Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr,

Συνέχεια εδώ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Kαλα ο συγκεκριμενος εβγαλε βιντεο πριν μια βδομαδα και ελεγε οτι το rdna3 θα εχει 256gb vram...

Kακος ασχολειστε.

Επεξ/σία από noFEARgr
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, ilos είπε

8:10

"Turing doing RT will be like Kepler doing DX12"

Ouch.

Κατά τα άλλα είμαστε γραφικοί όσοι λέμε ότι κάρτες όπως οι 2060,2070,5700,5700xt θα είναι για κλωτσιές με τα next gen ports.😁

Καλα ότι να ναι έγραψες😀 ούτε και οι κονσόλες θα έχουν τρελό rt και πολύ αμφιβάλλω αν θα το τρέχουν σε native 4k, μην ξεχνάς πως στο PC έχεις την επιλογή να χαμηλώσεις την αναλυση ,όλες αυτές οι κάρτες θα αντέξουν άνετα μέχρι το τέλος της γενιάς του ps5 σε ανάλυση 1080π/1440p, δες την gtx 680 κυκλοφόρησε το 2012 ένα χρόνο πριν τις κονσόλες και ακόμα και σήμερα τρέχει μια χαρά τα παιχνίδια σε αναλυση 1080π30fps και μιλάμε για τον Kepler που ήταν μακράν από τις χειρότερες αρχιτεκτονικές της Nvidia 😀

Επεξ/σία από nikos5800
Δημοσ.
12 ώρες πριν, nikos5800 είπε

Αν ισχύει αυτό που είπε πως το dlss 3.0 θα υπάρξει by default σε όσα παιχνίδια χρησιμοποιούν ιδη TAA τότε παιει τελείωσε  η amd 😀

O τυπος ειναι φαση adoretv.  Δεν εχει δικες του πληροφοριες. Βλεπει τι έχει διαρρεύσει, προσθετει ό,τι του φαίνεται λογικο (ενω φαινεται οτι δεν εχει και γνωσεις μιας και πολλα πραγματα που λεει ειναι οτι να ναι) ή οτι θα θελε αυτος ή ο περισσοτερος κοσμος να εχει η επομενη γενια και το παρουσιαζει σαν leaks. Κατα τη γνώμη μου δεν αξιζει να ασχοληθει κάποιος

Δημοσ.

Εγω ξερω οτι στο προσφατο next gen lord of the rings παιχνιδι βλεπω και αναφερονται σε τιτλο προηγουμενης γενιας πολλοι

Επισης ναι ειμαι σιγουρος οτι ξαφνικα ολα τα indie παιχνιδια με το καλημερα θα ζητανε πανω απο 2070 για να τρεξουν σε 1080p.

Και ισα ισα που αν οντως ανεβουν σε απαιτησεις αποτομα στα νεα παιχνιδια,εκει ειναι που ολοι θα κατσουν στα αυγα τους(κοινως δεν θα ξεκολλησουν απο 1080p).

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, nikos5800 είπε

Καλα ότι να ναι έγραψες😀 ούτε και οι κονσόλες θα έχουν τρελό rt και πολύ αμφιβάλλω αν θα το τρέχουν σε native 4k, μην ξεχνάς πως στο PC έχεις την επιλογή να χαμηλώσεις την αναλυση ,όλες αυτές οι κάρτες θα αντέξουν άνετα μέχρι το τέλος της γενιάς του ps5 σε ανάλυση 1080π/1440p, δες την gtx 680 κυκλοφόρησε το 2012 ένα χρόνο πριν τις κονσόλες και ακόμα και σήμερα τρέχει μια χαρά τα παιχνίδια σε αναλυση 1080π30fps και μιλάμε για τον Kepler που ήταν μακράν από τις χειρότερες αρχιτεκτονικές της Nvidia 😀

Βάζεις στοίχημα?😁 Μέχρι το 2022 θα είναι για 1080p το πολύ και χωρίς RT effects. Δε μιλάω για indies προφανώς.

