kostasbm Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 3 ώρες πριν, tutuyo είπε Εκτος και εαν ειναι αυτο το ΣΤΟΠ - εκει αλλαζει το πραγμα😃 αυτο θυμιζει το σχετικο οτι προτεραιοτητα στο χωριο εχει παντα ο κατοικος του χωριου 1
kostaskalamatas Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 2 ώρες πριν, Ntinaras είπε Ναι ο κυριος λογος εξελιξης του ηταν ο ελεγχος του αυτοκινητου Αλλα απο τη στιγμη που η στατικη τριβη ειναι μεγαλυτερη της τριβης ολισθησεως, τοτε ναι φρεναρει καλυτερα ,και για την ακριβεια δινει την αισθηση του χειροτερου φρεναρισματος. Το ABS δε φρενάρει καλύτερα το αυτοκίνητο. Το ABS σου δίνει δυνατότητες ελιγμού. Από εκεί και πέρα, αφήνεται στο" χέρι", ή καλύτερα στο πόδι και τα αντανακλαστικα του οδηγού αν θα εκμεταλλευτεί αυτές τις δυνατότητες 2 1
nikangel Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 2 λεπτά πριν, kostasbm είπε αυτο θυμιζει το σχετικο οτι προτεραιοτητα στο χωριο εχει παντα ο κατοικος του χωριου Η ταμπέλα αυτή είναι παράνομη και προφανώς είναι "κατασκευασμα" κατοίκων της περιοχής. Η επισήμανση εξαιρούνται κάτοικοι χρησιμοποιέιται συνήθως μόνο όταν υπάρχει απαγόρευση πορείας και είναι πάντα ρουσφέτι δημάρχων. Όποιος μένει κοντά στο mall Μαρούσι ή στο Ψυχικό, ξέρει γιατί πραγμα μιλάμε. Απαγόρευση σε όλους τους δρόμους αυτών τον περιοχών για να μην διαταράσσεται η ησυχία των κατοίκων... 1
agnostos13 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, NTC Labs είπε Δεν υπάρχει "αν προλάβει να στρίψει" ενώ έχει stop. Ακινητοποιεί το όχημα τελεία και παύλα μέχρι να περάσει ο έχων την προτεραιότητα. Δεν με κατάλαβες...αν εσύ πας και πεταχτεί ένας από τον κάθετο μπροστά σου (που τυχαίνει να έχει stop) και μπει στην λωρίδα και εσύ πέσεις πίσω του γιατί δεν πρόλαβες να κόψεις ταχύτητα δεν είμαι σίγουρος οτι μπορείς να επικαλεστείς οτι σε έκοψε από δρόμο με stop! Και φυσικά πρέπει να έχεις και μάρτυρες για να το κάνεις αλλιώς θα σου πει εγώ δεν βγήκα από πουθενά...στην λωρίδα μου πήγαινα και έπεσες πίσω μου... Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2019 από agnostos13
stefanos_th Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 3 ώρες πριν, tutuyo είπε Εκτος και εαν ειναι αυτο το ΣΤΟΠ - εκει αλλαζει το πραγμα😃 το κατω κομματι ειναι κλεμμενο απο Ρ40.
