narta Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 6 λεπτά πριν, malakudi είπε Όχι, το PCB των 256 μπορεί να χρησιμοποιηθεί με 7 τσιπάκια για 224 bit - όπως ακριβώς το PCB των 384bit χρησιμοποιείται σαν 352bit με ένα τσιπάκι να λείπει. Τα υπόλοιπα 32 lanes απλώς είναι NC (not connected) Και τα PCB των 2060 ήταν 256 bit PCBs με δύο τσιπάκια να λείπουν, οπότε χρησιμοποιούσαν 192 bit Διαφορετικο προϊον που πρεπει να ξαναπερασει απο επιτροπες ραδιοσυχνωτητων γιατι αλλαζει το pcb. Στην εκδοση 16GB απλα μπαινουν 2GB GDDR6 x8 χωρις να αλλαζει το pcb επειδη ειναι pin compatible. Επισης 7GB? Για ποιον λογο; Για ποιον λογο να παρει καποιος καρτα 7GB και οχι 6GB οταν η πρωτη θα χρησιμοποιει πιο ακριβο pcb? Doesn't compute. Το πιθανοτερο ειναι να δουμε εκδοσεις ti με διπλασιασμο μνημης ή/και καλυτερα binned τσιπακια.
malakudi Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 4 λεπτά πριν, narta είπε Διαφορετικο προϊον που πρεπει να ξαναπερασει απο επιτροπες ραδιοσυχνωτητων γιατι αλλαζει το pcb. Στην εκδοση 16GB απλα μπαινουν 2GB GDDR6 x8 χωρις να αλλαζει το pcb επειδη ειναι pin compatible. Επισης 7GB? Για ποιον λογο; Για ποιον λογο να παρει καποιος καρτα 7GB και οχι 6GB οταν η πρωτη θα χρησιμοποιει πιο ακριβο pcb? Doesn't compute. Το πιθανοτερο ειναι να δουμε εκδοσεις ti με διπλασιασμο μνημης ή/και καλυτερα binned τσιπακια. Δεν αλλάζει το PCB, είτε 192 είτε 224 είτε 256bit είναι το ίδιο, αυτό λέω. Πως αλλάζει το PCB αφαιρώντας ένα τσιπάκι (ή δυο). 1
narta Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 2 λεπτά πριν, malakudi είπε Δεν αλλάζει το PCB, είτε 192 είτε 224 είτε 256bit είναι το ίδιο, αυτό λέω. Πως αλλάζει το PCB αφαιρώντας ένα τσιπάκι (ή δυο). Εγω μπερδεψα και νομιζα μιλαμε για την 3070(ti?) και την αυξηση μνημης. Για 3060 να την βγαλουν με 7GB για ποιον λογο; Ειτε θα δωσεις σοβαρη αναβαθμιση ειτε ασε, ακριβοτερο pcb και τιμη για 1GB μνημη περισσοτερο;
malakudi Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, narta είπε Εγω μπερδεψα και νομιζα μιλαμε για την 3070(ti?) και την αυξηση μνημης. Για 3060 να την βγαλουν με 7GB για ποιον λογο; Ειτε θα δωσεις σοβαρη αναβαθμιση ειτε ασε, ακριβοτερο pcb και τιμη για 1GB μνημη περισσοτερο; Ε, για να είναι πάνω από 6, ξέρω γω! Πάντως 3060 με 12, 3070 με 16 και 3080 με 20 εγώ δε πιστεύω ότι θα δούμε, τουλάχιστον στο επόμενο 6μηνο. Πιο μετά ίσως.
ilos Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 Για όποιον είναι με μεγάλους Πασχάληδες imo μόνο μια κάρτα θα έχει το wow effect σαν αναβάθμιση, η 3080. H 3090 είναι απλησίαστη και πολύ κακό vfm σε σχέση με την μικρότερη και η 3070 ειδικά αν πας από 1080ti θα είναι το ίδιο σαν να πήγαινες σε 2080ti. Καλό upgrade και πάλι, αλλά δε θα σε τρελάνει κιόλας.😁 Το θέμα είναι να βγουν καλές custom και κυρίως να βγάλει η AMD ανταγωνιστικά RDNA2 (μήπως την ρίξουμε και άλλο ένα 50ρικό κάτω).😁 Η μόνη περίπτωση να σκεφτώ την κόκκινη είναι αν μου δώσει τις ίδιες επιδόσεις με ~100w κάτω και δεν ακουστούν πάλι τα παρατράγουδα με drivers κλπ, που το βλέπω πολύ δύσκολο βάση της προϊστορίας της. Προβλέπω όμως σφαγή στο 3060-3070 space, εκεί μπορεί όντως να έχουν τις καλύτερες κάρτες τα κόκκινα σκυλιά. 4
Herald Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, iazriel είπε Προφανώς όλα θέλουν μέτρο. Και ξέρω άτομα που το έφαγαν το ban για abuse και δη επαγγελματίες. 1-2 επιστροφές τον χρόνο στις 200 παραγγελίες όμως είναι σταγόνα στον ωεκανό, ίσα ίσα που τραβάει και τον πελάτη με αυτήν την πολιτική και ας μην είναι το πιο φθηνό, υπάρχει after sales σιγουριά . Τέλος πάντων, δεν το συνεχίζω παραπέρα, πολύ off topic ο καθένας λειτουργεί κατά το δοκούν. Ωχ κατάλαβα. Θα την πληρώσουμε οι υπόλοιποι οι άμαχοι για να κάνεις εσύ τις πονηριές σου. Στο τέλος ούτε πρόσβαση στο site δεν θα μας αφήνει από ελληνική ip
Psycho_Warhead Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 4 λεπτά πριν, ilos είπε Για όποιον είναι με μεγάλους Πασχάληδες imo μόνο μια κάρτα θα έχει το wow effect σαν αναβάθμιση, η 3080. H 3090 είναι απλησίαστη και πολύ κακό vfm σε σχέση με την μικρότερη και η 3070 ειδικά αν πας από 1080ti θα είναι το ίδιο σαν να πήγαινες σε 2080ti. Καλό upgrade και πάλι, αλλά δε θα σε τρελάνει κιόλας.😁 Το θέμα είναι να βγουν καλές custom και κυρίως να βγάλει η AMD ανταγωνιστικά RDNA2 (μήπως την ρίξουμε και άλλο ένα 50ρικό κάτω).😁 Η μόνη περίπτωση να σκεφτώ την κόκκινη είναι αν μου δώσει τις ίδιες επιδόσεις με ~100w κάτω και δεν ακουστούν πάλι τα παρατράγουδα με drivers κλπ, που το βλέπω πολύ δύσκολο βάση της προϊστορίας της. Προβλέπω όμως σφαγή στο 3060-3070 space, εκεί μπορεί όντως να έχουν τις καλύτερες κάρτες τα κόκκινα σκυλιά. Ποια προϊστορία της ; Παλιότερα δεν είχε τέτοια θέματα η AMD. Εγώ θέλω να δω τι θα κάνει η AMD στα παιχνίδια με RTX, θα βγάλουν patch οι devs να υποστηρίξουν RT με DXR για τις Navi ή θα τα έχουν πάρει χοντρά από τον πέτσινο και άρα δεν θα ασχοληθούν ;
narta Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 2 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε Ποια προϊστορία της ; Παλιότερα δεν είχε τέτοια θέματα η AMD. Εγώ θέλω να δω τι θα κάνει η AMD στα παιχνίδια με RTX, θα βγάλουν patch οι devs να υποστηρίξουν RT με DXR για τις Navi ή θα τα έχουν πάρει χοντρά από τον πέτσινο και άρα δεν θα ασχοληθούν ; To πρωτο γιατι στα ιδια api παταει και το XBOXSeX
ilos Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, Psycho_Warhead είπε Ποια προϊστορία της ; Παλιότερα δεν είχε τέτοια θέματα η AMD. Εγώ θέλω να δω τι θα κάνει η AMD στα παιχνίδια με RTX, θα βγάλουν patch οι devs να υποστηρίξουν RT με DXR για τις Navi ή θα τα έχουν πάρει χοντρά από τον πέτσινο και άρα δεν θα ασχοληθούν ; Το ξέρω ρε συ, 7950 είχα για 4 χρόνια. Εννοώ για τα πρόσφατα κατορθώματα. Πολύ χλωμό να βγουν DXR patches κατόπιν εορτής μετά από τόσα χρόνια. Ώ γέγονε γέγονε που λένε και οι ancients. Εδώ η nv έγινε ρόμπα με την λίστα της με τα RTX games, που πουσάρει και πολύ περισσότερο χρήμα στους devs. 1 λεπτό πριν, narta είπε To πρωτο γιατι στα ιδια api παταει και το XBOXSeX μιλάμε για τα ήδη released RTX games. Metro Exodus,control κλπ. Τα νέα θα είναι DXR από μαμά προφανώς.
Psycho_Warhead Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 Λίστα δεν έδειξε ξανά ο πέτσινος με RTX games πάντως απλά είπε ότι και καλά εκατοντάδες τέτοια είναι υπό ανάπτυξη 🤣😄 Εγώ μιλάω για το CP 2077 που δεν έχει βγει ακόμα και θα έρθει το Νοέμβριο μαζί με τις RDNA 2.
narta Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 2 λεπτά πριν, ilos είπε μιλάμε για τα ήδη released RTX games. Metro Exodus,control κλπ. Τα νέα θα είναι DXR από μαμά προφανώς. Α καλα σιγα μην ασχοληθουν. Απο οτι εχει ανακοινωθει απο παιχνιδια μετα την παρουσιαση των νεων κονσολων και μετα θα εχει RT μεσω DXR 1 λεπτό πριν, Psycho_Warhead είπε Εγώ μιλάω για το CP 2077 που δεν έχει βγει ακόμα και θα έρθει το Νοέμβριο μαζί με τις RDNA 2. Εννοειται οτι θα εχει κανονικα μεσω DXR. Αλλιως χανουν με την μια δεκαδες χιλιαδες πωλησεις 1
ilos Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 Πάντως η ανυπαρξία στο RT δε της κόστισε καθόλου της AMD αυτά τα 2 χρόνια. Και μεγάλο RTX library δεν εδραιώθηκε, ώστε να είσαι αναγκασμένος να ξαναπάς σε nv, και κακό aftertaste άφησε σε Turing owners/Early adopters που πληρώσαν premium για ολίγον τι (ανεκπλήρωτες) υποσχέσεις. 1
narta Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 Μόλις τώρα, ilos είπε Πάντως η ανυπαρξία στο RT δε της κόστισε καθόλου της AMD αυτά τα 2 χρόνια. Και μεγάλο RTX library δεν εδραιώθηκε, ώστε να είσαι αναγκασμένος να ξαναπάς σε nv, και κακό aftertaste άφησε σε Turing owners/Early adopters που πληρώσαν premium για ολίγον τι (ανεκπλήρωτες) υποσχέσεις. Γιατι ηταν gimmick. Half baked με ανυπαρξαι τιτλων 2 χρονια μετα. Τωρα με τις κονσολες θα αρχισει να ιυοθετείται γιατι console coding first, console ports for PCMR 1
Psycho_Warhead Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 RTX που έλεγαν θα πάρει αυτό ; Μπα ε..
Προτεινόμενες αναρτήσεις