Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας. Νοεμβριος 2019 επιτελους με πολλα bios updates και μεγαλη μαχη AMD με INTEL. Αποτελεσμα αυτου? Καλυτερα προιοντα με την εννοια αποδοσης τιμης και επιτελους καποιος που κοντραρει την INTEL.  

Το κυριο θεμα μου τωρα, ειναι οτι παιζω καθαρα FPS παιχνιδια με focus κυριως σε CSGO(οσοι γνωριζουν, τα fps σαυτο το παιχνιδι εξαρτωνται απο τη δυναμη του CPU.).  

Το παρον συστημα μου λοιπον, με Ryzen 1600 OC 3.9(AiO NZXT X52), DDR4 2x8 3000ΜHz CL15, 1070Ti Rog Strix και Μονιτορ Alienware 240Hz ειναι πλεον στα ορια περι του τι μπορω να κανω στο CS. Αυτο γιατι παιζω στα ορια των 240 fps και εχω tearing μιας και drops με ριχνουν και κατω απο 180(απο τα 200 και κατω παντα tearing.). 

Οποτε κρατωντας AiO, 1070Τi, PSU, Ram και Κουτι, θελω να παω σε αναβαθμιση CPU&MOBO. Ο στοχος μου ειναι καθαρα η Gaming αποδοση και το Budget μου για απο αρχες Δεκεμβρη συν πλυν 500 ευρω για ενα συστημα που δε θα αγγιχτει ξανα(εκτος αν πεθανει η AiO πχ) τα επομενα 3-5 χρονια οποτε υποψιν μας οι τωρινες τιμες κια ισως καποια μικρη μειωση λογω προσφορων.

Αμεσα η ερωτηση μου λοιπον:  Και στις δυο περιπτωσεις Combo mobo+cpu οποτε RYZEN 3000 H' 9700K και αιτιολογηση.

Ευχαριστω εκ των προτερων! 

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, mesfigas είπε

σχετικα με το tearing μηπως ειναι θεμα μονιτορ ?

Οχι @mesfigas. Οταν οθονη υψηλων χερτΖ δεν εχει υψηλα φπς να δουλεψει και ειδικα σε αυξομειωσεις μεγαλες, δημιουργειται tearing το οποιο δεν εχει να κανει με την οθονη αλλα με τα φπς.

Δημοσ.

Γενικά για 240hz gaming και επειδή έχεις ήδη το AIO θα σου πρότεινα intel γιατί τα πάνε καλύτερα overclocked, αλλά.

1) To csgo είναι από τα ελάχιστα games που για κάποιο λόγο τρέχει καλύτερα σε zen 2 από CL και

2) Σε οτιδήποτε πιο απαιτητικό από το cs θα σε κόβει πρώτα η 1070ti σε 1080p/high και μετά η cpu, οπότε δε θα δεις μάλλον καμία διαφορά μεταξύ 3700x και 9900k πχ.

Αν σκέφτεσαι να αλλάξεις κάποια στιγμή κάρτα πας σε 9900k/9900ks που είναι το βέλτιστο.

• Like 1
Δημοσ.

να υποθεσω οτι το freesynq kai gsynq δεν βελτιονουνε το tearing ?

αρα για υψυλα fps η RTX2080 ειμαι μονοδρομος με καλο επεξεργαστη να την υποστηρηζει

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ilos είπε

Γενικά για 240hz gaming και επειδή έχεις ήδη το AIO θα σου πρότεινα intel γιατί τα πάνε καλύτερα overclocked, αλλά.

1) To csgo είναι από τα ελάχιστα games που για κάποιο λόγο τρέχει καλύτερα σε zen 2 από CL και

2) Σε οτιδήποτε πιο απαιτητικό από το cs θα σε κόβει πρώτα η 1070ti σε 1080p/high και μετά η cpu, οπότε δε θα δεις μάλλον καμία διαφορά μεταξύ 3700x και 9900k πχ.

Αν σκέφτεσαι να αλλάξεις κάποια στιγμή κάρτα πας σε 9900k/9900ks που είναι το βέλτιστο.

