snoopycrete Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 15 ώρες πριν, AcolyteOfPain είπε Πάμε λίγο logic 101... Ο επιχειρηματίας τον οποίο κράζεις... για να πουλάει μέσα από την τηλεόραση σίγουρα έχει κάποια εταιρία και σε αυτή απασχολεί και προσωπικό. Πληρωμές μισθούς και εισφορές σε ασφαλιστικά ταμεία. Σίγουρα επίσης θα πληρώνει και κάποια εφορία, ασχέτως αν κλέβει σίγουρα κάτι θα δηλώνει άρα φόρος. Επίσης πληρώνει και τηλεοπτικό χρόνο στα κανάλια άρα και απο εκεί πληρώνονται κάποιοι μισθοί και εισφορές... Ποιος είναι ο χαμένος; Αν κλέβει οπως λες εταιρίες που κάνουν σποτάκια στην Αμερική, άρα Αμερικάνικες... Αντι λοιπόν να αγοράζει τα "Επώνυμα" Αμερικανικά φέρνει δικές του απομιμήσεις από Κίνα. By the way , μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι χαμένος είναι και ο καταναλωτής γιατί αντί να πάρει τα επώνυμα Αμερικάνικα παίρνει τελικά Κινεζικά. Αλλά η αλήθεια είναι πως τα προϊόντα telemarketing τις περισσότερες φορές Κινέζικα είναι. Αρα αντι να αγοράζεις made in China, sold from USA, imported in Greece αγοράζεις Made in China, Imported in Greece. Οι μαύροι (your words) που πουλάνε στα πεζοδρόμια... Μηδέν φόροι, μηδέν εισφορές όλα τα λεφτά μαύρα στην τσέπη. Οι μεγάλες πολυεθνικές σίγουρα χαμένες γιατί χάνουν πωλήσεις (Like above) και ο καταναλωτής μάλλον και αυτός χαμένος γιατί παίρνει φτηνές made in China αηδίες . Συμπέρασμα : Καλά κάνουν οι αγορανομίες, αστυνομίες που κυνηγάνε τους μαύρους (σιγά που τους κυνηγάνε αλλά λέμε τώρα) γιατί κάνουν μεγαλύτερο κακό στην αγορά απο το "επιχειρηματία". Μόλις βρήκαμε τον "επιχειρηματία" 🤣🤣 2
AcolyteOfPain Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 12 ώρες πριν, KoreanW είπε Γίνεται κάποια στιγμή στη χώρα να κυνηγάμε όλους τους παράνομους χωρίς κλαψουρίσματα του τύπου «λίγο παράνομος», «λίγο κακομοίρης», «λίγο άλλοθι», «λίγο δικαίωμα» ; Λέω εγώ τώρα... Συνηθίζεται να βάζουμε μια προτεραιότητα στην δουλειά και να μην κυνηγάμε τα πάντα, ταυτόχρονα και με την ίδια επιμονή... πχ αν η αστυνομία ψάχνει μια συμμορία που έχει ρημάξει μια πόλη με διαρρήξεις δεν θα δώσει την ίδια έμφαση με κάποιον που μπήκε σε ένα κατάστημα και αφαίρεσε το κινητό του ιδιοκτήτη όταν δεν κοιτούσε. 5 ώρες πριν, papoys1 είπε Θα μου πεις ότι το τηλεμάρκετιγκ είναι μία μόδα που ξεκίνησε από Αμερική αλλά εκεί όπως είδαμε από τα προιόντα που παρουσίασε ο k_dinos δεν κοροιδεύουν τον ακροατή πουλώντας του Κινεζιές του κερατά γιατί ενδεχομένως υπάρχει κάποιος έλεγχος από το κράτος ή από κάποια ανεξάρτητη αρχή που εκεί λειτουργεί σωστά και όχι όπως εδώ.Εδώ ο κάθε αγύρτης βγάζει την κάθε φτηνιάρικη άχρηστη Κινεζιά στην τηλεόραση που την έφερε από Κίνα με 1-2 ευρώ την κοστολογεί 20 ή 30 ευρώ γιατί έτσι του αρέσει και σου λέει ότι σου τη δίνει στην φανταστική τιμή των 10 ευρώ. Ναι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο αλλά τουλάχιστον ας τους κράζουμε μπας και ξυπνήσουμε κάποιους να αποφεύγουν τέτοιες αγορές.Αυτό τουλάχιστον μπορούμε να το κάνουμε. Εδώ υπάρχει αλυσίδα "σούπερ μάρκετ" με καταστήματα σε όλη την Ελλάδα και τζίρο εκατοντάδες μύρια το χρόνο! Αποκλειστικό business plan, πουλάμε φτηνές κινεζιές σε τεράστιες ποσότητες. 1 ώρα πριν, snoopycrete είπε Μόλις βρήκαμε τον "επιχειρηματία" 🤣🤣 Μπα, ούτε καν.
