Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 163
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μακάρι να δικαιωθείς. Κυρίως μακάρι να το καταλάβει η ασφαλιστική του και να λήξει το ζήτημα εδώ.

Προσωπικά θα ανησυχούσα λίγο καθώς έχω ακούσει και περιπτώσεις που το δικαστήριο αποφάνθηκε συνυπαιτιότητα (ενώ ο ένας από τους 2 παραβίασε στοπ, χωρίς να έχω επίγνωση όμως άλλων παραμέτρων) και γενικά δε νιώθω σαν πολίτης σε αυτή τη χώρα ότι προστατεύομαι έναντι του άδικου όπως πρέπει.

Δημοσ.

Αφού πέρασε ΣΤΟΠ και ειναι καταγεγραμένο στο χαρτί, τότε δεν υπάρχει περίπτωση.

Φταίει και παραφταίει. 

Θα σε συμβούλευα να πας και σε ένα νοσοκομείο να πάρεις κάποιο χαρτί. βοηθάει σε αυτές τις περιπτώσεις!

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, zx1234r είπε

Ας μην είμαστε απόλυτοι. Στο 90% των περιπτώσεων παραβίασης στοπ, όντως είναι απο βλάκα οδηγό. Υπάρχει όμως και ένα μικρό ποσοστό, που ενώ έχει σταματήσει και έχει ελέγξει, λόγω μειωμένης ορατότητας απο παρκαρισμένα οχήματα και λόγω οτι ο άλλος έρχεται με μεγάλη ταχύτητα θεωρώντας οτι όλοι θα τον δουν να έρχεται, το ατύχημα συμβαίνει. Έχουν υπάρξει τέτοιες περιπτώσεις στα δικαστήρια και μάλιστα αυτός που αρχικά φάνηκε πως είχε παραβιάσει το στοπ, αθωώθηκε γιατί συνέτρεχαν οι παραπάνω λόγοι. Δεν μπορώ να βρω το αντίστοιχο άρθρο τώρα αλλά αν το εντοπίσω, θα το παραθέσω.

Δεν θέλω να κατηγορήσω τον ts ούτε να δικαιολογήσω κάποιον. Απλά λέω πως υπάρχουν και κάποια σενάρια λίγο πιο περίπλοκα όπου δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτοι.

Αν δεν αρχισουν να γραφουν τα ζωα που παρκαρουν πανω στις γωνιες, δε θα σταματησουν αυτα τα ατυχηματα

αλλα στην ελλαδα "ε δεν εχω που αλλου να το βαλω"

(βαλτο στο κωλο σου)

• Like 7
  • Thanks 2
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε

σου κορνάρουν απο πίσω όταν περιμένεις σε στοπ ενώ βλέπουν οτι ο δρόμος που βγαίνεις έχει τρελή κίνηση και δεν υπάρχει ούτε χαραμάδα.

'Εφαγα το βρίσιμο του αιώνα πριν μερικές ημέρες στο Χίλτον στην Β. Σοφίας όπου είχε την απίστευτη κίνηση και αν προχωρούσα θα έκλεινα ολόκληρη τη διασταύρωση. Ε ρε γέλια.

Δημοσ.

το STOP είναι STOP... τέλος

αν δε μπορείς να δεις μη περνάς...αν δεν έβλεπες γιατί ήταν παρκαρισμένος κάποιος τότε σου φταίει ο παρκαρισμένος

όχι ο άλλος που έρχεται με προτεραιότητα και του βγαίνεις μπροστά του.

και μένα μου χε βγει μία κυριούλα και δεν πρόλαβα να σταματήσω...μετά τα αρχικά μα και μου και κοίταξα

και ήσουν τόσο μακριά (ακόμα θυμάμαι που μου είπε οτι ήμουν...τόσο μακριά που θα έπρεπε να πηγαίνω με >100χλμ για να μη προλάβω να φρενάρω...σε στενό των Βριλησσίων αυτά)

και πήγαινες γρήγορα κλπ κλπ ηρέμησε σιγά σιγά ήρθε στα συγκαλά της και όλα γιναν όπως έπρεπε...

εσύ φίλε προφανώς έπεσες σε καραγκιόζη αλλά τουλάχιστον "'επεσες" με ξεκαθαρη προτεραιότητα...μην ανησυχείς...θα σε πληρώσει η ασφαλιστική του.

