Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr,

Συνέχεια εδώ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Και γιατί να το κάνει αυτό ?? λόγο NAVI ??

Εδώ τώρα η 3090 είναι δύσκολο να την προτείνεις σε σχέση με την 3080, με μια 3080Τι να είναι ακόμα πιο κοντά στην 3090 την βγάζεις αυτομάτως εκτός παιχνιδιού.

Γιατί είχε διαφορά σε gaming η 2080ti με την titan rtx; 

Δημοσ.

H 3090 ειναι titan παιδια μην το ξανα πουμε μην την κρινετε ως απλη consumer καρτα. Η nvidia εκανε αυτο που εκανε παντα. 3080 με 02 πυρηνα και του χρονου Μαρτιο-Απριλιο 3080ti με επιδοσεις πανω απο 3090 στα 999msrp εκτος αν ερθει νωριτερα λογω RDNA 2. Η titan turing ειχε 3000 δολλαρια αυτη εχει 1500. Μην την κρινετε ως consumer καρτα αλλα ως titan μην παιζουμε με τις ονομασιες. Και για αυτο και δεν θα εχουν μεγαλες διαφορες 3080-3090. Οσοι πατε για το high end περνετε μια 3080 και αργοτερα μια 3080ti και ειστε κυριοι. 

• Like 4
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, rofl είπε

Κι εγω ενδιαφερομαι για 3080 και τα εχω as well, Λαζαρακο, και ας μην το αναφερω σε καθε 2ο post μου :P

Και οταν σου λεω πως βρηκες το μοναδικο post που εμμεσως κιολας μιλησα για Turing,

ελπιζω να μην εχεις το θρασος να με αποκαλεις ψευτη, εφοσον βαριεσαι και να ψαξεις τα ποστ μου.

Οποτε οπως ειπα, ειπες κατι να γραψεις κι εσυ στην τυχη.

Καλά, κάτσε με την 580, ροφλάκο, και άσε τι έχεις. Και η 2070s στα 150 καλή είναι για την περίπτωσή σου. Αν θες, σου δίνω τη δική μου, όταν κάνω τη μετάβαση.

Τέλος το off topic, τα υπόλοιπα σε p.m.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, DEADLAZARUS είπε

Καλά, κάτσε με την 580, ροφλάκο, και άσε τι έχεις. Και η 2070s στα 150 καλή είναι για την περίπτωσή σου. Αν θες, σου δίνω τη δική μου, όταν κάνω τη μετάβαση.

lol α ρε λαζαρε μη νευριαζεις, που μονο εσυ εχεις το status να δωσεις 700 ευρω για καρτα, ενω εμεις οχι.

ημασταν και φιλαρακια απ το στρατο και με ξερεις.

τελος και οχι pm.

Επεξ/σία από rofl
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Arkin είπε

H 3090 ειναι titan παιδια μην το ξανα πουμε μην την κρινετε ως απλη consumer καρτα. Η nvidia εκανε αυτο που εκανε παντα. 3080 με 02 πυρηνα και του χρονου Μαρτιο-Απριλιο 3080ti με επιδοσεις πανω απο 3090 στα 999msrp εκτος αν ερθει νωριτερα λογω RDNA 2. Η titan turing ειχε 3000 δολλαρια αυτη εχει 1500. Μην την κρινετε ως consumer καρτα αλλα ως titan μην παιζουμε με τις ονομασιες. Και για αυτο και δεν θα εχουν μεγαλες διαφορες 3080-3090. Οσοι πατε για το high end περνετε μια 3080 και αργοτερα μια 3080ti και ειστε κυριοι. 

Ναι αλλά την παρουσίασε ως 8k gaming 

• Thanks 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, nekrik είπε

Δεν είναι  hyper threading, παράλληλη επεξεργασία υπάρχει εδώ και χρόνια στις gpu ( πχ SIMD) . Μιλάμε για αλλαγή στην αρχιτεκτονική. Τα cuda cores είναι μονάδες ALU's (Μονάδες αριθμητικής και λογικής επεξεργασίας ) όχι πραγματικά cores . Η nvidia τροποποίησε τα cuda cores - πρόσθεσε transistors και επιτρέπει 2x fp32  πράξεις / κύκλο, πραξεις που επηρεάζουν άμεσα τις επιδόσεις  του rasterization / compute κλπ. Διπλασίασαν τα fp32 transistors  στα cuda cores.Το μονο πρόβλημα ειναι οτι τα components αυτά μοιράζονται διαύλους -  μνήμη (και κύκλους με τα tensor cores & RT cores νομίζω).  Ουσιαστική ειναι η διαφορά στο rasterization (απλά οχι 100% πάνω, θα λεγα ενα 50 με 60% ?) και όχι εικονική όπως φαίνεται άλλωστε και από τα πρώτα benchmarks. Εν ολίγοις,  φαντάσου το σαν κάθε cuda core  να έχει 2 υπό cores fp32 συν φυσικά τα fp16 και int8 κλπ κλπ, που δεν ξέρω τι έκαναν εκεί ακόμα, δεν έδωσα βάση και δεν μπορώ να βρώ αναλυτική εικόνα για το die.

