Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr,

Συνέχεια εδώ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Βέβαια όταν η AMD από την αλλαγή αρχιτεκτονικής με τις Navi έδωσε 30-35% (Vega 56 σε 5700XT)

Είναι λίγο άτοπη αυτή η σύγκριση γιατί συγκρίνεις μεγάλο με μεσαίο πυρήνα. Αντικαταστάτης των polaris είναι τα navi, άσχετα αν αλά ngreedia έπαιξε duopoly και ανέβηκαν και αυτά κατηγορία ένα 100ρικό. Ούτε και το ίδιο msrp είχαν στο launh. Έπεσε και το mining boom αν θυμάμαι καλά και οι 64ρηδές Βέγγοι παίζαν 800+ τους πρώτους κρίσιμους μήνες που ήταν οριακή η διαθεσιμότητα. Και όχι μόνο αυτό οι vega δεν είναι και καθαρά gaming αρχιτεκτονική αλλά βγήκαν πιο πολύ λόγω ανυπαρξίας (Thanks Raja). Η πιο σωστή σύγκριση για τα navi, είναι με τα polaris που μια χαρά performance uplift έδωσαν μέσα σε μια 3ετία (όποτε δε τρώγανε black screens).

Επεξ/σία από ilos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, DEADLAZARUS είπε

Tbh, θα πόνταρα τα λεφτά μου στο τελευταίο😛..

βλεπεις ομως τι επιπεδο και ισες αποστασεις κραταω φετος, 

Δεν νομιζω να διαφωνεις και συ με το οτι ειπα να ζητησω, για αυτη τη φορα να προσπαθησουν να βγαλουν και κανα τιτλο με RTX, ε? 

για το quote εχεις κι εσυ σπανιο κληρονομικο χαρισμα  γιαυτο μαντεψες το σωστο, ατιμουλι.

Επεξ/σία από rofl
Δημοσ.
Μόλις τώρα, rofl είπε

Δεν νομιζω να διαφωνεις και συ με το οτι ειπα να ζητησω, για αυτη τη φορα να προσπαθησουν να βγαλουν και κανα τιτλο με RTX, ε? 

Όχι, δεν διαφωνώ. Για την ακρίβεια, εάν ο πέτσινος αρχίσει πάλι τα "it just works", θα τον αγνοήσω.

Δεν αρκεί μόνον η αύξηση στις επιδόσεις, πρέπει να δούμε και τίτλους με rtx (αρκετούς για την ακρίβεια και όχι 1-2 παιχνίδια).

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, rofl είπε

Βρε συ ούτε εγώ διαφωνώ απλά λέω ότι δεν είναι θέμα αποκλειστικά του πέτσινου. Βλέπεις τι σαπίλες βγάζουν τα studios. Η Ubisoft το ίδιο game τόσα χρόνια, οι άλλοι πήγαν και βγάλαν το απαράδεκτο port του HZD και οι ανεκδιήγητοι έβγαλαν το FS2020 με DX11, lol. E αν βγαίνουν καινούργια games με DX11 ακόμη, ε καλά κρασιά..

Σημειωτέον ότι και οι Navi 2 θα έχουν RT οπότε σε περίπτωση μη επαρκούς αριθμού RT τίτλων θα φταίει και η Lisa τώρα, σωστά;

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Βρε συ ούτε εγώ διαφωνώ απλά λέω ότι δεν είναι θέμα αποκλειστικά του πέτσινου. Βλέπεις τι σαπίλες βγάζουν τα studios. Η Ubisoft το ίδιο game τόσα χρόνια, οι άλλοι πήγαν και βγάλαν το απαράδεκτο port του HZD και οι ανεκδιήγητοι έβγαλαν το FS2020 με DX11, lol. E αν βγαίνουν καινούργια games με DX11 ακόμη ε καλά κρασιά..

εγω λεω πως η απουσια τιτλων /ή και σημαντικα βελτιωμενων RTX επιδοσεων στο cyberpunk, 

θα με επηρεασει  στην επιλογη της καρτας, και στο αν θα δωσω ή δε θα δωσω προτεραιοτητα στο RTX σα feature.

απολυτα λογικο θελω να πιστευω, και δεν κατηγορω κανενανε κυριο πετσινο.

και τα φιλια μου για σημερα.

Επεξ/σία από rofl
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, rofl είπε

εγω λεω πως η απουσια τιτλων /ή και σημαντικα βελτιωμενων RTX επιδοσεων στο cyberpunk, 

θα με επηρεασει  στην επιλογη της καρτας, και στο αν θα δωσω ή δε θα δωσω προτεραιοτητα στο RTX σα feature.

απολυτα λογικο θελω να πιστευω, και δεν κατηγορω κανενανε κυριο πετσινο.

και τα φιλια μου για σημερα.

Ε εντάξει εδώ συμφωνούμε. Αυτό το έχω πει και εγώ εδώ παλιότερα, ότι αν δεν βγούνε μαζικά RT τίτλοι καλύτερα να κάτσω με την 2060 μέχρι να χρειάζεται medium settings για 1080p/60..

14 λεπτά πριν, DEADLAZARUS είπε

Όχι, δεν διαφωνώ. Για την ακρίβεια, εάν ο πέτσινος αρχίσει πάλι τα "it just works", θα τον αγνοήσω.

To "it just works" πάντως ισχύει κάποιες φορές. 4 χρόνια σχεδόν που έχω NVIDIA δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με τίποτα άλλο παρά να κάνω εγκατάσταση τους νέους drivers μία φορά το μήνα και τέλος..

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Εγώ μιλάω για κάρτες που έχουν την ίδια τιμή για να έχουμε μία σταθερά. Άλλωστε αυτό ενδιαφέρει τους καταναλωτές. Η μόνη μου αλληλεπίδραση με την AMD ή τον πέτσινο είναι τα λεφτά που τους δίνω..

Αν το πάμε στα ίδια λεφτά τότε η NVIDIA με τις Turing δεν έδωσε τίποτα στα ίδια λεφτά. 🙄

RTX2080 στα ίδια λεφτά με την 1080Ti είχε ίδιες επιδόσεις, η 2070 με παραπάνω  λεφτά από την 1070Ti είχε ένα 15% παραπάνω επιδόσεις και η 2060 είχε ένα 20% πάνω επιδόσεις  από την 1070 στα ίδια περίπου λεφτά.   

• Like 2
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Αν το πάμε στα ίδια λεφτά τότε η NVIDIA με τις Turing δεν έδωσε τίποτα στα ίδια λεφτά. 🙄

RTX2080 στα ίδια λεφτά με την 1080Ti είχε ίδιες επιδόσεις, η 2070 με παραπάνω  λεφτά από την 1070Ti είχε ένα 15% παραπάνω επιδόσεις και η 2060 είχε ένα 20% πάνω επιδόσεις  από την 1070 στα ίδια περίπου λεφτά.   

E ναι η NVIDIA είναι ο αντίχριστος. Λέω για τις Navi που έπαθαν όλοι παράκρουση πέρυσι το καλοκαίρι λες και έδωσε και εγώ δεν ξέρω τι. Και οι Navi είναι ακριβές γι' αυτό που προσφέρουν (π.χ. 5700XT vs 2060S)..

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

E ναι η NVIDIA είναι ο αντίχριστος. Λέω για τις Navi που έπαθαν όλοι παράκρουση πέρυσι το καλοκαίρι λες και έδωσε και εγώ δεν ξέρω τι. Και οι Navi είναι ακριβές γι' αυτό που προσφέρουν (π.χ. 5700XT vs 2060S)..

H παράκρουση που πάθαμε όλοι ήταν για τα λεφτά και όχι για τις επιδόσεις, όλοι λέγαμε ότι είναι ακριβές, δεν θυμάμαι κανέναν να είπε το αντίθετο. 😉

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

H amd περα απο τις καλυτερες επειδοσεις εδεινε και 2 παιχνιδια ομως ( η 1 + 3μηνο gamepass ,αναλογα την περιοδο) .Επισης κανενας δεν επαθε παρακρουση , απλα ηταν πιο συμφερων απο τις αντιστοιχες nvidia . Mην ξεχναμε οτι οταν βγηκαν αυτες οι καρτες το dlss ηταν χειροτερο απο απλο upscaling και το rt ειχε μπει ελαχιστα(το δευτερο ακομα ισχυει ) . Κατα αλλα ουτε αυτες ηταν στην τιμη που θα επρεπε. 

• Like 1
Δημοσ.

Συγνώμη αλλά εγώ πήρα 5700XT με 380 ευρώ και κάποιοι τις πήραν ακόμα χαμηλότερα σε black friday κτλ, την ελάχιστα καλύτερη 2070 super κάτω από 500 δε την έβρισκες ποτέ, συνήθως μια αποδεκτή υλοποίηση είχε 550+. Που την είδατε την ίδια τιμή;  Με MSRP 400$ πωλείται σταθερά κοντά και κάτω από 400 ευρώ ενώ η 2070 Super με MSRP 500$ πωλείται σταθερά πάνω από 500 ευρώ. Ακόμα και η 2060 Super που είναι σαφώς χειρότερη από 5700xt, κάτω από 410 δε την βρίσκεις. Δηλαδή τι έπρεπε να κάνει η AMD, να δώσει την 5700XT 250 ευρώ; Είναι ουσιαστικά 30% φθηνότερη από την 2070 Super με 5-6% χειρότερη απόδοση.

• Like 9
Δημοσ.

Πισω στο 2018 δεν θυμαμαι ουτε μια υλοποιηση των RTX καρτων να βγηκε με τα θεματα που ειδαμε στις 5700xt(msi evoke,asus tuf,xfx thic κλπ)ή στις vega.

Αρα λογικο και αναμενομενο να επεσαν οι τιμες στις 5700xt.Τι περιμενατε,να κρατησει τιμες ή να ανεβουν με τα γνωστα θεματα των drivers με μαυρες οθονες?

Και δεν ειναι μονο η καλυτερη λειτουργια των drivers.

Ειναι και οι ιδιες οι υλοποιησεις που ειναι πιο καλες σε nvidia μερια καλως ή κακως.

Αλλο παραδειγμα ειναι και οτι στην nvidia οι περισσοτερες εταιρειες μεχρι και παραπανω εγγυηση προσφερουν.

Τελος μην ξεχνατε οτι οι nvidia καρτες αυτη την στιγμη εχουν και καλυτερη υποστηριξη σε monitor (Freesync και Gsync).

Το συνολικο πακετο πληρωνεις,οχι μονο ποια ειναι 5-10% μπροστα απο την αλλη.

• Like 2
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Πισω στο 2018 δεν θυμαμαι ουτε μια υλοποιηση των RTX καρτων να βγηκε με τα θεματα που ειδαμε στις 5700xt(msi evoke,asus tuf,xfx thic κλπ)ή στις vega.

PlasticGenuineFawn-small.gif

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Fulgore είπε

Αρα λογικο και αναμενομενο να επεσαν οι τιμες στις 5700xt.Τι περιμενατε,να κρατησει τιμες ή να ανεβουν με τα γνωστα θεματα των drivers με μαυρες οθονες?

Και δεν ειναι μονο η καλυτερη λειτουργια των drivers.

Ειναι και οι ιδιες οι υλοποιησεις που ειναι πιο καλες σε nvidia μερια καλως ή κακως.

Αλλο παραδειγμα ειναι και οτι στην nvidia οι περισσοτερες εταιρειες μεχρι και παραπανω εγγυηση προσφερουν.

Τελος μην ξεχνατε οτι οι nvidia καρτες αυτη την στιγμη εχουν και καλυτερη υποστηριξη σε monitor (Freesync και Gsync).

Το συνολικο πακετο πληρωνεις,οχι μονο ποια ειναι 5-10% μπροστα απο την αλλη.

Οποίος πήρε navi μαζί με παιχνίδια, ειδικά όταν έβγαζε προσφορές κατά καιρούς,και δεν είχε θέματα με drivers, βγήκε κερδισμένος κατά 100-150 ευρώ από το να έπαιρνε την αντίστοιχη nv.και σ' αυτή την κατηγορία τιμής το ποσό αυτό δεν είναι διόλου ευκαταφρονητο. Επισης η 5700 πχ έχει και 2gb επιπλέον από την 2060 με την οποία είχαν ίδια τιμή πάνω κάτω,ενώ μάλιστα η 2η  ειναι κατώτερων επιδόσεων.

Μιλάω καθαρά για καθαρό perfomance παραμερίζοντας dxr και dlss.οποιος ηθελε αυτά τα δυο καλά έκανε και επέλεξε nv

Επεξ/σία από billeiros
  • Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...