Επισκέπτης Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 Καταρχην να πω οτι οδηγαω πολλα χρονια αλλα ειμαι ασχετος με τα του αυτοκινητου και δεν παρακολουθω καθολου των χωρο. Ενδιαφερομαι για αγορα μεταχειρισμενου εως 6000 € και δυσκολευομαι να καταληξω. Ψαχνω για μοντελο το παλιοτερο δεκαετιας και εως 1400 κυβικα. Προς το παρον κοιταω προς ford fiesta και opel corsa και απο αυτα που εχω ρωτησει μου ειπαν μακρια απο ιταλικα. Ποια αλλα μοντελα εχουν καλη φημη στην αγορα μεταχειρισμενου εαν γνωριζετε; Και δευτερον σε περιπτωση αγορας απο μαντρα πως μπορουμε να διασφαλιστουμε οτι δεν αγοραζουμε σαπακι(βρισκομαι επαρχια) μιας και στην τελευταια αγορα μου πασαραν πανακριβο σαπακι. Συμφερει η αγορα diesel ή ειναι πεταμενα λεφτα; Ευχαριστω πολυ
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 2 ώρες πριν, krakozia είπε Και δευτερον σε περιπτωση αγορας απο μαντρα πως μπορουμε να διασφαλιστουμε οτι δεν αγοραζουμε σαπακι(βρισκομαι επαρχια) μιας και στην τελευταια αγορα μου πασαραν πανακριβο σαπακι. δεν μπορεις να εισαι σιγουρος ποτε. Εκτος αν εισαι ο μαντρας. Εγω δεν θα κοιταζα τιποτα από μαντρα. Μονο ιδιωτες. 2 ώρες πριν, krakozia είπε Συμφερει η αγορα diesel ή ειναι πεταμενα λεφτα; Αν κανεις πανω από 15k χλμ τον χρονο ισως να το σκεφτοσουν. Αλλα σε μεταχειρισμενο θα το εχουν σκισει και δεν θα ξερεις τι προβλήματα θα σου βγαλει. Οποτε δεν θα τα κοιταζα. Ποσο μαλλον αν το θες για την πολη. Fiest θα κοιταζα σιγουρα. Opel Astra, καποιο Golf TFSΙ, Mito αν βρεις σε καλη κατασταση, οντως υπαρχει αυτή η φημη για τα Ιταλικα αλλα τι να σου πω, μεταχειρισμενο παιρνεις, είναι σαν λαχειο ποιο θα βγαλει ζημιες.
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 ΕΥχαριστω για τις απαντησεις. Υπαρχει καποιο εξιδικευμενο φορουμ στην ελλαδα για τα αυτοκινητα. Παντως απο το λιγο που το εψαξα βλεπω να γραφουν πολλοι για γυρισμενα χιλιομετρα σε μαντρες και φοβηθηκα λιγο.
vamvakoolas Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 δε θα προτεινω μοντελο και μαντρα ή ιδιωτη αλλα κατι σημαντικο γιατι την πατησα και εγω οπως και φιλοι: Εφοσον βρεις κατι που σου αρεσει πηγαινε το σε ΚΤΕΟ. Εχεις τη δυνατοτητα να περασεις ΚΤΕΟ για ελεγχο (οχι για το σηματακι) και θα εχεις και το κεφαλι σου ησυχο (γυρισμενα χλμ, τι ζημιες ισως να υπαρχουν κ.α). Κοστος απο 30 ευρ εφοσον μαντρα ή ιδιωτης αρνηθει θα προτεινα να πας στο επομενο. Αν η μαντρα σου πει περι εγγυησης επισης προτεινε ΚΤΕΟ για ελεγχο (αν ειναι κομπλε το ιχ δε θα αρνηθουν). Υπαρχουν 2-3 υποθεσεις στα αστικα οπου ενω μαντρες εδειναν εγγυηση βρηκαν παραθυρακια να μην ασχοληθουν οταν προεκυψε ζημια
agnostos13 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε δε θα προτεινω μοντελο και μαντρα ή ιδιωτη αλλα κατι σημαντικο γιατι την πατησα και εγω οπως και φιλοι: Εφοσον βρεις κατι που σου αρεσει πηγαινε το σε ΚΤΕΟ. Εχεις τη δυνατοτητα να περασεις ΚΤΕΟ για ελεγχο (οχι για το σηματακι) και θα εχεις και το κεφαλι σου ησυχο (γυρισμενα χλμ, τι ζημιες ισως να υπαρχουν κ.α). Κοστος απο 30 ευρ εφοσον μαντρα ή ιδιωτης αρνηθει θα προτεινα να πας στο επομενο. Αν η μαντρα σου πει περι εγγυησης επισης προτεινε ΚΤΕΟ για ελεγχο (αν ειναι κομπλε το ιχ δε θα αρνηθουν). Υπαρχουν 2-3 υποθεσεις στα αστικα οπου ενω μαντρες εδειναν εγγυηση βρηκαν παραθυρακια να μην ασχοληθουν οταν προεκυψε ζημια Στα ΚΤΕΟ δεν υπάρχει καταγραφή χλμ για οχήματα άλλων ΚΤΕΟ. Από πέρσυ προσπαθούν να φτιάξουν ένα σύστημα στο υπουργείο μαζί με τον έλεγχο να βάζουν και τα χλμ και να φαίνονται κεντρικά. Επεξ/σία 15 Νοεμβρίου 2019 από agnostos13
