ekkli Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 Καλημέρα στο φόρουμ! Εδώ και κάποιες μέρες το g5 plus μου άρχισε να κάνει νερά. Κυριολεκτικά. Η οθόνη κάνει νερά. Και όσο ψάχνω τι είναι και πόσο μπορεί να στοιχίσει και αφού αυτό το κακό μας έτυχε μέσα Νοέμβρη, είπα να κάνω μια λίστα με κινητά, να έχω το νου μου αν βγουν σε προσφορά την επόμενη περίοδο, που έχουμε προσφορές. Το θέμα είναι ότι έχω περίεργες απαιτήσεις, αυτές που γράφω στον τίτλο. Δεν με νοιάζουν τα μπέζελς, δεν πα να είναι σα το g5, με πηγούνι τεράστιο, αν είναι να μην έχω fingeriprint μπροστά. Έχω μάθει με αυτή την ευκολία, άρα fingerprint μπροστά, είτε στην οθόνη, είτε σε πηγούνι. Η κάμερα είναι επίσης πάρα πολύ σημαντικό για μένα. Συνηθίζω να κάνω δώρα σε φίλους φωτογραφίες τους που έχω τραβήξει τις πιο πολλές φορές με το κινητό και είναι τυπωμένες σε καμβά 50*30, τραβηγμένες με το ποταπό -και κορυφαίο για την εποχή του και για τα λεφτά του- g5 plus. Τέλος, το stock android. Δεν αλλάζει αυτό. Θέλω να έχω πλήρη έλεγχο της συσκευής, να ξέρω τι τρέχει και γιατί. Αυτό το καταφέρνω πολύ καλά σε συνδυασμό με Nova launcher που είναι η μοναδική εφαρμογή που έχω αγοράσει ποτέ και μου προσφέρει πλήρη παραμετροποίηση της συσκευής. Επίσης, δεν θέλω να μου τρώει πόρους το bloatware. Όλα αυτά με μπάτζετ 300€, άντε 350€, άντε 400€ αν είναι το Pixel 4 ή κάποια άλλη εξωπραγματική προσφορά. Δευτερεύουσες προϋποθέσεις: - να είναι εταιρία που δίνει updates, με ξενέρωσε η Moto που έχει να μου στείλει security update εδώ και κάνα 4μηνο, είναι σα να μου λέει, πέτα το κινητό σου. Και ενώ πάει μια χαρά από καθημερινή συμπεριφορά και ταχύτητα, με ανησυχεί που δεν είμαι ενημερωμένος σε θέματα ασφάλειας. Δεν λέω καν για Android 9, που έχω πάρει αναβάθμιση μόνο σε 8, αλλά τις ενημερώσεις ασφαλείας έστω... - αγορά από Κίνα δεν έχω πρόβλημα να κάνω αλλά δεν αξίζει λόγω μικρής διαφοράς στην τιμή, κινδύνου τελωνείου και καθυστέρησης, εκτός αν είναι μοντέλο που δεν βρίσκουμε στην Ελλάδα. Και πάλι, θα πρέπει να είναι κάτι που δουλεύει απρόσκοπτα out of the box και δεν θέλει αλλαγές rom κλπ. -μπαταρία επίσης με ενδιαφέρει να είναι αξιοπρεπής. Δεν είμαι κανένας heavy user, οι πιο βαριές εφαρμογές είναι facebook και reddit. Για αυτό τον λόγο και επειδή έχω stock android απαιτώ η μπαταρία να κρατάει τουλάχιστον 1,5 μέρα. - ράδιο και 3,5 jack. Η έλλειψη του ραδιοφώνου είναι deal breaker, το χρησιμοποιώ σχεδόν καθημερινά, το ίδιο και για το τριαμισάρι βύσμα. Τα βάζω σαν δευτερεύουσες προϋποθέσεις γιατί αν βρεθεί κάτι εξωπραγματικό που έχει 90% έκπτωση μπορεί και να σκεφτώ να το αγοράσω. Για να μην σας κουράζω άλλο, τα ερωτήματα μου είναι απλά: 1. Υπάρχουν άλλα σάιτς με -όσο μπορεί να είναι- αξιόπιστα rankings για τις κάμερες των κινητών, σαν το dxoMark; Η βαθμολογία του Kimovil πόσο αξιόπιστη είναι; Παλιά είχαμε και το dpReview αλλά βλέπω ότι έχει να κάνει review κάνα χρόνο. 2. Ποια κινητά προτείνεται να μπουν στην λίστα παρακολούθησης με βάση τα κριτήρια που έθεσα πιο πάνω;
zx1234r Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 https://www.gsmarena.com/results.php3?nPriceMax=400&chk35mm=selected&chkFMradio=selected&sOSes=2&idFingerprint=5 Αυτά βγαίνουν με τα κριτήρια σου. Δες τις βαθμολογίες κάμερας και αποφάσισε.