SpirtouLisS Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Ας γίνει ένα άρθρο μόνιμα και να μην κλείνει που να ποσταρουμε σε ποια σαβουρα του ebay η του aliexpress αναφέρεται η τάδε σαβουρα του τελεμαρκετινγκ. Αν μη τι άλλο να πληρώνουμε τη σαβουρα στην πραγματική της τιμή και όχι στη 10πλασια. Βεβαια το κοινό και η ηλικία που στοχεύουν αυτές οι διαφημίσεις πρώτιστα, δεν μπαίνουν στο insomnia να προστατευτούν και πολλές φορές μάλιστα βάζουν το γιο η το εγγόνι να παραγγείλει το μαγικό προϊόν. Τέλος πάντων αντί να τρωγομαστε για το αν αξίζει η όχι δεν έχει νόημα ας σώσουμε τα υποψήφια θυματα και ας μην τα κρίνουμε εκ των υστέρων. Εκ των υστέρων λέγοντας ότι σε πιάσανε..είναι το μόνο εύκολο. Όμως ξαναλέω ότι δεν είναι όλος ο κόσμος με ενα ebay να ψάχνει. Έτσι βγάζει μεροκάματο και ο Ζερβουδάκης. Με τα φθηνά feature phone που εισάγει με το κιλό από alibaba. Αλλά τουλάχιστον αυτός στέλνει ότι δείχνει. Επεξ/σία 16 Νοεμβρίου 2019 από SpirtouLisS 2
KoreanW Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, AcolyteOfPain said: Συνηθίζεται να βάζουμε μια προτεραιότητα στην δουλειά και να μην κυνηγάμε τα πάντα, ταυτόχρονα και με την ίδια επιμονή... πχ αν η αστυνομία ψάχνει μια συμμορία που έχει ρημάξει μια πόλη με διαρρήξεις δεν θα δώσει την ίδια έμφαση με κάποιον που μπήκε σε ένα κατάστημα και αφαίρεσε το κινητό του ιδιοκτήτη όταν δεν κοιτούσε. προτεραιότητες βάζεις όταν δεν προλαβαίνεις τον όγκο της δουλειάς και όταν σου παραχωρείται το δικαίωμα να βάλεις προτεραιότητα κι άλλο προτεραιότητα άλλο να επιλέγεις με ποιό κομμάτι της δουλειάς δε θα ασχοληθείς καθόλου προφανώς το θέμα είναι να μην φτάνεις να βάζεις προτεραιότητες αφενός, και αφετέρου να αντιλαμβάνεσαι πως βάζοντας προτεραιότητες κάνεις μισή δουλειά και όχι ολόκληρη Επεξ/σία 16 Νοεμβρίου 2019 από KoreanW
Βασίλης_29 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 17 ώρες πριν, papoys1 είπε Τα θύματα όμως Βασίλη είναι άνθρωποι κυρίως μεγάλης ηλικίας ή της επαρχίας που δεν έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ και κανείς δεν μπορεί να τους προστατέψει.Δυστυχώς πολλοί άνθρωποι έχουν γίνει ζόμπι κάθονται με τις ώρες μπροστά στην τηλεόραση η οποία στην κυριολεξία τους έχει ξεπλύνει τα μυαλά καθοδηγώντας τους τι θα αγοράσουν , τι θα ψηφίσουν, τι θα φάνε , πως και γιατί θα μιλήσουν κ.λ.