Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

Στο σπίτι δεν έχω δομημένη. οπότε έχω τραβήξει κάποια καλώδια όπου μπορώ και θέλω να βάλω switches σε συγκεκριμένα σημεία. Θα ήθελα να ρωτήσω με βάση το παρακάτω σχεδιάγραμμα που έχω κάνει αν είναι κακή πρακτική δικτύωσης και αν θα έχω ενδεχομένως κάποιο πρόβλημα στο transmission των πακέτων.

Στο router ουσιαστικά θέλω να ρίξω 2 switch (1 στο γραφείο και 1 στο σαλώνι) οπου εκεί θα συνδεθούν κάποιες συσκευές. Τέλος πέρα απο 2 switch έχω και 1 powerline όπου θα συνδεθεί 1 τερματικό αντίστοιχα.

Τα switch ειναι 1000αρια unmanaged και το powerline πρέπει να είναι 100αρι.

Notes_191114_134601_124_1.jpg

Επεξ/σία από haris013
Δημοσ.

Είναι ιδιαίτερα απλή η περίπτωση σου. Θα πρότεινα να έχεις ένα switch μετά το powerline ώστε εκεί να συνδέσεις τον ένα υπολογιστή αλλά και έτσι όπως είναι δεν θα έχεις θέματα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, zx1234r είπε

Είναι ιδιαίτερα απλή η περίπτωση σου. Θα πρότεινα να έχεις ένα switch μετά το powerline ώστε εκεί να συνδέσεις τον ένα υπολογιστή αλλά και έτσι όπως είναι δεν θα έχεις θέματα.

έχει ενσωματωμένο ένα dual port switchάκι το powerline. Απλά επειδή είναι όλα unmanged και δεν μπορώ να επέμβω στο port routing θέλω να ξέρω οτι δεν θα έχω θέματα στο LAN και τυχών καθυστερήσεις.

Επεξ/σία από haris013
Δημοσ.

Δεν υπάρχει κανένα θέμα. Απλά οι 2 συσκευές που θα συνδέονται στο PLC, θα έχουν σύνδεση Fast Ethernet και όχι Gigabit.

Καλύτερα βέβαια θα ήταν τα 2 switch να συνδέονται μεταξύ τους και μόνο ένα εξ αυτών με τον router. Επίσης το PLC (αλλά είναι δευτερεύον) να παίρνει σύνδεση από ένα switch αντί του router.

Θεωρώ ότι έχει ζεύγος PLC, διότι μόνο με το ένα που δείχνεις στο σχέδιο δεν θα έχουν σύνδεση οι 2 συσκευές που θα συνδέονται πάνω του.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, jkoukos είπε

Δεν υπάρχει κανένα θέμα. Απλά οι 2 συσκευές που θα συνδέονται στο PLC, θα έχουν σύνδεση Fast Ethernet και όχι Gigabit.

Καλύτερα βέβαια θα ήταν τα 2 switch να συνδέονται μεταξύ τους και μόνο ένα εξ αυτών με τον router. Επίσης το PLC (αλλά είναι δευτερεύον) να παίρνει σύνδεση από ένα switch αντί του router.

Θεωρώ ότι έχει ζεύγος PLC, διότι μόνο με το ένα που δείχνεις στο σχέδιο δεν θα έχουν σύνδεση οι 2 συσκευές που θα συνδέονται πάνω του.

ναι είναι ζεύγος, σχετικά με τα 2 switch έχεις δίκιο αλλά λόγο τοπολογίας δεν μπορώ να τραβήξω άλλο καλώδιο απο την τοποθεσία του switch 1 ώστε να πάει στο switch 2.

Δημοσ.

H προδαγραφη που τιθεται, ειναι τα 2 switches να προερχονται απο το ιδιο υποδικτυο...................οχι οτι δε μπορει να κανει segmentation σε L2, κ.λ.π. 

Δημοσ.

Όλα παίζουν στο ίδιο subnet. Μόνο οι vpn users που συνδέονται είναι σε ξεχωριστό, το router λειτουργεί και ως vpn server , έχω ξεχωριστό υποδικτυο και dhcp pool για αυτούς τους χρήστες.

• Like 1
Δημοσ.

Το ρουτερ τι πόρτες εχει; Fast ή Gigabit; Εαν έχει fast, μόνο οι συσκευές που ειναι συνδεμένες στο ιδιο gigabit switch θα επικοινωνουν με 1GBps. H εσωτερικη κίνηση που θα περνάει από το router θα πέφτει στα 100mpbs. Το ιδιο ισχυει και στο client που κουμπώνει στο PLC. Αν παρόλα αυτα ειναι gigabit, σημείωσε πως ειναι gigabit duplex ανα πόρτα, που σημαίνει πως εαν 2 συσκευές του switch 1 προσπαθούν να ανταλλάξουν δεδομένα με 2 συσκευές του switch 2 τοτε η πραγματική ταχύτητα δεν θα ειναι 1GBps αφου στην ουσία μοιράζονται traffic απο τα ίδια ports. Στην πράξη, ουσιαστική διαφορά θα δεις μονο κατα την μεταφορά αρχείων. Σε browsing ή streaming δεν θα καταλαβεις καν αυτή την μειομένη ταχύτητα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, 2MikronS είπε

H προδαγραφη που τιθεται, ειναι τα 2 switches να προερχονται απο το ιδιο υποδικτυο...................οχι οτι δε μπορει να κανει segmentation σε L2, κ.λ.π. 

Από πού βγήκε συμπέρασμα ότι μπορεί να παίζουν σε διαφορετικά υποδίκτυα τα switch; Αναφέρθηκε πουθενά ότι είναι managed; Τουναντίον αναφέρθηκε ότι είναι κοινά, άρα ουδέτερα ως προς το υποδίκτυο.

Επεξ/σία από jkoukos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...