Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλημερα σας επειδη τελος του μηνα ο αδερφος μου παιρνει σχεδον το μισο Pc και ειμαι στο ψαξιμο αναβαθμισης

ειχα 7700κ

aus  rog strix z270

16 giga ram corsair 2666

κουτι Phantom nzxt 410

cpu fan a70 dual

!!

η αναβαθμιση ωστε να αξιζει ολη την φασαρια του να ξεστηνουμε κλπ

πχ ο 8700κ  θα εχει εμφανη διαφορα  η πρεπει αποκλειστικα να παω σε 9900κ?

σκεφτηκα

CPU  intel  8700κ η 9900κ

MOTHERBOARD   asus rog strix z390 f gaming

CASE   corsair crystal 460x rbg θα ειναι μικρο μηπως?

RAM  gskill tridentz 3200 rbg 16giga

Και ψυκτρα be quiet dark rock pro 4!

!

απο  τροφοδοτικο 750w και καρτα γραφικων 1080τι(σκεφτομαι για 2080τι αλλα μεγαλη διαφορα για λιγη βελτιωση)

ευχαριστω

Επεξ/σία από stel106
Δημοσ.

ειναι μεγαλη η βελτιωση απο 1080ti σε 2080ti,η απλη 2080 δεν αξιζει για μεταβαση απο 1080ti

Τωρα στο κομματι του επεξεργαστη κι εγω 8700Κ θα διαλεγα περισσοτερο για τα 12 threads

Δημοσ.

Μonitor (ανάλυση, Hz) τι έχεις; Ποια η χρήση του συστήματος και αν είναι gaming τι παιχνίδια παίζεις;

46 λεπτά πριν, stel106 είπε

απο  τροφοδοτικο 750w και καρτα γραφικων 1080τι

Αυτά τα έχεις ήδη;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 λεπτά πριν, tanasen01 είπε

Μonitor (ανάλυση, Hz) τι έχεις; Ποια η χρήση του συστήματος και αν είναι gaming τι παιχνίδια παίζεις;

Αυτά τα έχεις ήδη;

Αυτα ναι

Monitor εχω c34f791wqu 100hz ειμαι πολυ ευχαριστημενος

Τροφοδοτικο rm750x

Και καρτα 1080ti gigabyte

χρηση gaming οποτε εχω χρονο

pubg gta v τωρα σε λιγο καιρο το rdr2

Επεξ/σία από stel106
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, Nero55 είπε

Δε βλέπω τόσο πολύ λόγο για αναβάθμιση, υπάρχει κάτι που δε μπορείς να κάνεις με το pc?

Πιο πολυ επειδη θα τα παρει ο αδερφος μου σετ  και για μακροχρονια χρηση να μεινω στα νέα parts τα επομενα 4 χρονια

οχι οτι έχω κάποιο παραπονο

Απλα οι σκεψεις ειναι αν θα εχει αισθητη διαφορα ο 8700κ με τον 9900κ γιατι εχουν μια διαφορα 150 ευρω μεταξυ τους

Επεξ/σία από stel106
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, stel106 είπε

Πιο πολυ επειδη θα τα παρει ο αδερφος μου σετ  και για μακροχρονια χρηση να μεινω στα νέα parts τα επομενα 4 χρονια

οχι οτι έχω κάποιο παραπονο

Απλα οι σκεψεις ειναι αν θα εχει αισθητη διαφορα ο 8700κ με τον 9900κ γιατι εχουν μια διαφορα 150 ευρω μεταξυ τους

Αρχικά γιατί όχι τον 9700κ, που είναι αισθητά καλύτερος από τον 8700κ στην ίδια τιμή?

Επίσης με 9900κ χρειάζεσαι αν δεν κάνω λάθος υδροψυξη, για τους άλλους 2 σε γνωρίζω 

Επεξ/σία από Nero55
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Nero55 είπε

Αρχικά γιατί όχι τον 9700κ, που είναι αισθητά καλύτερος από τον 8700κ στην ίδια τιμή?

Επίσης με 9900κ χρειάζεσαι αν δεν κάνω λάθος υδροψυξη, για τους άλλους 2 σε γνωρίζω 

Να κατι που δεν ηξερα και σε ευχαριστώ

Αεροψυξη προτιμώ γιατι ουτε  oc κανω οποτε με μια σωστη Αεροψυξη πιστευω θα ειναι καλα με ιδια λεφτα με τον 8700k

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Nero55 είπε

Υδρόψυξη γιατί, 95W TDP είναι... Μια καλή αερόψηκτρα κάνει σχεδόν την ίδια δουλεια. Νόημα θα έχει αν έχεις σκοπό να κάνεις κάποιο πολύ μεγάλο OC, αλλα και τότε αν έχεις αρκετά καλή ψήκτρα αέρα θα σε καλύψει. Η διαφορά καλή αερόψηκτρας και υδρόψυξης είναι ελάχιστη. Υδροψυξη αξίζει μόνο για τα extreme overclock.

