Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας. Νοεμβριος 2019 επιτελους με πολλα bios updates και μεγαλη μαχη AMD με INTEL. Αποτελεσμα αυτου? Καλυτερα προιοντα με την εννοια αποδοσης τιμης και επιτελους καποιος που κοντραρει την INTEL.  

Το κυριο θεμα μου τωρα, ειναι οτι παιζω καθαρα FPS παιχνιδια με focus κυριως σε CSGO(οσοι γνωριζουν, τα fps σαυτο το παιχνιδι εξαρτωνται απο τη δυναμη του CPU.).  

Το παρον συστημα μου λοιπον, με Ryzen 1600 OC 3.9(AiO NZXT X52), DDR4 2x8 3000ΜHz CL15, 1070Ti Rog Strix και Μονιτορ Alienware 240Hz ειναι πλεον στα ορια περι του τι μπορω να κανω στο CS. Αυτο γιατι παιζω στα ορια των 240 fps και εχω tearing μιας και drops με ριχνουν και κατω απο 180(απο τα 200 και κατω παντα tearing.). 

Οποτε κρατωντας AiO, 1070Τi, PSU, Ram και Κουτι, θελω να παω σε αναβαθμιση CPU&MOBO. Ο στοχος μου ειναι καθαρα η Gaming αποδοση και το Budget μου για απο αρχες Δεκεμβρη συν πλυν 500 ευρω για ενα συστημα που δε θα αγγιχτει ξανα(εκτος αν πεθανει η AiO πχ) τα επομενα 3-5 χρονια οποτε υποψιν μας οι τωρινες τιμες κια ισως καποια μικρη μειωση λογω προσφορων.

Αμεσα η ερωτηση μου λοιπον:  Και στις δυο περιπτωσεις Combo mobo+cpu οποτε RYZEN 3000 H' 9700K και αιτιολογηση.

Ευχαριστω εκ των προτερων! 

Δημοσ.

Επειδή είναι πολύ συγκεκριμένο αυτό που ζητάς, 9700K / Gigabyte Z390 Aorus Elite. Αν μπορείς να περιμένεις και τις νέες 10th gen κυκλοφορίες, νομίζω Γενάρη μπορεί να συμφέρει καλύτερα.

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, tanasen01 είπε

Επειδή είναι πολύ συγκεκριμένο αυτό που ζητάς, 9700K / Gigabyte Z390 Aorus Elite. Αν μπορείς να περιμένεις και τις νέες 10th gen κυκλοφορίες, νομίζω Γενάρη μπορεί να συμφέρει καλύτερα.

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση και που εισαι και εσυ συγκεκριμενος! :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, tanasen01 είπε

για το συκεκριμενο υπολογισε αλλα 60€ για την ψυκτρα γιατι θα την χρειαστεις για 2 λογους :

α) δεν παρεχεται

β) stock ψυκτρα Intel -οχι μονο σε Κ ή Χ σειρες- ετοιμασου να δεις 90αρια σε stress test.

Aν εκανα αυτη την στιγμη αναβαθμιση θα πηγαινα σε Ryzen 

mobo MSI MPG X570 GAMING PLUS RETAIL

cpu : AMD RYZEN 7 3700X 3.60GHZ 8-CORE WITH WRAITH PRISM RGB LED BOX

YΓ: ο μονος λογος που δεν εβαλα τον 3800Χ θεωρω κοροιδια να δωσει κανεις 100 + € για 100MHZ παραπανω σε boost mode. 

Επεξ/σία από FasTaker
Δημοσ.
3 ώρες πριν, atheatos είπε

Δεν μπορείς να αναβαθμίσεις μόνο τον επεξεργαστή και την κάρτα γραφικών? Τι μητρική έχεις?

Σηκωνω 3700x λογικα! Εχω Asus Rog B350 F Gaming απλα ελεγα να παω τουλαχιστον σε b450.

2 ώρες πριν, FasTaker είπε

για το συκεκριμενο υπολογισε αλλα 60€ για την ψυκτρα γιατι θα την χρειαστεις για 2 λογους :

α) δεν παρεχεται

β) stock ψυκτρα Intel -οχι μονο σε Κ ή Χ σειρες- ετοιμασου να δεις 90αρια σε stress test.

Aν εκανα αυτη την στιγμη αναβαθμιση θα πηγαινα σε Ryzen 

mobo MSI MPG X570 GAMING PLUS RETAIL

cpu : AMD RYZEN 7 3700X 3.60GHZ 8-CORE WITH WRAITH PRISM RGB LED BOX

YΓ: ο μονος λογος που δεν εβαλα τον 3800Χ θεωρω κοροιδια να δωσει κανεις 100 + € για 100MHZ παραπανω σε boost mode. 

Γραφω παραπανω οτι εχω NZXT X52 ηδη κουμπωμενη στον 1600 οποτε εχω κουλερ για οπου παω σε αναβαθμιση. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, musedoubler είπε

Σηκωνω 3700x λογικα! Εχω Asus Rog B350 F Gaming απλα ελεγα να παω τουλαχιστον σε b450.

