Προς το περιεχόμενο

Nvidia RTX3000 Series (Ampere)

holy grail
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr,

Συνέχεια εδώ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, billeiros είπε

Εσύ κι αν έχεις κάνει skip....😛😃😆

ναι ενω αν επαιρνα 2060 σαπιλα με 400 ευρα θα χα φχαριστηθει gaming.

ασε που δε σηκωνει ο επεξεργαστης μου γιαυτο δεν πηγα 5700.

παω για ολικη

εσυ ποσες ωρες εγραψες στο RDR με την ti? πιο πολλες?

19500 hrs συνολο λεει το steam μου. το δικο σου?

Επεξ/σία από rofl
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

12 λεπτά πριν, thanosAIAS είπε

https://www.techpowerup.com/271497/nvidia-geforce-rtx-3090-and-3080-specifications-leaked

Το λένε και αλλού! Τον ήπιε η AMD, ΤΕΛΟΣ!  Κρίμα για τον ανταγωνισμό. 

Τι ακριβως λενε, επειδη μαλλον τα αγγλικα μου ειναι απο αλλη Αγγλια

2 ώρες πριν, Fulgore είπε

Η κριτικη και σχολιασμος εχει νοημα 

α)εαν το προιον εχει παρουσιαστει/κυκλοφορησει επισημα και οχι με φημες/εικασιες,ειδικα οταν ειμαστε κοντα σε κυκλοφορια.

Οι περισσοτεροι ομως οπως φαινεται δεν εχουν τελικα την υπομονη να βγουν πρωτα επισημα τα νουμερα/τιμες και μετα να γινει κουβεντα πανω σε αυτο,που εχει και νοημα.

β)Προφανως αν κατι ειναι εκτος budget δεν απαγορευει το δικαιωμα σε σχολιασμο,αρκει να υπαρχει και ενα οριο ομως,και υποτιθεται με σεβασμο προς τους αλλους(κυριως αγοραστες/κατοχους).

Επισης πανω στο δικαιωμα του σχολισμου/κριτικης πατανε και πολλοι που ερχονται στα θεματα καθαρα για να τρολλαρουν/ειρωνευτουν .

Δεν ειπε κανεις οτι πρεπει υποχρεωτικα να σχολιαζουν μονο οσοι ειναι για αγορα.

Δυστηχως ομως στο εδω forum με βαση την προιστορια,οι περισσοτεροι που τρολλαραν/χαλαγαν τα θεματα αυτα ηταν συνηθως αυτοι που δεν ηταν να αγορασουν,μιας και τους ηταν και πιο '΄'ευκολο'' να ειρωνευτουν/κραξουν τους αλλους,οπως για παραδειγμα στις Turing και το RT.

Πιο πολυ το εκραξαν οσοι δεν το ειδαν ποτε και αρα δεν ειχαν και προσωπικη αποψη για αυτο ασχετως κοστους.

Μου κανει εντυπωση παντως που το γραφετε ορισμενοι αυτο,γιατι υποτιθεται για αυτο το λογο ζητησατε να ανοιχτει και ξεχωριστο θεμα για κατοχους 2080ti συγκεκριμενα,ετσι δεν ειναι???

Καλα προφανως υποθετικα μιλαμε με βαση τα leaks, μεχρι να βγουν τα επισημα αυτο θα κανουμε ρε συ.

Επισης, για τους 1-2 μαλακες που τρολλαρουν συστηματικα μην βαζεις τα παντα στο ιδιο καλαθι. Πολιτισμενο διαλογο εγω προσωπικα βλεπω εδω και αρκετες σελιδες με επιχειρηματα κλπ και αραια και που και χαβαλε γιατι ειμαστε στην Αυγουστιατικη ζεστη μας και περναει η ωρα.

• Like 5

4 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Κάτι δεν μου πάει καλά

RTX 3080 4352 CUDA, 1710 MHz boost, 10 GB, 760 GB/s, 320 W, 7 nm process

RTX 2080 Ti 4352 CUDA, 1545 MHz boost, 11 GB, 616 GB/s, 250 W, 12 nm process

H 2080ti γύρω στα 300w τρώει μην κοιτάς το tdp . 

Το πιο περίεργο για μένα είναι η διαφορά μεταξύ 3090 και 3080. 30watt μόλις με τόση μεγάλη διαφορά στα Cuda cores.

Αν ισχύει η 3090 πρέπει να έχει αρκετά χαμηλότερα ρολόγια.  

3 λεπτά πριν, noFEARgr είπε

H 2080ti γύρω στα 300w τρώει μην κοιτάς το tdp . 

Το πιο περίεργο για μένα είναι η διαφορά μεταξύ 3090 και 3080. 30watt μόλις με τόση μεγάλη διαφορά στα Cuda cores.

Αν ισχύει η 3090 πρέπει να έχει αρκετά χαμηλότερα ρολόγια.  

Και 300W να καίει η 2080Ti η μια είναι στα 12nm και η άλλη στα 7nm.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απο που και ως που ειναι η 3080 σε 7nm node? Οι τελευταιες πληρφοριες λενε για 8nm Samsung που δεν εχει καμια σχεση με το 7nm της TSMC.

Επεξ/σία από Crus

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Και 300W να καίει η 2080Ti η μια είναι στα 12nm και η άλλη στα 7nm.

Ρε συ εδω η 3090 με 1000 cuda cores παραπάνω από την 3080 και έχει μόλις 30watt διαφορα. Και εκτός από αυτό έχει και πάνω από την διπλάσια μνήμη.  Μόνο η  διαφορά στην μνήμη καταναλώνει παραπάνω από 30.  Κάτι δεν πάει καλά με το ,leak 

Επεξ/σία από noFEARgr
  • Like 1

10 λεπτά πριν, Crus είπε

Απο που και ως που ειναι η 3080 σε 7nm node? Οι τελευταιες πληρφοριες λενε για 8nm Samsung που δεν εχει καμια σχεση με το 7nm της TSMC.

https://wccftech.com/nvidia-geforce-rtx-3090-rtx-3080-rtx-3070-7nm-graphics-cards-specs-leak-out/

Αυτό μιλάει για 7nm

2 ώρες πριν, billeiros είπε

Ούτε καν x μνήμη στην  3070...

Η Χ70 είναι πλέον το άχαρο παιδί της νέας γενιάς. Από τη 2000 σειρά. Και ακριβή. Κάποτε ήταν πιο κοντά στην Χ80αρα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, noFEARgr είπε

Ρε συ εδω η 3090 με 1000 cuda cores παραπάνω από την 3080 και έχει μόλις 30watt διαφορα. Και εκτός από αυτό έχει και πάνω από την διπλάσια μνήμη.  Μόνο η  διαφορά στην μνήμη καταναλώνει παραπάνω από 30.  Κάτι δεν πάει καλά με το ,leak 

Οκ λένε για 34.5Β transistors  με το GA102 να είναι 628mm2. Που σημαίνει 55Μ transistors ανά mm2. Αυτό είναι 85% παραπάνω transistors από το TU102 στην RTX2080Ti.

Μου φαίνεται έχουν βάλει τα ίδια 7nm libraries με το Α100.

Επεξ/σία από Aten-Ra

2 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Οκ λένε για 34.5Β τρανζίστορ  με το GA102 να είναι 628mm2. Που σημαίνει 55Μ τρανζίστορ ανά mm2. Αυτό είναι 85% παραπάνω τρανζίστορ από το TU102 στην RTX2080Ti.

Είναι transistor νίντζα 

• Moderators
38 minutes ago, Aten-Ra said:

Για κανε λίγο elaborate σε αυτό και για μας τους αδαείς... 😅

45 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Πως να εγινε κατι τετοιο; Ειναι TSMC 7nm; Για Samsung 5nm aka 7nm LPP enchanced δεν μπορει να ειναι μιας και δεν ειναι interchangeable τα nodes μεταξυ των δυο fabs και θα χρειάζοταν retooling. Αν οντως ειναι TSMC 7nm τοτε θα πρεπει να ειναι και τα GA104/106 εκει μιας και υπαρχουν clauses οτι δεν μπορουν να μεταφερουν σχεδια σε αλλο fab. 

H μοναδικη πιθανοτητα να ειναι το GA102 TSMC 7nm ειναι να υπαρχει αλλη σχεδιαστικη ομαδα για τα GA104/106 πραγμα απιθανο

On topic

Αν αληθευει το leak, προετοιμαστειτε για εκδοσεις super ή firmware upgrade που θα "ξεκλειδωσει" τα υπολοιπόμενα Gbps της GDDR6X (21Gbps nominal) στο εγγυς μελλον. Μεγαλα foul τα 10GB της 3080 αν δεν υπαρχει εκδοση 20GB, καθως και γελοιο το 8GB GDDR6 16Gbps της 3070. Οσο καλο και να ειναι το memory compression η ποσοστητα ειναι ποσοτητα.

MILK!

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, GeorgeMan είπε

Για κανε λίγο elaborate σε αυτό και για μας τους αδαείς... 😅

Αν δεις το NVIDIA Α100 έχει 54.2Β transistors σε 826mm2, δηλαδή 65.6Μ transistors ανά mm2 density στα 7nm TSMC.

To NAVI 10 (RX5700XT) έχει  10.3Β transistors σε 251mm2, δηλαδή 41Μ transistors ανά mm2 density στα 7nm TSMC.

Το Α100 έχει 50% παραπάνω density από ότι το NAVI 10 στα ίδια 7nm της TSMC.

Άρα έχουν επιλέξει το High Density 7nm στο Α100 και από ότι φαίνεται και στο GA102 ενώ η AMD έχει επιλέξει το High Performance 7nm για το NAVI 10.

Αυτό ίσως είναι και ο λόγος που το boost στην 3090 δεν ανέβηκε παραπάνω από την 2080Ti αλλά και αυξήθηκε το TDP κατά 40% (250 vs 350)

https://en.wikichip.org/wiki/7_nm_lithography_process

HD-vs-HP.png

Επεξ/σία από Aten-Ra
  • Like 4
  • Thanks 2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...