dogektor Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 Για να βοηθήσω λίγο την κατάσταση. Η νομοθεσία στην Ελλάδα λέει ξεκάθαρα ότι, όταν έχουμε stop περνάμε μόνον και εφόσον όταν ο δρόμος είναι τελείως άδειος και σε περίπτωση που δεν έχουμε οπτική επαφή πρέπει ακόμα να κατέβουμε από το όχημα και να ελέγξουμε το δρόμο. Εξαίρεση και σημαντική σημείωση σε περίπτωση που είσαι λίγο πίσω από το stop και ο άλλος έρθει και πέσει επάνω σου π.χ. γιατί όταν έστριψε πήρε την στροφή κλειστά παραβιάζοντας το ρεύμα σου τότε ευθύνεται ο άλλος. Σε τέτοιες περιπτώσεις μην κινείτε τα οχήματα μέχρι να φωτογραφηθούν και να γίνει η καταγραφή από την τροχαία ότι ήσασταν πίσω από το STOP και ότι το άλλο όχημα βγήκε εκτός νοητής λωρίδας. Δεύτερον η νομοθεσία γι αυτόν που χτυπάει τον άλλον από πίσω την υπαιτιότητα έχει ξεκάθαρα αυτός που είναι από πίσω διότι δεν έχει απόσταση ασφαλείας από το προπορευόμενο όχημα. Το προπορευόμενο όχημα για οποιοδήποτε λόγο μπορεί να πατήσει φρένο είτε γιατί υπάρχει λακκούβα στο δρόμο είτε για τους πεζούς είτε γιατί ζαλίστηκε είτε για το οτιδήποτε, οφείλεις να έχεις απόσταση. SOS σε ατύχημα με παραβίαση ερυθρού σηματοδότη προσπαθήστε να βρείτε μάρτυρα! Τέλος φυσικά αν αυτός που είχε στοπ βγήκε και εσύ τον κοπάνισες από πίσω στα 50 μέτρα παρακάτω τότε την ευθύνη την έχεις εσύ! Καλό ξεμπέρδεμα και ελπίζω φίλε να έχεις νομική προστασία.. Γενικά ου μπλέξεις με ατύχημα 😅
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 2 λεπτά πριν, dogektor είπε Δεύτερον η νομοθεσία γι αυτόν που χτυπάει τον άλλον από πίσω την υπαιτιότητα έχει ξεκάθαρα αυτός που είναι από πίσω διότι δεν έχει απόσταση ασφαλείας από το προπορευόμενο όχημα. 'Αλλη η απόσταση ασφαλείας στην εθνική και άλλη μέσα στην πόλη. Πες ότι μέσα στην πόλη αφήνω 5-6 μέτρα απόσταση απ' τον μπροστινό. Ξέρουμε πολύ καλά ότι κάποιος θα βρεθεί να χωθεί ενδιάμεσα. Αν εκείνη τη στιγμή που χώνεται αυτός πατήσει φρένο ο μπροστινός, θα πέσει πάνω του ο "χωσμένος" και λογικά θα πέσω πάνω του κι εγώ, αφού με την κίνηση που έκανε εκμηδενίστηκε η απόσταση ασφαλείας χωρίς να φταίω σε κάτι.
dogektor Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, Xacti είπε 'Αλλη η απόσταση ασφαλείας στην εθνική και άλλη μέσα στην πόλη. Πες ότι μέσα στην πόλη αφήνω 5-6 μέτρα απόσταση απ' τον μπροστινό. Ξέρουμε πολύ καλά ότι κάποιος θα βρεθεί να χωθεί ενδιάμεσα. Αν εκείνη τη στιγμή που χώνεται αυτός πατήσει φρένο ο μπροστινός, θα πέσει πάνω του ο "χωσμένος" και λογικά θα πέσω πάνω του κι εγώ, αφού με την κίνηση που έκανε εκμηδενίστηκε η απόσταση ασφαλείας χωρίς να φταίω σε κάτι. Φίλτατε παραβίαση λωρίδας είναι αυτό που γράφεις! Μιλάμε για φυσιολογικές συνθήκες όχι για επικίνδυνους ελιγμούς. Εννοείτε φταίει ο άλλος αλλά και πάλι ίσως χρειαστεί μάρτυρας σε μερικές περιπτώσεις.. Αυτά είναι τα ου μπλέξεις αφού αυτός θα ισχυρίζεται ότι τον κοπάνισες από πίσω.... 1
Conan2046 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 Συνυπαιτιότητα μπορεί να δοθεί όπου κρίνει ο δικαστής ότι υπάρχει ανεξάρτητα αν ήταν χτύπημα από πίσω, παραβίαση στοπ, αν υπήρχε διάβαση πεζών κ.ο.κ. Υπάρχει μια τεράστια νομολογία για το θέμα. Το πρόβλημα των δικαστών βέβαια είναι ότι τις περισσότερες φορές δεν ξέρουν τι πραγματικά έχει γίνει αφού δεν μπορεί να προκύψει ξεκάθαρα από τα στοιχεία.