tutuyo Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, krakozia είπε ΕΥχαριστω για τις απαντησεις. Υπαρχει καποιο εξιδικευμενο φορουμ στην ελλαδα για τα αυτοκινητα. Παντως απο το λιγο που το εψαξα βλεπω να γραφουν πολλοι για γυρισμενα χιλιομετρα σε μαντρες και φοβηθηκα λιγο. Καλα κανεις και εισαι καχυποπτος, δυστυχως η αγορα μεταχειρισμενου εχει αρκετο ρισκο. Να εχεις υποψην σου οτι τα περισσοτερα ντιζελ μεταχειρισμενα ειναι εισαγωγης (λογω της εξαιρετικης εγχωριας πολιτικης απαγορευσης ντιζελ στις πολεις των προηγουμενων ετων). Αυτο σημαινει οτι εχουν αρκετα χιλιομετρα διοτι στην Ευρωπη διανυουν σοβαρες αποστασεις με ντιζελοκινητα, οποτε σε "σουπερ προσφορες" ντιζελ με λιγοτερα χιλιομετρα απο πχ 150-170k σε βαθος 10ετιας να εισαι εξαιρετικα καχυποπτος. Προφανως και θα χρειαστεις ελεγχο απο μηχανικο για τα βασικα (αν εχει τρακαρει, αν λειτουργει σωστα, διαρροες κτλ). Καποια πραγματα μπορεις να τα δεις και μονος σου, πχ να τσεκαρεις εαν οι χτυπημενες ετικετες στα τζαμια ειναι ιδιες σε ολα τα τζαμια, εβδομαδα κατασκευης των λαστιχων, την φθορα απο τις τσιμουχες στις πορτες, το μεγεθος του κενου εκει που κουμπωνουν οι πορτες και οι προφυλακτηρες. Εαν ο πωλητης (μαντρα η ιδιωτης) αρνηθει τον οποιονδηποτε ελεγχο, απλα φευγεις. Εαν αρνηθει να το βαλεις μπροστα, απλα φευγεις. Σε πρωτη φαση θα κοιτουσα μεταχειρισμενο απο αντιπροσωπεια (που το εχει αφησει καποιος απο ανταλλαγη), πχ καλα λογια ακουω για την Stock Center ΒΕΛΜΑΡ,εχω φιλο που αγορασε και εμεινε πολυ ευχαριστημενος αλλα και απο Spotawheel. Βεβαια ειναι και οι 2 λιγο τσιμπημενοι στις τιμες αλλα τουλαχιστον μειωνεις στο ελαχιστο το ρισκο της αγορας καλη τυχη 1
ProponitisTouKanape Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Γενικά να σας χτυπάνε άσχημα τα ύποπτα λίγα χιλιόμετρα. Όταν πουλάνε αυτοκίνητα 12ετίας με 80,000 χλμ, ε κάτι πάει λάθος. Και πολύ σωστό αυτό που λέει ο φίλος για τα πετρέλαια, τουλάχιστον 10-12Κ το χρόνο είναι μια νορμάλ χρήση. Κανένας δε πήρε καινούριο πετρέλαιο για να κάθεται. Επίσης πολύ σημαντικό είναι να κοιτάτε το βιβλίο σέρβις. Τα περισσότερα με γυρισμένα δεν έχουν βιβλίο σέρβις. Είναι πολύ σημαντικό να βλέπεις το ιστορικό του αυτοκινήτου. Στην Ελλάδα καλύτερα κοίτα για μοντέλα με εργοστασιακό LPG. 1. Κάνεις οικονομία 2. Δεν κινδυνεύεις απο τις "βαριές" βλάβες ενός μεταχειρισμένου ντιζελ 3. Σε μικρό αυτοκίνητο ο πετρελαιοκινητήρας δε λειτουργεί πολιτισμένα, η βενζίνη έχει πιο ομαλή λειτουργία. Το πετρέλαιο θέλει κυβικά για να είναι smooth... Επεξ/σία 15 Νοεμβρίου 2019 από ProponitisTouKanape 1
gia_nnis Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 Στις 14/11/2019 στις 8:55 ΠΜ, krakozia είπε Καταρχην να πω οτι οδηγαω πολλα χρονια αλλα ειμαι ασχετος με τα του αυτοκινητου και δεν παρακολουθω καθολου των χωρο. Ενδιαφερομαι για αγορα μεταχειρισμενου εως 6000 € και δυσκολευομαι να καταληξω. Ψαχνω για μοντελο το παλιοτερο δεκαετιας και εως 1400 κυβικα. Προς το παρον κοιταω προς ford fiesta και opel corsa και απο αυτα που εχω ρωτησει μου ειπαν μακρια απο ιταλικα. Ποια αλλα μοντελα εχουν καλη φημη στην αγορα μεταχειρισμενου εαν γνωριζετε; Και δευτερον σε περιπτωση αγορας απο μαντρα πως μπορουμε να διασφαλιστουμε οτι δεν αγοραζουμε σαπακι(βρισκομαι επαρχια) μιας και στην τελευταια αγορα μου πασαραν πανακριβο σαπακι. Συμφερει η αγορα diesel ή ειναι πεταμενα λεφτα; Ευχαριστω πολυ Απλα κανε t.drive και το i20 1.2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα