Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εισαι σιγουρος για αυτο?Υποθετω οτι για χημικο θα ανγκαστεις να φυγεις απο την πολη σου αξιζει τον κοπο για εσενα?Σκεψου το.

• Like 1
Δημοσ.

Θα σου πω τη δική μου εμπειρία.

Αποφοίτησα το 2005 από το τότε τμήμα γεωπονίας του ΑΠΘ κατεύθυνση επιστήμης και τεχνολογίας τροφίμων.

Δουλειά βρήκα αμέσως μετά το στρατό το 2006 στο αντικείμενο μου.

Το θέμα είναι ότι θα μπορούσα να είχα πάει και χημικό γιατί έπιανα τη βάση στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Αυτό που είδα είναι ότι οι απόφοιτοι του χημικού έχουν περισσότερες δυνατότητες απασχόλησης σε διαφορετικούς κλάδους

Αν ήμουν στη θέση σου θα επέλεγα χημικό

Δημοσ.

Και οι απόφοιτοι του ΓΠΑ έχουν πάρα πολλές δυνατότητες απασχόλησης σε έναν πολύ ευρύ τομέα επαγγελμάτων.

Αν έχεις πάντως δεύτερες σκέψεις τότε πήγαινε για χημικό, το επίπεδο δυσκολίας και φόρτου στο ΓΠΑ είναι αρκετά μεγάλο.

Δημοσ.

Πραγματικά, γεωπονικό δεν πας γιατί πέρασες, πρέπει να το θέλεις. Νομίζω πως το γεωπονικό είναι σχολή 5ετούς θητείας, ήταν σίγουρα δεν ξέρω αν παραμένει. Το χημικό έχει πιο ευρύ φάσμα πιθανής απασχόλησης αλλά θέλει και γαμηστερό βύσμα ή καλή προϋπηρεσία για να χτυπήσεις κάτι καλό. Βγαίνουν και χημικοί από ΙΕΚ οι οποίοι έχουν ζήτηση λόγω εξωφρενικά χαμηλού κόστους.

Δημοσ.

Χημικοι απο ΙΕΚ δεν βγαινουν. Το Χημικο ειναι μια σχολη που εχει ευρυ πεδιο γνωσης και εφαρμογων. Το γεωπονικό εχει πιο συγκεκριμένο αντικειμενο , αρα σε περιοριζει στις επιλογές εργασίας και ειναι πενταετες με οτι αυτο συνεπάγεται.

Δε νομίζω οτι το επιπλεον ετος σπουδων θα το καρπωθεις με καποιο τροπο στην αγορα εργασιας.

Καλύτερα 4ετες + ενα χρονο master σε ενα πιο εξειδικευμένο αντικείμενο.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, moshelas είπε

Χημικοι απο ΙΕΚ δεν βγαινουν. 

Κάτι ειδικοί τροφίμων και ειδικοί εργαστηρίων από ΙΕΚ απασχολούνται πάντως με πάθος σε φαρμακοβιομηχανίες... Κοστίζουν όσο ένας ανειδίκευτος εργάτης συν ένα επίδομα που παίρνει όλο το εργαστήριο, κάνουν όλη τη λάτζα και στο τέλος ένας ή δυο χημικοί πληρώνονται κατιτίς παραπάνω για να υπογράψουν. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν σαν πιθανη προοπτικη ΑΠΟΚΛΕΙΕΙΣ να ανοιξεις δικο σου γεωπονικο μαγαζι, ωστε να εχεις μια επιλογη αν δεν κατσει τιποτα αλλο, δεν ειναι και πολυ ευκολα τα πραγματα.

Ειναι δυσκολη, περιορισμενη και με μεγαλο ανταγωνισμο η αγορα εργασιας οσον αφορα την γεωπονια. Δεν ειναι και αδυνατο βεβαια, υπαρχουν αρκετες εταιρειες που μπορεις να απασχοληθεις (κυριως σαν πωλητης), αλλα ειναι δεν ειναι και το πιο ευκολο να μπεις στην αγορα, γιατι οι περισσοτεροι θα σου ζητανε προυπηρεσια.

Οχι πως αν ανοιξεις δικο σου μαγαζι ειναι ολο ροδινα. Θελει πολλα ...αντερα η δουλεια. Κυριως αν ''μπλεξεις'' με επαγγελματιες αγροτες. Αν ανοιξεις κανενα φυτωριο-μαγαζι που ασχολειται με ερασιτεχνες κυριως αλλαζει το θεμα.

Για το χημικο δεν ξερω τι παιζει, αλλα θεωρητικα νομιζω εχεις περισσοτερες επιλογες οσον αφορα την αγορα εργασιας.

Επεξ/σία από crom251

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...