Miaou7 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Φιλε απλα τα πραγματα, φταιχτης αυτος και εσενα βαρια βαρια να σου βγαλουν δεκα τις εκατο συνυπαιτιοτητα (γιατι ετρεχες, δεν προσεχες, η κατι αλλο αν βαλει κανα μαρτυρα). Στην χειροτερη να μην δεχθει το πορισμα και να σε καλεσει η ασφαλιστικη σου σαν μαρτυρα στο δικαστηριο τους. Εσυ πληρωνεσαι απο την ασφαλεια σου το πολυ σε κανα μηνα-διμηνο η σου λενε που να πας και να φτιαξεις το αμαξι σου σε δικο τους συνεργειο για να τα πληρωσουν αμεσα, χωρις να βαλεις cent απο την τσεπη σου. Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2019 από Miaou7
akmakas Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 Παραβίασε φίλε μου ΣΤΟΠ..Ο κώδικας τι λέει???Περνάμε ΣΤΟΠ όταν δεν εισέρχεται στο οδόστρωμα κανένα όχημα..Δεν έχει σημασία που τον χτύπησες η ταχύτητά σου ήταν 40 η 50 είναι το νόμιμο..Από εκεί και πέρα απλά ο τύπος έπρεπε να περιμένει να μην υπάρχει κανένα όχημα για να ξεκινήσει... Συνεπώς..Δεν δέχεσαι απολύτως τίποτα καμία συνυπαιτιότητα.Αυτός μπορεί να λέει ότι θέλει θα πας δικαστικά λογικά και θα σου πληρώσει την ζημιά τους δικηγόρους όλα.. Επίσης από ότι ξέρω η αστυνομία δεν βγάζει υπαίτιους εφόσον δεν υπάρχει τραυματισμός..Ούτε Α ούτε Β μετρούν πλέον... Απλά δεν κάνεις πίσω πέρασε στοπ και ΤΕΛΟΣ θα πλερώσει γιατι το στοπ είναι ουσιαστικά Κόκκινο!
korakios Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 4 ώρες πριν, nikangel είπε Φίλε μου καλώς ή κακώς υπάρχει δεδικασμένο από τα ελληνικά δικαστήρια και έχω διαβάσει ανάλογη περίπτωση σε νομικό Forum. Ανεξάρτητα αν ο άλλος είχε Stop , νομοθέτης αποδέχεται πως κάποια στιγμή θα πρέπει και αυτός να περάσει - διασχίσει τον δρόμο. Αν ο οδηγός του άλλου οχήματος, δλδ εσύ πήγαινες με μεγάλη ταχύτητα σε κατοικημένη περιοχή, τότε μπορεί να ισχυριστεί πως δεν σε είδε και δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Στην συγκεκριμένη λοιπόν περίπτωση υπαίτιος είσαι εσύ ανεξάρτητα αν ο άλλος είχε στοπ. Το γεγονός οτι τον χτύπησες πίσω, συνεπικουρεί πως είχε προλάβει να διασχίσει ένα μέρος της διασταύρωσης. Επιπλέον ο πραγματογνώμονας από την ζημιά που έχει προκληθεί και στα δυο οχήματα είναι σε θέση να προσδιορίσει στο δικαστήριο με πόση ταχύτητα έπεσες επάνω του, άρα και πόση ταχύτητα είχες αναπτύξει πριν την διασταύρωση. Οι ασφαλιστικές το μόνο που θέλουν είναι να μειώσουν το ποσό της αποζημίωσης και έτσι θα το ψάξουν από παντού. Πιθανολογώ χωρίς να είμαι νομικός πως το δικαστήριο θα δεχτεί συνυπαιτιότητα και θα πληρώσουν και οι δυο ασφαλίστηκες με ποσοστό συμμετοχής από τους οδηγούς. Αν δλδ το κοστος επισκευης ειναι 1000 ευρω εσυ σαν οδηγός θα πληρώσεις ενα χ ποσό. Πρόσεχε. Αν φτάσει η αντιδικία στα δικαστήρια τότε η υπόθεση μπορεί να τραβήξει και 3+ χρόνια. Στο μεσοδιάστημα το αυτοκίνητο αν δεν είναι λειτουργικό θα πρέπει να το επισκευάσεις με δικά σου έξοδα και να προσκομίσεις στο δικαστήριο όταν αυτό γίνει τα τιμολόγια επισκευής με πληρωμένα τα φπα και όλα. Δυστυχώς δεν ισχύει πάντα . Πριν 10 χρόνια φίλη μου πήγε να ξεκινήσει (αφού είχε σταματήσει πρώτα σε ΣΤΟΠ) και έπεσε πάνω της ένας γκαζοφονιάς . Το όχημα της , εκτοξεύθηκε στην κυριολεξία , βρήκε πεζοδρόμιο και γύρισε πλάι . Δεν πρόλαβε καν να κορνάρει Δε χρειαζόταν επιστήμη από τη τροχαία και το δικαστήριο ότι ο τυπάς έτρεχε με 80-100 μέσα σε πόλη. Η ασφάλειά της πλήρωσε κανονικά το αμάξι του άλλου και η ίδια απλά έμεινε χωρίς αμάξι . Ευτυχώς δεν έπαθε κάτι.
nikangel Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 2 λεπτά πριν, korakios είπε Δυστυχώς δεν ισχύει πάντα . Πριν 10 χρόνια φίλη μου πήγε να ξεκινήσει (αφού είχε σταματήσει πρώτα σε ΣΤΟΠ) και έπεσε πάνω της ένας γκαζοφονιάς . Το όχημα της , εκτοξεύθηκε στην κυριολεξία , βρήκε πεζοδρόμιο και γύρισε πλάι . Δεν πρόλαβε καν να κορνάρει Δε χρειαζόταν επιστήμη από τη τροχαία και το δικαστήριο ότι ο τυπάς έτρεχε με 80-100 μέσα σε πόλη. Η ασφάλειά της πλήρωσε κανονικά το αμάξι του άλλου και η ίδια απλά έμεινε χωρίς αμάξι . Ευτυχώς δεν έπαθε κάτι. Πήγε δικαστικώς ή πιέστηκε να δηλώσει υπαιτιότητα από την ασφαλιστική της; Υπάρχει πρόσφατο δεδικασμένο γι αυτό που σου λέω και ίσως έχει αλλάξει ο τρόπος που αντιμετωπίζουν τα δικαστήρια τέτοιες περιπτώσεις.
korakios Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 Μόλις τώρα, nikangel είπε Πήγε δικαστικώς ή πιέστηκε να δηλώσει υπαιτιότητα από την ασφαλιστική της; Υπάρχει πρόσφατο δεδικασμένο γι αυτό που σου λέω και ίσως έχει αλλάξει ο τρόπος που αντιμετωπίζουν τα δικαστήρια τέτοιες περιπτώσεις. δικαστικώς πήγε . Νομίζω (συγνώμη αλλά δεν είμαι σίγουρος) ότι ο τυπάς απλά έφαγε κλήση για υπερβολική ταχύτητα . Να σου πω την αλήθεια δε θέλω να τη ρωτήσω μιας και πέρασε μεγάλη ταλαιπωρία 1
agnostos13 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, akmakas είπε Απλά δεν κάνεις πίσω πέρασε στοπ και ΤΕΛΟΣ θα πλερώσει γιατι το στοπ είναι ουσιαστικά Κόκκινο! Στο κόκκινο δεν είναι στην κρίση σου το πότε θα περάσεις...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα