Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr,

Συνέχεια εδώ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Herald είπε

Οι κονσόλες ftw παίζουν στα ίδια επίπεδα με την 2060 που έχεις. Δεν βλέπω κάποιο win. 

Παραπάνω. Το PS5 είναι σαν την 5700ΧΤ και το SeX κοντά στην 2080S αν δεν κάνω λάθος. Το PS5 στα 400 ευρά είναι τούμπανο και έχει και ωραία exclusives. Αν οι κάρτες είχαν φυσιολογικές τιμές τότε και εγώ PC  θα προτιμούσα για τους λόγους που έχουμε αναφερθεί πολλάκις, παρόλο που είναι πιο ακριβό συνολικά (τουλάχιστον στην αρχική αγορά)..

• Απαντ. 18,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, yiannis1991 είπε

Παραπάνω. Το PS5 είναι σαν την 5700ΧΤ και το SeX κοντά στην 2080S αν δεν κάνω λάθος. Το PS5 στα 400 ευρά είναι τούμπανο και έχει και ωραία exclusives. Αν οι κάρτες είχαν φυσιολογικές τιμές τότε και εγώ PC  θα προτιμούσα για τους λόγους που έχουμε αναφερθεί πολλάκις, παρόλο που είναι πιο ακριβό συνολικά (τουλάχιστον στην αρχική αγορά)..

Δεν μιλαω για το τι κάνουν στα χαρτιά, στην πράξη λέω. Το legion δεν έτρωγε κατραπακια στο series x από 2060?

Δημοσ.

Δεν μιλαω για το τι κάνουν στα χαρτιά, στην πράξη λέω. Το legion δεν έτρωγε κατραπακια στο series x από 2060?

Από 2060 Super στο RT. Ναι όντως το RT στις κονσόλες είναι λίγο μούφα αλλά και πάλι για 2-3 παιχνίδια, κλάιν μάιν..

Δημοσ.

Δεν νομιζω οτι αξιζει να ανοιξει vs με τις κονσολες. Απλα εκει μετραει αν το game ειναι exclusive για την κονσολα, οποτε ειναι κομμενο και ραμμενο για αυτην. Για αυτο μπορεις να δεις γραφικαρες σε SM, DS, GoW, SoT κτλ, αλλα οχι σε games που ειναι ειτε multi platform, ειτε εγιναν μεταφορα.

imo θεωρω ασκοπη την συγκριση κονσολας με καρτες γραφικων για αυτον τον λογο.

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Warlord1981 είπε

Κιομως βλεπω στο reddit της zotac κιαλλοι εχουν τετοιες idle temps και χειροτερα (55+) ειδικα αν αναλογιστεις και το μαπα airflow του case μου.

Τα φαν ξεκινανε στους 56-57C οποτε για τωρα εχω περιθωριο..Το καλοκαιρι ομως σωστα τα λες θα φτιαχνω καλες ομελετες.

Και το καλοκαίρι 55c θα είσαι σε idle, γιατί να αλλάξει αυτό? 

2 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Από 2060 Super στο RT. Ναι όντως το RT στις κονσόλες είναι λίγο μούφα αλλά και πάλι για 2-3 παιχνίδια, κλάιν μάιν..

Στον κύκλο ζωής μια κονσόλας πόσα παιχνίδια πιστεύεις θα βγουν με RT? 😋

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, SabotazNic είπε

Δεν νομιζω οτι αξιζει να ανοιξει vs με τις κονσολες. Απλα εκει μετραει αν το game ειναι exclusive για την κονσολα, οποτε ειναι κομμενο και ραμμενο για αυτην. Για αυτο μπορεις να δεις γραφικαρες σε SM, DS, GoW, SoT κτλ, αλλα οχι σε games που ειναι ειτε multi platform, ειτε εγιναν μεταφορα.

imo θεωρω ασκοπη την συγκριση κονσολας με καρτες γραφικων για αυτον τον λογο.

Στην προκείμενη, απλά το ανέφερα επειδή οι τιμές των καρτών είναι αστείες οπότε δεν αξίζει να τα δώσεις τώρα για κάρτα, ειδικά αν έχεις κάποια αξιοπρεπή, οπότε ή τίποτα ή κονσόλα. Φυσικά ο καθένας κάνει ότι θέλει με τα χρήματα του και σεβαστό αν αγοράσει κάρτα τώρα, εννοείται αυτό..

Στον κύκλο ζωής μια κονσόλας πόσα παιχνίδια πιστεύεις θα βγουν με RT? 😋

Μην το πάμε στο vs, απάντησα και στον φίλο πάνω για ποιο λόγο ανέφερα τις κονσόλες..

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Herald είπε

Και το καλοκαίρι 55c θα είσαι σε idle, γιατί να αλλάξει αυτό?

