Προς το περιεχόμενο

Nvidia RTX3000 Series (Ampere)

holy grail
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr,

Συνέχεια εδώ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

13 λεπτά πριν, narta είπε

Τα τμηματα marketing εχουν κανει επικες μ....κιες. δειτε τι εκανε η Intel την τελυταια τριετια. Απο 90% αγορα και αυξησεις 5% καθε χρονο δινει πυρηνες με το κιλο (σε σχεση με πριν) σε τιμες σχετικα φυσιολογικες. Ο πετσινος περσι με το "RTX ON" ξαφρισε πορτοφολια επειδη οι απεναντι πετουσαν χαρταετο με το Raja να ασχολειται με τα γκομενακια και οχι με τις gpu λεγοντας @@ριες "poor volta". Εχουμε δειγμα τι κανει το RDN2. Σε apu με περιορισμενο thermal headroom βγαζει 12tf. Ανταγωνισμος θα υπαρξει. Μπορει οχι στην 3090 αλλα απο 3080 και κατω θα τις παιξουν με σκοπο το marketshare. 

Αν και προσωπικα πιστευω οτι η 3090 ειναι απλα full GA102 με συμβατικη ονομασια μονο και μονο για να πει ο πετσινος οτι εχει το perf crown στο gaming, επειδη τα 8nm την Samsung θελουν ρευμα και παλι δεν ακουνε σε συχνοτητες.

Edit: Επισης η φημη για την τιμη στην Κινα ($1700-$2000) πρεπει να συνyπολογισθει οτι και τωρα η 2080ti καπου εκει στοιχιζει (14000 CNY). Αρα ειναι πιθανο ολο αυτο το πανηγυρακι απλα να λεει οτι η 3090 θα τιμολογηθει σαν 2080ti

Απόκρυψη περιεχομένων

LxaSwVJ.jpg

Πόσο κοστίζει στη Κίνα αυτή τη στιγμή η 2080ti δε νομίζω ότι έχει σχέση , μπορεί να είναι θέμα διαθεσιμότητας. Αν μιλαγες για τιμή της 2080ti όταν πρωτοκυκλοφόρησε εκεί ναι , θα είχαμε κάποιο θέμα συζήτησης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 18,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, narta είπε

Edit: Επισης η φημη για την τιμη στην Κινα ($1700-$2000) πρεπει να συνyπολογισθει οτι και τωρα η 2080ti καπου εκει στοιχιζει (14000 CNY). Αρα ειναι πιθανο ολο αυτο το πανηγυρακι απλα να λεει οτι η 3090 θα τιμολογηθει σαν 2080ti

Απόκρυψη περιεχομένων

Αυτό εννοώ. Ότι ίσως ο αντικαταστάτης της  2080 να είναι στη πραγματικότητα η 3090 (όχι η 3080) και  μετά να ρίξουν και στην αγορά μια 3090 ti, όπως αντίστοιχα έπραξε και η ιντελ με i7-i9. Έτσι έχει νόημα η εισαγωγή ενός νέου tier στη γκάμα των προιόντων.

Επεξ/σία από Darthvader

3 λεπτά πριν, Darthvader είπε

Αυτό εννοώ. Ότι ίσως ο αντικαταστάτης της  2080 να είναι στη πραγματικότητα η 3090 (όχι η 3080) και  μετά να ρίξουν και στην αγορά μια 3090 ti, όπως αντίστοιχα έπραξε και η ιντελ με i7-i9. Έτσι έχει νόημα η εισαγωγή ενός νέου tier στη γκάμα των προιόντων.

Και δώρο μαζί πετρέλαιογεννητρια αφού θα είναι ακόμα μεγαλύτερος πυρήνας. Εδώ η 3080 είναι 300+ watt ρουφήχτρα.😁

υπομονή 2 βδομάδες ακόμα ή παστελια ή συμβόλαια για την ΔΕΗ με χαμηλότερο ρεύμα θα δώσει... αλλα λογικά η 3070 ή η 3070ti θα πρέπει να είναι δυνατότερη από την 2080ti αλλιώς δεν θα αξίζει το upgrade πόσο μάλλον για το RT... 

43 λεπτά πριν, nickk0kkav είπε

Πόσο κοστίζει στη Κίνα αυτή τη στιγμή η 2080ti δε νομίζω ότι έχει σχέση , μπορεί να είναι θέμα διαθεσιμότητας. Αν μιλαγες για τιμή της 2080ti όταν πρωτοκυκλοφόρησε εκεί ναι , θα είχαμε κάποιο θέμα συζήτησης

Οι τιμες gpu παντα εχουν σχεδον 30% ανατιμηση στην Κινα.

Δεν ξέρω αν έχει απαντηθεί πιο πίσω (δεν έχω πολύ χρόνο να κοιτάξω), αλλά η RTX Titan θα αντικατασταθεί με άλλη Titan, ή στην θέση της θα έρθει η 3090; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, ELMastas είπε

Αν δεν δούμε δυνατότητες και να δίνουν πραγματικό 4Κ στα 120hz με full ray tracing 

Η 2080Ti δίνει σε μέσο όρο 4Κ30 αυτή τη στιγμή με full raytracing κι εσύ ζητάς 4Κ120... Δηλαδή τις Ampere τις θες να είναι πάνω κάτω 4x πιο ισχυρές από Turing (και υποθέτω χωρίς 4x αύξηση τιμής)!!

Εντάξει κι εγώ δεν θα έλεγα όχι και σε 10x φορές αλλά μήπως να προσγειώσουμε λιιιιιγο τις απαιτήσεις μας στην πραγματικότητα? Θα τα διαβάσει αυτά ο πέτσινος και θα τρέχει γυμνός φωνάζοντας στους δρόμους της California...

Επεξ/σία από D.Luffy

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, D.Luffy είπε

Εντάξει η 2080Ti δίνει σε μέσο όρο 4Κ30 αυτή τη στιγμή με full raytracing κι εσύ ζητάς 4Κ120... Δηλαδή τις Ampere τις θες να είναι πάνω κάτω 4x πιο ισχυρές από Turing (και υποθέτω χωρίς 4x αύξηση τιμής)!!

Εντάξει κι εγώ δεν θα έλεγα όχι και σε 10x φορές αλλά μήπως να προσγειώσουμε λιιιιιγο τις απαιτήσεις μας στην πραγματικότητα? Θα τα διαβάσει αυτά ο πέτσινος και θα τρέχει γυμνός φωνάζοντας στους δρόμους της California...

Κανένα παιχνίδι δεν έχει full RT. Με 1-2 εφέ γονατίζει η κάρτα, και στο Watch_Dogs Legion προσγειώθηκε στο 1080P sub-60 FPS με RTX. Cyberpunk 2077 μία απ' τα ίδια αλλά εντάξει σ' αυτό δικαιολογείται πες έχει 5 RT effects.

Επεξ/σία από Psycho_Warhead

2 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Κανένα παιχνίδι δεν έχει full RT. Με 1-2 εφέ γονατίζει η κάρτα, και στο Watch_Dogs Legion προσγειώθηκε στο 1080P sub-60 FPS με RTX. Cyberpunk 2077 μία απ' τα ίδια αλλά εντάξει σ' αυτό δικαιολογείται πες έχει 5 RT effects.

Ε ναι φαντάσου δηλαδή τι περιμένουν μερικοί να δούνε με τις Ampere. Το hype μου φαίνεται το έχουμε πάει σε άλλο γαλαξία.

Μόλις τώρα, D.Luffy είπε

Ε ναι φαντάσου δηλαδή τι περιμένουν μερικοί να δούνε με τις Ampere. Το hype μου φαίνεται το έχουμε πάει σε άλλο γαλαξία.

Στο RT θα είναι μέχρι και 4x πάνω λένε, θα δούμε..Αυτό σημαίνει ότι θα μειωθεί αρκετά το performance hit με RTX. Το 4Κ/120 εννοείται θα παραμείνει όνειρο θερινής νυκτός.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Το 4Κ/120 εννοείται θα παραμείνει όνειρο θερινής νυκτός.

Ούτε καν με σκέτο rasterization δεν νομίζω να δούμε τέτοια νούμερα σε "next-gen" games. Σε μερικά σχετικά απλά και well optimized τωρινά ίσως.

Επεξ/σία από D.Luffy
  • Like 1

Μόλις τώρα, D.Luffy είπε

Ούτε καν με σκέτο rasterization δεν νομίζω να δούμε τέτοια νούμερα σε "next-gen" games. Σε μερικά σχετικά απλά και well optimized τωρινά ίσως.

Προφανώς. Οριακή θα είναι για το 4k / 60. Μιλάμε για τέρμα settings πάντα. 

9 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Στο RT θα είναι μέχρι και 4x πάνω λένε, θα δούμε..Αυτό σημαίνει ότι θα μειωθεί αρκετά το performance hit με RTX. Το 4Κ/120 εννοείται θα παραμείνει όνειρο θερινής νυκτός.

Παίζω Pes 2020 σε 4k/120fps. 

Και Fifa 20

Και pcman

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...