makisgiasena Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 Ειμαι προγραμματιστης και καθομαι πολλες ωρες μπροστα σε μια οθονη και τωρα που αποφασισα να αγορασω νεα γυαλια, ειπα να βαλω και πλε φιλτρο πανω για να ειναι πιο ξεκουραστα τα ματια μου οντα δουλεω στον υπολογιστη. Τρεις εταιριας γενικα ειναι αυτες που ηξερα: ZEISS / HOYA / ESSILOR και τωρα σε καθε οπτικο καταστημα που πηγα εχουν πλεον και του KARAMOUZI. Οι τρεις γνωστες μαρκες ειναι ολες ακριβοτερες απο του καραμουζι, και ολες απο οτι καταλαβα εχουν πανω κατω τα ιδια προιοντα. Εκει ομως που υπαρχει διαφορα ειναι στο μπλε φιλτρο, στο οποιο η essilor κιτρινιζει πιο πολυ απο ολους, οι hoya και η zeiss λιγοτερο και ο καραμουζης το λιγοτερο απο ολους. Προφανως φανταζομαι οτι οσο πιο κιτρινος ο φακος τοσο πιο δυνατο ειναι και το φιλτρο, αρα κοβει πιο πολυ απο το φιλτρο της οθονης, αλλα και γενικα απο το φασμα του μπλε εκτος της οθονης. Γενικα το ερωτημα μου αρχικα ειναι αν αξιζει ο καραμουζης απο αποψη ποιοτητα; και μετα απο αποψη φιλτρου. Δηλαδη οι zeiss μου ειπανε οτι ειναι πολυ σκληροι φακοι, οι essilor πιο καλοι οπτικα και οι hoya επισης σε αυτο το επιπεδο. Αλλα απο το καραμουζη δεν εχω καμια ιδεα. Εγω που θελω (-3.25/-325) με 1.56 παχος, με ολα τα φιλτρα τη καλυτερη σκληρηνση και μπλε φιλτρο για οθονη τι να παρω;
gthe Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Πριν 4 χρόνια έφτιαξα γυαλιά με φακούς KARAMOUΖΙ με μπλε φίλτρο. Τότε το επέλεξα λόγω τιμής γιατί οι ESSILOR ξέφευγαν. Προσωπικά στην δουλειά (προγραμματιστής επίσης και εγώ) θεωρώ πως είναι τα καλύτερα γυαλιά που είχα ποτέ. Το μπλέ φίλτρο κάνει διαφορά. Εμένα προσωπικά μου φαίνεται ότι κιτρινίζει και λίγο. Όσον αφορα την ποιότητα των φακών ... τα 3 πρώτα χρόνια δεν είχαν το παρα μικρό σημάδι, το τελευταίο χρόνο τα ταλαιπωρώ πολύ (η μικρή μου τα έχει ρίξει μπόλικες φορές κάτω ή τα ακουμπάει ανάποδα παντού ....) και έχω 4 μικρές γρατζουνιές στο δεξί φακό. Τους θεωρώ καλύτερους από Hoya (που πιο παλιά σε έναν φακό απλά κατέρευσε το φίλτρο και γέμισε θαμπάδες) αλλά σίγουρα όχι Essilor. Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2019 από gthe 1
gamanos Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Σε τι τιμές παίζει ο Καραμούζης; Στους δικούς σου βαθμούς 3,25 Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2019 από gamanos
Dinos_12345 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 Εγώ έβαλα Essilor τον Ιούλιο, τα καλύτερα γυαλιά που είχα ποτέ. Γενικά έχω Essilor παντού, είναι αρκετά ακριβοί φακί και οι Polarized που είχα βάλει στα γυαλιά ηλίου μου, είχαν πάει κάπου στα 120 με το 1 μάτι να είναι χωρίς βαθμό σε τίποτα. Το φίλτρο κιτρινίζει αρκετά, αν τα βάλεις και τα βγάλεις το καταλαβαίνεις αλλά δεν σου φαίνεται αν τα έχεις συνέχεια. Θα έλεγα μην βάλεις, αν κάνεις δουλειά ευαίσθητη στην ακρίβεια χρώματος. Προγραμματιστής και εγώ btw, μπόλικες ώρες βράδυ στο PC.
makisgiasena Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, gthe είπε Πριν 4 χρόνια έφτιαξα γυαλιά με φακούς KARAMOUΖΙ με μπλε φίλτρο. Τότε το επέλεξα λόγω τιμής γιατί οι ESSILOR ξέφευγαν. Προσωπικά στην δουλειά (προγραμματιστής επίσης και εγώ) θεωρώ πως είναι τα καλύτερα γυαλιά που είχα ποτέ. Το μπλέ φίλτρο κάνει διαφορά. Εμένα προσωπικά μου φαίνεται ότι κιτρινίζει και λίγο. Όσον αφορα την ποιότητα των φακών ... τα 3 πρώτα χρόνια δεν είχαν το παρα μικρό σημάδι, το τελευταίο χρόνο τα ταλαιπωρώ πολύ (η μικρή μου τα έχει ρίξει μπόλικες φορές κάτω ή τα ακουμπάει ανάποδα παντού ....) και έχω 4 μικρές γρατζουνιές στο δεξί φακό. Τους θεωρώ καλύτερους από Hoya (που πιο παλιά σε έναν φακό απλά κατέρευσε το φίλτρο και γέμισε θαμπάδες) αλλά σίγουρα όχι Essilor. Αρα τους εχεις και τους δουλευεις 4 χρονια χωρις προβλημα, ε τοτε αυτους θα παρω. Επισης οταν λες "αλλα σιγουρα οχι Essilor" το λες επειδη κιτρινιζουν πολυ ; 9 λεπτά πριν, gamanos είπε Σε τι τιμές παίζει ο Καραμούζης; Στους δικούς σου βαθμούς 3,25 Ο Καραμουζης εχει μοναχα 1.6 και ειναι στα 130 ενω τα hoya-essilor πανε 160-180 στο ιδιο παχος, ή 1.56 στα 120-130 2 λεπτά πριν, Dinos_12345 είπε Εγώ έβαλα Essilor τον Ιούλιο, τα καλύτερα γυαλιά που είχα ποτέ. Γενικά έχω Essilor παντού, είναι αρκετά ακριβοί φακί και οι Polarized που είχα βάλει στα γυαλιά ηλίου μου, είχαν πάει κάπου στα 120 με το 1 μάτι να είναι χωρίς βαθμό σε τίποτα. Το φίλτρο κιτρινίζει αρκετά, αν τα βάλεις και τα βγάλεις το καταλαβαίνεις αλλά δεν σου φαίνεται αν τα έχεις συνέχεια. Θα έλεγα μην βάλεις, αν κάνεις δουλειά ευαίσθητη στην ακρίβεια χρώματος. Προγραμματιστής και εγώ btw, μπόλικες ώρες βράδυ στο PC. Ναι και εγω ειμαι πολλες ωρες το βραδυ, αλλα το προβλημα μου ειναι οτι δεν θελω να βλεπω το κοσμο με ενα φιλτρο κιτρινο. Δηλαδη εχω ηλιου τα οποια τα κανει ολα προτοκαλι και ειμαι μια χαρα χαρουμενος, με το γεγονος αυτο, αλλα μεχρι. Πηγα και τους ειδα ολους τους φακους και οι Essilor κιτρινιζουν παρα πολυ, και μου εινια πολυ εντονο ακομη και αν ξερω οτι θα το συνηθισω δεν το θελω.
gthe Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, makisgiasena είπε Αρα τους εχεις και τους δουλευεις 4 χρονια χωρις προβλημα, ε τοτε αυτους θα παρω. Επισης οταν λες "αλλα σιγουρα οχι Essilor" το λες επειδη κιτρινιζουν πολυ ; Ο Καραμουζης εχει μοναχα 1.6 και ειναι στα 130 ενω τα hoya-essilor πανε 160-180 στο ιδιο παχος, ή 1.56 στα 120-130 Ναι και εγω ειμαι πολλες ωρες το βραδυ, αλλα το προβλημα μου ειναι οτι δεν θελω να βλεπω το κοσμο με ενα φιλτρο κιτρινο. Δηλαδη εχω ηλιου τα οποια τα κανει ολα προτοκαλι και ειμαι μια χαρα χαρουμενος, με το γεγονος αυτο, αλλα μεχρι. Πηγα και τους ειδα ολους τους φακους και οι Essilor κιτρινιζουν παρα πολυ, και μου εινια πολυ εντονο ακομη και αν ξερω οτι θα το συνηθισω δεν το θελω. Βγάζω τα γυαλιά μου μόνο όταν κοιμάμαι, αρά ναι επί 4 χρόνια Καραμούζη φοράω (έχω και δευτέρα με κατώτερους φακούς απλά για backup). Για την ποιότητα τους έγραψα ότι θεωρώ ότι είναι λιγο κάτω από Essilor. Αν αντέχει η τσέπη σου πάρε Essilor πάντως. Όλοι θα σου πουν ότι είναι οι καλύτεροι από θέμα ποιότητας. Την κιτρινίλα εγώ προσωπικά μόνο στο καθρέπτη τη βλέπω, δεν την καταλαβαίνω στο μάτι (οκ αυτά είναι τώρα υποκειμενικά). Γενικά για εμένα Essilor > Καραμουζι > Hoya. Από άποψη ποιότητας. Φοράω γυαλιά 25 χρόνια και ο μόνος φακός που που χάλασε και χωρίς να σπάσει από πτώση ήταν Hoya, για αυτό δεν ξαναπαίρνω. Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2019 από gthe