Καλα, εννοειται οτι δεν προκειται να πιασω ποτε 240Hz για να παιξω ΑΑΑ τιτλο και ειμαι διαθεσιμος να γυρισω σε 144hz για τα υπολοιπα αλλα οχι για το CS. Οποτε εφοσων δεν προκειται να δωσω για 9900k/s λες να παιξω μπαλα 3700x? Βρισκω ανουσιο να κανω GPU upgrade για αυτα που κανω. Ολο μου το Usage ειναι CSGO, αντε κανα pubg, λιγο League of Legends και φουλ σειρες ταινιες. Αν μπορω να παρω το φουλ benefit apo 3700x να εχω μεσο ορο μονιμα πανω απο 240fps στο CSGO συγκεκριμενα, ειμαι καλυμμενος.

1 λεπτό πριν, mesfigas είπε

να υποθεσω οτι το freesynq kai gsynq δεν βελτιονουνε το tearing ?

αρα για υψυλα fps η RTX2080 ειμαι μονοδρομος με καλο επεξεργαστη να την υποστηρηζει

Δεν υπαρχει λογος να χρησιμοποιησεις καποιο απο τα δυο μιας και προσθετει input lag. Το Tearing θα φευγει μιας και τα Hz θα προσαρμοζονται αλλα δε θα εχεις 240 Hz benefit μονιμα. Καταλαβες?

Δημοσ.

Δες εδώ.

300-400 average (υπόψιν παίζουν ρόλο και οι μνήμες αρκετά, αν έχεις sammy bdies ή έστω micron e dies θα κερδίσεις ακόμα κάτι παραπάνω με memory oc).

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, ilos είπε

Δες εδώ.

300-400 average (υπόψιν παίζουν ρόλο και οι μνήμες αρκετά, αν έχεις sammy bdies ή έστω micron e dies θα κερδίσεις ακόμα κάτι παραπάνω με memory oc).

Φαντασου οτι ειμαι τοσο old-school στο CSGO που παιζω σε 1024χ768 αναλυση στα medium οποτε τα δεδομενα του ποστ που μου εστειλες, με υπερ καλυπτουν! Η 1080Τι που συζητιεται ειναι ανουσια παρολα αυτα σαν pairing γιατι το CSGO συγκεκριμενα ειναι CPU intensive. Οποτε μαλλον θα παω σε 3700Χ και μαλιστα πριν παρω μητρικη, θα δοκιμασω να τον κουμπωσω στην υπαρχουσα B350F - Gaming Asus Rog ;)

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, musedoubler είπε

Φαντασου οτι ειμαι τοσο old-school στο CSGO που παιζω σε 1024χ768 αναλυση στα medium οποτε τα δεδομενα του ποστ που μου εστειλες, με υπερ καλυπτουν! Η 1080Τι που συζητιεται ειναι ανουσια παρολα αυτα σαν pairing γιατι το CSGO συγκεκριμενα ειναι CPU intensive. Οποτε μαλλον θα παω σε 3700Χ και μαλιστα πριν παρω μητρικη, θα δοκιμασω να τον κουμπωσω στην υπαρχουσα B350F - Gaming Asus Rog ;)

Αν και θα δουλέψει μια χαρά με bios update, δε θα στο πρότεινα. Οι b350 δε τραβάνε σε memory oc και έχουν πολύ ταπεινά vrm παρόλο που ο 3700x δε καίει ιδιαίτερα.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ilos είπε

Αν και θα δουλέψει μια χαρά με bios update, δε θα στο πρότεινα. Οι b350 δε τραβάνε σε memory oc και έχουν πολύ ταπεινά vrm παρόλο που ο 3700x δε καίει ιδιαίτερα.

Kαλα δοκιμη θα κανω απλα μιας και το υπαρχον σετ 350 και Ryzen 1600 θα μπουν σε αλλο πισι. Εχεις καμια προταση σε Asus 450 η να παω σε 570 να ξεμπερδευω? Καμια TUF?

Δημοσ.