P.S. 1080p30 δεν είναι μια χαρά.😁 1080p60 με συνεχή drops και stutters κάτω από το freesync range πάλι δεν είναι μια χαρά. Tbh για μένα σε μερικά είδη παιχνιδιών αν δεν είναι κολλημένο 60ρι πάλι δεν είναι μια χαρά. Αλλά μπορεί και να είμαι elitist.😁

Επεξ/σία από ilos
Επισκέπτης
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, ilos είπε

Βάζεις στοίχημα?😁 Μέχρι το 2022 θα είναι για 1080p το πολύ και χωρίς RT effects. Δε μιλάω για indies προφανώς.

P.S. 1080p30 δεν είναι μια χαρά.😁 1080p60 με συνεχή drops και stutters κάτω από το freesync range πάλι δεν είναι μια χαρά. Tbh για μένα σε μερικά είδη παιχνιδιών αν δεν είναι κολλημένο 60ρι πάλι δεν είναι μια χαρά. Αλλά μπορεί και να είμαι elitist.😁

To 2022 οι Turing θα είναι 4 χρόνια κάρτες, who cares?

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

To 2022 οι Turing θα είναι 4 χρόνια κάρτες, who cares?

Αυτοί που πήραν φέτος 2060super και 5700xt στα 400+ κοψοχρονιά.😁

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, ilos είπε

Αυτοί που πήραν φέτος 2060super και 5700xt στα 400+ κοψοχρονιά.😁

Εντάξει ναι ίσως, αλλά τι να κάνανε; Να περίμεναν ένα εξάμηνο να βγουν οι Ampere; Μετά τις Ampere θα βγει πάλι κάτι καλύτερο, θα περιμένεις αιωνίως; Λογικά η 5700ΧΤ θα "γεράσει" καλύτερα αφού οι νέες κονσόλες θα έχουν AMD κάρτα, θα δούμε. Πάντως το όλα ultra λίγους ενδιαφέρει. Οι περισσότεροι παίζουν plebG, plebnite και warzone όλα στα low με RX 570..

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Εντάξει ναι ίσως, αλλά τι να κάνανε; Να περίμεναν ένα εξάμηνο να βγουν οι Ampere; Μετά τις Ampere θα βγει πάλι κάτι καλύτερο, θα περιμένεις αιωνίως; Λογικά η 5700ΧΤ θα "γεράσει" καλύτερα αφού οι νέες κονσόλες θα έχουν AMD κάρτα, θα δούμε. Πάντως το όλα ultra λίγους ενδιαφέρει. Οι περισσότεροι παίζουν plebG, plebnite και warzone όλα στα low με RX 570..

Όταν είσαι προ console genetration transition, δυστυχώς πρέπει να περιμένεις. Και εγώ είχα πάρει θυμάμαι κοψοχρονιά 7900gt 256 MB στα 180 μονίζω (τρελή τιμή για near flagship κάρτα) and guess what. Σε ένα χρόνο έσκασα 600+ για 8800gtx για να παίξω crysis σαν άνθρωπος, ενώ η vram της 7900gt για τα ps3/xb360 ports δεν ήταν αρκετή ούτε για 720p.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, ilos είπε

Το πολυ για 1080p η 5700xt/2070?Σιγα μην γινουν ξαφνικα καρτες για 720p απο του χρονου....

Προφανως και δεν ισχυει αυτο στην πραξη. Το εχουμε γραψει ποσες φορες.

Δεν εχουν ολοι την τρελα να παιξουν οτι νεο παιχνιδι κυκλοφορει και day one και με φιλτρα στα max,ουτε τους ενδιαφερουν και ολους ολα τα νεα ΑΑΑ παιχνιδια. 

Αλλιως δεν θα βλεπαμε κοσμο να παιζει ακομα team fortress .

Προφανως και θα υπαρξουν next gen παιχνιδια που θα γονατισουν τις τωρινες καρτες καποια στιγμη στο μελλον,αυτο ειναι δεδομενο. Δεν θα ειναι ομως ουτε η πλειοψηφια αυτων ετσι,ουτε θα δουμε τετοια σκηνικα με το καλημερα απο του χρονου.