makisgiasena Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 3 ώρες πριν, gthe είπε Βγάζω τα γυαλιά μου μόνο όταν κοιμάμαι, αρά ναι επί 4 χρόνια Καραμούζη φοράω (έχω και δευτέρα με κατώτερους φακούς απλά για backup). Για την ποιότητα τους έγραψα ότι θεωρώ ότι είναι λιγο κάτω από Essilor. Αν αντέχει η τσέπη σου πάρε Essilor πάντως. Όλοι θα σου πουν ότι είναι οι καλύτεροι από θέμα ποιότητας. Την κιτρινίλα εγώ προσωπικά μόνο στο καθρέπτη τη βλέπω, δεν την καταλαβαίνω στο μάτι (οκ αυτά είναι τώρα υποκειμενικά). Γενικά για εμένα Essilor > Καραμουζι > Hoya. Από άποψη ποιότητας. Φοράω γυαλιά 25 χρόνια και ο μόνος φακός που που χάλασε και χωρίς να σπάσει από πτώση ήταν Hoya, για αυτό δεν ξαναπαίρνω. Ωραια θα παω να παρω καραμουζι, γιατι το να ειναι τερμα κιτρινιαρικο δεν μου αρεσει.
haris013 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 hoya έχω εγώ με ανακλαστικό φίλτρο και blue light αλλά δεν κιτρινίζουν καθόλου, δηλαδή φαίνονται διαφανείς οι φακοί. Όταν τους φοράω και κοιτάω από περίεργη κλήση και όχι όπως πρέπει φαίνεται να κάνει ένα μικρό distortion σε κάποια χρώματα της οθόνης, δεν μπορώ να το εξηγήσω ακριβώς αλλά μου είπε ο οπτικός οτι έτσι είναι αμα δεν κοιτάω από το κέντρο εστίασης του φακού. ήταν ψιλοακριβοί οι φακοί απόσο θυμάμαι, κανα 500αρι με τα 120 νομίζω να κάνει ο σκελετός είχε πάει αλλά έχω και αστιγματισμό.
Ather Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 Έχω βάλει φακούς που μπαίνουν εξτρά επάνω στα γυαλιά. Κόβει όλο το μπλε (πχ led μπλε φαίνεται απλά ως σβηστό). Φυσικά υπάρχει πορτοκαλί απόχρωση. Τα φοράω τις βραδινές μόνο ώρες. Ο λόγος είναι ότι σύμφωνα με τελευταία έρευνα το μπλε φάσμα προκαλεί επιβλαβείς φωτοχημικές αντιδράσεις για το μάτι.
Philippe Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 Υπάρχουν και τα "Swannies": www.swanwicksleep.com που κάνουν 50-100€ και υποτίθεται ότι κόβουν το μπλε. Μου τα πρότεινε οφθαλμίατρος εδώ και καιρό, αλλά δεν τα έχω πάρει ακόμη γιατί έχω την εντύπωση ότι δεν έχουν διαφορά από τα φτηνιάρικα κινέζικα των 2€. Μέχρι να το ξεκαθαρίσω αν έχουν ή δεν έχουν θα τα βλέπω όλα μπλε. PS: Δεν είμαι προγραμματιστής
Vassilis_24 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2021 Στις 14/11/2019 στις 11:37 ΜΜ, Ather είπε Έχω βάλει φακούς που μπαίνουν εξτρά επάνω στα γυαλιά. Κόβει όλο το μπλε (πχ led μπλε φαίνεται απλά ως σβηστό). Φυσικά υπάρχει πορτοκαλί απόχρωση. Τα φοράω τις βραδινές μόνο ώρες. Ο λόγος είναι ότι σύμφωνα με τελευταία έρευνα το μπλε φάσμα προκαλεί επιβλαβείς φωτοχημικές αντιδράσεις για το μάτι. Δεν υπάρχουν επιστημονικές μελέτες που να δείχνουν ότι το μπλε φάσμα που εκπέμπεται από τις οθόνες είναι επιβλαβές για το μάτι, ούτε κι ότι τα γυαλιά με φίλτρο μπλε φωτός είναι πιο ξεκούραστα για τα μάτια. Η Αμερικανική Οφθαλμολογική ακαδημία δεν τα προτείνει, ελλείψει σχετικών ερευνών. Αναρωτιέμαι αν όσοι ισχυρίζονται ότι τους βοηθάει, όντως τους βοηθάει ή είναι placebo effect. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα