Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι να σας πω, γιατί πολύ απλά δεν πρόκειται ποτέ να τον εμπιστευτώ.

Η νομική προστασία (από προσωπική εμπειρία) μόνο εμένα δεν ήθελε να καλύψει, τις ανάγκες και τις απαιτήσεις μου.

Δεν είναι φιλόπτωχα ταμεία, δεν είναι ευαγή ιδρύματα και όταν έρθει ή ώρα της κρίσης δυστυχώς συνειδητοποιείς πόσο υποκριτική είναι η στάση τους. Και δεν μιλάω για περιπτώσεις του τύπου μου έσπασαν ένα καθρέφτη τι θα κάνω και πως θα αποζημιωθώ. Εκεί δεν θα τους ενοχλήσω καν. Θα δώσω τα 200,00€ εγώ και θα τον αλλάξω την επόμενη κιόλας ημέρα δίχως καμία επιπλέον ταλαιπωρία και οικονομική ζημιά για μένα.

Σε σοβαρότερες όμως υποθέσεις που εκεί ναι και θα ασχοληθώ και θα τους τρέξω και τελικά θα αποζημιωθώ όπως πρέπει και όχι όπως θέλουν αυτοί, ακόμα και για το κινητό μου π.χ που στον φιλικό διακανονισμό τους δεν τον δικαιολογεί καμία ασφαλιστική.

Οι ασφαλιστικές πλέον για εμένα -προσωπική άποψη δεν χρειάζεται να την ασπαστεί κανείς- είναι ένα αναγκαίο κακό. Δεν μπορείς να τις αποφύγεις βάση νομοθεσίας αλλά δεν μπορείς και να περιμένεις τίποτα ουσιαστικό από αυτές. Έτσι πάντα επιλέγω αυτή που έχει πέρα από τις βασικές καλύψεις την καλύτερη οδική βοήθεια και τίποτε άλλο. Για όλα τα άλλα θα κινήσω εγώ τις διαδικασίες όπως και όταν αποφασίσω και σε συνεννόηση με τον δικηγόρο μου (που γνωρίζω προσωπικά και εμπιστεύομαι απόλυτα) θα καθορίσουμε τη στρατηγική.

Έναν δικηγόρο που ενημερώνει και λογοδοτεί σε εμένα, που ξέρω που είναι το γραφείο του και όχι απλά η έδρα του, που γνωρίζω το πρόσωπο του και έχω το προσωπικό κινητό του, που μπορώ να τον καλέσω οποιαδήποτε στιγμή και θα ανταποκριθεί και το βασικότερο όλων, γνωρίζω πως είναι ήδη καταξιωμένος δικηγόρος και όχι κάποιος αμούστακος τεχνικός σύμβουλος που παριστάνει το δικηγόρο και οι κατευθύνσεις του με οδηγούν στο γκρεμό!

Θέλετε να δεχτώ πως εγώ ήμουν ο άτυχος και σε όλους τους άλλους έχουν συμπεριφερθεί άψογα και επαγγελματικά; Να το δεχτώ και αυτό κανένα πρόβλημα. Σε καμία περίπτωση όμως δεν αλλάζει τη στάση και την άποψη μου. Άλλωστε μόνο σύμπτωση δεν είναι το γεγονός πως μεγάλη ασφαλιστική διέκοψε τη συνεργασία της έπειτα από παράπονα πελατών με εταιρεία του χώρου.

• Like 1
  • Απαντ. 163
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 ώρες πριν, A10B είπε

Σε σοβαρότερες όμως υποθέσεις που εκεί ναι και θα ασχοληθώ και θα τους τρέξω και τελικά θα αποζημιωθώ όπως πρέπει και όχι όπως θέλουν αυτοί, ακόμα και για το κινητό μου π.χ που στον φιλικό διακανονισμό τους δεν τον δικαιολογεί καμία ασφαλιστική.

Οι ασφαλιστικές πλέον για εμένα -προσωπική άποψη δεν χρειάζεται να την ασπαστεί κανείς- είναι ένα αναγκαίο κακό. Δεν μπορείς να τις αποφύγεις βάση νομοθεσίας αλλά δεν μπορείς και να περιμένεις τίποτα ουσιαστικό από αυτές. Έτσι πάντα επιλέγω αυτή που έχει πέρα από τις βασικές καλύψεις την καλύτερη οδική βοήθεια και τίποτε άλλο.

Ακόμα δεν μου απάντησες γιατί δεν θέλεις να κάνεις ακριβώς αυτό που λες, με τον δικό σου δικηγόρο, και να πάρεις το μέρος των εξόδων που μπορείς να δικαιολογήσεις από την ασφαλιστική και τα υπόλοιπα να τα βάλεις από την τσέπη σου.

Κατά τ' άλλα εφόσον η υπόθεση φτάσει στα δικαστήρια οι δικηγόροι ζητάνε ότι πιθανό και απίθανο μπορεί να σκεφτεί κάποιος.

Για την οδική δυστυχώς είναι δύσκολο να ξέρεις ποια θα σε εξυπηρετήσει καλύτερα γιατί διαφέρουν ανά περιοχή οι συνεργάτες και η κάλυψη που έχει.

Για την ασφάλεια γενικώς αλλά και ειδικώς για το αυτοκίνητο διαφωνώ κάθετα (και μπορεί να είναι η δουλειά μου αλλά το πιστεύω κιόλας). Σκοπός της πρωτίστως είναι να μπορέσει κάποιος να αποζημιωθεί σίγουρα και κάποιος άλλος να μην καταστραφεί οικονομικά για να αποζημιώσει τον άλλο. Μπορεί το πρώτο να μην το επιτυγχάνουν 100% χωρίς να φταίνε πάντα οι ίδιες γιατί ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης το έχουν και τα φανοποιεία με τα συνεργεία και τις απίστευτες υπερτιμολογήσεις που κάνουν. 

Από καλύψεις έχουν αποζημιωθεί πελάτες μου για φωτιά που έχει πιάσει το αμάξι τους, για κλοπή τροχών,  ραδιοφώνου, για θραύση κρυστάλλων (αυτό είναι κλασική περίπτωση βέβαια) και υπάρχει ότι κάλυψη μπορείς να φανταστείς αν θέλεις να την βάλεις (και να την πληρώσεις). 

Δημοσ.

Μάλλον δεν το προσέξατε:

Spoiler
5 ώρες πριν, A10B είπε

Ναι να σας πω, γιατί πολύ απλά δεν πρόκειται ποτέ να τον εμπιστευτώ.

1 ώρα πριν, Conan2046 είπε

Για την ασφάλεια γενικώς αλλά και ειδικώς για το αυτοκίνητο διαφωνώ κάθετα (και μπορεί να είναι η δουλειά μου αλλά το πιστεύω κιόλας). Σκοπός της πρωτίστως είναι να μπορέσει κάποιος να αποζημιωθεί σίγουρα και κάποιος άλλος να μην καταστραφεί οικονομικά για να αποζημιώσει τον άλλο.

Σας ευχαριστώ πολύ με καλύψατε απόλυτα.

Αν η αποτίμηση των συνεπειών ενός τροχαίου ατυχήματος περιοριζόταν στις υλικές ζημιές, μπορεί -υπό προϋποθέσεις- και να συμφωνούσα μαζί σας.

Και εδώ ξεκινά η βασική διαφωνία μας.

Αν όμως στο ατύχημα αυτό υπάρχουν και σωματικές βλάβες ή θάνατος τότε υπάρχουν σοβαρές δευτερογενείς συνέπειες οι οποίες πλήττουν τις οικογένειες των θυμάτων που έχασαν ένα πρόσωπο σε τροχαίο ατύχημα αλλά και τα ίδια τα θύματα που επιζούν και τους συγγενείς τους. Τα θύματα των τροχαίων ατυχημάτων και οι συγγενείς τους υφίστανται μόνιμες βλάβες, όπως και τα άλλα θύματα βίας και ανθρωποκτονιών το ξέρετε καλά αυτό αφού είστε νομικός.