π.. Δεκτό, αλλά και πάλι δεν πιστεύω ότι φταίνε τα κανάλια επειδή ο άλλος έχει γίνει ζόμπι. Ανήκω σε μια γενιά που το 90s, τουλάχιστον ας μένα, τα μάτια μου είχαν γίνει τετράγωνα από τις ώρες παρακολούθησης και την αποβλάκωση στην τηλεόραση, ε έφτασα κάποια στιγμή στην ζωή μου που την έχω βαρεθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Κάποια λίγα προγράμματα και εκπομπές που έβλεπα σταμάτησαν ή τα πρόσωπα που τις παρουσίαζαν έφυγαν, πλέον μόνο ειδήσεις. Πέρα από αυτό, το telemarketing δεν είναι και κάτι καινούργιο, από το '90 το θυμάμαι να παίζεται, όπως και να χει λοιπόν δεν το μαθαίνει σήμερα ο σημερινός 70-80άρης ότι υπάρχει. Πρόσβαση στο ίντερνετ δεν έχουν και αρκετοί γονείς φίλων μου που είναι μεγάλης ηλικίας, αλλά εξ' όσων έχω δει, δεν θα κάτσει κανένας να αγοράσει κάτι επειδή παίχτηκε σε σποτάκι από telemarketing της κακιάς ώρας.
k_dinos Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 8 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε Δεκτό, αλλά και πάλι δεν πιστεύω ότι φταίνε τα κανάλια επειδή ο άλλος έχει γίνει ζόμπι. Ανήκω σε μια γενιά που το 90s, τουλάχιστον ας μένα, τα μάτια μου είχαν γίνει τετράγωνα από τις ώρες παρακολούθησης και την αποβλάκωση στην τηλεόραση, ε έφτασα κάποια στιγμή στην ζωή μου που την έχω βαρεθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Κάποια λίγα προγράμματα και εκπομπές που έβλεπα σταμάτησαν ή τα πρόσωπα που τις παρουσίαζαν έφυγαν, πλέον μόνο ειδήσεις. Πέρα από αυτό, το telemarketing δεν είναι και κάτι καινούργιο, από το '90 το θυμάμαι να παίζεται, όπως και να χει λοιπόν δεν το μαθαίνει σήμερα ο σημερινός 70-80άρης ότι υπάρχει. Πρόσβαση στο ίντερνετ δεν έχουν και αρκετοί γονείς φίλων μου που είναι μεγάλης ηλικίας, αλλά εξ' όσων έχω δει, δεν θα κάτσει κανένας να αγοράσει κάτι επειδή παίχτηκε σε σποτάκι από telemarketing της κακιάς ώρας. Θα το ξαναπώ με ένα άλλο παράδειγμα.. Είναι σαν κάποιος να θέλει να κάνει παραγγελία την αλόη ή το κολλαγόνο που πουλάνε, για σούπερ επιδερμίδα και μακροζωία κτλ. Ε, άλλο πράγμα να του έρθει η αλόη και να μην του κάνει τπτ και άλλο πράγμα να του στείλουν χυμό μήλο. Δεν έχει νόημα να λέμε τι βλακας είναι αυτός που πίστεψε ότι η αλόη θα τον θεραπεύσει. Το θέμα είναι ότι έκανε παραγγελία ένα προϊόν Α και του έστειλαν προϊόν Β, ανεξάρτητα από που το αγόρασε. Σαν να έκανε παραγγελία Samsung και να του ήρθε Meizu. Τι θα του πεις, για Meizu καλύτερα να πάρεις από gearbest?
