Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω τι ψάχνεις -παλι- εδώ. Ξέρεις και μόνος σου ότι μπορείς να κάνεις καταγγελίες και μηνύσεις, αλλα δε θες και να μπλέξεις όπως λες. 

Δε βλέπω πως μπορεί να αποδείξεις ότι ο σκύλος όντως κυκλοφορεί γιολο και προκαλεί πρόβλημα. Ίσως αν έκανες καταγγελία και την ώρα που ερχόταν η αστυνομία Ο σκύλος ήταν σ εκείνο το σημείο, κάτι να γινόταν. 

Μπορεί όμως να μην έρθει καν (πολύ πιθανό αν κι είναι υποχρεωμενοι), ή μπορεί να έρθει κι σκύλος να ναι μες το σπίτι ή να λείπουν. 

Ή κάνεις καταγγελία ή κάνεις μήνυση ή αλλάζεις σπίτι ή το αποδέχεσαι, δεν υπάρχει κάτι άλλο προφανώς. 

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Προσωπικα θα ηθελα να τους κανει η αστυνομια μια συσταση για αρχη, αν πηγαινες στην αστυνομια και εδειχνες ενα βιντεο που δεν θα αφηνε περιθωρια παρερμηνειων, πιστευω θα το εκαναν.

Δημοσ.

Αυτά με τις αστυνομίες (δημοτική και μη) υγειονομικό και πρόστιμα καλά ακούγονται αλλά είναι σε ποια περιοχή βρίσκεσαι και αν εφαρμόζονται. Σε μια καλή περιοχή από την στιγμή που θα κάνεις καταγγελία για σκύλο θα έρθει η αστυνομία με την φιλοζωική να δει πρώτα χαρτιά βιβλιάριο και τσιπάκι, τον χώρο του ζώου και όλα τα υπόλοιπα και αν διαπιστώσουν παράβαση θα κόψουν πρόστιμο κατευθείαν και θα ρχονται κάθε 15 μέρες μέχρι να συμμορφωθεί ή θα το πάρουν.

Σε έναν κακό δήμο ή σε κανα γκέτο θα τον φωνάξουν απλά στο τμήμα τον ιδιοκτήτη να παρουσιαστεί και θα του αναφέρουν ότι εσύ έκανες καταγγελία για αυτό και ούτε θα ασχοληθούν παραπάνω για οτιδήποτε. Όσο για υγειονομικό ούτε καν θα κουνηθούν.

Ανάλογα την περιοχή που βρίσκεσαι και τι εντολές έχουν τα τμήματα εκεί θα βρεις το δίκιο σου και αν...αλλιώς θα δημιουργηθούν απλά παραπάνω εντάσεις και θα βγεις και ο κακός.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, billdanos είπε

Ακολουθείστε τις νομιμες διαδικασίες οι οποίες λειτουργούν μια χαρά. Προϋπόθεση όμως είναι να υπάρχει όντως σοβαρό πρόβλημα με το σκύλο είτε ως προς τις συνθήκες στις οποίες μένει, είτε προς τη συμπεριφορά του. 

Και το πιο βασικό από όλα (το λέω για τους ανεγκέφαλους αυτό) είναι να καταλάβουμε πως δεν φταίει ο σκύλος ούτε και θα παραδειγματιστεί αν "θα δει τι θα πάθει"... Όλες οι ευθύνες αφορούν τον ιδιοκτήτη. :) 

καλά δεν ανεφεραι ο ts οτι φταιει ο σκυλος. Μη δημιουργουμε θέμα εκει που δεν υπάρχει γιατι θα χαλασει η συζήτηση. Τι θες να πεις να υπαρχει σοβαρο προβλημα δε καταλαβα. Ο ts ανελυσε επακριβως το προβλημα, ενας σκυλος κυκλοφορει ελευθερος σε κοινοχρηστο χώρο. Απο μόνο του δε το θεωρεις σοβαρο πρόβλημα δηλαδη? 

• Like 1
Δημοσ.

Δε χρειάζεται να πάρεις το 100 για να έρθει περιπολικό. Πάρε ένα τηλέφωνο στο ΑΤ της περιοχής σου και ζήτα να μιλήσεις με το γραφείο αστυνόμευσης. Ή ακόμα καλύτερα πήγαινε προσωπικά από κει για να μιλήσεις με τον αστυνομικό του γραφείου. Η προσωπική επαφή είναι καλύτερη από ένα απρόσωπο τηλέφωνο.

• Super Moderators
Δημοσ.
27 minutes ago, Curtis76 said:

καλά δεν ανεφεραι ο ts οτι φταιει ο σκυλος. Μη δημιουργουμε θέμα εκει που δεν υπάρχει γιατι θα χαλασει η συζήτηση. Τι θες να πεις να υπαρχει σοβαρο προβλημα δε καταλαβα. Ο ts ανελυσε επακριβως το προβλημα, ενας σκυλος κυκλοφορει ελευθερος σε κοινοχρηστο χώρο. Απο μόνο του δε το θεωρεις σοβαρο πρόβλημα δηλαδη? 

Γι'αυτό και πρότεινα να τηρηθούν οι νόμιμες διαδικασίες και να αναλάβουν την αξιολόγηση οι αρμόδιες αρχές. Οι περιγραφές και οι αναλύσεις σε ένα topic δεν μου λένε τίποτα και απλά δίνουν μια "ιδέα" της κατάστασης από τη μία πλευρά. 

Αν η αυλή δεν είναι ιδιωτική (η αυλή ενός ισόγειου διαμερίσματος για παράδειγμα) αλλά κοινόχρηστος χώρος της πολυκατοικίας, τότε προφανώς και ο κάτοχος του σκύλου είναι λάθος και παρανομεί. 

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, Xacti είπε

Δε χρειάζεται να πάρεις το 100 για να έρθει περιπολικό. Πάρε ένα τηλέφωνο στο ΑΤ της περιοχής σου και ζήτα να μιλήσεις με το γραφείο αστυνόμευσης. Ή ακόμα καλύτερα πήγαινε προσωπικά από κει για να μιλήσεις με τον αστυνομικό του γραφείου. Η προσωπική επαφή είναι καλύτερη από ένα απρόσωπο τηλέφωνο.

επειδη ο κολλητος μου ειναι αστυνομικος θα πω αυτο που μου ειπε,αν υπαρχει οποιοδηποτε θεμα  να παιρνω παντα το 100 και αυτο για εναν λογο,γινεται καταγραφη συμβατντος οποτε το τμημα της περιοχης θελει δεν θελει θα πρεπει να παει και να κανει τα δεοντα,αν πας στο τμημα μπορει να κουκολωθει ειτε επειδη βαριεται ειτε επειδη ειναι γνωστος 

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, slk200gr είπε

επειδη ο κολλητος μου ειναι αστυνομικος θα πω αυτο που μου ειπε,αν υπαρχει οποιοδηποτε θεμα  να παιρνω παντα το 100 και αυτο για εναν λογο,γινεται καταγραφη συμβατντος οποτε το τμημα της περιοχης θελει δεν θελει θα πρεπει να παει και να κανει τα δεοντα,αν πας στο τμημα μπορει να κουκολωθει ειτε επειδη βαριεται ειτε επειδη ειναι γνωστος 

Καταρχήν αν πάρεις το 100 θα έρθει περιπολικό του τμήματος ή αν δεν έχει τότε της δίπλα περιοχής ή αν δεν έχει τότε θα έρθει η ΑΔ. φυσικά όταν πάρει σήμα για διατάραξη από σκύλο θα προτιμήσει πρώτα τα πιο σοβαρά σήματα.

Αλλά ακόμα και αν έρθει και δεν διαπιστώσει τίποτα τότε αυτό που εσύ λες σαν καταγραφή συμβάντος δεν είναι τίποτα περισσότερο από καταγραφή όσων θα πει ο καλών, άρα δεν έχει καμία νομική υπόσταση.

Αν διαπιστώσει ότι υπάρχει θέμα τότε θα αναζητήσει επιτόπου τον ιδιοκτήτη του σκύλου και αν υπάρχει παράβαση θα βεβαιώσει τα πρόστιμα ή αν δεν έχει το ειδικό μπλοκάκι θα έρθει κάποιος απ' το γραφείο αστυνόμευσης.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Malthador είπε

Είχα κάνει και παλιότερα νήμα με ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω στο σπίτι που μισθώνω σχετικά με το σκύλο του από κάτω διαμερίσματος, ο οποίος κυκλοφορεί ασυνόδευτος στον κήπο, στους κοινόχρηστους χώρους κλπ. Το πρόβλημα έχει επιδεινωθεί μιας και οι ιδιοκτήτες (του κατοικίδιου)  είναι εντελώς στην κοσμάρα τους, το συζήτησα μαζί τους κανά δυο φορές και η απάντηση ήταν εμμέσως πλην σαφώς «deal with it, είναι σπίτι μας και άμα σας αρέσει». Το σκυλάκι δεν είναι επιθετικό, αλλά είναι τεράστιο, μαύρο και γαυγίζει πολύ με αποτέλεσμα σε όποιον ανοίγω από το θυροτηλέφωνο να μην τολμάει να μπει μέσα αν δεν κατέβω κάτω να ανοίξω. Χθες το μεσημέρι έβρεχε ο θεός με το θεό, προσπαθούσα ανοίξω την εξώπορτα με δύο νήπια ανά χείρας να μου λένε ότι φοβούνται και ο σκύλος ήταν από την πίσω μεριά της εξώπορτας να γαυγίζει σαν τρελός.

Τι μπορώ να κάνω ρεαλιστικά:

1. Η αστυνομία πρόκειται να ασχοληθεί αν καταγγείλω το περιστατικό; Θα έρθει να καταγράψει το περιστατικό ή ούτε καν, θα μου πει να κάνω μήνυση κοκ;

2. Είναι λόγος μείωσης του ενοικίου ή καταγγελίας του μισθωτηρίου; Δεν θέλω τίποτα από τα δύο, θέλω μόνο να πιέσω τον ιδιοκτήτη για να πιέσει με τη σειρά του τον γείτονα (που είναι συγγενής του α' βάθμου).

Δεν θέλω να μπλέξω με αγωγές κλπ γιατί μέχρι να εκδικαστούν θα έχω αλλάξει σπίτι.

Ευχαριστώ όποιον βοηθήσει.

Συνφορουμίτη, δεν θέλω να σε αποθαρρύνω από ότι έχεις κατά νου να κάνεις, αλλά νομίζω ότι στο τέλος "του καυγά", όποιο και να είναι αυτό, εσύ θα είσαι πολύ πολύ ζημιωμένος και μπλεγμένος.  Δυστυχώς στην εποχή που ζούμε, υπάρχει κυριαρχία του μετώπου των ζωόφιλων = άθροισμα υγιών πραγματικών ζωόφιλων συν των δήθεν ζωόφιλων  (διαταραγμένων ψυχικά που βρήκαν στήριξη στο ζήτημα αυτό κι αρπάχτηκαν στην ζοφερή καθημερινότητά τους από αυτό). Κανένας κρατικός φορέας (που η αποστολή του είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας) π.χ. αστυνομία, δήμος, υγειονομικές υπηρεσίες, ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ  στο δίκαιο και λογικό: Θέλεις να υπάρχεις και να λειτουργείς χωρίς την ύπαρξη σκύλου στην καθημερινότητά σου.  Θα δεχτούν τα παράπονά σου, προφορικά ή γραπτά, θα σε διαβεβαιώσουν ότι θα επιληφθούν - αλλά στο τέλος "θα σε συνδέσουν"! Ίσως μάλιστα κάποιες τρελές με σκυλιά, να καταγγείλουν και να ορκιστούν κιόλας ότι σε είδαν να το κλωτσάς (και το σκυλί απέβαλε!)!  Θα σε μπλέξουν με δικαστήρια και τα πρόστιμα είναι τεράστια. Υπάρχουν αρκετοί άρρωστοι ανάμεσά μας, τουλάχιστον το 10% του συνόλου!

Κάνε πως δε βλέπεις, ότι το σκυλί αυτό δεν υπάρχει, ότι είναι φαντασία σου!  Είναι η πιο συμφέρουσα κίνηση. Πρακτικά οι συνφορουμίτες, δεν θα σουν τίποτε περισσότερο από όσα λένε οι νόμοι. Δυστυχώς πρέπει να πας σε δικηγόρο, μήπως βρει κάποια βάση,από αυτά που θα του πεις (που βιώνεις) και χτίσει αγωγή.  Αλλά θα αργήσει - και θα κοστίσει!  Στείλε στην αρχή ένα εξ'ωδικο στον ιδιοκτήτη του. μπορεί να πιάσει. αν ο άλλος δει δικόγραφο, μπορεί να το ξανασκεφτεί. Θα σου στοιχίσει 50 ευρώ ο κλητήρας και 100-150 ευρώ ο δικηγόρος να στο συντάξει - να μην δίνει νομικά πατήματα σε βάρος σου.

Η άρρωστη ζωο-σκυλοφιλία στον τόπο μας παρουσιάστηκε μαζί με την οικονομική κρίση κι εξελίχτηκε σαν  "ανθρωποφαγία". Ο καθένας παίρνει ένα σκυλί - και στο όνομα της ζωοφιλίας, αλλάζει τα φώτα στο γείτονά του!

Εμείς οι νορμάλ καθημερινοί άνθρωποι*, πλέον δεν προσδοκούμε σε νομοθετικές πρωτοβουλίες αλλαγής του νόμου για τα αδέσποτα ή τα ζώα συντροφιάς - στοιχίζει πολιτικά -  όμως  προσδοκούμε στην έκδοση κάποιας δικαστικής απόφασης (νομολογίας) από κάποιον παθόντα από σκύλο δικαστή, μήπως έλθουν τα μυαλά στη θέση τους.

Σημείωση:  Οι νορμάλ καθημερινοί άνθρωποι*, αγαπούν και πονάνε τα ζώα, δεν φτάνουν όμως σε υπερβολές κι ακρότητες! Κι ακόμα, σκέφτονται και σέβονται το γείτονα

επίλογος: αν έχεις την προσωρινή οκονομική δυνατότητα, σήκω φύγε.  νοίκιασε αλλού. δεν ξέρεις τι άλλο μπορεί να προκύψει με το γείτονα.  

• Moderators
Δημοσ.
4 hours ago, margaritagr said:

Δεν καταλαβαίνω τι ψάχνεις -παλι- εδώ. Ξέρεις και μόνος σου ότι μπορείς να κάνεις καταγγελίες και μηνύσεις, αλλα δε θες και να μπλέξεις όπως λες. 

Δε βλέπω πως μπορεί να αποδείξεις ότι ο σκύλος όντως κυκλοφορεί γιολο και προκαλεί πρόβλημα. Ίσως αν έκανες καταγγελία και την ώρα που ερχόταν η αστυνομία Ο σκύλος ήταν σ εκείνο το σημείο, κάτι να γινόταν. 

Μπορεί όμως να μην έρθει καν (πολύ πιθανό αν κι είναι υποχρεωμενοι), ή μπορεί να έρθει κι σκύλος να ναι μες το σπίτι ή να λείπουν. 

Ή κάνεις καταγγελία ή κάνεις μήνυση ή αλλάζεις σπίτι ή το αποδέχεσαι, δεν υπάρχει κάτι άλλο προφανώς. 