Δεν κατέστρεψε απλά κάποιος άλλος μόνο την περιουσία τους.

Και αν αυτός ο κάποιος οδηγεί όχημα (διαφορετικά και τυχαία τα παραδείγματα και με άλλη αντιμετώπιση από τις ασφαλιστικές) χωρίς δίπλωμα ή έχοντας καταναλώσει ποσότητα οινοπνεύματος ή έχοντας κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών ή είναι σωματικά και πνευματικά εξαντλημένος ή οδηγεί αντίστροφα στο ρεύμα της εκάστοτε κατεύθυνσης ή οδηγεί σε πεζοδρόμο, πεζοδρόμιο, πλατεία ή αν οδηγεί όχημα που είναι τεχνικά ανασφαλές κ.λπ.

Τότε ακόμα και αν προσωπικά μπορεί να δεχόμουν να μην καταστραφεί οικονομικά για να με αποζημιώσει, από τη στιγμή που θα είχε μόνιμο και σοβαρό αντίκτυπο στη ζωή προστατευομένων μελών μου, θα μου ήταν πραγματικά αδιάφορο αν θα καταστραφεί ή όχι όπως αδιάφορο ήταν σε αυτόν οι νόμοι και οι κανόνες οδικής συμπεριφοράς.

Σας ευχαριστώ για τη συζήτηση.

Δημοσ.

Δεν είμαι νομικός.

Δεν βλέπω πως όμως η διαφωνία  έχει σχέση με τις ασφαλιστικές και τις αποζημιώσεις που δίνουν. 

Πάντως αν κάποιος είναι μεθυσμένος, έχει πάρει ναρκωτικά, δεν έχει πάρει δίπλωμα έχει και πρόβλημα.

Η ασφαλιστική θα αποζημιώσει και μάλιστα ευκολότερα θα δώσει μεγάλα ποσά ως αποζημίωση και μετά θα τα διεκδικήσει πίσω από τον πελάτη της.

Επίσης άλλο η αστική ευθύνη για την οποία αποζημιώνουν οι ασφαλιστικές και άλλο η ποινική ευθύνη για τις πράξεις μας. Το αν το νομικό πλαίσιο είναι αυστηρό ή όχι για όσους προκαλούν σωματικές βλάβες ή θάνατο από βαριά αμέλεια ή και ενδεχόμενο δόλο μάλλον είναι συζήτηση άλλου νήματος.

Δημοσ.

Παιδιά μην το πάμε αλλού ας αφήσουμε το θέμα ως έχει για να μην κλειδωθεί. 

Θα ενημερώνω για την υπόθεση και το τι γίνεται ώστε σε περίπτωση που καποιος πάθει κάτι παρόμοιο να ξέρει πως να ενεργήσει και τι να περιμένει.

• Thanks 1
Δημοσ.
19 ώρες πριν, Conan2046 είπε

Δεν είμαι νομικός.

Σας ζητώ συγγνώμη για το λάθος μου αυτό.

19 ώρες πριν, Conan2046 είπε

Δεν βλέπω πως όμως η διαφωνία  έχει σχέση με τις ασφαλιστικές και τις αποζημιώσεις που δίνουν. 

Μα από εκεί έχει ξεκινήσει η συζήτηση. Οι ασφαλιστικές, οι ασφαλιστές, οι νομικές προστασίες τους, θεωρούν πάντα τις μεσοβέζικες λύσεις και τους συμβιβασμούς -που μόνο τις ίδιες εξυπηρετούν- ως βέλτιστες λύσεις και πως πρέπει κάποιος υπαίτιος να μην καταστραφεί οικονομικά για να αποζημιώσει τον άλλο αναίτιο εμπλεκόμενο, το επιβεβαιώσατε και εσείς αυτό με τα λεγόμενα σας.

Άρα όπως το βλέπω εγώ -και λέω ξανά δεν χρειάζεται να ασπαστείτε την άποψη μου- εξυπηρετούν τα συμφέροντα κάποιου άλλου (του κράτους του Ισραήλ, του διεθνούς σιωνισμού ή δεν ξέρω εγώ ποιανού άλλου), σίγουρα όμως όχι τα δικά μου. Όμως εγώ δεν τους πληρώνω για να καλύψουν τον άλλον αλλά εμένα που είμαι το θύμα και όχι ο θύτης.

Οι εναλλακτικές και οι απαιτήσεις μας, δεν ήταν ποτέ ίδιες και από τη στιγμή που έχω κερδίσει υποθέσεις τέτοιες οριστικά και αμετάκλητα δικαστικά, ε μόνο παράλογες δεν τις λες.

Δείτε και εδώ ακόμα και σε ανάλογη περίπτωση όπως αυτή και ενώ υπήρχε μικτή ασφάλεια η απάντηση της ασφαλιστικής μου ήταν η ίδια με του κυρίου και πως θα έπρεπε εγώ με τη σειρά μου να πουλήσω μετά κομμάτι - κομμάτι ανταλλακτικά αξίας του προς διαγραφή αυτοκινήτου μου μέχρι να φτάσω στο ποσό της συνολικής ασφάλισης του.

Τώρα αν εσείς, οι εταιρίες ή και κάποιος άλλος το θεωρεί αυτό κάλυψη είναι προφανώς αναφαίρετο δικαίωμα του. Όμως και εγώ και ο δικηγόρος μου είχαμε μια πολύ διαφορετική άποψη. Και πιστέψτε με, όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία αυτή το ποσό της αποζημίωσης μου δεν είχε καμιά μα καμία σχέση με αυτό.

Για αυτό όπως σας είπα και πριν: Οι ασφαλιστικές πλέον για εμένα -προσωπική άποψη δεν χρειάζεται να την ασπαστεί κανείς- είναι ένα αναγκαίο κακό. Δεν είναι φιλόπτωχα ταμεία, δεν είναι ευαγή ιδρύματα και όταν έρθει ή ώρα της κρίσης δυστυχώς συνειδητοποιείς πόσο υποκριτική είναι η στάση τους.

18 ώρες πριν, Coler είπε

Παιδιά μην το πάμε αλλού ας αφήσουμε το θέμα ως έχει για να μην κλειδωθεί. 

Γιατί να κλειδωθεί ένα θέμα που γίνεται (αν και έφτασε στο τέλος του) ένας σχετικός, γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος, δίχως ύβρεις και απειλές; Θα μπορούσε ίσως να ανοιχτεί ένα νέο νήμα από τη διαχείριση και να μεταφερθούν τα μηνύματα αυτά εκεί.

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Σήμερα λύθηκε το θέμα όπου και μου έστειλαν μήνυμα από την ασφαλιστική μου για το ατύχημα. 

Το θέμα έληξε μέσω δικηγόρου ενώ φτάσαμε ένα βήμα πριν τα δικαστήρια.

Αυτός που τράκαρα δεν δέχτηκε ακόμα και τώρα ότι έφταιγε αλλά θα με καλύψει η ασφαλιστική του.

Δημοσ.

Μήπως έχει κι άλλα ατυχήματα και φοβάται μην του ανέβει υπερβολικά το ασφάλιστρο;

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Coler είπε

Σήμερα λύθηκε το θέμα όπου και μου έστειλαν μήνυμα από την ασφαλιστική μου για το ατύχημα. 

Το θέμα έληξε μέσω δικηγόρου ενώ φτάσαμε ένα βήμα πριν τα δικαστήρια.

Αυτός που τράκαρα δεν δέχτηκε ακόμα και τώρα ότι έφταιγε αλλά θα με καλύψει η ασφαλιστική του.

Ωραία, προσοχή αν ο άλλος το πάει δικαστικά εναντίον σας (αν και λίγο απίθανο) να εμφανιστείς και ο ίδιος στο δικαστήριο

Δημοσ.

Από τη στιγμή που ο άλλος δεν συμφώνησε οτι φταίει (από ότι λες) πως η ασφαλιστική του σε πληρώνει;

Μήπως τελικά συμβιβάστηκε και δεν το ξέρεις;

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, agnostos13 είπε

Από τη στιγμή που ο άλλος δεν συμφώνησε οτι φταίει (από ότι λες) πως η ασφαλιστική του σε πληρώνει;

Μήπως τελικά συμβιβάστηκε και δεν το ξέρεις;

Τον πληρωνει και στρεφετε μετα εναντια στον πελατη της.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν χρειάζεται να αποδεχτεί κάνεις τίποτα για να αποζημιώσει η ασφαλιστική. Αυτό είναι ένα παραμύθι που λένε για να αποφύγουν να πληρώσουν.

Ούτε βέβαια έχει καμία δουλειά να αποζημιώνει τρίτους και να τα ζήτα από τον πελάτη της όταν ο πελάτης της δεν φταίει. Αυτό γίνεται μόνο όταν ο πελάτης της φταίει, αλλά για κάποιο λόγο η μεταξύ τους σύμβαση δεν την υποχρεώνει να επιβαρυνθεί τη ζημιά (επειδή πχ ο πελάτης τους ήταν μεθυσμένος ή έτρεχε σε αγώνες και αυτό έπαιξε ρόλο στο να συμβεί το ατύχημα).

Αν ο πελάτης τους δεν αποδέχεται την ευθύνη, η ασφαλιστική πληρώνει με βάση το τι πιθανότητες έχει να βγει εναντίον του πελάτη της αρνητική απόφαση σε πιθανό δικαστήριο. Πολλές φορές σε αμφιλεγόμενες περιπτώσεις ζυγίζουν και το ποσό πιθανό είναι να τους πάει ο άλλος δικαστικά. Αν όμως τους πάει, και κρίνουν ότι οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος τους, συμβιβάζονται και αποζημιώνουν εξωδικαστικά (ανεξάρτητα από το τι λέει ο πελάτης) για να αποφύγουν τα έξοδα μιας χαμένης δίκης.

Επεξ/σία από dtzgr
Δημοσ.
1 ώρα πριν, dtzgr είπε

Αν ο πελάτης τους δεν αποδέχεται την ευθύνη, η ασφαλιστική πληρώνει με βάση το τι πιθανότητες έχει να βγει εναντίον του πελάτη της αρνητική απόφαση σε πιθανό δικαστήριο. Πολλές φορές σε αμφιλεγόμενες περιπτώσεις ζυγίζουν και το ποσό πιθανό είναι να τους πάει ο άλλος δικαστικά. Αν όμως τους πάει, και κρίνουν ότι οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος τους, συμβιβάζονται και αποζημιώνουν εξωδικαστικά (ανεξάρτητα από το τι λέει ο πελάτης) για να αποφύγουν τα έξοδα μιας χαμένης δίκης.

Αν ο πελάτης τους επιμένει να πάει δικαστικά (και πληρώνει και νομική προστασία στην ασφαλιστική) μου φαίνεται περίεργο η ασφαλιστική να του πει οτι σε βγάζω φταίχτη και δεν σε καλύπτω αν πας σε δικαστήριο. Να τον συμβουλέψει να συμβιβαστεί διαφορετικά να αναλάβει κάποιο κόστος από την (χαμένη) δίκη...οκ το καταλαβαίνω, αλλά το να αποφασίζει η ασφαλιστική για τον πελάτης της και μάλιστα ενάντια στον πελάτη της μου φαίνεται κουλό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...