Προς το περιεχόμενο

Nvidia RTX3000 Series (Ampere)

holy grail
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr,

Συνέχεια εδώ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

5 ώρες πριν, noFEARgr είπε

Έχει σχέση και το τροφοδοτικό παντως στο coil whine . Από τοτε που  άλλαξα σε Corsair rmx ,3 κάρτες που έβαλα πάνω καμία δεν είχε, πριν σχεδόν όλες έκαναν έστω και λίγο  

Αυτό ακριβώς. Με κάθε corsair που δοκίμασα είχα coil Whine. Πήρα Evga και τέλος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 18,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

10 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Αν δεν γινει mainstream το RT(κοινως να το υποστηριζουν μεχρι και οι φθηνοτερες καρτες και αρα να υποστηριζεται απο το μεγαλυτερο μεριδιο των κατοχων),δεν προκειται να υπαρξει σοβαρη υποστηριξη.

Ε σε 2000 χρόνια τότε :P

Απο την στιγμή που έχουμε ήδη κάρτες 2080ti με κοντά στα 400w γιατί ανησυχείτε για την κατανάλωση; είπαν τίποτα για 500w+;

9 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Ε σε 2000 χρόνια τότε :P

Αυτο εξαρταται απο τις φθηνοτερες Ampere(και amd)καρτες αν θα το  υποστηριζουν ή οχι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Αυτο εξαρταται απο τις φθηνοτερες Ampere(και amd)καρτες αν θα το  υποστηριζουν ή οχι.

Κάτι είχε ακουστεί ότι θα είναι όλες RTX οι Ampere αλλά μου φαίνεται τραβηγμένο ακόμη και η αντίστοιχη 1650 να έχει RT. Ή και να έχουν θα είναι του κ@λου ίσα ίσα για να λέει ο Jensen ότι έχουν..

Επεξ/σία από Επισκέπτης

50 λεπτά πριν, Acmilangr2 είπε

Απο την στιγμή που έχουμε ήδη κάρτες 2080ti με κοντά στα 400w γιατί ανησυχείτε για την κατανάλωση; είπαν τίποτα για 500w+;

Η 2080ti ειναι rated 250w ασχετως αν η Kingpin παει 400w+. Αν ξεκινησει rated στα 350w (+100w) αυτο ισοδυναμει με μεγαλυτερη θερμοτητα και εκτος αν το FE cooler ειναι out of this world σε αποδοση και θορυβο, θα εχεις εκτος την αυξημενη θερμοκρασια και αυξημενο θορυβο.

Τα παραπανω για air cooled. Οποιος ειναι σε νερο δεν ασχολειται εκτος αν θελει να βαλει 2-3 και να τις δουλευει 100% για 12ωρα+ καθε μερα (που εκει παιζει ρολο και η καταναλωση σαν Watt)

On another note

F1 2020 gets NVIDIA DLSS support

Μακαρι να γινει στανταρ αυτο, ειναι πρακτικα πολυ πιο χρησιμο απο το RT

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, malakudi είπε

Θα συμφωνήσω γενικά με τον @Coppermine, αλλά υπάρχει και μία ευθύνη της nVidia, όλοι θυμόμαστε στο launch των RTX τα slides με το πόσα παιχνίδια θα έχουν RTX και DLSS "very soon". Τελικά πόσα από αυτά ήταν αλήθεια; Το διαφήμισε σαν game changer το RTX και σαν λόγο της διαφοράς τιμής, σε αυτό το κομμάτι λοιπόν απέτυχε. Αν έμενε απλώς στην παρουσίαση της νέας τεχνολογίας χωρίς να διαφημίζει τίτλους που τελικά δεν πήραν RTX ή άργησαν πολύ να το πάρουν, κι αν φυσικά δε χρέωνε +100 ως +200 ευρώ αυτή τη νέα τεχνολογία, δε θα έλεγε κανείς τίποτα.

Αυτό ακριβώς.το hype που είχαν δημιουργήσει τεχνιεντως ήταν τεραστιο και δεν ήταν λίγοι αυτοί που αγόρασαν rtx μόνο για αυτο το λόγο.δεν είναι ολοκληρωτική ευθύνη της nv βέβαια καθώς άλλοι δημιουργούν τα παιχνίδια.αλλα κάποιος που θέλει να χει το τελευταίο και ανώτερο προιον (αρρωστακια είμαστε) ένιωθε ότι θα έμενε απ' έξω από το πάρτυ του rtx και θα έβλεπε πολύ λιγότερα στα games...

Επεξ/σία από billeiros
  • Like 2

Η κατάσταση όπως δείχνει αυτή τη στιγμή είναι για wait 4 2021, ειδικά στο mainstream. Όποιος πάρει κάρτα και από τους 2 φέτος, θα τις ακριβοπληρώσει τζάμπα. Αφήστε τα ξαδερφοανιψάκια να φαν στα μούτρα τους το reality check (εκτός αν έχουμε πάλι κανένα mining boom) μετά το launch από τις κονσόλες και την συρρίκνωση της αγοράς λόγω των οικονομικών συνθηκών που διαμορφώνονται από την πανδημία.

Υ.Γ. Αν η ανιψούλα βγάλει κανένα λαγό από το πουθενά και τα 8nm της Sammy αποδειχτούν σαπίλα, τον βλέπω τον πέτσινο άρον άρον στο 6μηνό με retooling γονυπετή στην TSMC και θα γελάσει κάθε πικραμένος 3090 ρουφήχτρας.😁

• Like 7

H πραγματικότητα είναι ότι το RTX στη σειρά 2ΧΧΧ είναι κλασσικό παράδειγμα του πώς αδικούνται οι early adopters, οι οποίοι επένδυσαν πολλά λεφτά για τεχνολογία που έμεινε underutilized.

Μου θυμίζει εποχές των πρώτων τετραπύρηνων intel (Q6600) που ο κόσμος τους αγόραζε με το σκεπτικό ότι θα έρχονταν games που θα εκμεταλλεύονταν τους 4 πυρήνες.

Δεν είναι ομοιότητα 1 προς 1, αλλά καταλαβαίνετε τί θέλω να πώ.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Ο πέτσινος γιατί δεν φτιάχνει στα 7nm της TSMC τις Ampere όπως η AMD;

Γιατί το έπαιζε δύσκολος και τον πρόλαβε η Amd,την υποτίμησε κιόλας κ αναγκαστικά πήγε στη Samsung.Αν το έχω καταλάβει σωστά,το σκεπτικό ήταν οι top σε tmsc και κάποιες σε Samsung,αλλά έφαγε αγγουράκι

Επεξ/σία από Matrix7

1 λεπτό πριν, panther_512 είπε

H πραγματικότητα είναι ότι το RTX στη σειρά 2ΧΧΧ είναι κλασσικό παράδειγμα του πώς αδικούνται οι early adopters, οι οποίοι επένδυσαν πολλά λεφτά για τεχνολογία που έμεινε underutilized.

Μου θυμίζει εποχές των πρώτων τετραπύρηνων intel (Q6600) που ο κόσμος τους αγόραζε με το σκεπτικό ότι θα έρχονταν games που θα εκμεταλλεύονταν τους 4 πυρήνες.

Δεν είναι ομοιότητα 1 προς 1, αλλά καταλαβαίνετε τί θέλω να πώ.

Κάτι αρχίζει και γίνεται με το DLSS τουλάχιστον..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και αν το μεγάλο navi είναι με καλύτερες επιδόσεις από 3080 και παίξει σε ανταγωνιστική τιμή τότε θα αναγκάσει και την πράσινη να ρίξει την τιμή και της 3090 ακόμη.δε μπορεί πχ να κοστίζει 800 ευρώ η 3080,800 το big navi με 20% πάνω επιδόσεις(λέμε τώρα) και η 3090 με 20% πάνω να φτάνει στα 1500. εγω θα κάνω υπομονή πάντως μέχρι και αρχές του άλλου ετους και λίγο πιο ύστερα αν χρειαστει καθώς την φάγαμε με την ti τώρα.και να χάσει πολύ την αξία της θα μπει στο 2ο πισι αν δεν αξίζει να τη δώσω για καλή τιμή.μια χαρά με καλυπτει για την ωρα.επειδη είμαι αρρωστακι έτσι κι αλλιώς θα κάνω τη μεταβαση.εξαλλου αν αγοράσεις day one χάνεις λεφτά από κει καθώς οι τιμές φρονω ότι θα εξορθολογιστουν μέχρι τότε λόγω της κυκλοφορίας των καρτών και των δύο εταιριών αλλά και του αναμενόμενου price drop στα μαγαζια.μια η άλλη είναι.τι να την έδινα 800-850 πριν κάνα δυο μήνες.τι 600-700 ξέρω γω.που δε θα τη δώσω αλλά λέμε τωρα

Επεξ/σία από billeiros
  • Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...