Αλλα για αλλη μια φορα αυτα δεν εχουν σχεση με το εδω θεμα.

Ας κυκλοφορησουν οι Ampere πρωτα και μετα βλεπουμε.

Και οπως ισχυει με την αγορα ολων των καρτων,ας απασχολει περισσοτερο τους ιδιους τους υποψηφιους αγοραστες το ποιες καρτες θα αγορασουν και ποτε. Η αγορα και η αναβαθμιση του καθενος προσωπικα με βαση τα κριτήρια του,δεν ειναι κατι για το οποιο μας πεφτει λογος.

Επεξ/σία από Fulgore
  • Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Το πολυ για 1080p η 5700xt/2070?Σιγα μην γινουν ξαφνικα καρτες για 720p απο του χρονου....

Προφανως και δεν ισχυει αυτο στην πραξη. Το εχουμε γραψει ποσες φορες.

Δεν εχουν ολοι την τρελα να παιξουν οτι νεο παιχνιδι κυκλοφορει και day one και με φιλτρα στα max,ουτε τους ενδιαφερουν και ολους ολα τα νεα ΑΑΑ παιχνιδια. 

Αλλιως δεν θα βλεπαμε κοσμο να παιζει ακομα team fortress .

Αλλα για αλλη μια φορα αυτα δεν εχουν σχεση με το εδω θεμα.

Ας κυκλοφορησουν οι Ampere πρωτα και μετα βλεπουμε.

Και οπως ισχυει με την αγορα ολων των καρτων,ας απασχολει περισσοτερο τους ιδιους τους υποψηφιους αγοραστες το ποιες καρτες θα αγορασουν και ποτε. Η αγορα και η αναβαθμιση του καθενος προσωπικα με βαση τα κριτήρια του,δεν ειναι κατι για το οποιο μας πεφτει λογος.

Όπως είπα δε μιλάω για indies και f2p τίτλους. Δε μιλάω καν για όλα τα ports γιατί το 21 θα φάμε πολύ ps4/xbone port που ακόμα και οι 580 θα είναι υπεραρκετές. Μιλάω για next gen ports που θα αρχίσουν να βγαίνουν από το 22 και μετά μαζικά.

Υ.Γ. Βάλε και κανέναν τόνο.😁

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, ilos είπε

Όπως είπα δε μιλάω για indies και f2p τίτλους. Δε μιλάω καν για όλα τα ports γιατί το 21 θα φάμε πολύ ps4/xbone port που ακόμα και οι 580 θα είναι υπεραρκετές. Μιλάω για next gen ports που θα αρχίσουν να βγαίνουν από το 22 και μετά μαζικά.

Υ.Γ. Βάλε και κανέναν τόνο.😁

Σου το ξανά λέμε το ps5 η πιο αδύναμη κονσόλα 10tf πως θα γονατίσει τις ρχ5700χτ και ρτχ2070 μου λες?😃

Ας πούμε η ρχ5700χτ  δεν καταφέρνει να ακολουθήσει σε 4κ το ps5 ε λοιπόν ρίχνεις την ανάλυση  στα 1440π και αυτόματα εχεις διπλάσια fps και δεν αναφέρομαι σε απλά indie games αλλά σε Βαρβατα  AAA GAMES που θα μας έρθουν στο μέλλον 

Δηλαδή δες την ρχ580 στο 95% των περιπτώσεων έχει τις ίδιες επιδόσεις σε 4κ με το χβοχ one x στα ίδια settings 

Έχω ξανά πει για τις next gen κονσόλες ,οι κάρτες γραφικών τους ήταν αναμενόμενες όλοι περιμέναμε 10 με 12tf  ήταν δηλαδή μια λογική εξέλιξη , αυτό που δεν περίμενα ήταν να έχουν η ζεν 2  τόσο υψηλή συχνότητα για κονσόλες (3.5ghz-3.6ghz) και 1tb pci Express 4 ssd 

Επεξ/σία από nikos5800
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, nikos5800 είπε

Σου το ξανά λέμε το ps5 η πιο αδύναμη κονσόλα 10tf πως θα γονατίσει τις ρχ5700χτ και ρτχ2070 μου λες?😃

Ας πούμε η ρχ5700χτ  δεν καταφέρνει να ακολουθήσει σε 4κ το ps5 ε λοιπόν ρίχνεις την ανάλυση  στα 1440π και αυτόματα εχεις διπλάσια fps και δεν αναφέρομαι σε απλά indie games αλλά σε Βαρβατα  AAA GAMES που θα μας έρθουν στο μέλλον 

Το Ps5 έχει διαλέξει διαφορετική προσέγγιση,  απο την ωμή δύναμη που θα δώσει το xbox και που έχουν ήδη οι δυνατες gpu των pc

Αν επικρατήσει η τεχνική του (που είναι αρκετά πιθανό),  μας βλέπω να χρειαζόμαστε πλέον κάρτες με μπόλικη vram (64,128 κτλ). Νομίζω εκεί θα πάει το παιχνίδι των next gen καρτών

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, leros2004 είπε

Το Ps5 έχει διαλέξει διαφορετική προσέγγιση,  απο την ωμή δύναμη που θα δώσει το xbox και που έχουν ήδη οι δυνατες gpu των pc

Αν επικρατήσει η τεχνική του (που είναι αρκετά πιθανό),  μας βλέπω να χρειαζόμαστε πλέον κάρτες με μπόλικη vram (64,128 κτλ). Νομίζω εκεί θα πάει το παιχνίδι των next gen καρτών

Πάντα τα asset παιχνιδιών φτιάχνονται για την πιο αδύναμη κονσόλα ,αλλά γενικά η σημερινές μηχανές γραφικών έχουν τρομερό  scalability ,εδώ βλέπουμε κάτι hellblade και Witcher 3 να τρέχουν στο Nintendo switch και πολύ σύντομα και το crysis remastered 😀

Επεξ/σία από nikos5800
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, nikos5800 είπε

Σου το ξανά λέμε το ps5 η πιο αδύναμη κονσόλα 10tf πως θα γονατίσει τις ρχ570χτ και ρτχ2070 μου λες?😃

Ας πούμε η ρχ5700χτ  δεν καταφέρνει να ακολουθήσει σε 4κ το ps5 σε λοιπόν ρίχνεις την άνεση στα 1440π και αυτόματα εχεις διπλάσια fps και δεν αναφέρομαι σε απλά indie games αλλά σε Βαρβάρα AAA GAMES που θα μας έρθουν στο μέλλον 

Καταρχάς με την ίδια λογική ας κρατήσουμε τις 580 να παίζουμε 480p.😁 Επίσης δε θα κάνουν όλα τα παιχνίδια target το 4k στο ps5. Και αυτά που θα κάνουν target τέτοια resolution θα είναι κλασικά upscaled 1440p,1600p,1800p κλπ. Επίσης γνωρίζεις ότι όλα τα pc ports έχουν graphical settings κατά πολύ πιο ανώτερα από τις κονσόλες. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το RDR2. Μια 580 πχ βγάζει 4k30 με σχεδόν τέρμα low/console settings, αλλά είναι με μονοψήφια σε 1080p max settings.😁

Ήδη η 5700xt είναι αρκετά παρακάτω από το ps5 soc. Και ίδια tf να ήταν (που δεν είναι 9.7 tf είναι η 5700xt σε single precision) πάλι θα ήταν αρκετά παρακάτω λόγω διαφορετικού efficiency στην αρχιτεκτονική RDNA2 vs RDNA. Και όλα αυτά χωρίς να υπολογίζουμε άλλους αστάθμητους παράγοντες όπως τσαπατσούλικα ports ή driver overhead που υποτίθεται θα λυθεί από τα low level apis.

Δε θέλω να επεκταθώ, εγώ θεωρώ είναι χαλαρά η χειρότερη περίοδος για αγορά κάρτας αυτή τη στιγμή με το duopoly να μου ζητά 400+ για μεσαίους πυρήνες που θα μας χαιρετήσουν σε 2 χρόνια και θα παίζουν σε below console parity settings.

Επεξ/σία από ilos
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...