Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr,

Συνέχεια εδώ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 ώρες πριν, konlift είπε

Παιδιά ένας - ένας. Μην βγάζετε γρήγορα συμπεράσματα. Ήμουν για 2070, αλλά λόγω τιμής η 3070 ήταν τελικά πιο vfm και future proof. Τα 729 ευρώ από πλαίσιο μαζί με το Legions απέχει από το 800 + που ανέφερε κάποιος. Επίσης i5 10500 σε msi 460 mortar 16 gb ram coesair, 500 gb nvme και κουτί deepcool με 3 funs δεν νομίζω πως κοστίζει το 1/3 της κάρτας. Εάν το βρείτε θα αγοράσω ακόμη ένα. Η μνήμη εάν τοποθετηθεί στα slots 2 - 4 δεν μπουτάρει καν. Γι αυτό τα έβαλα στα 3 -4. Μπορεί να προσθέσω ακόμη 2 μνήμες - θα δω. Το τροφοδοτικό είναι όντως nilox 750 watt ( α ρε τσακάλια) και δε νομίζω να έχω θέμα αφού μπήκε και ένα γουρούνι 1.800 watt  ups που είχα στην αποθήκη. Απ΄ όσο γνωρίζω η πιστοποίηση 80 plus είναι κάτι για εξοικονόμηση ενέργειας που δεν ξέρω και πόσο ισχύει στην πραγματικότητα. Δεν νομίζω καμμιά εταιρία να κατασκευάζει πυκνωτές και αντιστάσεις που έχουν μέσα τα τροφοδοτικά. Έχει κανείς εμπειρία από τα τροφοδοτικά nilox ; (το τροφοδοτικό είναι made in p.r.c. και η 3070 made in china για κάποιον που μισεί τα κινέζικα προιόντα...) Τώρα για bootleneck στο coldware 2k ultra settings η 3070 δουλεύει κάπου 45 % και η cpu 80 %. Σε 4Κ η 3070 55 % και η cpu 65 % !!!! Σε άλλα παιχνίδια τύπου forza horizon η cpu πολύ παρακάτω - χαλαρά (4Κ όλα Ultra). Η Θερμοκρασία της cpu με αυτήν την (άσχημη) stock ψύκτρα στα παιχνίδια έχει κάπου 45 - 50 βαθμούς. Νομίζω καλά προς το παρόν. Έχω παραγγείλει και ένα ακόμη fun για να μπει από πάνω.

Είναι ωραίο να μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας για το πάθος και το χόμπυ που έχουμε, πάντα καλοπροαίρετα. Μέσα από αυτή την διαδικασία μόνο κερδισμένοι μπορεί να είμαστε χωρίς υπερβολές και ακρότητες!!

Καλή χρονιά να έχουμε!!!!

χρονια πολλά καλή χρονια με υγεία , άμα εσύ πιστεύεις ότι ο συνδυασμός στο build σου είναι σωστός εγώ πάω πάσο , φτάνει να αρέσει σε σένα αυτό είναι που μετράει στη τελική , το τροφοδοτικό δεν είναι μονο θέμα καταναλώσεις , περισσότερο είναι θέμα αξιοπιστίας , πρέπει να μπορεί να δίνει σταθερά τα σωστά αμπέρ σε κάθε τροφοδοσία , όχι να λέει 25A και να δίνει 18A , άλλη ανοχή έχει ένα καλο τροφοδοτικό και άλλη ένα φθηνό , γιατί όταν το σύστημα θα ζητήσει να φάει θα κρεμάσει , τέλος πάντων ο συνδυασμός σου δεν είναι πολύ ενεργοβόρος έτσι και αλλιώς που σημαίνει ότι δουλειά κανεις και με αυτό , απλά εγώ δεν θα το εμπιστευόμουνα για αυτή τι κάρτα , αν δεν σου δουλεύει κάποιο socket στη μητρική να την επιστρέψεις δεν είναι φυσιολογικό

• Απαντ. 18,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, akoinonitos είπε

Βάλτο on το pagefile ,μπορεί να φταίει και αυτό 

2 ώρες πριν, Sakiz105 είπε

βάλτο auto, δεν τρώει τίποτα. Μερικά παλιά games κιόλας θέλουν pagefile

Auto, system managed ή custom (και αν custom ποσο?)

Μονο στο δισκο των games (ssd) ή κ στον C (nvme)?

Επεξ/σία από Warlord1981
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, konlift είπε

Η μνήμη εάν τοποθετηθεί στα slots 2 - 4 δεν μπουτάρει καν. Γι αυτό τα έβαλα στα 3 -4. Μπορεί να προσθέσω ακόμη 2 μνήμες - θα δω.

