Προς το περιεχόμενο

Nvidia RTX3000 Series (Ampere)

holy grail
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr,

Συνέχεια εδώ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

8 ώρες πριν, narta είπε

Η 1080ti είχε αλλάξει hardware configuration 1 μέρα πριν ανακοινωθεί και πιστεύετε ότι οι τιμές που ακούγονται είναι τελικές;

Εγώ βλέπω έναν περσινό να βιάζεται να βγάλει κάρτες στην αγορά όσο πιο γρήγορα γίνεται πράγμα πρωτοφανές. Η κόκκινοι δεν έχουν διαρρεύσει τίποτα. 

Βρωμάει αρπαχτη. 

Υ.Γ. 3slot καρτα founders με 12pin rated 600w. Samsung 8nm ρουφηχτρα-θερμαστρα combo μου κανει

Αυτό σκέφτομαι και εγώ , 3090 μπορεί να μη έχει η AMD αλλά από εκεί και κάτω θα έχει καλές απαντήσεις λίγο αργότερα. Βάλε ότι τα κοσνσολοπορτακια κλείνουν την ψαλίδα (όλο και καλύτερα δουλεύουν τα AMD στους τελευταίους τίτλους ).  Και..

Αναγκαστικά η Nvidia θα τις αντικαταστήσει σχετικά γρήγορα αυτές που θα βγάλει τώρα .. 

Οι "enthusiastic" θα τις αλλάζουν σαν τα πουκάμισα τις κάρτες φέτος 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ας βγαλει μια καρτα επιπεδου 2080ti  16GB+ σε λογικη τιμη και θα με κανει πελατη.

Θερμαστρα δεν με απασχολει θα μπει νερο. Αλλα καταναλωση δεν θελω, δεν αλλαζω psu για gpu 💩

7 λεπτά πριν, narta είπε

Ας βγαλει μια καρτα επιπεδου 2080ti  16GB+ σε λογικη τιμη και θα με κανει πελατη.

Θερμαστρα δεν με απασχολει θα μπει νερο. Αλλα καταναλωση δεν θελω, δεν αλλαζω psu για gpu 💩

Θα μου έκανε έκπληξη αν η εν λόγω κάρτα θα είχε και λογική τιμή. Το gpu τμήμα της AMD δεν παίρνει πρωτοβουλίες, απλά αντιγράφει την πολιτική της NVIDIA. Είδαμε την 5700xt, ίδια τιμή και επιδόσεις με την 2070, χωρίς RT και με 3 καρότσες προβλήματα. Αστεία πράματα 

• Confused 2

Μόλις τώρα, CometRyzen είπε

Θα μου έκανε έκπληξη αν η εν λόγω κάρτα θα είχε και λογική τιμή. Το gpu τμήμα της AMD δεν παίρνει πρωτοβουλίες, απλά αντιγράφει την πολιτική της NVIDIA. Είδαμε την 5700xt, ίδια τιμή και επιδόσεις με την 2070, χωρίς RT και με 3 καρότσες προβλήματα. Αστεία πράματα 

Δεν μιλαω για τους κοκκινους.

To gpu τμημα των κοκκινων, βρισκεται στην ιδια θεση που βρισκοταν το cpu τμημα προ Ryzen. Θελει απεγνωσμενα marketshare για να εχει λογο υπαρξης. Για να το αποκτησει θα δωσει ωμη δυναμη σε χαμηλες τιμες, δεν υπαρχει αλλος τροπος. Αν τα κανει πλακακια με τον πετσινο και δωσουν ιδιες επιδοσεις σε λιγο καλυτερη τιμη, γιατι να τους επιλεξεις εχωντας το παραδειγμα του απαραδεκτου software στις 5700 series? 

Αν αποφασισουν να κινηθουν σε τιμες πετσινου με λιγο καλυτερο προιον ή λιγο καλυτερη τιμη με υποδεεστερο προιον, πολυ απλα το κλεινουν το μαγαζακι και αφωσιόνονται στα x86. Αν χασουν το gpu market και ο πετσινος παρει την ARM και κατα συνεπεια θα βγαζει ΑΙΟ servers χωρις την αναγκη να βαζει επεξεργαστες EPYC, θα φανε και απο ακει χασουρα.

Σταματηστε να βλεπετε μονολιθικα και αποκλειστικα τις gaming gpu σαν ανεξαρτητο κομματι μια εταιριας που δεν επιρεαζεται απο οτιδηποτε αλλο.

• Like 1

Μα είχε την ευκαιρία της ζωης της με τις ανεμικες Turing να πάρει marketshare και την κλωτσησε. Και λογω τιμολόγησης και λόγω software support. Τωρα πάει, πέταξε το πουλάκι κατά την άποψή μου. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

24 λεπτά πριν, CometRyzen είπε

Μα είχε την ευκαιρία της ζωης της με τις ανεμικες Turing να πάρει marketshare και την κλωτσησε. Και λογω τιμολόγησης και λόγω software support. Τωρα πάει, πέταξε το πουλάκι κατά την άποψή μου. 

Καλά ας φτιάξει κανά driver για να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου, γτ κανείς δεν πρόκειται να δώσει ακόμα και 600 ευρώ για 2080 TI επιδόσεις αν οι drivers είναι μάπα. Πρέπει να καταλάβει ότι όσο καλό hardware και να βγάλει, η εμπειρία χρήσης μένει στον άλλο και όχι η αρχιτεκτονική. Ας το κάνει αυτό και το πουλάκι μπορεί να παραμείνει στο κλουβί και να γίνει και χήνα.

Επεξ/σία από Grisos
  • Like 3

28 λεπτά πριν, CometRyzen είπε

Οταν ηταν σε φαση σχεδιασμου του αντιπαλου turing θελανε να διωξουνε τον Raja (ο οποιος πηγε Intel και εδιωξε Keller και Murthy γιατι θελει να γινει CEO) και για αυτο βγαλανε half baked CGN+RDNA combo της καταστροφης με προβλήματικο software. 
Τωρα η αρχιτεκτονικη ειναι καθαρη και εχει ξεκαθαρο plan. 

ΘΑ δουμε.

• Like 3

2 λεπτά πριν, narta είπε

Οταν ηταν σε φαση σχεδιασμου του αντιπαλου turing θελανε να διωξουνε τον Raja (ο οποιος πηγε Intel και εδιωξε Keller και Murthy γιατι θελει να γινει CEO) και για αυτο βγαλανε half baked CGN+RDNA combo της καταστροφης με προβλήματικο software. 
Τωρα η αρχιτεκτονικη ειναι καθαρη και εχει ξεκαθαρο plan. 

ΘΑ δουμε.

Καλά μαζί σου εγώ. Μακάρι. Ληστρικες πολιτικές τύπου 2χιλιαρου από nvidia δεν με ψήνει να στηρίξω 

Στις 22/8/2020 στις 7:10 ΠΜ, LIGHT1NG είπε

πιο πιθανό το μέγεθος να είναι για την τεράστια ψύκτρα που θα έχει μέσα διότι μυρίζει 400+ watt.... 

και επίσης ακριβό παστέλι θα είναι... 

αν δεν κάνω λάθος θα είναι pcie 4.0 οι "φτωχομπινέδες" θα το αξιοποιήσουν με Χ570/Β550 κρίμα που οι "πλούσιομπινεδες" θα πρέπει να περιμένουν για Ζ590 και κάποιον επεξεργαστή με άλλο ένα 14+++++++ από πίσω. 

Και που να βγάλουν λέει τη Ζ590. Καθόλου απίθανο  να της έχουν φορέσει και αυτής ανεμηστηράκι ! Ωρε μάνα μου θα κλάψουμε από τα γέλια.   

44 λεπτά πριν, CometRyzen είπε

Σχετικά με την τιμολόγηση δεν έχουμε ιδέα τι δυνατότητες παραγωγής είχε κ έχει η amd . Έστω ότι έδινε 5700xt με 300 , η ζήτηση θα αυξανόταν προφανώς, η amd θα μπορούσε να καλύψει τη ζήτηση ? Δε ξέρω να απαντήσω απλά υποθέτω ότι στην amd ξέρουν καλύτερα .

Θες market share ? - Ναι θέλω . Το έχεις από παραγωγή / δίκτυο διανομής / προμηθευτές πρώτων υλών / οτιδήποτε άλλο που δε μπορώ να σκεφτώ ? - Όχι . Τότε πουλά λιγότερες gpu με περισσότερο κέρδος ανά τεμάχιο . 

Για αυτό το λόγο δε βασιζομαι στην Amd για γερό ανταγωνισμό / πόλεμο τιμών . Μακάρι να το κάνει βέβαια αλλά δε το βλέπω

Στις 22/8/2020 στις 11:51 ΠΜ, Arkin είπε

Μαζί με την αγορά μιας 3090 ο πέτσινος θα δίνει δώρο και το παρακάτω για την προστασία από την παντόφλα της γυναίκας 

IMG_0120.jpg

Αυτό δεν κάνει καλή δουλειά. Το από κάτω κάνει. Σε προστατεύει από την γυναίκα....αλλά και από την κάρτα.

c3fe953590046dd0f1b3f8760e09ca6a_XL.jpg

Μόλις τώρα, BlueAverage είπε

Αυτό δεν κάνει καλή δουλειά. Το από κάτω κάνει. Σε προστατεύει από την γυναίκα....αλλά και από την κάρτα.

c3fe953590046dd0f1b3f8760e09ca6a_XL.jpg

Spoiler

115925513_stsmall507x507-pad600x600f8f8f8_u12.jpg.32f732bfdfe046c7332640d173259676.jpg

1 λεπτό πριν, yiannis1991 είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

115925513_stsmall507x507-pad600x600f8f8f8_u12.jpg.32f732bfdfe046c7332640d173259676.jpg

Και γω μαζί σου.

Ολα τέζα. full ultra extreme.

Αλλά να παθαίνεις και θερμοπληξία δίπλα στο πισι?

Αυτές οι κάρτες είναι να έχεις κανένα μπάρμπα με χασαποταβέρνα,

να σε αφήσει να βάλεις ένα τραπεζάκι μέσα στο μεγάλο το ψυγείο και να την αράξεις με το πισί εκεί και να παίζεις. Και γαμώ θα ήτανε. ψωμι τυρί σαλάμι μπύρες και νεράκι. Αρχοντας.

Οι 2080Ti τι TDP έχουν; Γύρω στα 300 δεν έχουν; Και ήδη κάτι coolers τύπου strix είναι overkill αφού τις κρατάνε κάτω από 70 με φυσιολογικές ambient. Ε η 3090 και να τρέχει στους 75 ξέρω 'γω τι πειράζει; Δεν θα πάθει κάτι.. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...