vargas Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 Δε νομίζω ότι υπάρχει κάτι σλλο.εκτος του mi a3 για αυτά που ζητάς 1
saruman123 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 2 ώρες πριν, ekkli είπε Καλημέρα στο φόρουμ! Εδώ και κάποιες μέρες το g5 plus μου άρχισε να κάνει νερά. Κυριολεκτικά. Η οθόνη κάνει νερά. Και όσο ψάχνω τι είναι και πόσο μπορεί να στοιχίσει και αφού αυτό το κακό μας έτυχε μέσα Νοέμβρη, είπα να κάνω μια λίστα με κινητά, να έχω το νου μου αν βγουν σε προσφορά την επόμενη περίοδο, που έχουμε προσφορές. Το θέμα είναι ότι έχω περίεργες απαιτήσεις, αυτές που γράφω στον τίτλο. Δεν με νοιάζουν τα μπέζελς, δεν πα να είναι σα το g5, με πηγούνι τεράστιο, αν είναι να μην έχω fingeriprint μπροστά. Έχω μάθει με αυτή την ευκολία, άρα fingerprint μπροστά, είτε στην οθόνη, είτε σε πηγούνι. Η κάμερα είναι επίσης πάρα πολύ σημαντικό για μένα. Συνηθίζω να κάνω δώρα σε φίλους φωτογραφίες τους που έχω τραβήξει τις πιο πολλές φορές με το κινητό και είναι τυπωμένες σε καμβά 50*30, τραβηγμένες με το ποταπό -και κορυφαίο για την εποχή του και για τα λεφτά του- g5 plus. Τέλος, το stock android. Δεν αλλάζει αυτό. Θέλω να έχω πλήρη έλεγχο της συσκευής, να ξέρω τι τρέχει και γιατί. Αυτό το καταφέρνω πολύ καλά σε συνδυασμό με Nova launcher που είναι η μοναδική εφαρμογή που έχω αγοράσει ποτέ και μου προσφέρει πλήρη παραμετροποίηση της συσκευής. Επίσης, δεν θέλω να μου τρώει πόρους το bloatware. Όλα αυτά με μπάτζετ 300€, άντε 350€, άντε 400€ αν είναι το Pixel 4 ή κάποια άλλη εξωπραγματική προσφορά. Δευτερεύουσες προϋποθέσεις: - να είναι εταιρία που δίνει updates, με ξενέρωσε η Moto που έχει να μου στείλει security update εδώ και κάνα 4μηνο, είναι σα να μου λέει, πέτα το κινητό σου. Και ενώ πάει μια χαρά από καθημερινή συμπεριφορά και ταχύτητα, με ανησυχεί που δεν είμαι ενημερωμένος σε θέματα ασφάλειας. Δεν λέω καν για Android 9, που έχω πάρει αναβάθμιση μόνο σε 8, αλλά τις ενημερώσεις ασφαλείας έστω... - αγορά από Κίνα δεν έχω πρόβλημα να κάνω αλλά δεν αξίζει λόγω μικρής διαφοράς στην τιμή, κινδύνου τελωνείου και καθυστέρησης, εκτός αν είναι μοντέλο που δεν βρίσκουμε στην Ελλάδα. Και πάλι, θα πρέπει να είναι κάτι που δουλεύει απρόσκοπτα out of the box και δεν θέλει αλλαγές rom κλπ. -μπαταρία επίσης με ενδιαφέρει να είναι αξιοπρεπής. Δεν είμαι κανένας heavy user, οι πιο βαριές εφαρμογές είναι facebook και reddit. Για αυτό τον λόγο και επειδή έχω stock android απαιτώ η μπαταρία να κρατάει τουλάχιστον 1,5 μέρα. - ράδιο και 3,5 jack. Η έλλειψη του ραδιοφώνου είναι deal breaker, το χρησιμοποιώ σχεδόν καθημερινά, το ίδιο και για το τριαμισάρι βύσμα. Τα βάζω σαν δευτερεύουσες προϋποθέσεις γιατί αν βρεθεί κάτι εξωπραγματικό που έχει 90% έκπτωση μπορεί και να σκεφτώ να το αγοράσω. Για να μην σας κουράζω άλλο, τα ερωτήματα μου είναι απλά: 1. Υπάρχουν άλλα σάιτς με -όσο μπορεί να είναι- αξιόπιστα rankings για τις κάμερες των κινητών, σαν το dxoMark; Η βαθμολογία του Kimovil πόσο αξιόπιστη είναι; Παλιά είχαμε και το dpReview αλλά βλέπω ότι έχει να κάνει review κάνα χρόνο. 2. Ποια κινητά προτείνεται να μπουν στην λίστα παρακολούθησης με βάση τα κριτήρια που έθεσα πιο πάνω; Μπορεί να κοιτάξεις και κανένα μεταχειρισμένο OnePlus . 1
ekkli Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 4 ώρες πριν, vargas είπε Δε νομίζω ότι υπάρχει κάτι σλλο.εκτος του mi a3 για αυτά που ζητάς Μάλλον ναι, με ενοχλεί η χαμηλή κατάταξη του στην βαθμολογία της κάμερας στα σάιτς και ότι πρέπει να περάσω gCam για να παίξει καλά. 3 ώρες πριν, saruman123 είπε Μπορεί να κοιτάξεις και κανένα μεταχειρισμένο OnePlus . Το σκέφτηκα πολύ σοβαρά και κατέληξα ότι θα προτιμούσα να αγοράσω καινούρια συσκευή. Άλλο σάιτ με κατάταξη για τις κάμερες των κινητών δεν υπάρχει; Μόνο dxoMark και Kimovil υπάρχουν;
vargas Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 Πρώτα από όλα dxo k kmvl δεν είναι κ πολύ αξιόπιστα. Κ γω το σκέφτηκα το one plus αλλά θέλει fingerprint εντός οθόνης κ ράδιο . Δεν έχει νομίζω op του από τα δύο
ekkli Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2019 Ενημερωτικά, με την πτώση τιμής του Α3 στα 200€ με εγγύηση αντιπροσωπείας και την δυνατότητα να το πάρω με τιμολόγιο, είπα να δοκιμάσω Xiaomi και την κάμερα του. Θα το παραλάβω Σάββατο, άμα τη άφιξη μου στην Αθήνα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα