Προς το περιεχόμενο

Nvidia RTX3000 Series (Ampere)

holy grail
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr,

Συνέχεια εδώ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 18,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποιος τα μαμαει τα laptop, δεν αξίζουν για games έτσι και αλλιώς. Παίρνεις laptop με "2080" και καλά και έχει επιδόσεις 2060 desktop ξέρω 'γω..

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αν ειναι σωστα τα specs των εικονων     , δε  φαινεται να δινουν  βαση μεγαλη στα RT  CORES 

82  RT CORES  για την 3090  και 68 rt cores   για την  3080 -->  οσα  και για την  2080 τι ..

3080.PNG

3090 gs.PNG

Τώρα εξηγούνται πολλά: Περιληπτικά...

1) Σε Ν7 της Samsung η 3090 και 3080. Το οποίο είχε μονοψήφια yields το 2019, έφτασε κοντά 30% τέλος του 19 και πλέον χτυπάει 80%.

Το οποίο όμως μπορεί να είναι καλό για μικρά dies, αλλα στα μεγάλα έχει θέματα και γι'αυτό το βλέπουμε να ζητάει τόσο πολύ ρεύμα.

Τα καλύτερα dies. golden samples, θα πάνε για Quadro 6000, οπότε τα άλλα θα γίνουν 3090. Και εδώ θίγει ένα θέμα ιδιαίτερα ενδιαφέρον, τη διαθεσιμότητα:

Μιλάει γα paper launch και πάρα ΠΟΛΥ μικρή διαθεσιμότητα της 3090, για την οποία δηλώνει σίγουρος, αλλα δε μπορεί να "δώσει¨την πηγή του.

2) Η 3090 ε΄ίναι η ΤΙΤΑΝ που θα έβγαζαν αν δεν υπήρχε ανταγωνισμός. Ουσιαστικά η κάρτα με την οποία θα παίξουν είναι η 3080 που θα βγεί ΑΜΕΣΑ και με 10GB.

Με αυτή θα ανταγωνιστούν το RDN2, οπ΄ότε όταν θα βγει, θα βγάλουν και το 3080 με 20GB διότι οι καταναλωτές, όταν δυο καρτες είναι κοντά, ο κόσμος αγοράζει αυτή με την περισσότερη μνήμη. Να γιατί τα 20GB.

3) To RDN2 θα είναι περισσότερο energy efficient απ'ότι νομίζει ο κόσμος και μάλλον απ'ότι κατάλαβα, καλύτερο απο την 3080 20GB αλλα δεν ξέρω πόσο περισσότερο.

Αυτα!   :P

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το 3090 δεν φοράει το full GA102 πάντως, θα υπάρξει και ανώτερο μοντέλο. Επίσης τα 20GB θα τα έχει λόγω 320bit, δεν μπορεί να έχει 16GB για παράδειγμα.

Επεξ/σία από Psycho_Warhead

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν νομίζω το GA102 να είναι 7nm στην Samsung αλλά στο ίδιο 7nm TSMC όπως το A100

Όσο για την διαθεσιμότητα, το GA102 θα βγάζει λιγότερα από 50 dies ανά wafer και με τα λίγα wafer που έχει στην διάθεση της η NVIDIA στα 7nm στην TSMC μην περιμένετε και πολλές RTX3090 κάρτες ούτε το 2022.

Επεξ/σία από Aten-Ra
  • Like 1

41 λεπτά πριν, thanosAIAS είπε

Τώρα εξηγούνται πολλά: Περιληπτικά...

1) Σε Ν7 της Samsung η 3090 και 3080. Το οποίο είχε μονοψήφια yields το 2019, έφτασε κοντά 30% τέλος του 19 και πλέον χτυπάει 80%.

Το οποίο όμως μπορεί να είναι καλό για μικρά dies, αλλα στα μεγάλα έχει θέματα και γι'αυτό το βλέπουμε να ζητάει τόσο πολύ ρεύμα.

Τα καλύτερα dies. golden samples, θα πάνε για Quadro 6000, οπότε τα άλλα θα γίνουν 3090. Και εδώ θίγει ένα θέμα ιδιαίτερα ενδιαφέρον, τη διαθεσιμότητα:

Μιλάει γα paper launch και πάρα ΠΟΛΥ μικρή διαθεσιμότητα της 3090, για την οποία δηλώνει σίγουρος, αλλα δε μπορεί να "δώσει¨την πηγή του.

2) Η 3090 ε΄ίναι η ΤΙΤΑΝ που θα έβγαζαν αν δεν υπήρχε ανταγωνισμός. Ουσιαστικά η κάρτα με την οποία θα παίξουν είναι η 3080 που θα βγεί ΑΜΕΣΑ και με 10GB.

Με αυτή θα ανταγωνιστούν το RDN2, οπ΄ότε όταν θα βγει, θα βγάλουν και το 3080 με 20GB διότι οι καταναλωτές, όταν δυο καρτες είναι κοντά, ο κόσμος αγοράζει αυτή με την περισσότερη μνήμη. Να γιατί τα 20GB.

3) To RDN2 θα είναι περισσότερο energy efficient απ'ότι νομίζει ο κόσμος και μάλλον απ'ότι κατάλαβα, καλύτερο απο την 3080 20GB αλλα δεν ξέρω πόσο περισσότερο.

Αυτα!   :P

Το 3090 δεν είναι η Titan.... Πρώτον δεν είναι full chip η 3090 για να είναι Titan.... Και δευτερον η 3080 δεν νοείται για flagship με μόνο 10gb vram ... Δηλαδή λιγότερη από το προηγουμενο flagship (aka 2080ti 11gb)......

46 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Δεν νομίζω το GA102 να είναι 7nm στην Samsung αλλά στο ίδιο 7nm TSMC όπως το A100

Αν είναι TSMC 7nm τοτε μιλάμε για τρελό fail της αρχιτεκτονικής μιας και αποδεδειγμένα η TSMC έχει καλό perf/watt.

Επίσης αν τα GA104 ΔΕΝ είναι TSMC αλλά Samsung, με fail αρχιτεκτονική και node της κακιάς ώρας θα ρευωνται και θα κλάνουν αντί να βγάζουν fps.

Αν ισχύει κάτι τέτοιο πάω να αγοράσω and μετοχές αυριο

Γενικά εγώ δεν καταλαβαίνω πως κατάφερε η NVIDIA να μην έχει παντού, σε όλα τα tiers, 7nm TSMC που είναι καλύτερα από τα 8nm Samsung. Όντας μεγαλύτερη εταιρεία από την AMD πως κατάφερε να μην έχει the latest and greatest;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Γενικά εγώ δεν καταλαβαίνω πως κατάφερε η NVIDIA να μην έχει παντού, σε όλα τα tiers, 7nm TSMC που είναι καλύτερα από τα 8nm Samsung. Όντας μεγαλύτερη εταιρεία από την AMD πως κατάφερε να μην έχει the latest and greatest;

Δες αυτό και θα καταλάβεις

Ούτος,λάθος video,sorry

Επεξ/σία από Matrix7

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ πάλι με αυτά που βλέπω, είμαι σίγουρος, ότι με το που κάνει launch τα big navi, θα βγάλει τα κανονικά  κουμπούρια στη πιάτσα. Όπως έκανε με τις super. 

Είναι η κλασσική τακτική του βγάζω για να βγάλω και ότι αρπάξω τώρα, και μετά θα έχουμε το κυρίως γεύμα ...

Επεξ/σία από leros2004
  • Like 2

7 λεπτά πριν, leros2004 είπε

Εγώ πάλι με αυτά που βλέπω, είμαι σίγουρος, ότι με το που κάνει launch τα big navi, θα βγάλει τα κανονικά  κουμπούρια στη πιάτσα. Όπως έκανε με τις super. 

Είναι η κλασσική τακτική του βγάζω για να βγάλω και ότι αρπάξω τώρα, και μετά θα έχουμε το κυρίως γεύμα ...

Δεν το βλέπω να γίνεται κάτι τέτοιο με τις Ampere. Αν είχαμε την 3090 στα 250W TDP τότε ναι αλλά με 350W TDP τι παραπάνω να βγάλει ?? να πάει στα 400W TDP ???

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...