Πως θα είναι 55 σε idle αφού θα ανέβει η ambient το καλοκαίρι, εκτός αν μετακομίσει στην Αυστραλία :P

Δημοσ.
Μόλις τώρα, yiannis1991 είπε

Πως θα είναι 55 σε idle αφού θα ανέβει η ambient το καλοκαίρι, εκτός αν μετακομίσει στην Αυστραλία :P

Απο την ωρα που η θερμοκρασια περιβαλλοντος ειναι χαμηλοτερη απο την idle, παλι την ιδια idle θα εχει. Απλα η θερμοκρασια της καρτας θα πεφτει πιο αργα. Αν θες να κρυωσεις κατι γρηγορα, για αυτον τον λογο το βαζεις καταψυξη επειδη εχει μεγαλυτερη διαφορα απο την θερμοκρασια του προιοντος, σε σχεση με την συντηρηση.

btw ειμαι της αποψης να βαλει οπως και να εχει τα Fans στο 30% για να εχει μεγαλυτερο περιθωριο στο να φτασει την μεγιστη θερμοκρασια σε 99% usage. Περισσοτερο χρονο θες κατω απο 99% usage να πας απο 30 στην μεγιστη σου παρα απο 53. Ετσι θα μειωσει και το πιθανον degrade, αλλα και τις πιθανοτητες για thermal throttling 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, SabotazNic είπε

Απο την ωρα που η θερμοκρασια περιβαλλοντος ειναι χαμηλοτερη απο την idle, παλι την ιδια idle θα εχει. Απλα η θερμοκρασια της καρτας θα πεφτει πιο αργα. Αν θες να κρυωσεις κατι γρηγορα, για αυτον τον λογο το βαζεις καταψυξη επειδη εχει μεγαλυτερη διαφορα απο την θερμοκρασια του προιοντος, σε σχεση με την συντηρηση.

btw ειμαι της αποψης να βαλει οπως και να εχει τα Fans στο 30% για να εχει μεγαλυτερο περιθωριο στο να φτασει την μεγιστη θερμοκρασια σε 99% usage. Περισσοτερο χρονο θες κατω απο 99% usage να πας απο 30 στην μεγιστη σου παρα απο 53. Ετσι θα μειωσει και το πιθανον degrade, αλλα και τις πιθανοτητες για thermal throttling 

Μα εγώ το καλοκαίρι έχω +5 βαθμούς σε idle, όσο και η διαφορά στην ambient δηλαδή. 21 τώρα, 26 το καλοκαίρι (με A/C φυσικά), 35 και 41 η Τ της GPU αντίστοιχα..

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Εγω με 5700 χτ ιδιο idle ειχα, ~41 βαθμους. Κατι θα αλλαξες στο κουτι ή στα fans

Τίποτα. Σβηστά τα fans της κάρτας και τα fans του κουτιού (BeQuiet 14άρια) στο 50% για ησυχία και γαλήνη :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Μα εγώ το καλοκαίρι έχω +5 βαθμούς σε idle, όσο και η διαφορά στην ambient δηλαδή. 21 τώρα, 26 το καλοκαίρι (με A/C φυσικά), 35 και 41 η Τ της GPU αντίστοιχα..

Με fan stop στην ίδια θερμοκρασία δεν γίνεται να έχεις υψηλότερο idle. Στη περίπτωση του παιδιού, οι ανεμιστήρες θα δουλευούν μέχρι να πέσει στους 55. Το αν είναι καλοκαίρι η χειμώνας δεν αλλάζει αυτό. Αυτά προφανώς αν το fan curve είναι T sensitive. Αν εξαρτάται από κάτι άλλο αλλάζει το θέμα. 

37 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Η ambient θα ανέβει αλλά τα fans θα δουλεύουν, ή μάλλον δεν θα δουλεύουν, μέχρι η κάρτα να πιάσει 55. Όταν πάει 56 θα αρχίσουν να δουλεύουν, με αποτέλεσμα να ξαναπέσει στους 56

Επεξ/σία από Herald
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Herald είπε

Η ambient θα ανέβει αλλά τα fans θα δουλεύουν, ή μάλλον δεν θα δουλεύουν, μέχρι η κάρτα να πιάσει 55. Όταν πάει 56 θα αρχίσουν να δουλεύουν, με αποτέλεσμα να ξαναπέσει στους 56

Ε ναι βρε εννοώ με κλειστά fans ή με τα fans στην ίδια ταχύτητα. Αν η ambient αλλάξει θα αλλάξει και η Τ σε idle και γενικώς προφανώς. Το πρόβλημα που θα έχει το καλοκαίρι είναι το σταμάτα ξεκίνα στα fans οπότε ή τα βάζει να ξεκινάνε σε μεγαλύτερη Τ ή βάζει σταθερά fans στο 30% μέχρι τους 50 ας πούμε..

12 λεπτά πριν, Herald είπε

Με fan stop στην ίδια θερμοκρασία δεν γίνεται να έχεις υψηλότερο idle.

Γίνεται αν το heatsink είναι ικανό να ρίξει την T αρκετά κάτω από το fan stop ώστε ακόμη και αν προσθέσεις και το ambient delta το καλοκαίρι πάλι να είσαι κάτω από το fan stop αλλά με μεγαλύτερη Τ αυτή την φορά..

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
4 ώρες πριν, yiannis1991 είπε

Undervolt για την ψυχική υγεία και γαλήνη, με διατήρηση της stock συχνότητας φυσικά για να μην χάνεις επιδόσεις..

Thanks για την συμβουλή θα το ειχα ήδη κάνει αλλά για την 2080Ti δεν δίνω δεκαρα τσακιστη αν ψοφήσει μέχρι την παραλαβη της 3080 υπάρχει και η εγγύηση 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...