Δες λίγο καταναλώσεις ολόκληρου του συστήματος στο techpowerup. Αν δεν κάνεις OC, δεν τραβάει κάτι εξωφρενικό. 

https://www.techpowerup.com/review/intel-core-i9-9900k/16.html

Γενικά πάντως, 9900Κ για gaming δεν έχει νόημα, είναι τσάμπα λεφτα. Σκέψου ότι και ο 9600Κ που κάνει τα μισα ίδιες επιδόσεις έχει λίγο πολύ γιατί απλά τα παραπάνω threads στο gaming είναι άχρηστα. Καλύτερα πάνε σε 9700Κ ή 3700Χ. Ούτε ο 8700Κ αξίξει για gaming. Θα χάσεις 2 πυρήνες για να πάρεις HT που είδικα στο gaming τα οφέλη είναι αμφίβολα.

Επεξ/σία από TheMechanic1
  • Confused 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, TheMechanic1 είπε

Υδρόψυξη γιατί, 95W TDP είναι... Μια καλή αερόψηκτρα κάνει σχεδόν την ίδια δουλεια, μην γράφετε πράγματα που δεν ισχύουν. Νόημα θα έχει αν έχεις σκοπό να κάνεις κάποιο πολύ μεγάλο OC, αλλα και τότε αν έχεις αρκετά καλή ψήκτρα αέρα θα σε καλύψει. Η διαφορά καλή αερόψηκτρας και υδρόψυξης είναι ελάχιστη. Υδροψυξη αξίζει μόνο για τα extreme overclock.

Δες λίγο καταναλώσεις ολόκληρου του συστήματος στο techpowerup. Αν δεν κάνεις OC, δεν τραβάει κάτι εξωφρενικό. 

https://www.techpowerup.com/review/intel-core-i9-9900k/16.html

Γενικά πάντως, 9900Κ για gaming δεν έχει νόημα, είναι τσάμπα λεφτα. Σκέψου ότι και ο 9600Κ που κάνει τα μισα ίδιες επιδόσεις έχει λίγο πολύ γιατί απλά τα παραπάνω threads στο gaming είναι άχρηστα. Καλύτερα πάνε σε 9700Κ ή 3700Χ. Ούτε ο 8700Κ αξίξει για gaming. Θα χάσεις 2 πυρήνες για να πάρεις HT που είδικα στο gaming τα οφέλη είναι στην καλύτερη αμφίβολα.

2700x,3900x,3950x ειναι 105w και δουλευουν με τη στοκ ψυχτρα. ο 9900κ αφου ειναι 95w γιατι να θελει high end αεροψυξη ή υδροψυξη? αυτο κατι λεει..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, Nero55 είπε

2700x,3900x,3950x ειναι 105w και δουλευουν με τη στοκ ψυχτρα. ο 9900κ αφου ειναι 95w γιατι να θελει high end αεροψυξη ή υδροψυξη? αυτο κατι λεει..

Αυτό λέω, δεν θέλει. Καλό είναι βέβαια να βάλεις κάτι αξιοπρεπές, αφού δίνεις 500 ευρώ για επεξεργαστή δεν νομίζω πως είναι πρόβλημα να δώσεις και άλλα 60 για μια καλή ψήκτρα. Τώρα αν θες να βάλεις και υρόψυξη, ακόμα καλύτερα, απλά δεν είναι απαραίτητη αν δεν έχεις σκοπο να κάνεις OC. Η κατανάλωση και η θερμότητα όταν κάνεις OC ανεβαίνει σε μέγάλο βαθμο, οπότε τότε αξίζει, και για να μπορείς να κάνεις καλύτερο overclock για να έχεις και ήσυχο το κεφάλι σου. Πάντως γενικά, γνώμη μου είναι ότι δεν χρειάζεται ο 9900Κ για την χρήση που συζητάμε. Η καλύτερη συνολικά επιλογή είναι ο 3700Χ, αλλιώς ο 9700Κ. 

Επεξ/σία από TheMechanic1
Δημοσ.

παντως στην αναλυση που παιζεις οποιοδηποτε συγχρονο cpu με τουλαχιστον 8 threads θα τα καταφερνε περιφημα ακομη και με 2080ti

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, 3DJIN είπε

παντως στην αναλυση που παιζεις οποιοδηποτε συγχρονο cpu με τουλαχιστον 8 threads θα τα καταφερνε περιφημα ακομη και με 2080ti

Αυτό ακριβώς. Ειδικά σε αυτή την ανάλυση, ο επεξεργαστής ελάχιστη διαφορά θα κάνει. Το όριο στα fps πάντα η κάρτα γραφικών θα το βάζει. Ακόμα και ο 3600 είναι πολύ καλή επιλογή. Τον 3700Χ τον ειπα περισσότερο επειδή πρόερχεσαι από 7700Κ και προφανώς θες κάτι αρκετά καλύτερο για να νιώσεις ότι έκανες αναβάθμιση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...