Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά.

Είμαι καινούργια στην ομάδα κι ελπίζω να μην κάνω καμιά πατάτα που ξεκινάω θέμα παλαιότερο που φαίνεται να έχει κλείσει. Έχω το εξής πρόβλημα. Έχω κατεβάσει ένα pdf και όταν δοκιμάζω να κάνω αντιγραφή κάποιο κομμάτι του κειμένου μέσα από αυτό στο word μου εμφανίζονται κάτι κινέζικα Μέθδ ηδξ Σνζιεθμφξ ΢οιαμοθεοηζηήξ Δπζηνμπήξ: Α΄ ΜΔΛΟ΢: ΓΗΑΝΝΗΚΟΠΟΤΛΟΤ ΑΓΓΔΛΗΚΖ

Η γλώσσα του pdf είναι ελληνική. 

Μπορεί να γίνει κάτι γι' αυτό; Υπάρχει κάποια ον λάιν δωρεάν μετατροπή ;

Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά.

Δημοσ.

Το πιο πιθανό είναι ότι η online μετατροπή δεν θα δουλέψει, εφόσον με αντιγραφή-επικόλληση οι χαρακτήρες εμφανίζονται έτσι. Υπάρχει όμως η λύση της εφαρμογής οπτικής αναγνώρισης χαρακτήρων (ocr), που μπορεί να γίνει με δυο τρόπους:
α) Εξαγωγή των σελίδων του pdf ως εικόνων με καλή ανάλυση (300 dpi ή παραπάνω) και αναγνώριση των εικόνων με χρήση του ABBYY Finereader (όχι δωρεάν) ή ανάλογου προγράμματος. Το καλό είναι ότι η αναγνώριση μπορεί να γίνει μαζικά, για όλες τις σελίδες, και με μεγάλη ακρίβεια.
β) Αναγνώριση τμημάτων της σελίδας όπως εμφανίζονται στην οθόνη, με χρήση του ABBYY Screenshot Reader (όχι δωρεάν) ή ανάλογου προγράμματος. Το θετικό είναι ότι δεν χρειάζεται να γίνει καμιά μετατροπή των σελίδων, το αρνητικό ότι η αναγνώριση θα γίνει λίγο λίγο, κάθε φορά για όσο κείμενο βλέπεις στην οθόνη.
Αντί του Finereader  μπορείς να χρησιμοποιήσεις το δωρεάν gImageReader και αντί του Screenshot Reader το δωρεάν Captute2Text, αλλά με λιγότερες ευκολίες και δυνατότητες και με λιγότερο ακριβή αποτελέσματα σε σχέση με τα εμπορικά προγράμματα.

Δημοσ.

Καταρχάς, ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση. Κατά δεύτερον Ωωωωχχχχχ τι έπαθα...! Τώρα βλέπω κινέζικη και την απάντηση!🥴🥴🥴 Δ ε ν  έχω ιδέα τι είναι όλα αυτά! Δεν υπάρχει τίποτα πιο απλό, ε; του τύπου ανεβάζω, μετατροπή, παραλαμβάνω;

Δημοσ.

Για δωρεαν προγραμμα [η ακομη δυσκολοτερα καποιο online], δεν ξερω τωρα να σου πω καποιο με σιγουρια...
Αλλα, αν ειναι (οπως) το παρακατω .pdf, κανεις πανευκολα copy + paste: με προγραμματα που υποστηριζουν!
https://www.researchgate.net/publication/334220346_Goneis_kai_Proanagnose 🤓
Α. Γιαννικοπούλου  Λέκτορας Π.Τ.Ν., Πανεπιστημίου Αιγαίου
Γονείς και Προανάγνωση

😎
Ας πουμε εγω το ανοιξα με PDF-XChange Editor Plus, και δεν ειναι το μονο μη δωρεαν προγραμμα!
https://www.tracker-software.com/product/pdf-xchange-editor
Το αναφερω ομως, γιατι ισως ακομη και η απλη εκδοση του, να μπορει να το κανει επισης ετουτο..

Δημοσ.

@TheDevilMayCare Το pdf που παρέθεσες είναι σκαναρισμένο και έχει εφαρμοστεί σ' αυτό ocr - το κείμενο γίνεται κανονικά copy paste χωρίς πρόβλημα με τα ελληνικά. Προφανώς το pdf έχει άλλο πρόβλημα, που σχετίζεται με την κωδικοποίηση ή/και τη γραμματοσειρά που χρησιμοποιήθηκε.

@chrisevapouba Αν θέλεις, δώσε ένα λινκ με το προβληματικό pdf να το δω/δούμε, μήπως βρεθεί λύση.

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, accipio είπε

@TheDevilMayCare Το pdf που παρέθεσες είναι σκαναρισμένο και έχει εφαρμοστεί σ' αυτό ocr - το κείμενο γίνεται κανονικά copy paste χωρίς πρόβλημα με τα ελληνικά. Προφανώς το pdf έχει άλλο πρόβλημα, που σχετίζεται με την κωδικοποίηση ή/και τη γραμματοσειρά που χρησιμοποιήθηκε.

@chrisevapouba Αν θέλεις, δώσε ένα λινκ με το προβληματικό pdf να το δω/δούμε, μήπως βρεθεί λύση.

Οχι απαραιτητα, μεχρι να δουμε το εν λογω, εξαρταται και με τι το ανοιγει ακομη 🙈
(αν το κανει π.χ. με Internet Explorer δεν θα βοηθαει οπως αν ανοιγε με Acrobat Pro)

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, chrisevapouba είπε

Πω πω! Σφαίρα είστε! Τι ταχύτητες είναι αυτές;Αμέσως! https://www.didaktorika.gr/eadd/handle/10442/40363

Ο.Κ., αυτο το εχεις κατεβασει, σωστα? Δεν θελω να κανω εγγραφη...
https://www.didaktorika.gr/eadd/register
Εκεινο που θυμαμαι -απο μεταπτυχιακες εργασιες- ηταν οτι μας τις
ζητουσαν σε pdf, που (στη πλειοψηφια τους) σωζονταν απο...doc! 😄

Δημοσ.

Δηλαδη, ακομη και αν τις κλειδωναμε για αντιγραφη -που σιγα, εσπαζε το κλειδωμα..!-
ητανε παντοτε -και σιγουρα θα ειναι ακομη- πανευκολο μετα, το copy/κλοπυ + paste!😄

Δημοσ.

Ειλικρινά  τώρα, πού βρεθήκατε!!! 

1 λεπτό πριν, TheDevilMayCare είπε

Δηλαδη, ακομη και αν τις κλειδωναμε για αντιγραφη -που σιγα, εσπαζε το κλειδωμα..!-
ητανε παντοτε -και σιγουρα θα ειναι ακομη- πανευκολο μετα, το copy/κλοπυ + paste!😄

😅😅Έχει γίνει πάντως ολόκληρο copy/κλοπυ + paste στη δική μου κλειδωμένη (από άλλους) διατριβή, την είδα να κυκλοφορεί από χέρια σε χέρια και δεν το πίστευα! 🙄χρειάζομαι κομμάτια για να στηρίξω κάποια μαθήματα που μου' ρθαν ξαφνικά!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...