Επειδή το εξετάζεις από την φιλοζωική πλευρά το θέμα και επειδή στο προηγούμενο νήμα μου είχες απαντήσει ότι το ιδανικό είναι ο σκύλος να κυκλοφορεί στον κήπο κλπ, να σε ενημερώσω ότι με όσους ιδιοκτήτες σκύλων το έχω συζητήσει, μου έχουν αντιτείνει ότι ο σκύλος επιβάλλεται να βγαίνει βόλτα εκτός σπιτιού/κήπου τόσο για να κοινωνικοποιείται με άλλα σκυλιά και με τις οσμές τους, όσο και για να γυμνάζεται. Μάλιστα, μου λένε ότι για αυτό ξελαρυγγιάζεται στο γαύγισμα, γιατί έχει παράπονο από τους ιδιοκτήτες του.

43 minutes ago, billdanos said:

Γι'αυτό και πρότεινα να τηρηθούν οι νόμιμες διαδικασίες και να αναλάβουν την αξιολόγηση οι αρμόδιες αρχές. Οι περιγραφές και οι αναλύσεις σε ένα topic δεν μου λένε τίποτα και απλά δίνουν μια "ιδέα" της κατάστασης από τη μία πλευρά. 

Αν η αυλή δεν είναι ιδιωτική (η αυλή ενός ισόγειου διαμερίσματος για παράδειγμα) αλλά κοινόχρηστος χώρος της πολυκατοικίας, τότε προφανώς και ο κάτοχος του σκύλου είναι λάθος και παρανομεί. 

Πρόκειται για διπλοκατοικία, στο ισόγειο έχουν την βεράντα τους (και τον κήπο) μέσα από την οποία πρέπει να περάσω για να μπω στην είσοδο του κτιρίου και να ανέβω τις σκάλες για το διαμέρισμά μου. Για να είναι ιδιωτικός ένας χώρος θα πρέπει να μην έχουν πρόσβαση οι υπόλοιποι ένοικοι, διαφορετικά είναι κοινόχρηστος.

18 minutes ago, kontinos said:

Έχεις αφήσει ποτέ την πόρτα ανοιχτή?

Έχει τύχει να την ξεχάσω (κυριολεκτικά, χωρίς εισαγωγικά) για να δεχτώ μάλιστα παρατήρηση ότι πρέπει να την κλείνω γιατί κυκλοφορεί ο σκύλος.

Σε κάθε περίπτωση δεν έχω σκοπό ούτε να χάσουν το κατοικίδιό τους, ούτε να ψοφήσει, τίποτα τέτοιο. Να μπορώ να μπαίνω στο σπίτι μου ανενόχλητος θέλω και να μην χρειάζεται να κατεβαίνω κάθε φορά που έρχεται ντελιβεράς, δεν ζητάω πολλά.

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Xacti είπε

Καταρχήν αν πάρεις το 100 θα έρθει περιπολικό του τμήματος ή αν δεν έχει τότε της δίπλα περιοχής ή αν δεν έχει τότε θα έρθει η ΑΔ. φυσικά όταν πάρει σήμα για διατάραξη από σκύλο θα προτιμήσει πρώτα τα πιο σοβαρά σήματα.

Αλλά ακόμα και αν έρθει και δεν διαπιστώσει τίποτα τότε αυτό που εσύ λες σαν καταγραφή συμβάντος δεν είναι τίποτα περισσότερο από καταγραφή όσων θα πει ο καλών, άρα δεν έχει καμία νομική υπόσταση.

Αν διαπιστώσει ότι υπάρχει θέμα τότε θα αναζητήσει επιτόπου τον ιδιοκτήτη του σκύλου και αν υπάρχει παράβαση θα βεβαιώσει τα πρόστιμα ή αν δεν έχει το ειδικό μπλοκάκι θα έρθει κάποιος απ' το γραφείο αστυνόμευσης.

τα ιδια λεμε

Δημοσ.

Την λύση την έδωσες μόνο σου, άφηνε όσο πιο συχνά μπορείς την πόρτα ανοιχτή και αν σου πουν να την κλείνεις πες τους όχι, deal with it. Τουλάχιστον όσο τον έχουν παρατημένο στον κήπο ας είναι και δεμένος.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...