Υγ. Αυτό που μερικοί ακόμα και όταν έχουν βάλει σε κίνδυνο τη ζωή των συνανθρώπων τους (έστω από απροσεξία ρε αδερφέ) δε δέχονται με τίποτα να δεχθούν

πως έκαναν λάθος με εξοργίζει αφάνταστα...ακόμα θυμάμαι τη ζακυνθινιά κ@ριόλ@

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, zx1234r είπε

'Εφαγα το βρίσιμο του αιώνα πριν μερικές ημέρες στο Χίλτον στην Β. Σοφίας όπου είχε την απίστευτη κίνηση και αν προχωρούσα θα έκλεινα ολόκληρη τη διασταύρωση. Ε ρε γέλια.

Ρε συ σου κορνάρουν και σε στοπ που αυτοί που έχουν προτεραιότητα έχουν κατηφόρα με κλίση σαν πλαγιά χιονοδρομικού. Δηλαδή αφού εγώ "βιάζομαι" παιξε εσύ τη ζωή σου στα φρένα του άλλου :P 

36 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Αν δεν αρχισουν να γραφουν τα ζωα που παρκαρουν πανω στις γωνιες, δε θα σταματησουν αυτα τα ατυχηματα

αλλα στην ελλαδα "ε δεν εχω που αλλου να το βαλω"

(βαλτο στο κωλο σου)

Δεν είναι μόνο θέμα παρκαρισμένων σε γωνίες, εκεί είναι απλά η αποθέωση του φαινομένου. Αν π.χ. σε ένα στενό υπάρχουν παρκαρισμένα αυτοκίνητα σε όλο το μήκος του, είναι πολύ δύσκολο να δεις κάποιον που έρχεται όταν εσύ περιμένεις στο στοπ. Αν προσέξεις, ιδιαίτερα σε κατοικημένες περιοχές, πολλές φορές βλέπουμε απο τα κένα που δημιουργούν οι πυλωτές ή προσπαθείς να δεις μέσα απο τα τζάμια των παρκαρισμένων. Σε τέτοια σημεία θέλει και καθρέφτη. Αλλά πρέπει να στουκάρει ο δήμαρχος για να συγκινηθούν να βάλουν καθρέφτη.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα όλων είναι ο παράλληλος της Αττικής Οδού στο The Mall, η Ανδρεα Παπανδρέου αν δε κάνω λάθος. Αν έρχεσαι απο τη Νερατζιώτισσα και θες να κάνεις αριστερά προς το Υπουργείο Παιδείας, βγαίνεις στα τυφλα και σε ένα σημείο που έρχεται λεωφορείο σε κατηφόρα. Έχω στείλει 3 φορές τα προηγουμενα χρόνια στο Δήμο να βάλουν ένα καθρέφτη, να βελτιώσει κάπως την κατάσταση. Και δεν έκαναν τίποτα, βλαμμένες διαμορφώσεις όμως και ποδηλατόδρομους σε σημείο που δε χρησιμοποιεί κανένας ήξεραν να κάνουν. Βέβαια αμα έτρωγε καμία στούκα η Χρυσή Πρώτη Κυρία του Αμαρουσίου μια χαρά θα ήξεραν να βάλουν μετά. Τώρα στα @@ τους...

Επεξ/σία από ProponitisTouKanape
  • Like 7
Δημοσ.
15 ώρες πριν, Coler είπε

........

και λέει ότι δεν παραβίασε στοπ και ότι φταίω μιας και τον χτύπησα στο σημειο της ροδας όποτε είχε περάσει μεγάλο μέρος του αυτοκινήτου. Εγώ φαινόταν στο οδόστρωμα ότι εχω φρενάρει κοντά στα 10 μέτρα και έχω στρίψει δεξιά από την αρχή έως στο τέλος για να τον αποφύγω μιας και πίστευα ότι θα κόψει αλλά δεν έκοψε καθολου. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση;

σύμφωνα με τα λεγόμενα σου ουσιαστικά τον ακολούθησες στην προσπαθειά σου να τον αποφύγεις, μιας που υπέθεσες ότι θα κόψει ταχύτητα, στρίβοντας δεξιά. εαν το σημείο που χτυπήσατε είναι στην ευθεία που οδηγούσες τοτε μαλλον το δίκιο είναι μαζί σου, εάν το σημείο που χτυπησατε είναι εκτός της φυσιολογικής σου τροχιάς, εάν πάτε  στα  δικαστήρια και έχει καταγραφεί αυτό και έχουν παρθεί φώτο και κάποιος εμπειρογνώμονας το αντιληφθεί τότε ίσως πάτε 50-50....  

Υποθέτω ότι εάν έστριβες λίγο αριστερά ίσως να μην χτυπούσατε (τα λέω καλά?) 

Όπως και να έχει καλά ξεμπερδέματα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ProponitisTouKanape είπε

Κι εγώ συμφωνώ πως στο Ελλάντα υπάρχουν διασταυρώσεις που είναι σχεδόν αδύνατο να δεις ποιος έρχεται ειδικά μέρα, βράδυ έστω βλέπεις τα φώτα και δε ξεκινάς. Σε μια τέτοια διασταύρωση βέβαια και να βγεις "τυφλά", βγαίνεις σα χεσμένος, λίγο παραπάνω να δεις, λίγο παραπάνω, δε βγαίνεις καμικάζι και όποιον πάρει ο χάρος. Και δυστυχώς πολλοί βγαίνουν με ένα ελάχιστο περιθώριο βασιζόμενοι στο "τι θα κάνει; θα σταματήσει...". Και φαίνεται και ποιοι οδηγοί το κάνουν αυτό απο το ποιοι σου κορνάρουν απο πίσω όταν περιμένεις σε στοπ ενώ βλέπουν οτι ο δρόμος που βγαίνεις έχει τρελή κίνηση και δεν υπάρχει ούτε χαραμάδα. 

Κάθε μέρα μου συμβαίνει αυτό και κάθε μέρα μονολογώ στο αυτοκίνητο "Και τι να κάνω ρε μάγκες; Να βγω στην λεωφόρο να πέσω πάνω στους άλλους;". Δεν πα να κορνάρετε και να βρίζετε. 

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 minutes ago, dkstopo said:

σύμφωνα με τα λεγόμενα σου ουσιαστικά τον ακολούθησες στην προσπαθειά σου να τον αποφύγεις, μιας που υπέθεσες ότι θα κόψει ταχύτητα, στρίβοντας δεξιά. εαν το σημείο που χτυπήσατε είναι στην ευθεία που οδηγούσες τοτε μαλλον το δίκιο είναι μαζί σου, εάν το σημείο που χτυπησατε είναι εκτός της φυσιολογικής σου τροχιάς, εάν πάτε  στα  δικαστήρια και έχει καταγραφεί αυτό και έχουν παρθεί φώτο και κάποιος εμπειρογνώμονας το αντιληφθεί τότε ίσως πάτε 50-50....  

Υποθέτω ότι εάν έστριβες λίγο αριστερά ίσως να μην χτυπούσατε (τα λέω καλά?) 

Όπως και να έχει καλά ξεμπερδέματα.

Δεν έχει να κάνει η πορεία του. Το πρώτο που κοιτάνε είναι τι ενέργειες έκανες για να αποφύγεις την σύγκρουση. Απο τη στιγμή που έστριψε λίγο σημαίνει ότι τον αντιλήφθηκε εγκαιρώς ότι το παραβίασε, και λαμβάνοντας υπόψη και τις ροδιές απο τα φρένα (10 μέτρα) δεν πρέπει να έτρεχε πάνω απο 40 (Υποθετώντας μια μικρή τριβή στο οδόστρωμα και λίγο φθαρμένα ελαστικά). Αυτό σημαίνει ότι ο άλλος είναι καμένος απο χέρι αφού πήγε να περάσει βιαστικά τον δρόμο θεωρώντας ότι έχει χρόνο. Την πάτησε όμως. Αυτά είναι υπερ του TS σε ενδεχόμενο δικαστήριο. Αν και λογικά δεν θα φτάσει εκεί γιατί θα βγεί ζημιωμένη η ασφάλεια οπότε και θα του δώσουν το ΟΚ για να φτιάξει το όχημα του. 

Κάποτε (10 χρόνια πριν), είχε βγεί ένας απο stop και έκανα αριστερά για να τον αποφύγω (με κίνδυνο να χτυπήσω σε διπλανή λωρίδα με αυτοκίνητα), αλλά δεν την γλύτωσα και μου έξυσε την πόρτα κάτω δεξία (ήταν και χαμηλωμένο, τρομάρα του). Κατέβηκε κάτω και άρχισε να μου λέει τα ίδια και χειρότερα. Του φώναξα το 100 και τον εκτιμητή εκείνη την ώρα. Έκανε αρνητική δήλωση και προσπαθούσε να πείσει τον αστυνομικό να γράψει ότι έτρεχα ενώ εγώ δεν είχα καν ροδιές κάτω για φρενάρισμα και σταμάτησα στα 3 μέτρα. 

Όπως σου είπαν παραπάνω, με πήρε η ασφαλιστική του τηλέφωνο μετά απο μερικές μέρες, μου ζήτησε συγνώμη εκ μέρους του πελάτη τους για την αναστάτωση και μου στείλανε χαρτί ώστε να πάω να φτιάξω το αυτοκίνητο και να με καλύψουν. Δεν έχεις να φοβάσαι. Απλά ίσως να άξιζε να τον πας δικαστικός, για να πληρώσει και έξοδα και αποζημίωση και ποινή στην ασφάλεια. Αλκοτεστ του κάνανε? Πρέπει να το γράφει το χαρτί. 

Εάν έτρεχες πάνω απο 50 (που είναι το όριο) θα πρέπει οι ροδιές απο τα φρένα να είναι περίπου 20-25 μέτρα (σε ένα σύγχρονο αυτοκίνητο με δισκόφρενα μπροστά και ταμπούρα πίσω, σταματάει απο 100 σε 35-40 μέτρα, με καινούργια λάστιχα). Να ξέρεις ότι τα λαμβάνουν όλα αυτά υπόψιν οι ασφαλιστικές. 

Edit: Και κάτι ακόμα. Εφόσον το αυτοκίνητο του δεν είχε ευθυγραμιστεί ακόμα, είναι καραμπινάτη παραβίαση STOP οπότε είναι στόκος και μόνο που κατέβηκε και φώναξε αντί να ζητήσει συγνώμη. Εάν ήταν στην ευθεία να πω ότι πάει να το περάσει πονηρά. Αλλά εφόσον ήταν πλάγια το δικό του και ερχόταν απο STOP την που..σε. Για να γίνω λίγο λαϊκός. :P 

Επεξ/σία από Agmourk
Δημοσ.

Πολλά από τα μικροατυχήματα που μας κάνουν την ζωή  πιο δύσκολη και στενάχωρη άλλα με τραυματίες ή και θανατηφόρα θα μπορούσαν να μην έχουν γίνει ποτέ εάν είμαστε καλύτεροι οδηγοί όσο αφορά τις αντιδράσεις μας ακόμα και όταν δεν κάνουμε εμείς το λάθος.

Γενικά το όχημα πηγαίνει εκεί που κοιτάμε, εάν δηλαδή σε μια δύσκολη κατάσταση μπορέσουμε να πάρουμε το βλέμμα μας από το πρόβλημα και κοιτάξουμε στο σίγουρο διέξοδο ή σε αυτό που θα δημιουργηθεί τότε οι πιθανότητες να βγούμε αλώβητοι είναι μαζί μας.  Αυτό δεν θέλει ιδιαίτερη εμπειρία θέλει καθαρό μυαλό, ήρεμες αντιδράσεις, να μην ασχολείσαι με το κινητό κτλ.

• Like 1
Δημοσ.

Μίας και το κλείσαμε ότι δεν φταίει ο TS.... να κάνω 2 ερωτήσεις; Χωρίς ίχνος ειρωνείας. Απλές απορίες.

1) 10 μετρά φρενάρισμα δεν είναι σχετικά πολλά για μέσα στην πόλη;

2) το να κόψει δεξιά δεν είναι λάθος; Και το λέω γιατί (αν δεν κάνω λάθος) το ABS λειτουργεί πιο αποτελεσματικά αν απλά κρατήσεις σταθερή πορεία. Εφόσον βέβαια το αμάξι είχε ABS.

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, fingolfingr είπε

Μίας και το κλείσαμε ότι δεν φταίει ο TS.... να κάνω 2 ερωτήσεις; Χωρίς ίχνος ειρωνείας. Απλές απορίες.

2) το να κόψει δεξιά δεν είναι λάθος; Και το λέω γιατί (αν δεν κάνω λάθος) το ABS λειτουργεί πιο αποτελεσματικά αν απλά κρατήσεις σταθερή πορεία. Εφόσον βέβαια το αμάξι είχε ABS.

100-0 ενα μεσο αυτοκινητο εχει 40 μετρα

• Thanks 1
Δημοσ.
12 minutes ago, fingolfingr said:

Με το ABS δεν σημαίνει ότι φρενάρει καλύτερα. Απλά δεν σου μπλοκάρουν οι τροχοί και χάνεις τον έλεγχο μετά του αυτοκινήτου. Το ABS λειτουργεί κατ' αυτόν τον τρόπο: Φρενάροντας να ελέγχεις την πορεία του αυτοκινήτου και να αποφύγεις εμπόδια που σε άλλη περίπτωση θα τα είχες χτυπήσει. 

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Agmourk είπε

Με το ABS δεν σημαίνει ότι φρενάρει καλύτερα. Απλά δεν σου μπλοκάρουν οι τροχοί και χάνεις τον έλεγχο μετά του αυτοκινήτου. Το ABS λειτουργεί κατ' αυτόν τον τρόπο: Φρενάροντας να ελέγχεις την πορεία του αυτοκινήτου και να αποφύγεις εμπόδια που σε άλλη περίπτωση θα τα είχες χτυπήσει. 

Μη ξανακανουμε αυτη τη συζητηση για 100η φορα εδω μεσα

Με το ABS φρεναρει καλυτερα.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...