Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, micos000 είπε

Μην μπερδεύεις τα παράθυρα των windows. Αυτά δημιουργούνται από το λειτουργικό και διαχειρίζονται από αυτό. Αν είσαι καλός προγραμματιστής μπορείς κι εσύ να κάνεις ένα δικό σου gui (graphic user interface) για δικό σου πρόγραμμα, να του βάλεις μια εικόνα για φόντο παραθύρου, να του ορίσεις διαφάνεια, να το κάνεις compile και να το κόβεις βόλτες όπου θέλεις.

Δε τα μπερδευω, αναφερω το δεδομενο, ότι προκειται για μια λειτουργια που τα windows τη χρησιμοποιουν by default, αρα δε μιλαμε για κατι αδυνατο. Δεν θελω να κοβω βολτες με τη διαφανη εικονα, θελω να τη βαλω πανω σε κατι με συνεπεια να φαινονται και τα δυο.

Για το υδατογράφημα δεν κατάλαβα καλά αυτό το "ότι τρέχει από κάτω". Θέλεις δηλαδή να έχεις μια εικόνα always-on-top με διαφάνεια  στο dekstop;  Κάτι τέτοιο δεν ξέρω αν γίνεται γιατί αν και είναι εύκολο να έχεις ένα πρόγραμμα πάνω απ΄ όλα στο dekstop, αυτό θα παρεμβάλλεται όταν θα πας να πατήσεις με το ποντίκι στον χώρο που καταλαμβάνει στην οθόνη.

Το υδατογραφημα λειτουργει σαν μια εικονα/σχεδιο διαφανες, δηλαδή βλέπεις και αυτο και οτι υπαρχει κατω από αυτό. Δεν υπαρχει δυναντοτητα για υδατογραφημα σε ρολο φοντoυ desktop? Aν αυτό οριστει δε θα υπαρχει ζητημα τι θα πατας με το ποντικι.

Επεξ/σία από rus
Δημοσ.

Ναι αλλά τα παράθυρα αυτά, αν και διάφανα, δεν μπορείς να δουλέψεις κάτω από αυτά, οπότε ερχόμαστε σε αυτό που σου είπα και την Πέμπτη και το ρωτάς τώρα.

Μπορείς να επεξεργαστής την εικόνα του φόντου με κάποιο πρόγραμμα που υποστηρίζει layers όπως το δωρεάν gimp ή το μη δωρεάν photoshop, να φορτώσεις την εικόνα φόντου σου και το υδατογράφημα και να τα ενώσεις όπως θέλεις. Μετά σώζεις πάλι σε jpg και βάζεις αυτήν την εικόνα για φόντο.
Επίσης υπάρχουν και online υπηρεσίες για να κάνεις κάτι τέτοιο. Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο, απλά δες μερικές στην παρακάτω αναζήτηση.

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=watemark+online

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι αλλά τα παράθυρα αυτά, αν και διάφανα, δεν μπορείς να δουλέψεις κάτω από αυτά, οπότε ερχόμαστε σε αυτό που σου είπα και την Πέμπτη και το ρωτάς τώρα.

Δηλαδη δεν υπαρχουν προγραμματα που να βαζουν υδατογραφημα σε ρολο φοντου επιφανείας εργασιας?

Μπορείς να επεξεργαστής την εικόνα του φόντου με κάποιο πρόγραμμα που υποστηρίζει layers όπως το δωρεάν gimp ή το μη δωρεάν photoshop, να φορτώσεις την εικόνα φόντου σου και το υδατογράφημα και να τα ενώσεις όπως θέλεις. Μετά σώζεις πάλι σε jpg και βάζεις αυτήν την εικόνα για φόντο.

Ότι κινω στο desktop θα είναι πανω ή κατω από το watermark?

Επεξ/σία από rus
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, rus είπε

Ότι κινω στο desktop θα είναι πανω ή κατω από το watermark?

Αφού θα το βάλεις ως φόντο στην επιφάνεια εργασίας θα είναι σαν ένα κανονικό desktop wallpaper.

Π.Χ. Πήγα σε ένα online watermark site και φόρτωσα μια φώτο, έβαλα ένα κείμενο όπως το ήθελα και το κατέβασα σε jpg.

pexels-photo-1212693.jpeg.9e885c3fd779bfc00f4740a3b594d89e.jpeg 

pexels-photo-1212693-ink.jpeg.358cc90078b65b490f5684abb6268434.jpeg

Έχει πολλά τέτοια...

https://www.online-tech-tips.com/web-site-tips/how-to-easily-add-watermarks-to-your-online-images-before-uploading/

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, micos000 είπε

Αφού θα το βάλεις ως φόντο στην επιφάνεια εργασίας θα είναι σαν ένα κανονικό desktop wallpaper.

Mα αν απλως δημιουργησω μια εικονα με watermark και μετα την ορισω ως φοντο επιφανειας εργασιας, δε θα υπαρχει διαφανεια σε ότι θα τρεχει πανω στο desktop. Αρα στο παραδειγμα σου, αν κινησεις μια εικονα πανω στη φραση "Το λογότυπο μου", η φραση θα κρυφτει. Εγω θελω να φαινεται και η φραση και η εικονα, δηλ. το watermark να λειτουργει κανονικα.

Επεξ/σία από rus
Δημοσ.

Στο είπα και πριν, αυτό δε γίνεται, τουλάχιστον όχι με κάποιον τρόπο που να γνωρίζω εγώ και μην φέρεις πάλι το παράδειγμα με τα διαφανεί παράθυρα γιατί και αυτά, αν και διαφανεί, δεν μπορείς να δουλέψεις κάτω από εκεί που βρίσκονται.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, micos000 είπε

Στο είπα και πριν, αυτό δε γίνεται, τουλάχιστον όχι με κάποιον τρόπο που να γνωρίζω εγώ και μην φέρεις πάλι το παράδειγμα με τα διαφανεί παράθυρα γιατί και αυτά, αν και διαφανεί, δεν μπορείς να δουλέψεις κάτω από εκεί που βρίσκονται.

Ειπαμε, αμα δε γινεται ok δε γινεται. Εγω μονο αυτό συζηταω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...