Εαν ισχυει αυτο, και το γνωριζεις καιρο, κακως δεν εχεις προχωρησει σε εγγυηση/ αντικατασταση μιας και η 3070 ειναι ουσιαστικα αχρηση με single channel rams. Επισης, και στο manual λεει οτι πρεπει να μπει σε 2-4 ή 1-3. Δεν ειναι δλδ καποιος αγραφος κανονας και το λεμε μεταξυ μας (αυτο δειχνει οτι δεν το εχεις διαβασει κιολας).

Προτιμοτερο ηταν η 3060τι + μητρικη (αν το budget ηταν ηδη στο μεγιστο)

Στις 30/12/2020 στις 11:10 ΜΜ, konlift είπε

3070 Msi gaming X Trio. Από Θερμοκρασίες με cold war να παίζει συνεχόμενα σε 4Κ κανα δυο ώρες max 52 βαθμούς (η gpu).

Λογικο λογω του bottleneck που τρως απο cpu (λογω rams). Δεν πρεπει να καις πανω απο 120 watt. Αληθεια, πως παιζεις 4k warzone, οταν εγω με 1440 πιανω 110 fps χωρις μπουκαλι? Τι fps πιανεις?

Επεξ/σία από SabotazNic
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, Warlord1981 είπε

Σε 1η φάση βάλε custom, min/max 1ΜΒ (ναι, 1ΜΒ) στο δίσκο του OS για να "κοροϊδέψεις".

Με 16+ γίγα RAM είσαι, έτσι? Κανονικά δεν χρειάζεσαι καθόλου, απλά υπάρχουν παραξενιές.

Αν συνεχίσει να στο κάνει, βάλε στον C 8γίγα min/max και δες πάλι.

Το ότι έχεις διαφορετικά crash κάθε φορά, δεν μοιάζει για θέμα pagefile βέβαια, αλλά δεν χάνεις κάτι.

Ίσως πρέπει να σκεφτείς οριακά σταθερό σύυστημα με την προηγούμενη κάρτα, οπότε με το παραπάνω ζόρι σε αυτή να πέρασες το όποιο "όριο".

Επεξ/σία από Πέτρος
  • Thanks 1
Δημοσ.

Καλη χρονια σε ολους με υγεια και καπελο στις 3080 (τουλαχιστον 80+ στο πλαισιο η TUF Gaming OC και 999 οι αλλες 😕) . Καλα αρχισαμε...

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Σε 1η φάση βάλε custom, min/max 1ΜΒ (ναι, 1ΜΒ) στο δίσκο του OS για να "κοροϊδέψεις".

Με 16+ γίγα RAM είσαι, έτσι? Κανονικά δεν χρειάζεσαι καθόλου, απλά υπάρχουν παραξενιές.

Αν συνεχίσει να στο κάνει, βάλε στον C 8γίγα min/max και δες πάλι.

Το ότι έχεις διαφορετικά crash κάθε φορά, δεν μοιάζει για θέμα pagefile βέβαια, αλλά δεν χάνεις κάτι.

Ίσως πρέπει να σκεφτείς οριακά σταθερό σύυστημα με την προηγούμενη κάρτα, οπότε με το παραπάνω ζόρι σε αυτή να πέρασες το όποιο "όριο".

Σε ευχαριστω θα το δοκιμασω. 4x8Gb εχω. Μια χαρα ημουν σταθερος με τη προηγουμενη καρτα κ στο warzone κ παντου. Μονο στο τελευταιο update που γυρισε σε Cold War Season 1 ξεκινησαν τα crash κ με την 2080ti πριν κ την 3090 τωρα. Οριακα εννοεις που να ειμαι; Στο τροφοδοτικο; Ειναι 750W gold και ολικη καταναλωση συστηματος κατω απο 550W εβλεπα κ με την 2080Τι κ με την 3090 με τα undervolts τους. Αντε 600 μαξ τωρα. Εκτος και αν το mobo x370 εχει φτασει στα ορια του.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Dr. Cat είπε

Καλη χρονια σε ολους με υγεια και καπελο στις 3080 (τουλαχιστον 80+ στο πλαισιο η TUF Gaming OC και 999 οι αλλες 😕) . Καλα αρχισαμε...

ελα ντε.... νεα χρονιά νέες αυξημένες τιμές το πλαίσιο.

• Like 1
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Warlord1981 είπε

Σε ευχαριστω θα το δοκιμασω. 4x8Gb εχω. Μια χαρα ημουν σταθερος με τη προηγουμενη καρτα κ στο warzone κ παντου. Μονο στο τελευταιο update που γυρισε σε Cold War Season 1 ξεκινησαν τα crash κ με την 2080ti πριν κ την 3090 τωρα. Οριακα εννοεις που να ειμαι; Στο τροφοδοτικο; Ειναι 750W gold και ολικη καταναλωση συστηματος κατω απο 550W εβλεπα κ με την 2080Τι κ με την 3090 με τα undervolts τους. Αντε 600 μαξ τωρα. Εκτος και αν το mobo x370 εχει φτασει στα ορια του.

Με 4χ8 δεν θα έπρεπε να χρειάζεσαι καθόλου swap/page file, αλλά ας είναι καλά τα Win και κάποια χαζοπαίγνιδα/προγράμματα. Στο Ashes oTS, ας πούμε, κρασάρει χωρίς page...με ένα ελάχιστο νούμερο, να βλέπει ότι υπάρχει, λειτουργεί μια χαρά.

Αν είχες crash και με την προηγούμενη κάρτα μετά το update του παιγνιδιού και μόνο εκεί, μάλλον περιμένεις fix/patch για το fix/patch...δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο.

Αν έχεις αντίστοιχα θέματα και σε άλλα παιγνίδια στη συνέχεια, κάτι θέλει ψάξιμο στο σύστημά σου.

Οριακά εννοώ στη συνολική κατάσταση του συστήματος, με κάποιο υποσύστημα (συνηθέστερα η RAM ή ο IMC) να επαρκεί σε χ συνολικό φορτίο (αυτό που έβγαζε το σύστημα με την προηγούμενη κάρτα), αλλά μόλις αυξήθηκαν οι απαιτήσεις απόδοσης λόγω της νέας κάρτας, πλέον υπάρχει θέμα.

Το είχαν αρκετοί με τις 5700ΧΤ πριν λίγο καιρό...συστήματα με πολύ πιο αδύναμες κάρτες λειτουργούσαν μια χαρά και μόλις έμπαιναν οι ΧΤ που είχαν >2χ απόδοση (πχ) και ζητούσαν παραπάνω από cpu/ram κλπ, εμφανιζόταν η αστάθεια (και κλασσικά, έφταιγαν οι κάρτες/οδηγοί).

Υπήρξαν αρκετοί που το ανακάλυψαν στα αντίστοιχα θέματα.

Οι κλασσικές συμβουλές είναι πάντα να κόψεις οποιοδήποτε oc από το σύστημα, να δεις αν στο ξανακάνει και μετά να αρχίσεις να ψάχνεις σημείο σημείο.

Αν το θέμα είναι μόνο στο συγκεκριμένο, πάντως, και με την προηγούμενη κάρτα κιόλας, υπομονή.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, ababapanos είπε

Ειχα αυτα τα αποτελέσματα με την 3080 . Ειναι οκ?

Δεν εχω πειραξει καμια ρυθμιση ουτε εχω κανει oc 

Superposition_Benchmark_v1.1_14543_1609430084.png

Σκορ κλοκαρισμενης 2080ti θα έλεγα. 

Δεν έχει νόημα να τρέξεις σουπο  στοκ. Δώσε +250 πυρήνα,  +1000 vram να δεις. 

Λογικά με καλο κομμάτι πρέπει να είσαι γύρω στο 15500-16000

Εννοείται με vsynch-gsynch απενεργοποιημενα.  

Επεξ/σία από HALF EVIL
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, HALF EVIL είπε

Σκορ κλοκαρισμενης 2080ti θα έλεγα. 

Δεν έχει νόημα να τρέξεις σουπο  στοκ. Δώσε +250 πυρήνα,  +1000 vram να δεις. 

Λογικά με καλο κομμάτι πρέπει να είσαι γύρω στο 15500-16000

Εννοείται με vsynch-gsynch απενεργοποιημενα.  

παίζουν ρόλο αυτά αν το vsync χτυπάει 140+ ενώ μαξ είναι 130?

Δημοσ.
16 ώρες πριν, Warlord1981 είπε

System managed το έχω τα τελευταία 4.χρονια. 

Έχουν περάσει 1070, RX570,580,5700XT χωρίς κάποιο ερρορ με τη συγκεκριμένη επιλογή.

Παλιά που το έκλεινα με τη 1070 δεν έτρεχε το Rise of the Tomb Raider. Και με διάφορα πειράγματα για custom size δεν βοήθησαν κάπου οπότε system managed.

• Thanks 1
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε

System managed το έχω τα τελευταία 4.χρονια. 

Έχουν περάσει 1070, RX570,580,5700XT χωρίς κάποιο ερρορ με τη συγκεκριμένη επιλογή.

Παλιά που το έκλεινα με τη 1070 δεν έτρεχε το Rise of the Tomb Raider. Και με διάφορα πειράγματα για custom size δεν βοήθησαν κάπου οπότε system managed.

Ευχαριστω! Και παντα στον secondary drive ετσι;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...