Γραφω παραπανω οτι εχω NZXT X52 ηδη κουμπωμενη στον 1600 οποτε εχω κουλερ για οπου παω σε αναβαθμιση. 

είτε πάρεις 3700χ είτε πάρεις 9700κ ευχαριστημένος θα είσαι αυτό είναι σίγουρο.

Σκέψου τι θες, την έξτρα επίδοση του 9700κ στο gaming ή την all around χρήση του 3700χ και διάλεξε αναλόγως 

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Nero55 είπε

είτε πάρεις 3700χ είτε πάρεις 9700κ ευχαριστημένος θα είσαι αυτό είναι σίγουρο.

Σκέψου τι θες, την έξτρα επίδοση του 9700κ στο gaming ή την all around χρήση του 3700χ και διάλεξε αναλόγως 

Σε τι μητρικη λες να παω? 570 η 450?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε τι μητρικη λες να παω? 570 η 450?

Αν θες PCIe 4, ram εως 128γβ(εναντι 64), πας σε 570

αν θες sli πας χ470

για οτιδηποτε αλλο πας β450

Αν θες b450 παρε tomahawk max

Αν θες χ570 παρε TUF Gaming Plus ή Aorus Elite, VFM x570

Τωρα ποια μητρικη εχεις?

Επεξ/σία από Nero55
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν μείνεις σε Ryzen θα μπορούσες να κρατήσεις τη μητρική σου πάντως, δεν σε περιορίζει σε κάτι. Κάνεις πρώτα update τον chipset driver 18.50.16 και μετά το BIOS στην έκδοση 4602 και από κει και έπειτα μπορείς να βάλεις και το τελευταίο update που βγήκε πριν 2 μήνες. 

Στο CSGO τώρα που το έψαξα λίγο παραπάνω ο 9700Κ είναι ελάχιστα πιο γρήγορος (~3%) αλλά με 2080Ti... Με την 1070ti δεν θα υπάρχουν διαφορές. Επίσης δεν υπάρχουν διαφορές στο συγκεκριμένο παιχνίδι είτε έχεις τον 3600Χ είτε τον 3700Χ.

Επεξ/σία από tanasen01
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν μείνεις σε Ryzen θα μπορούσες να κρατήσεις τη μητρική σου πάντως, δεν σε περιορίζει σε κάτι. Κάνεις πρώτα update τον chipset driver 18.50.16 και μετά το BIOS στην έκδοση 4602 και από κει και έπειτα μπορείς να βάλεις και το τελευταίο update που βγήκε πριν 2 μήνες. 

Στο CSGO τώρα που το έψαξα λίγο παραπάνω ο 9700Κ είναι ελάχιστα πιο γρήγορος (~3%) αλλά με 2080Ti... Με την 1070ti δεν θα υπάρχουν διαφορές. Επίσης δεν υπάρχουν διαφορές στο συγκεκριμένο παιχνίδι είτε έχεις τον 3600Χ είτε τον 3700Χ.

Ναι πολύ σωστά, πάρε 3600(η 3700χ αν θες το κάτι παραπάνω γενικότερα,πιο futureproof) και δες αν τον αντέχει η μητρική σου, αν όχι τότε αγόρασε αλλη

Επεξ/σία από Nero55
Δημοσ.

Φιλε @tanasen01 αυτο περι επεξεργαστη δεν ισχυει. Μερα με την νυχτα ο υπαρχον επεξεργαστης απεναντι σε 3600 η 3700x. Μιλαμε για το csgo συγκεκριμενα που παιζει ρολο το single core usage μιας και ειναι optimised για 2 πυρηνες. Αν δεις βιντεακια, θα δεις διαφορα σε average fps, εως και 150! 

Δημοσ.

Για τα framedrops έχει περισσότερο νόημα 3600Χ + 3200 c14. 

Αν θες δηλαδή να δώσεις κάτι παραπάνω εκτός από επεξεργαστή πάρε μνήμες αντί για m/b.

Άλλωστε το m/b θα αναγκαστείς να το σκοτώσεις στα μτχ ενώ οι μνήμες βαστάνε τιμή.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φιλε @tanasen01 αυτο περι επεξεργαστη δεν ισχυει. Μερα με την νυχτα ο υπαρχον επεξεργαστης απεναντι σε 3600 η 3700x. Μιλαμε για το csgo συγκεκριμενα που παιζει ρολο το single core usage μιας και ειναι optimised για 2 πυρηνες. Αν δεις βιντεακια, θα δεις διαφορα σε average fps, εως και 150! 

Ελάχιστα πιο γρήγορος από τον 3700Χ εννοώ! Μάλλον δεν κατάλαβες τα συμφραζόμενα "αν μείνεις σε Ryzen".

Γράψε ποιες μνήμες ακριβώς έχεις για να δούμε αν μπορείς να τις πουσάρεις παραπάνω ή να τις αλλάξεις  κι αυτές.

Επεξ/σία από tanasen01

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...