Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr,

Συνέχεια εδώ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εκτός από την 3070 που αν θυμάμαι καλά είναι συμβατική dual fan..

• Απαντ. 18,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Thresh είπε

AFK για κάμποσες ώρες +20 σελίδες τουλάχιστον. Έφυγαν 80 posts, τελευταία φορά που ξεκατινιάζεστε έτσι, θα γυρίσετε με το Big Navi...

Έλα ρε, αυτά θα θυμόμαστε στα γεράματά μας.:P

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Τι ωραίες που είναι οι founder's πάντως. Αλλά το ανεμιστηράκι που πετάει τον αέρα πάνω θα πηγαίνει τον ζεστό αέρα πάνω στις ram και στο heatsink του cpu;

Εάν οι ανεμιστήρες/case setup σου είναι ok, δεν θα πρέπει να υπάρχει πρόβλημα. Υποτίθεται έχεις μπροστά καλούς ανεμιστήρες να διώχνουν γρήγορα πίσω και έχεις και πάνω ανεμιστήρες να ρουφάνε έξω (θεωρητικά). Γενικά για τις κάρτες οι δυνατές που θα βγάζουν πολύ θερμότητα, δεν τους πολυνοιάζει στην nvidia γιατί ξέρουν οτι αν δώσεις τόσα λεφτά για κάρτα, άλλα τόσα θα έχεις δώσει τουλάχιστον και σωστό σύστημα γενικότερα (όπου βέβαια δεν ισχύει αυτό πάντα απ'οτι έχω δει σε συστήματα εδώ μέσα αλλά τέλος πάντων).

Παρακολουθώ τελευταία αυτό το θέμα έτσι για να ενημερωθώ λίγο για τις τελευταίες εξελίξεις με την ampere (για τις οποίες πρώτα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμα να δούμε game benchmarks κ.λ.π. και όχι απλώς να βασιστούμε σε μία παρουσίαση). Ωστόσο ρε παιδιά, τόσο σε αυτό το νήμα (όσο και σε κεντρικό άρθρο που είχε το insomnia) ναι μεν έχω σιχαθεί να βλέπω τους χαιρέκακους (στους οποίους πρέπει να απαντήσω οτι ti και 3090 παίρνεις συνήθως μόνο αν έχεις λεφτά και δεν πρόκειται να τα κλάψεις) αλλά πιο πολύ να πω μια γνώμη στους όντως πιθανούς αγοραστές..

Γιατί καίγεσται από πριν κιόλας ανακοινωθούν να αγοράσετε μία 3080 ή 3090? Ας περάσουν 2 μήνες να φανούν benchmarks διάφορα. Ας δούμε αν χρειάζεται 2ο revision και αν τυχόν υπάρχει κάποιο σοβαρό hardware flow. 

Επίσης, αν είναι να τα κλάψετε τα λεφτά σας σε 2 χρόνια ή 1 χρόνο (αν τυχόν βγάλει κι άλλες η nvidia), μήν την αγοράσετε καν. Όπως και αν αγοράσεις ένα καλό αυτοκίνητο, ξέρεις οτι σε 1 μήνα (όχι 1 χρόνο) έχεις χάσει "άπειρη" αξία. Έτσι πάνε αυτά.

Αυτό που θέλω να πω... για όποιον θα ζοριστεί για πάρει 3080-90, κάντε το γιατί χρειάζεται, όχι γιατί θα την έχετε από τους 1ους στο φορουμ και χέστηκε η φοράδα στ'αλόνι! Αγοράζουμε τεχνολογικά προϊόντα επειδή τα χρειαζόμαστε εκείνη την στιγμή και δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς αυτό που θέλουμε. Οι ανάγκες βέβαια είναι διαφορετικές. Κάποιος θέλει να παίζει 4K (με 60+ fps φυσικά) και άλλος 1440p 144Hz κλπ κλπ.

Προσωπικά πάω για αλλαγή κάρτας όταν υπάρχουν τουλάχιστον 1-2 παιχνίδια που μ'αρέσουν πάρα πολύ και πλέον δυσκολεύομαι να κρατήσω ρυθμίσεις. Στατιστικά βέβαια.. αυτό σημαίνει οτι ένα δυνατό σύστημα με κρατάει εν τέλη τουλάχιστον 5 χρόνια έτσι κι αλλιώς! Θα δείξει.. σίγουρα δεν αγοράζω ΠΟΤΕ κάτι τεχνολογικό day-1 πάντως

• Like 8
  • Thanks 1
Δημοσ.

@Stamer έχεις δίκιο εν μέρει. Προσωπικά μέχρι πριν λίγους μήνες ποσως με ενδιέφερε αν είχα κάρτα δυνατή, λίγα παιχνίδια ελέω χρόνου και η δουλειά έκανε ελάχιστη χρήση. Βγήκε όμως μια ενημέρωση στο premiere που κάνει leverage την gpu στο τελικό export και επίσης το Davinci κάνει πλέον τρελή χρήση της gpu με αποτέλεσμα να περιμένω στα κάγκελα αυτήν την γενιά. Αν η 3080 έβγαινε σε 16gb θα είχα κάνει preorder με κλειστά τα μάτια. Τώρα περιμένω και την AMD να δώσει κάτι τέτοιο. Και ξερω αρκετούς προσωπικά που είναι στην ίδια θεση

• Like 3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, narta είπε

@Stamer έχεις δίκιο εν μέρει. Προσωπικά μέχρι πριν λίγους μήνες ποσως με ενδιέφερε αν είχα κάρτα δυνατή, λίγα παιχνίδια ελέω χρόνου και η δουλειά έκανε ελάχιστη χρήση. Βγήκε όμως μια ενημέρωση στο premiere που κάνει leverage την gpu στο τελικό export και επίσης το Davinci κάνει πλέον τρελή χρήση της gpu με αποτέλεσμα να περιμένω στα κάγκελα αυτήν την γενιά. Αν η 3080 έβγαινε σε 16gb θα είχα κάνει preorder με κλειστά τα μάτια. Τώρα περιμένω και την AMD να δώσει κάτι τέτοιο. Και ξερω αρκετούς προσωπικά που είναι στην ίδια θεση

Επόμενως είσαι άνθρωπος που χρειάζεσαι καλή κάρτα και μάλιστα για δουλειά κιόλας απ'ότι καταλαβαίνω. Οπότε απλά να περίμενες λίγο να σιγουρευτείς οτι όλα είναι ok με το hardware τους. Συνήθως βέβαια δεν υπάρχουν τραγικότητες στο hardware, το πολύ πολύ τίποτα "σαχλαμαρούλες" του τύπου έχει πολύ coil whine, βγάζει πολύ θερμότητα κ.λ.π.

Πάντως γι'αυτό που είπες για τα 16gb.. πολύ φοβάμαι οτι συμφωνώ με πολλούς που λένε οτι πιθανόν να την βγάλει με τόσα (σε μορφή ti ή super) αλλά αυτό θα γινόταν σε τουλάχιστον άλλο ένα χρόνο. Ζυγίζεις την απόδοση της δουλειάς σου με το πόσο βιαστικό είναι να δώσεις τώρα τα χρήματα για καινούργια κάρτα :) 

Δημοσ.

Τελεια την 3080 την εχω βαλει καλα στο ματι. Δεν κοιταω καν για την 3090 γιατι φευγει πολυ για τα δεδομενα μου. Αλλωστε θα γινει μεταβαση απο 970! Μενει βεβαια να δουμε και υλοποιησεις αν και θα μπει σε νερο. Την χτυπαμε day one η περιμενουμε λιγο ακομα μεχρι γιορτες;

Δημοσ.
8 ώρες πριν, DEADLAZARUS είπε

Τίμια η palit αλλά αυτή η εμφάνιση...

Ποιος σκέφτηκε τέτοιο ανοσιούργημα;

Άσε φίλε, ειδικά αυτό το backplate δεν παλεύεται... Καλές οι τιμές αλλά όταν έχεις στήσει ένα PC με μεράκι, συγκεκριμένο στυλ και καγκουριά ( :P ) αυτό το πράγμα δεν το βάζεις μέσα. Από τις προσιτές μόνο η Zotac μου άρεσε.

Όσο για τις Ti η φάση θα είναι Amazon. Αγορά 3080 με 750W PSU τώρα για να να παίξουμε Cyberpunk και όταν και αν με το καλό βγει Ti και αξίζει, ο Τζεφ είναι φίλος μας. Return, refund και αναβαθμίζουμε.

• Like 2
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, iazriel είπε

Άσε φίλε, ειδικά αυτό το backplate δεν παλεύεται... Καλές οι τιμές αλλά όταν έχεις στήσει ένα PC με μεράκι, συγκεκριμένο στυλ και καγκουριά ( :P ) αυτό το πράγμα δεν το βάζεις μέσα. Από τις προσιτές μόνο η Zotac μου άρεσε.

Όσο για τις Ti η φάση θα είναι Amazon. Αγορά 3080 με 750W PSU τώρα για να να παίξουμε Cyberpunk και όταν και αν με το καλό βγει Ti και αξίζει, ο Τζεφ είναι φίλος μας. Return, refund και αναβαθμίζουμε.

Αυτο ακριβως.. ;)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, DEADLAZARUS είπε

Ποντάρω στην evga. Η ventus είναι triple fan πλέον, η gigabyte δεν θυμάμαι αν είχε dual fan λύσεις, μένει η asus με καμιά turbo.

Για 3090 το αποκλείω να δούμε compact κάρτα. Οι θερμοκρασίες θα είναι εκτός ελέγχου, ειδικά σε μικρότερα κουτιά.

Και η Zotac έχει μια τάση να κυκλοφορεί compact προϊόντα σε όλες τις κατηγορίες, επομένως φαντάζει πιθανό να δούμε και από εκεί κατι.

8 ώρες πριν, Crus είπε

Εντάξει αν δεν την βάλεις σε riser το πλάι θα βλέπεις, κλαιν. Στην χειρότερη της βάζεις σακούλα. 😁

Καρτα-γαριδα ε;

6 ώρες πριν, ilos είπε

No offence αλλά όλο αυτό μου θύμισε τα κλασικά illuminati confirmed vids.😁

gpu γαρίδα.😁

Δεν είχα δει το σχόλιο σου περι γαρίδας. Λολ

Είχα χάσει κανενα 39αρι σελίδες πισω και τις διαβαζω στη σειρά τους, που από οτι φαίνεται θα ήταν σημαντικά περισσότερες εαν δεν είχε πιάσει δουλειά ο φίλτατος μοντερατορας..

Επεξ/σία από kostiger
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ έχει νόημα να πάρω την 3070 για 1080p; Monitor δεν παίζει να αλλάξω. Γιατί 3060/6 δεν ψήνομαι να πάρω και αν η 3060/12 είναι σε τιμή κοντά στην 3070/8 μήπως αξίζει περισσότερο η δεύτερη για να με βγάλει και περισσότερο καιρό..

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Απο την στιγμη που δεν εχεις καν 144hz monitor,δεν υπαρχει νοημα να πας σε κατι παραπανω απο 3060 αν δεν εχεις σκοπο να αλλαξεις monitor.

Αν σε καίνε τα 6gb,τοτε κοιταξε καλυτερα σε αγγελιες για μτχ 2070super/2080 το επομενο διαστημα που θα πεσουν οι τιμες τους.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Fulgore είπε

Απο την στιγμη που δεν εχεις καν 144hz monitor,δεν υπαρχει νοημα να πας σε κατι παραπανω απο 3060 αν δεν εχεις σκοπο να αλλαξεις monitor.

Αν σε καίνε τα 6gb,τοτε κοιταξε καλυτερα σε αγγελιες για μτχ 2070super/2080 το επομενο διαστημα που θα πεσουν οι τιμες τους.

Μεταχειρισμένη όχι, δεν θέλω. Απλά σκεφτόμουνα ότι με την 3070 θα ήταν και μεγάλο το bumb, πάνω από 50% λογικά, ενώ με την 3060 κάνα 35-40% στην καλύτερη. Βέβαια να δούμε τι θα βγάλει και η AMD απέναντι στην 3060 γιατί λογικά θα δίνει και 8GB. Απλά, θεωρητικά η 2060 με καλύπτει και τώρα αφού έχω ένα μεγάλο backlog που τα παίζει ultra, και άντε ίσως αργότερα να χρειαστεί να παίζω με high αντί για ultra, κλάιν, οπότε η αναβάθμιση θα γίνει για την κ@υλ@ και για να παίξω κάποια games που θέλω με RT (CP, Legion, Exodus π.χ.), αν πάω σε AMD παίζει το RT να είναι σαπίλα, χειρότερο και από Turing ή αντίστοιχο. Εκτός αν βγάλει την 3060/6 στα 300 όπως είναι τώρα το MSRP της 2060 και την 12άρα στα 400, αυτό θα ήταν το ιδανικό, αλλά λίγο αισιόδοξο..

Δημοσ.
9 ώρες πριν, DEADLAZARUS είπε

Τίμια η palit αλλά αυτή η εμφάνιση...

Ποιος σκέφτηκε τέτοιο ανοσιούργημα;

Τίμια η palit αλλά αν σου βγάλει θέμα θα περιμένεις κάνα 6μηνο για rma 😛

• Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Μεταχειρισμένη όχι, δεν θέλω. Απλά σκεφτόμουνα ότι με την 3070 θα ήταν και μεγάλο το bumb, πάνω από 50% λογικά, ενώ με την 3060 κάνα 35-40% στην καλύτερη. Βέβαια να δούμε τι θα βγάλει και η AMD απέναντι στην 3060 γιατί λογικά θα δίνει και 8GB. Απλά, θεωρητικά η 2060 με καλύπτει και τώρα αφού έχω ένα μεγάλο backlog που τα παίζει ultra, και άντε ίσως αργότερα να χρειαστεί να παίζω με high αντί για ultra, κλάιν, οπότε η αναβάθμιση θα γίνει για την κ@υλ@ και για να παίξω κάποια games που θέλω με RT (CP, Legion, Exodus π.χ.), αν πάω σε AMD παίζει το RT να είναι σαπίλα, χειρότερο και από Turing ή αντίστοιχο. Εκτός αν βγάλει την 3060/6 στα 300 όπως είναι τώρα το MSRP της 2060 και την 12άρα στα 400, αυτό θα ήταν το ιδανικό, αλλά λίγο αισιόδοξο..

Στην αναλυση που παιζεις και με δεδομενο το ταβανι των 75ΗΖ της οθονης σου θα συμφωνησω με τον Fulgore, μονο για το RT εχει νοημα η αναβαθμιση. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, kostiger είπε

Στην αναλυση που παιζεις και με δεδομενο το ταβανι των 75ΗΖ της οθονης σου θα συμφωνησω με τον Fulgore, μονο για το RT εχει νοημα η αναβαθμιση. 

Οπότε ελπίζω να έχει λογική τιμή η 3060/12. Βλέπουμε..

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...