@musedoublerδεν το ξερα οτι προσθετει input lag

εχω freesynq monitor στα 75 hertz

RX580 4 giga

νομιζα οτι ειναι καλλο το freesynq γιαυτο και δεν παιζω στα 60 hertz αλλα στα 75 με freesynq ενεργοποιημενο

τωρα σχετικα με το input lag θα γυρισω στα 60 να δω μπας και εχει διαφορα και προσπαθωντας να εχω πολα fps απο την καρτα

144 hertz monitor δεν ειχα ποτε και το ζαχαρωνα πολυ καιρο ενα ultra wide 34 με 144 hz αλλα θελει δυνατη καρτα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, mesfigas είπε

@musedoublerδεν το ξερα οτι προσθετει input lag

εχω freesynq monitor στα 75 hertz

RX580 4 giga

νομιζα οτι ειναι καλλο το freesynq γιαυτο και δεν παιζω στα 60 hertz αλλα στα 75 με freesynq ενεργοποιημενο

τωρα σχετικα με το input lag θα γυρισω στα 60 να δω μπας και εχει διαφορα και προσπαθωντας να εχω πολα fps απο την καρτα

144 hertz monitor δεν ειχα ποτε και το ζαχαρωνα πολυ καιρο ενα ultra wide 34 με 144 hz αλλα θελει δυνατη καρτα

Εσυ με 75Hz μονιτορ λογικα σπανια θα πεσεις κατω απο 75 fps σε παιχνιδια αλλα δε γνωριζω το συστημα σου. Παρολα αυτα, γενικα ναι προσθετει input lag και οταν μιλαμε για FPS Gaming συγκεκριμενα, κυνηγαμε τις μικροτερες αποκλισεις οποτε καλυτερα να το απενεργοποιησεις αν παιζεις πχ CS GO.

• Like 1
Δημοσ.

Πάντως με καλύτερες μνήμες εφόσον παίζεις medium τα κρατάς τα 240 και με το τωρινό σου σύστημα. Επαιζα και εγώ Cs με τον 1600 και ήταν πάνω από 240,αυτο βέβαια πριν 2 χρονια, δεν ξέρω αν έγινε πιο βαρύ το game με κάνα update. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, musedoubler είπε

Kαλα δοκιμη θα κανω απλα μιας και το υπαρχον σετ 350 και Ryzen 1600 θα μπουν σε αλλο πισι. Εχεις καμια προταση σε Asus 450 η να παω σε 570 να ξεμπερδευω? Καμια TUF?

msi b450 tomahawk max ή msi x470 gaming pro max αν χρειάζεσαι τα παραπάνω sata/usb. x570 αν δε χρειάζεσαι το pcie4 ή δεν έχεις υπόψιν σου στη πορεία να βάλεις 12/16 core cpu αργότερα δεν αξίζουν τη διαφορά των χρημάτων και θα σου σπάσει και τα νεύρα το ανεμιστηράκι από το chipset. Παθών και μαθών.😀

2 λεπτά πριν, Ryzenlake είπε

Πάντως με καλύτερες μνήμες εφόσον παίζεις medium τα κρατάς τα 240 και με το τωρινό σου σύστημα. Επαιζα και εγώ Cs με τον 1600 και ήταν πάνω από 240,αυτο βέβαια πριν 2 χρονια, δεν ξέρω αν έγινε πιο βαρύ το game με κάνα update. 

Άλλο 240 average και άλλο 240 minimum. δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι ο 1600 ακόμα και με tuned bdies έχει 240 min σε csgo.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ilos είπε

msi b450 tomahawk max ή msi x470 gaming pro max αν χρειάζεσαι τα παραπάνω sata/usb. x570 αν δε χρειάζεσαι το pcie4 ή δεν έχεις υπόψιν σου στη πορεία να βάλεις 12/16 core cpu αργότερα δεν αξίζουν τη διαφορά των χρημάτων και θα σου σπάσει και τα νεύρα το ανεμιστηράκι από το chipset. Παθών και μαθών.😀

Άλλο 240 average και άλλο 240 minimum. δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι ο 1600 ακόμα και με tuned bdies έχει 240 min σε csgo.

Minimum δεν έχει ούτε ο 8700k ρε συ. Απλά στο 99% του gameplay ήταν κάπου 250 με 300. Τώρα βέβαια περάσανε και 2 χρονια από τοτε

Δεν μιλάω για death match Προφανώς αλλά για comp play. 

Άμα δεν πέσεις και ultra low σε κοβει και 1080ti πολύ κάτω από τα 240, σε κάνα bomb site με 2-3 smokes τα χάνεις τα 240 λόγω καρτας

Επεξ/σία από Ryzenlake

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...