Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr,

Συνέχεια εδώ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Vsrs7 είπε

Άντε βρες 3070 με 730€...

Πάλι ανέβηκαν οι τιμές. Έτσι όπως πάει θα λέμε και ευχαριστώ στα 1000€

Ε όχι να πούμε κι ευχαριστώ!

Είδος πολυτελείας είναι (όχι μόνο τώρα, και πριν το μπαμ ίσχυε αυτό), άμα δε σε νοιάζει το οικονομικό τα σκας και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Επίσης αν είσαι enthusiast τα σκας. Αν χρειάζεσαι και για δουλειά τα σκας. 

Για οτιδήποτε άλλο, εφόσον σε νοιάζει το οικονομικό ή/και δε γουστάρεις την όλη φάση και αισθάνεσαι ότι σε πιάνουν κώτσο, απλά δεν τα σκας και ζεις χωρίς.

Προσωπικά συνεχίζω να μη λέω κι ευχαριστώ που την πήρα στα 630€ την 3070, απλά είπα το εξής: γουστάρω να παίξω το cp2077 (και κάποια άλλα) με RT, οπότε πούλησα το παλιό σύστημα, τσοντάρισα κι άλλα και την πήρα κι αυτήν και τον 5600x.

Συνειδητή επιλογή όμως έχοντας πλήρη επίγνωση των οικονομικών μου και των θέλω μου.

Δεν είναι να μας πιάνει μανία.

• Like 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, vins είπε

Ε όχι να πούμε κι ευχαριστώ!

Είδος πολυτελείας είναι (όχι μόνο τώρα, και πριν το μπαμ ίσχυε αυτό), άμα δε σε νοιάζει το οικονομικό τα σκας και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Επίσης αν είσαι enthusiast τα σκας. Αν χρειάζεσαι και για δουλειά τα σκας. 

Για οτιδήποτε άλλο, εφόσον σε νοιάζει το οικονομικό ή/και δε γουστάρεις την όλη φάση και αισθάνεσαι ότι σε πιάνουν κώτσο, απλά δεν τα σκας και ζεις χωρίς.

Προσωπικά συνεχίζω να μη λέω κι ευχαριστώ που την πήρα στα 630€ την 3070, απλά είπα το εξής: γουστάρω να παίξω το cp2077 (και κάποια άλλα) με RT, οπότε πούλησα το παλιό σύστημα, τσοντάρισα κι άλλα και την πήρα κι αυτήν και τον 5600x.

Συνειδητή επιλογή όμως έχοντας πλήρη επίγνωση των οικονομικών μου και των θέλω μου.

Δεν είναι να μας πιάνει μανία.

Άριστος! Το pc gaming ήταν ανέκαθεν ακριβό χόμπι απλά τώρα λόγω συγκυριών έχει γίνει ακόμη πιο ακριβό. Αλλά φθηνό δεν ήταν ποτέ. Όπως ακριβό είναι το ski, το mountain bike, τα ταξίδια, το κυνήγι κτλ, αλλά δεν είδα κανέναν να κλαίγεται γι' αυτά. Μόνο τα βιβλία και το ψάρεμα με πετονιά στο λιμάνι ξέρω 'γω, είναι φθηνά..

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Άριστος! Το pc gaming ήταν ανέκαθεν ακριβό χόμπι απλά τώρα λόγω συγκυριών έχει γίνει ακόμη πιο ακριβό. Αλλά φθηνό δεν ήταν ποτέ. Όπως ακριβό είναι το ski, το mountain bike, τα ταξίδια, το κυνήγι κτλ, αλλά δεν είδα κανέναν να κλαίγεται γι' αυτά. Μόνο τα βιβλία και το ψάρεμα με πετονιά στο λιμάνι ξέρω 'γω είναι φθηνά..

Έτσι ακριβώς!

Βέβαια τώρα με την όλη κατάσταση το gaming είναι και από τα λίγα χόμπι/ασχολίες λογω καραντίνας. Γι αυτό και έχει πολλαπλασιαστει η μανία.

Σου έρχεται το παιδί και σου λέει πχ μαμά/μπαμπα τα παιδιά παίζουν το ταδε παιχνιδι, ε τώρα δεν μπορείς να του πεις εύκολα κατεβα παιξε μπάλα...

Θυμάμαι εγώ πιτσιρικάς χτυπιομουν να μου πάρουν καμια βιντεοκασέτα με παιδικό και την έβλεπα 3 μηνες κάθε σκ κι έλεγα ουαου ή παρακαλούσα να με αφήσει ο πατέρας μου να παίξω τα σκ το παιχνιδι με τις σκάλες στο Macintosh της δουλειας έστω ένα τέταρτο.

Αλλάζουν οι καιροί...

• Like 1
Δημοσ.

Ευτυχώς έχω περάσει την ηλικία για στράτευση....έτσι όπως πάει το πράγμα κάποιοι θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν τα παιχνίδια (καποια) καθημερινότητα.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Vsrs7 είπε

Άντε βρες 3070 με 730€...

Πάλι ανέβηκαν οι τιμές. Έτσι όπως πάει θα λέμε και ευχαριστώ στα 1000€

Πριν κάνα 3 Άρι βδομάδες είχε ο κοτσοβολος 699  την 3070. Gigabyte oc

Δημοσ.
1 ώρα πριν, yiannis1991 είπε

Αρρώστια γιατί; Ο καθένας κάνει ότι γουστάρει με τα λεφτά του, λογαριασμό θα δίνει στον καθένα; Ας πάρει και την 710GT με 1000 ευρώ. Γιατί να μας αφορά αυτό;

Σοβαρά γιατί ?
α) Μήπως γιατί πολύ απλά, όσο αγοράζουν δεν θα σπάσει ποτέ αυτή η φούσκα ? Γιατί να σπάσει αφου πουλάνε.
β) Μήπως γιατί πολύ απλά, στην επόμενη γενιά οι τιμές θα είναι ακόμα παραπάνω αφου το καταναλώτικό κοινό αντέχει τις υπερβολές?

θες και άλλα ? έχω κανα 2-3 ακόμα επιχειρήματα 

• Like 3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, leros2004 είπε

Σοβαρά γιατί ?
α) Μήπως γιατί πολύ απλά, όσο αγοράζουν δεν θα σπάσει ποτέ αυτή η φούσκα ? Γιατί να σπάσει αφου πουλάνε.
β) Μήπως γιατί πολύ απλά, στην επόμενη γενιά οι τιμές θα είναι ακόμα παραπάνω αφου το καταναλώτικό κοινό αντέχει τις υπερβολές?

Ε και ένας που έχει τα λεφτά ή/και δεν τον νοιάζει να δώσει παραπάνω για να πάρει κάρτα τώρα τι πρέπει να κάνει δηλαδή; Να μην αγοράσει για το καλό του κοινωνικού συνόλου; Δεν παίζει..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Ε και ένας που έχει τα λεφτά ή/και δεν τον νοιάζει να δώσει παραπάνω για να πάρει κάρτα τώρα τι πρέπει να κάνει δηλαδή; Να μην αγοράσει για το καλό του κοινωνικού συνόλου; Δεν παίζει..

Δεν μιλαμε για αυτον που εχει λεφτα και κανει οτι θελει ουτε ακομα και για αυτον που κανει το σκατο του παξιμαδι επειδη γουσταρει να παρει μια καλη καρτα και δεν μας νοιαζει τι θα την κανει.

ΜΙλαμε για την αρρωστια του...

"Ποτε θα ερθει η καρτα; Ποτε θα πεσουν οι τιμες; Γιατι δεν βγηκε η νεα καρτα αφου ειπαν τοτε θα την βγαλουν;"

Ο Thresh εχει βαρεθει να σβηνει τετοια νεα θεματα.

Καταλαβες δεν με ενοχλει που δινει ο καθενας τα λεφτα του αλλα αυτη η εξαρτηση λες και ειναι ναρκωρτικα.

Επεξ/σία από LLLEFTERIS
  • Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, leros2004 είπε

Σοβαρά γιατί ?

Τα λες και μόνος σου: " ... αφού πουλάνε" & "...αφού το καταναλωτικό κοινό αντέχει τις υπερβολές".

Από τη στιγμή που ισχύουν αυτά, γιατί να μην το κάνουν και οι εταιρίες; ΜΚΟ είναι;

Η αγορά αυτορυθμίζεται μια χαρά όταν έρχεται η ώρα. Προφανώς η ώρα δεν ήρθε ακόμα.

Τώρα αν μιλάς για συλλογική αποχή από την αγορά καρτών για να "σπάσουν τα καρτέλ" νομίζω είναι άτοπο/ουτοπικό. Εδώ δε γίνεται σε είδη πρώτης ανάγκης όπως το γάλα, στις gpu θα γίνει;

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

Δεν μιλαμε για αυτον που εχει λεφτα και κανει οτι θελει ουτε ακομα και για αυτον που κανει το σκατο του παξιμαδι επειδη γουσταρει να παρει μια καλη καρτα και δεν μας νοιαζει τι θα την κανει.

ΜΙλαμε για την αρρωστια του...

"Ποτε θα ερθει η καρτα; Ποτε θα πεσουν οι τιμες; Γιατι δεν βγηκε η νεα καρτα αφου ειπαν τοτε θα την βγαλουν;"

Ο Thresh εχει βαρεθει να σβηνει τετοια νεα θεματα.

Καταλαβες δεν με ενοχλει που δινει ο καθενας τα λεφτα του αλλα αυτη η εξαρτηση λες και ειναι ναρκωρτικα.

Ε αυτό λέω, τι μας νοιάζει τι κάνει ο άλλος. Αν εννοείς ότι γεμίζει το forum άχρηστα μηνύματα με κλάψες για τις τιμές, τότε ναι συμφωνώ..

Δημοσ.

Καλα το 90% είναι τρολομηνύματα... Απλά είναι hot θεμα των ημερών και έχουν επικεντρωθεί σε αυτό που είναι ποιο trendy. Δεν είναι τυχαίο ότι χαλάρωσαν τα θέματα των αναβαθμίσεων... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, danaos7 είπε

Πριν κάνα 3 Άρι βδομάδες είχε ο κοτσοβολος 699  την 3070. Gigabyte oc

Για βρες τώρα 3070 με 699€

Και την προηγούμενη εβδομάδα είχε το mssystems την ίδια στα 799€.

Σήμερα έχει την asus tuf στα 874€

Την επόμενη εβδομάδα θα υπάρχει κάποια άλλη στα 999€.....

Επεξ/σία από Vsrs7
Δημοσ.

εδώ πληρώναμε τους καφέδες 4-5+ ευρώ λες και είμασταν οι γεμιστάνες του πλούτου, οι παρωπίδες και η κοντή μνήμη μας φταίει

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, morehp είπε

εδώ πληρώναμε τους καφέδες 4-5+ ευρώ λες και είμασταν οι γεμιστάνες του πλούτου, οι παρωπίδες και η κοντή μνήμη μας φταίει

Μπουρναζι στα πανω του 7 ευρω μονο το φραπογαλο.

Περνουσα με το CBR400 εβλεπα τα αλλα εργαλεια καλυτερα απο το δικο μου και ελεγα αγοραστε 1000αρες μηχανες για να πατε ως το Μπουρναζι.

Φυσικα εγω με μαγιο την πετσετα στην σελα και μπανακι ερωτοσπηλια.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...