Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr,

Συνέχεια εδώ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Aten-Ra είπε

Αν δεις το NVIDIA Α100 έχει 54.2Β transistors σε 826mm2, δηλαδή 65.6Μ transistors ανά mm2 density στα 7nm TSMC.

To NAVI 10 (RX5700XT) έχει  10.3Β transistors σε 251mm2, δηλαδή 41Μ transistors ανά mm2 density στα 7nm TSMC.

Το Α100 έχει 50% παραπάνω density από ότι το NAVI 10 στα ίδια 7nm της TSMC.

Άρα έχουν επιλέξει το High Density 7nm στο Α100 και από ότι φαίνεται και στο GA102 ενώ η AMD έχει επιλέξει το High Performance 7nm για το NAVI 10.

Αυτό ίσως είναι και ο λόγος που το boost στην 3090 δεν ανέβηκε παραπάνω από την 2080Ti αλλά και αυξήθηκε το TDP κατά 40% (250 vs 350)

HD-vs-HP.png

Για αυτές τις αναλύσεις σου σε αγαπήσαμε..

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Aten-Ra είπε

Άρα έχουν επιλέξει το High Density 7nm στο Α100 και από ότι φαίνεται και στο GA102

Αρα ολα τα Ampere ειναι TSMC 7nm?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Aten-Ra είπε

Οκ λένε για 34.5Β transistors  με το GA102 να είναι 628mm2. Που σημαίνει 55Μ transistors ανά mm2.

Συμφωνα με αυτο 

image.png.103b543b564f81de0caa44abf1007395.png

δεν μπορει να ειναι σε Samsung 8nm? 

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, narta είπε

Αρα ολα τα Ampere ειναι TSMC 7nm?

Δεν το γνωρίζω αυτό.

3 λεπτά πριν, narta είπε

Συμφωνα με αυτο 

δεν μπορει να ειναι σε Samsung 8nm? 

Θα μπορούσε

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, narta είπε

Τι ακριβως λενε, επειδη μαλλον τα αγγλικα μου ειναι απο αλλη Αγγλια

Το περιμέναμε το 3090 σε 8nm samsung (πιο κοντά στα 10nm).

Αν είναι στα 7nm και μαλιστα euv, θα είναι τρομερή κάρτα, ότι πιο γρήγορο μπορεί αν βγει σε επιδόσεις.

The GPUs are supposedly manufactured on TSMC's 7 nm process, possibly the EUV variant.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, thanosAIAS είπε

Το περιμέναμε το 3090 σε 8nm samsung (πιο κοντά στα 10nm).

Αν είναι στα 7nm και μαλιστα euv, θα είναι τρομερή κάρτα, ότι πιο γρήγορο μπορεί αν βγει σε επιδόσεις.

The GPUs are supposedly manufactured on TSMC's 7 nm process, possibly the EUV variant.

Αν ειαι TSMC 7nm+ aka EUV και εχει τετοια ρολογια και καταναλωση μιλαμε για τρελο fail αρχιτεκτονικης.

Btw, 7nm εχει και η Samsung 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, narta είπε

Αν ειαι TSMC 7nm+ aka EUV και εχει τετοια ρολογια και καταναλωση μιλαμε για τρελο fail αρχιτεκτονικης.

Btw, 7nm εχει και η Samsung 

Για τα ρολόγια, πόσο σίγουροι είμαστε;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, thanosAIAS είπε

Για τα ρολόγια, πόσο σίγουροι είμαστε;

Οσο για τα 7nm TSMC 🤣

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολλά αντικρουόμενα ψευτο leaks από το πετσινο για να βγει στην σκηνή αλά στηβ και να κάνει τα αστειακια του στην αρχή του κουτοχορτ.. ε της ομιλίας του  βλέπω.... 

Σοβαρή σιγή ισχύος από την AMD από την άλλη μεριά. Έτσι .. πάμε σοβαρά σταθερά και αριστερά ( κάνα αριστερό 50αρικο πιο φθηνή σε κάθε κατηγορία τουλάχιστον θέλω)

Λιζακι μη ξεχνιόμαστε με τα zen3 .. θα πέσουν μπουκάλες εφέτο ... 

Επεξ/σία από dem
Δημοσ.

Δεν ξέρω. Και εγώ αρχίσω να πιστεύω ότι είναι λάθος όλα τα leak. Αλλιώς πολύ fail μου φαίνεται η κατάσταση. 

Για αυτό θα επιμένω στο δικό μου leak. +60% με 1200ευρω :P

Δημοσ.

Δεν ζητάω πολλά. Μια 3080, με 35-40% καλύτερες επιδόσεις από την απλή 2080 κοντά στα 800€. Γιατί εκεί φτάσαμε. Να δίνουμε ένα μισθό για το PC και άλλον έναν μισθό για κάρτα γραφικών για να βλέπουμε τον Κιάνου Ριβς με ανέμελο hairworks μαλλί και RTX σκιές στα φρύδια και τα γυαλιά ηλίου του.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...