That sounds like hyperthreading with extra steps. :P

Ο διπλασιασμός των ALUs χωρίς το απαραίτητο bandwidth/cache με κάνει επιφυλακτικό.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, DEADLAZARUS είπε

Την 2070s στα 150 την θέλω εγώ αν δεν ενδιαφέρεται ο κύριος που τα έχει. Εγώ με μεροκάμματο είμαι :P

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Acmilangr2 είπε

Ναι αλλά την παρουσίασε ως 8k gaming 

Ε πετσινος ηθελε να ειναι μεσα στη μοδα με το 8Κ που ερχεται οποτε γιατι οχι. Η Titan ampere ειναι ομως ξεκαθαρα και η ΤΙ θα ερθει αργοτερα με λιγο λιγοτερα vram και μεγαλυτερες επιδοσεις σε χαμηλοτερο msrp. Για μενα παρτε 3080 και μετα μια 3080ti δινοντας την 3080 και ειστε κομπλε. Εκτος αν η 3090 εχει τοσο καλυτερες επιδοσεις απο την 3080 που δεν υπαρχει περιπτωση. 220w tdp η 3080 350w η 3090. 30w παραπανω stock tdp ποσο επιδοσεις να δωσουν? Και στα cuda cores εχουν μικρες διαφορες.

Επεξ/σία από Arkin
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Arkin είπε

Ε πετσινος ηξερε να ειναι μεσα στη μοδα με το 8Κ που ερχεται οποτε γιατι οχι. Η Titan ampere ειναι ομως ξεκαθαρα και η ΤΙ θα ερθει αργοτερα με λιγο λιγοτερα vram και μεγαλυτερες επιδοσεις σε χαμηλοτερο msrp. Για μενα παρτε 3080 και μετα μια 3080ti δινοντας την 3080 και ειστε κομπλε. Εκτος αν η 3090 εχει τοσο καλυτερες επιδοσεις απο την 3080 που δεν υπαρχει περιπτωση. 220w tdp η 3080 350w η 3090. 30w παραπανω stock tdp ποσο επιδοσεις να δωσουν? Και στα cuda cores εχουν μικρες διαφορες.

Συμφωνώ. 

Απλα η μεγάλη vram θα βοηθήσει σε κάποια παιχνίδια. Δες πχ resident evil 

Δημοσ.

Πρέπει να ψαξουμε πάντως.ολο και κάποιος θα είχε titan.πρεπει να βρεθεί και να τιμωρηθεί παραδειγματικά αφού χλευαστει από όλο το ινσομνια.τον ρόλο του δημιου θα αναλάβει ο φίλος ροφλ.θα του φερει στο κεφάλι την 580 του.τελος από μένα.θα ξανα γράψω μόνο για σχολιασμό των ampere

Δημοσ.
3 hours ago, Acmilangr2 said:

Συμφωνώ. 

Απλα η μεγάλη vram θα βοηθήσει σε κάποια παιχνίδια. Δες πχ resident evil 

Τα 24GB vram ειναι τερμα overkill ομως ακομη και σημερα στα 4K στα 8K θα δουμε.

Και η Titan RTX ειχε 24gb vram

https://www.techpowerup.com/gpu-specs/titan-rtx.c3311

Επισης καποια παιχνιδια οπως το RE2/Shadow of war που ζητανε 12-14gb vram ειναι λιγο εικονικο. Δηλαδη και τερμα να τα εχεις παλι παει smooth το παιχνιδι και ας λεει οτι ζηταει παραπανω vram. Τα 16GB vram ειναι κατι παραπανω απο αρκετα για την ωρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικά μάλλον τα Cuda cores (FP32) θα είναι διπλάσια ανά SM, θα μπορεί να κάνει 1x 16 FP32  + 1x 16 INT32 η σε double mode 1x 16FP32 + 1x 16FP32.

Δηλαδή ανά SM θα κάνει 64 FP32 + 64 INT32 η 64 FP32 + 64 FP32, μέχρι τώρα έκανε 64 FP32 + 64 INT32.

Επεξ/σία από Aten-Ra
  • Like 2
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Sakiz105 είπε

Την 2070s στα 150 την θέλω εγώ αν δεν ενδιαφέρεται ο κύριος που τα έχει. Εγώ με μεροκάμματο είμαι :P

+1 εδώ είμαι κ εγώ ...άνετα στην χτύπαω όταν έρθει η ώρα και θα δώσω και εγώ την ταπεινή μου 1660s🤣🙏😎😎

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, billeiros είπε

Όλοι για 3090 ξερογλειφομαστε .και αυτό γιατί ξέρουμε ότι αν πάμε σε 3080 δε θα δούμε τρελλο boost από ti λογικά.επιπλεον ξέρουμε ότι θα την απαξιώσει γρήγορα ο πετσινος πάλι βγάζοντας κάρτα στο κενό μεταξύ αυτης και της 3090.το θέμα είναι να έχει καλή διαφορά για να το δικαιολογησουμε στο μυαλό μας.αν είναι 15-20 τι να το κάνω? Διπλάσια λεφτα για ψίχουλα επιδόσεων?

Κάτι που είπε ο πέτσινος, είναι ότι η 3080 είναι το flagship, aka ότι ήταν η 2080 Ti. Η 3090 είναι στην ουσία η αντίστοιχη Titan RTX, που ήταν στα 2400 Ευρώ, και κανείς με 2080 Ti δεν σκεφτόταν να την πάρει. Απλά έκανε έξυπνη μετονομασία σε 3090 και έβγαλε το Titan, για να ψηθούν όλοι να την θεωρούν την απαραίτητη επιλογή για την κορυφή. Πόσοι έχουν Titan RTX?

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, billeiros είπε

Αν η amd βγάλει επιδόσεις 3080 με 16gb σε ανταγωνιστικη τιμή εμένα πάντως θα με κερδισει (αν η 3090 δεν αξίζει τα λεφτά της πάντα)

μακάρι να καταφέρει κάτι τέτοιο αλλά με 799 την 3080 πόσο χαμηλότερα να βγάλει η amd? 500? τώρα το Λιζακι μένει να μας δείξει τι έχει... 

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...