k_dinos Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 Στις 16/11/2019 στις 8:37 ΠΜ, petasis είπε Με τα τηλέφωνα δεν θα βγάλεις άκρη, στέλνε έγγραφες καταγγελίες. Εγώ θα έστελνα στην γραμματεία προστασίας καταναλωτή και στο ΕΣΡ. Στις 15/11/2019 στις 10:51 ΠΜ, slk200gr είπε τιποτα ,μονο Προστασία του Καταναλωτή και Συνήγορο του Καταναλωτή ,ολα τα υπολοιπα θα σου βγουν κουκος αηδονι Στις 15/11/2019 στις 5:15 ΜΜ, DYEL είπε Κανε καταγγελία στον συνηγορο του καταναλωτη: http://www.synigoroskatanaloti.gr/stk_ReportGuidelines.html Έστειλα σεΠροστασία του Καταναλωτή και Συνήγορο του Καταναλωτή. Για να δούμε... http://www.synigoroskatanaloti.gr/stk_ReportGuidelines.html http://www.mindev.gov.gr/καταγγελίες-πολιτών/καταγγελίες-προϊόντων/ Επίσης, βλπέπω πως στην απόδειξη που μου έστειλαν έχει κενά τα στοιχεία πελάτη και ημερομηνία 4 μέρες νωρίτερα (!) από την τηλεφωνική παραγγελία, με αποτέλεσμα να φαίνεται ότι έχει περάσει το 14ήμερο.. Επισύναψα και το χαρτί από το courier που φαίνεται ξεκάθαρα το πότε παρέλαβα. 3
zeys13 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Εγω παντως με καταγγελια επωνυμη στο mindev πήρα τα λεφτά μου πίσω. Πριν τη καταγγελία το κατάστημα μου έλεγε τα δικά του (οτι είναι ορος του καταστήματος οτι δεν επιστρέφονται λεφτα, και αυτο μας το εχει πει ο νομικός μας σύμβουλος, κτλ κτλ). Μόλις έκανα τη καταγγελία, λύθηκαν όλα τα προβληματα. Απλα πριν τη καταγγελία καλό είναι να έχεις στείλει και ενα μαιλ στην εταιρια. Επεξ/σία 20 Νοεμβρίου 2019 από zeys13 Paste 2 φορες 4
DrLo Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 Ποτέ δεν κατάλαβα τι υποτίθεται ότι προσφέρουν αυτού του τύπου οι κρεμάστρες. Ένα ρούχο θα πάρει τόσο χώρο στη ντουλάπα όσο είναι. Αν το κρεμάσεις 2cm πιο χαμηλά δε θα πιάσει λιγότερο όγκο. Κατά τα άλλα να θεωρεί κάποιος "καλή ποιότητα" ενος μεταλλικού προιόνοτος το να μπορεί να αντέχει "μερικά πουκάμισα" με ξεπερνα.
mp123 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 15/11/2019 στις 10:29 ΠΜ, k_dinos είπε Καλησπέρα, αγόρασε η γυναίκα μου τις 'έξυπνες κρεμάστρες' Metal Wonder Hanger από διαφήμηση : Απόκρυψη περιεχομένων https://www.youtube.com/watch?v=oeF2mpUx6jg Απόκρυψη περιεχομένων Σήμερα κάλεσα στην Προστασία του Καταναλωτή στο 1520 αλλά και στο Συνήγορο του Καταναλωτή αλλά δεν έχω καραφέρει να πιάσω ακόμα γραμμή. με τι άλλους τρόπους μπορώ να τους κυνηγήσω? Σου μενει το 100 , 166, πυροσβεστικη ,ασφαλεια ,στρατος ,ναυτικο, αεροπορια , cia, FBI . Φιλε ενταξη χαλαρωσε 20 ευρω ειναι αλλη φορα δεν ψωνιζουμε απο τελεμαρκετιγκ.δλδ ποιος ψωνζειι απο εκει ; Επεξ/σία 20 Νοεμβρίου 2019 από mp123 2
k_dinos Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, mp123 είπε Σου μενει το 100 , 166, πυροσβεστικη ,ασφαλεια ,στρατος ,ναυτικο, αεροπορια , cia, FBI . Φιλε ενταξη χαλαρωσε 20 ευρω ειναι αλλη φορα δεν ψωνιζουμε απο τελεμαρκετιγκ.δλδ ποιος ψωνζειι απο εκει ; Λιγότερα από 20€ είναι η 'ζημιά' αλλά το θέμα δεν είναι το οικονομικό αλλά η κοροϊδία. Αν πας σε εστιατόριο και παραγγείλεις μοσχαρίσια μπριζόλα και σου φέρουν χοιρινή θα τη γυρίσεις πίσω ή όχι? Και αν το πεις 10 φορές στο σερβιτόρο και σου λέει κάθε φορά περίμενε και έρχεται ο υπεύθυνος, και δεν έρχεται κανείς τι θα κάνεις τότε? Υπόψη, ο λογαριασμός θα έχει χρεώσει κανονικά την μοσχαρίσια γάλακτος... Αν κάτσεις να τη φας, τότε καλά κάνουν και σου την ταΐζουν 2
mp123 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, k_dinos είπε Λιγότερα από 20€ είναι η 'ζημιά' αλλά το θέμα δεν είναι το οικονομικό αλλά η κοροϊδία. Αν πας σε εστιατόριο και παραγγείλεις μοσχαρίσια μπριζόλα και σου φέρουν χοιρινή θα τη γυρίσεις πίσω ή όχι? Και αν το πεις 10 φορές στο σερβιτόρο και σου λέει κάθε φορά περίμενε και έρχεται ο υπεύθυνος, και δεν έρχεται κανείς τι θα κάνεις τότε? Υπόψη, ο λογαριασμός θα έχει χρεώσει κανονικά την μοσχαρίσια γάλακτος... Αν κάτσεις να τη φας, τότε καλά κάνουν και σου την ταΐζουν Μα καλα.απο τελεμαρκετινγκ τι περιμενες ; ολα απατη ειναι.μουφα ολα.καλα τα λεει ο παππους πως μονο οι γριες ψωνιζουν απο εκει. Τωρα αν θελω να φαω μοσχαρισια γαλακτος δεν θα παω στην ταβερνα της γειτονιας.θα παω σε καλο εστιατοριο.οτι πληρωσεις παιρνεις. Στην τελικη δλδ καλα κανουν και βρίσκουν κοροιδα.δεν φταινε αυτοι καθολου..φταιμε εμεις ( οχι εγω δεν ειμαι τοσο κοροιδο να ψωνιζω απο τελεμαρκετιγκ ). 2
petasis Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 10 ώρες πριν, k_dinos είπε Έστειλα σεΠροστασία του Καταναλωτή και Συνήγορο του Καταναλωτή. Για να δούμε... http://www.synigoroskatanaloti.gr/stk_ReportGuidelines.html http://www.mindev.gov.gr/καταγγελίες-πολιτών/καταγγελίες-προϊόντων/ Επίσης, βλπέπω πως στην απόδειξη που μου έστειλαν έχει κενά τα στοιχεία πελάτη και ημερομηνία 4 μέρες νωρίτερα (!) από την τηλεφωνική παραγγελία, με αποτέλεσμα να φαίνεται ότι έχει περάσει το 14ήμερο.. Επισύναψα και το χαρτί από το courier που φαίνεται ξεκάθαρα το πότε παρέλαβα. Η πρότασή μου για ΕΣΡ δεν σου άρεσε; Μην ξεχνάς ότι με τα της τηλεόρασης έχει αποκλειστική αρμοδιότητα το ΕΣΡ από το σύνταγμα.
k_dinos Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2019 Τελικά βγήκε άκρη, με πήραν τηλ αφού τους προώθησε την επιστολή μου ο Συνήγορος του Καταναλωτή, και 'δέχονται' επιστροφή χρημάτων. Από Προστασία του Καταναλωτή από την άλλη, είχαν πει να τους τα στείλω πίσω μόνος μου, και να στείλω και ένα mail στον έμπορο ότι επιθυμώ υπαναχώρηση. Αν μετά από 10 μέρες δεν μου δώσουν πίσω τα χρήματα, τότε θα αναλάβουν δράση. Το mail το έστειλα, αλλά τελικά με πρόλαβαν πριν τους τα στείλω πίσω. Δεν περίμενα ότι θα έβγαζα άκρη τόσο εύκολα, ευχαριστώ τα παιδιά που με συμβούλεψαν! Γενικό συμπέρασμα είναι ότι ο οποιοσδήποτε μπορεί να την πατήσει, αλλά είναι στο χέρι του το πως θα το διαχειριστεί. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις