατι ειμαι περιεργος, μηπως θα ηταν πιο φρονιμο να βαλω το pc σε stress test και να δω απο μετριτη ποσο τραβαει; Γιατι ΟΚ, στην απιθανη περιπτωση που τρεχουν ολα μαζι και οι 3 HDD και οι 2 nvme και οι ραμ στο φουλ, σε περιπτωση που δεν αντεξει το psu, υπαρχει κινδυνος για το συστημα η απλα θα κλεισει; 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, TR-909 είπε

Μπορεί να έχει παρατεθεί ξανά εγώ μόλις το είδα (JayZ2c) και το ποστάρω:

tw1.JPG.788600ca279aa5e939255ca28aff5703.JPG

To "hmmm" προέρχεται από τον CVP & GM AMD Radeon και προκαλεί ερωτηματικά - διότι αν όντως εκεί στην AMD αποδέχονταν το παραπάνω σχόλιο,  το πιο λογικό θα ήταν να αποφεύγουν διακριτικά τα σχόλια. Από την άλλη όμως αυτή η ...περίεργη ησυχία από πλευράς AMD (οι Zen 3 δεν είναι κοντά? όπως επίσης και οι RDNA2?) προσωπικά με γεμίζει υποψίες για "δυνατά" προϊόντα που θα ενισχύσουν τον ανταγωνισμό και αισίως (κάποια στιγμή) την δική μας τσέπη.

Μιλάμε για τον κύριο Jab8d. Το ξέρεις ότι ίσως μας κάνουν jab8 πάλι όπως με τις vega και το poor volta.😁

Αν δε δω, δε πιστεύω με RTG. Θα βγουν ραδιοαρβύλες leaks σε καμιά βδομάδα για damage control σίγουρα πάντως. Εκεί μπορεί να δώσουν και 2x3090.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...